Heleen van Royen geeft toe op tv: ‘Ja, Yvonne was guilty pleasure’

Heleen van Royen zet zich de laatste tijd wel héél erg af tegen Yvonne Coldeweijer. Oprecht of een pr-vehikel om haar boek aan de man te brengen? “Je zei eerst dat het je guilty pleasure was…”

Heleen van Royen en Yvonne Coldeweijer © NPO

Heleen heeft een hele roman geschreven over juice en die is wel héél opzichtig gebaseerd op Yvonne Coldeweijer. Op een gegeven moment ligt haar nep-Yvonne zelfs dood onder een balkon. Bij de boekpresentatie stond ze samen met Rachel Hazes en Samantha Steenwijk zij aan zij, als een soort Charlie’s Angels die strijden tegen het boze juicemonster.

Guilty pleasure

Toch is die houding van Heleen wel een beetje vreemd, misschien zelfs enigszins schizofreen. Anderhalf jaar geleden riep ze namelijk in de media dat het juicekanaal van Yvonne zo’n ontzettende guilty pleasure voor haar is. En dat was in de tijd dat de juice over André Hazes jr. en Marco Borsato tegen de plinten klotste en Yvonne meedogenlozer was dan nu.

Is dat niet een beetje vreemd? Tijd voor MAX-presentator Sybrand Niessen lijkt te vinden van wel en confronteert de schrijfster ermee in de uitzending van gisteren. “Ik heb ook wel begrepen dat het vroeger nog wel een van je guilty pleasures was, toch?”

Schoorvoetend

Heleen wordt liever niet herinnerd aan die uitspraken in de Beau Monde en geeft het schoorvoetend toe. “Ja, dat was echt heel lang geleden. Toen het net in opkomst kwam dacht ik wel: o, wat is dit? O, best brutaal. O, wat doen ze? Gekkig.”

Martine van Os: “Er worden spionnen ingezet. Ja.”

Heleen: “Maar al snel, toen ik me er echt in verdiepte, dacht ik: zó, dit is helemáál geen guilty pleasure.”

‘Echt heel naar’

Nu volgt Heleen het juicekanaal van Yvonne niet meer, zegt ze. “Ik moet zeggen: ik ben nu ook blij dat ik ze niet meer hoef te volgen omdat het boek af is, want ik werd er echt naar van. Als je er echt in gaat, word je er naar van, omdat er op een heel nare manier met mensen wordt omgegaan.”

Ze vervolgt: “De mensen die die roddels aanbrengen, die spionnen, dat is ook verschrikkelijk. Dat je denkt: waarom doe je dat? Het maakt mensen ook heel eenzaam, want: wie kun je nog vertrouwen, zeg maar. En dat geldt dus ook op zo’n middelbare school. Als jij je medeleerlingen niet kunt vertrouwen…”

Stiefmoeder

Heleen doelt erop dat het middelbare scholen momenteel geteisterd worden door roddelkanalen op TikTok. “Als er een misstand is, als een leraar iemand aanrandt, dan zijn daar kanalen voor. Dan moet je aangifte doen en dan hoef je echt niet naar een juicekanaal. Dat is niet nodig.”

Hoewel die kanalen geënt zijn op de dramaserie Gossip Girl en niet op Life of Yvonne, legt Heleen op X wél die link. Flauw, vindt Yvonne: “Je begint een beetje op de jaloerse stiefmoeder te lijken, Helena.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt u een beetje moe van Heleen van Royen en haar anti-juice-riedeltje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen