Yvonne niet uitgenodigd voor boekpresentatie Heleen van Royen

Yvonne Coldeweijer is niet uitgenodigd voor de boekpresentatie van Heleen van Royen. Een gemiste kans, vindt de juicekoningin het. “Als ik was uitgenodigd, dan was ik echt gekomen!”

Heleen van Royen en Yvonne Coldeweijer © SBS 6, RTL 4

Heleen van Royen was ooit een soort rebel, maar de laatste tijd is ze volgens critici een beetje verzuurd. De schrijfster heeft met haar ordinaire geroddel ooit het leven en de carrière van Rob Oudkerk kapotgemaakt, maar nu is ze opeens 180 graden veranderd en zet ze Yvonne Coldeweijer neer als een soort walgelijk, verwerpelijk mens.

Trio triest

Een beetje merkwaardig is het wel, omdat Heleen eerder in een interview nog verklapte dat Yvonne’s juicekanaal een guilty pleasure voor haar was. Nu heeft ze een roman geschreven over juicekanalen, Juice, en daarin ligt de nep-Yvonne uiteindelijk in een plasje bloed. Van het balkon geduwd. Allemaal niet heel erg chic natuurlijk.

Bij de boekpresentatie van Heleen waren enkele van Yvonne’s grootste slachtoffers aanwezig, namelijk Rachel Hazes en Samantha Steenwijk. “Het trio triest is het”, briest mediajournalist Mark Koster in de podcast De Juice Show.

‘Not invited’

Heleen, Rachel en Samantha zetten zichzelf wel héél erg in de slachtofferhoek, vindt Yvonne. “Mijn buuf, mijn nieuwe buuf, Anouk Smulders, heeft gezegd bij Shownieuws van: ‘Het had haar wel gesierd als ze Yvonne had uitgenodigd.’ Dat was cool geweest. Zij snapt: dat is ludiek, dan weet je wat je aan het doen bent zeg maar.”

Die uitnodiging is volgens Yvonne nooit gekomen. “Jongens, I’m not invited. Als ik was uitgenodigd was ik echt gekomen, maar dan had ik de show gesteeld. Dat is niet de bedoeling. Het is Helena die de show wil stelen.”

Verzuurde wereld

Yvonne’s respect voor Heleen is wel een beetje afgenomen. “Eigenlijk vind ik dat een beetje jammer. Ik had haar hoog zitten, maar ze is een beetje in die verzuurde wereld teruggekomen. Wie wil er nou echt vrijwillig geassocieerd worden met Rachel en Samant? Dat is not very cool. En dan Bridget die het presenteert?”

Wat een zure dames, aldus Yvonne. “Ik denk dat zij het allemaal gewoon iets te serieus nemen. Zichzelf en mij ook. Neem mij eens niet zo serieus. Gewoon, zie het eens voor wat het is. Net als Frans het ziet.”

Gewoon roddel

Frans Bauer vindt het juist knap wat Yvonne neerzet. “Het is ook gewoon roddel”, zegt ze. “Het is gewoon hetzelfde als de Story en de Privé. Je weet wel, die bladen die jullie vrijwillig bellen om foto’s te maken van jezelf.”

Mark: “Misschien is het wel dat ze de controle verliezen. Toen ik die foto’s zag, zag ik eigenlijk drie hulpeloze vrouwen. Nee, serieus, zo kijk ik daarnaar. Een soort gevallen sterren. Beetje oud al en die kijken dan naar het vervelende nichtje wat steeds alle vriendjes heeft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen