Wolter Kroes over wegrennen bij HLF8: ‘Ik schrok van pushbericht’

Wolter Kroes wilde na het fietsongeluk van zijn zoon eerst nog bij HLF8 blijven. Hij vertrok pas toen hij een pushbericht kreeg over het ernstige incident, vertelt Shownieuws-ster Bart Ettekoven.

Wolter Kroes © HLF8

Eigenlijk zou Wolter Kroes vrijdagavond het slotoptreden verzorgen in de allerlaatste aflevering van HLF8, maar hij vertrok bij de repetities vanwege een fietsongeluk met zijn zoon. Hij werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en was daar ongeveer een uur buiten bewustzijn. Er werd dan ook gevreesd voor serieus letsel.

Pushbericht

Aanvankelijk wilde Wolter bij HLF8 blijven, vertelt showkenner Bart Ettekoven in Shownieuws. “Wolter kreeg daar een telefoontje van zijn zoon dat dat zijn andere zoon, dus zijn broertje, in het ziekenhuis was opgenomen na een ongeluk. Maar hij zegt: ‘Er is niks ernstigs, dus je kunt gewoon daar blijven zingen en dan bellen we zometeen wel na afloop.’”

En toen? “Dus Wolter bleef daar toen in eerste instantie, maar kreeg toen ineens een pushbericht van een krant, ik geloof van het Algemeen Dagblad, dat er een traumahelikopter was ingeschakeld bij een fietsongeluk in Koog aan de Zaan. Die denkt: dit gaat over mijn kind!”

‘Ga weg!’

Door dat pushbericht werd Wolter echt wakkergeschud, vertelt Bart, die uitgebreid met de zanger heeft gesproken. “Hij zegt: ‘Ik weet niet meer hoe, maar ik zat binnen twee minuten in m’n auto. Ik liet het Johnny lezen en hij zei: meteen wegwezen, ernaartoe!’”

Gastheer Johnny de Mol was er niet boos over. “Die begreep natuurlijk meteen dat dit veel belangrijker is dan een liedje zingen in zijn laatste show. Wolter is ernaartoe gegaan en bijna een uur lang is hij buiten bewustzijn geweest en konden ze geen contact krijgen met Thomas.”

Enorm geschrokken

Pas na een uur werd de 14-jarige zoon van Wolter weer wakker. “Ze wilden bijna een soort van gaan ingrijpen en hij werd net op tijd eigenlijk wakker en toen werd zijn hartslag weer redelijk normaal.”

De zoon van Wolter schrok van een snelle elektrische fiets, waardoor hij zijn stuur enigszins omdraaide en daarna werd geschept door een inhalende scooter. “Wolter zei: ‘Het flitste echt in mijn hoofd voorbij van: we gaan hem toch niet hier verliezen?’ Ze zijn echt enorm geschrokken.”

Instagram

Wolter heeft op Instagram het volgende bericht geplaatst:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat elektrische fietsen van het fietspad af moeten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen