Angela de Jong en Heleen van Royen ruziën niet verder: ‘Laat haar!’

Angela de Jong is niet van plan om haar ruzie met Heleen van Royen door te laten sudderen. Ze heeft besloten om er verder geen uitspraken meer over te doen. “Laat haar lekker”, zegt ze resoluut.

Angela de Jong en Heleen van Royen © NPO, SBS

AD-ster Angela de Jong zat een maand geleden aan tafel in Vandaag Inside toen Johan Derksen live op televisie zijn kaarsexit bekendmaakte. Direct na die uitzending liep ze door naar Op1 om daarover te praten. Heel erg irritant en veel te gretig, vindt Heleen van Royen. “Als er iemand in d’r eigen mes valt, dan is het Angela de Jong.”

Angela doet niet mee

Heleen deed deze uitspraak op de avond dat VI weer terugkeerde na de twee weken lange kaarspauze. De reactie van Angela was vervolgens behoorlijk vilein. Ze sneerde in haar podcast dat Heleen op z’n minst tweede keus was voor die uitzending, omdat ze daar eigenlijk zelf voor gevraagd was. “Of de derde, vierde of vijfde keuze”, bitchte ze.

Angela laat nu aan Nieuwe Revu weten dat de kous hiermee af is voor haar. “Weet je, ik doe niet mee aan die showbizzruzies. Heleen kreeg voor 1,5 miljoen kijkers van Wilfred te horen dat ze tweede keus was, ja dan snap ik dat ze graag een sneer wil uitdelen. Als zij daar gelukkig van wordt, moet ze dat vooral doen.”

‘Laat Heleen lekker!’

Het interesseert Angela niet genoeg om deze showbizzruzie verder op te stoken. “Laat haar lekker. Ik denk bij dit soort dingen altijd: lekker laten gaan.”

Klopt het dat Heleen zo kritisch is over Angela omdat ze tweede keuze was in VI? Ze reageerde er afgelopen week ontkennend op, toen ze voor de tweede keer te gast was in de talkshow. “Al ben ik tiende keus!”

Johan Derksen over Angela’s sneer: “Dat noemen ze kutnijd, hè? Zoiets zeggen.”

Goede columnist

Heleen wil Angela omgekeerd ook niet meer verder bashen. “Dat kon ik niet zeggen toen ik het over haar had: ik vind haar een heel goede columnist. Ik vind haar echt een heel goede columnist. Ik blijf het gek vinden dat ze zich zo ontzettend wil manifesteren op tv, omdat ze recensent is.”

Johan: “Het is commercieel heel belangrijk voor de krant.”

Wilfred Genee: “Maar daar heb je toch een hoofdredacteur voor? Die Hans Nijenhuis zat overal!”

Johan: “Ja, maar deze hoofdredacteur is een mevrouw achter een bureau (Rennie Rijpma, red.).”

Wilfred: “Ja, met een heel rare stem.”

Beetje raar

Keert Angela eigenlijk nog wel terug in VI? De laatste keer dat ze er zat kreeg ze van de mannen kritiek dat ze zo vaak op tv is.

René van der Gijp: “Het is natuurlijk ook wel een beetje raar dat wij tegen haar gaan zeggen: ‘Zeg jij wel eens af voor een programma?’, terwijl zo iemand gewoon uitgenodigd is hier. ‘Je bent wel heel graag op tv, hè?!’ Dat kan je toch niet zeggen? Dat kan toch eigenlijk niet? Je nodigt dat mens uit! Dat kun je toch niet maken man?”

Johan: “Ja, maar ik zei het ook niet.”

René: “Ja, jij! Hahahaha. Jij begon en toen ging die andere meedoen daar met die baard (Wierd Duk, red.). Sinterklaas ging meedoen!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen