Heleen van Royen krijgt VI-verbod van Khalid & Sophie: ‘Mag niet’

Heleen van Royen mag niet meer aanschuiven in Vandaag Inside nu ze aan de slag gaat als tafeldame in de talkshow Khalid & Sophie. “Dat heeft met concurrentie te maken.”

Heleen van Royen © SBS 6

Een groot gemis is het niet, maar opvallend is het wel: Heleen van Royen heeft een heus Vandaag Inside-verbod gekregen. Ze mag niet meer aanschuiven in de meest bekeken talkshow van Nederland, omdat ze een vaste schnabbel heeft aangenomen bij Khalid & Sophie. Daar debuteert de schrijfster vanavond als tafeldame.

VI-verbod

Het aannemen van deze tv-klus komt met een aantal voorwaarden, vertelt Heleen in BNR’s The Friday Move, het radioprogramma van Wilfred Genee. “Ik word sidekick bij Khalid & Sophie. 21 september ben ik daar voor het eerst. Maar dan ik niet meer bij jullie komen, bij VI. Dat is verboden.”

Wilfred verbaasd: “Hoezo niet?”

Heleen: “Dat is een concurrentiebeding, denk ik.”

Wilfred: “Dat meen je niet?”

Kinderachtig

Heleen meent het echt. “Nee, dat mag niet.”

Wilfred vindt het flauw. “Wat is dat kinderachtig zeg. Ik bedoel: je bent toch van iedereen?”

Heleen: “Ja, zo zie ik het zelf ook graag ja. Maar toch was dat wel de voorwaarde.”

Wilfred: “Nou, ik zal het Johan zeggen. Johan is daar heel wisselend in. Hij vindt je een heel leuke knappe vrouw, zegt hij altijd, dus je mag er ook gewoon bij komen zitten.”

Niks zeggen

Heleen neemt het in overweging. “Ik kan gewoon niks zeggen. Komen en niks zeggen. Dat is misschien het beste dan. Gewoon lief lachen.”

Wilfred grappend: “Nou, wie weet, ik ga het even opperen.”

Door naar de politiek: waar gaat Heleen op stemmen? “Ik stem de gekste dingen. Ik ben echt een zwevende kiezer. Het gekste? Ik denk misschien Volt21, terwijl ik amper wist wat het was. Ik dacht: nou, maar het klinkt goed.”

Volt21

Volt21, wat is dat voor partij? Bedoelt ze Volt of JA21? “Daar heb je het al! Zo erg ben ik. Nee, dan was het Volt. Zeker. Ja, nou ik vind het echt heel moeilijk. Het zijn ook te veel partijen. Ik hou meer van minder partijen. Dat het overzichtelijker is.”

Heleen heeft bij de afgelopen verkiezingen op D66 gestemd. “Toen iedereen aan het haten was op Kaag heb ik D66 gestemd. Dat was wel strategisch, ja. Ja, toen dacht ik: krijg het heen en weer allemaal. Toen was ik echt boos, dus toen heb ik D66 gestemd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heleen van Royen mag niet meer naar Vandaag Inside toe. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen