Heleen van Royen hekelt Angela de Jong: ‘Ze valt in haar eigen mes!’

Heleen van Royen is absoluut geen fan van Angela de Jong. Ze kon het dan ook niet laten om gisteren in Vandaag Inside een flinke sneer aan haar uit te delen. “Ze valt in haar eigen mes!”

Angela de Jong en Heleen van Royen © NPO, SBS

Het stoorde Heleen van Royen tijdens de kaarsrel al mateloos dat Angela de Jong zo’n prominente rol opeiste. “Het medialandschap is nu een stuk smaller en saaier geworden. Intussen danst Angela de Jong op alle mogelijke zenders op het graf van VI, kraaiend: ‘Ik was erbij! Ik was erbij! zat bij de laatste uitzending!’ Wat een treurigheid”, tweette ze toen.

‘Wilde Angela niet?’

Nu doet Heleen er nog een schepje bovenop. Ze was gisterenavond te gast in de eerste Vandaag Inside sinds de kaarsexit en Angela kwam helemaal aan het eind van de uitzending nog even aan bod.

Presentator Wilfred Genee: “Mensen vragen zich af: ‘Wilde Angela de Jong niet komen?’ Die wilde wel komen, die zou eerst ook komen, maar toen belde ze me later op en zei ze: ‘Nee, ik moet er natuurlijk een column over schrijven.’”

Koffietijd

Johan Derksen: “En ze heeft nog drie andere programma’s vanavond!”

Wilfred Genee: “En morgen zit ze bij Koffietijd, de ochtendshow, bij MAX, bij Ongehoord Nederland, bij Jinek en nog drie andere programma’s!”

Heleen: “Ja, ze was ‘in d’r eigen mes gevallen’. Dat hoorde ik ook nog. Zij was voortdurend aan het roepen dat jullie ‘in je eigen mes aan het vallen waren’, maar als er iemand in d’r eigen mes valt, dan is het Angela de Jong.”

Pittige sneer

Wilfred: “O, nog even een sneer aan het einde?”

Heleen: “Ja, dat vind ik wel. Ja joh, luister: zij is recensent, maar ze is ook altijd op tv. Dat is net alsof ik een boek schrijf en dan ga ik het zelf recenseren, van: ‘Dit is een fantastisch boek! Dit is een historisch boek!’”

Wilfred: “Het werkt wel.”

Beetje gek

Heleen: “Het is een beetje gek. Het is een van de twee. Je recenseert over iets of je zit in iets. Allebei is een beetje gek. Dan val je in je eigen mes.”

Wilfred: “Duidelijke taal.”

De zoon van Heleen, Sam, werkt overigens op de redactie van Vandaag Inside.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen