Heleen van Royen: ‘Ha, Yvonne Coldeweijer heeft mij geblokkeerd!’

Heleen van Royen blijft parasiteren op het succes van Yvonne Coldeweijer. Ze houdt tijdens ieder media-optreden éllenlange tirades over de juicekoningin. “Ze heeft me geblokkeerd!”

Yvonne Coldeweijer en Heleen van Royen © YouTube, SBS 6

Een beetje verdacht is het wel: in de turbulente begintijd van juicekanalen in ons land noemde Heleen van Royen het kanaal van Yvonne Coldeweijer als haar ‘guilty pleasure‘, maar nu zet zich plotseling enórm af tegen de juicekoningin. Het levert haar heel veel media-aandacht op en niet geheel toevallig ligt tegelijkertijd haar boek Juice in de winkel.

‘Gewoon negeren!’

Heleen weet met elke sneer aan Yvonne de headlines te halen en dat is allemaal gratis promotie voor haar roman, die we voor 23 euro kunnen ophalen in de boekhandel. Kaching! De grote vraag is dus: is Heleen, die volgens Patty Brard de grondlegger is van juice (ze verklikte ooit Rob Oudkerk), écht zo anti-juice of denkt ze vooral aan haar portemonnee?

Er gaat echt geen interview meer voorbij zonder dat Heleen uitweidt over Yvonne. Zo ook ditmaal, in de radioshow van Mischa Blok. Daarin legt Heleen uit hoe je als BN’er het best om kunt gaan met de juicekoningin. “Het negeren. Dat zegt ze zelf ook, van: ik snap niet dat ze allemaal happen en dat ze statements gaan geven. Gewoon negeren!”

‘Het is heel lastig’

Dat is echt het beste, aldus Heleen. “Alleen dat is heel lastig, want ook als je haar niet volgt of als je juicekanalen niet volgt, krijg je het áltijd doorgestuurd van alle kanten. En het wordt ook opgepikt door andere media. Hoewel ik het idee heb dat ze daar wel iets terughoudender in aan het worden zijn.”

Ze vervolgt: “Vroeger was het wel… Nou ja, het is allemaal nog niet zo lang, maar er werd toch meer… Nu pas is volgens mij een beetje de… Ja, de regel: pas als de BN’er zelf reageert, gaan de Boulevards en de Shownieuwsen en de andere kanalen het ook overnemen. Dus dat is ook nog een tip voor BN’ers: reageer gewoon niet, dan is de kans het kleinst.”

Geblokkeerd

Mischa Blok wil vervolgens weten of Heleen eigenlijk wel eens direct contact heeft gehad met Yvonne. “Heeft ze laten weten wat ze ervan vindt?”

Heleen roept daarop dat Yvonne elke mogelijkheid daartoe heeft gesloten. “Nee, zij heeft mij geblokkeerd. Ik had ooit een keer bij een uitzending iets gezegd en toen heeft ze me geblokkeerd. Dus toen… Ja, nee. Ik ken haar ook niet. Ik heb haar nooit ontmoet, nooit gesproken. Ik weet niet wie ze is.”

Privé-rechtszaak

Mischa tot slot: “En ben je ooit wel eens zelf ten prooi gevallen aan een juicekanaal?”

Heleen: “Nee, niet. Wel eens aan een roddelblad: de Privé. heeft een keer iets verspreid over mij wat absoluut niet waar was. Het is een rechtszaak geweest en die heb ik gewonnen.”

En dat bewijst maar weer eens: juice is echt van álle tijden. Alleen zaten er vroeger drie nietjes doorheen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Oudkerk-verklikker Heleen van Royen die ten strijde trekt tegen haar ex-guilty-pleasure Yvonne Coldeweijer: top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen