Heleen van Royen luidt noodklok: ‘Yvonne gedraagt zich als maffia’

Heleen van Royen vindt het zorgelijk dat haar boek over juice geen nationaal debat heeft aangewakkerd. “Zo’n Yvonne Coldeweijer hanteert gewoon maffiamethoden. Verontrustend.”

Heleen van Royen en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Jeetje, ze begint nu echt een beetje door te slaan: Heleen van Royen is helemaal gepikeerd omdat haar boek Juice niet zoveel impact heeft als ze had gehoopt. Ze wilde met deze aanklacht tegen Yvonne Coldeweijer een maatschappelijk debat op gang brengen over de juicekanalen, maar ja: who cares? Behalve al die sterren met lange tenen dan…

Maffiapraktijken

Nieuwe Revu-journalist Leon Verdonschot vraagt zich af wat Heleen precies hoopte te bereiken. “Had je zelf na het verschijnen van je roman een Breed Maatschappelijk Debat verwacht over dit onderwerp?”

Heleen: “Ja, daar had ik wel op gehoopt, ja. Dat dat meer zou gebeuren. Dat vind ik wel jammer.”

Als Leon vraagt wat haar verklaring daarvoor is, begint Heleen de juicekoningin te beschuldigen van maffiapraktijken. Echt bloedserieus.

Verontrustend

Hoe dat volgens Heleen precies zit? “BN’ers vertelden me, off the record, na het uitkomen van het boek dat ze weleens iets hebben gezegd over Coldeweijer, en dat meteen erna hun man werd aangepakt. Ook dat is nieuw, dat soort maffiamethoden, ook dat deden de journalisten van roddelbladen niet.”

We moeten de maffia in ons land bestrijden, vindt Heleen. “Ik vind dat heel verontrustend, en ook helemaal niet passen in Nederland. Dus veel BN’ers durven zich niet uit te spreken over het boek uit angst.”

Ontwrichting

Yvonne en de angst voor haar kan volgens Heleen leiden tot maatschappelijke ontwrichting. “Die methoden van het chanteren met informatie worden steeds meer gekopieerd, tot en met middelbare en zelfs lagere scholen waar kinderen elkaar chanteren met het online gooien van filmpjes. En dat normaal lijkt te zijn geworden.”

Ze roept Yvonne op om onmiddellijk te stoppen met haar juice-activiteiten. “Ik ken die Yvonne Coldeweijer niet persoonlijk, maar van wat ik van haar zie is ze niet dom, ziet ze er leuk uit, en kan ze echt wel wat. Genoeg talent, maar dat wendt ze dan aan voor dít. Ik denk dan: joh, dit hoef jij toch helemaal niet te doen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Overdrijft die Heleen van Royen niet een beetje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen