Jan de Hoop krijgt paniekaanval in RTL-studio: ‘Wat heb ik gedaan?!’

Lieve help: Jan de Hoop heeft een bescheiden paniekaanval gehad in de studio van het RTL Ontbijtnieuws. Zijn pensioen nadert en dat heeft hij mentaal gezien nog geen plekje gegeven.

Jan de Hoop © RTL

Jan de Hoop zit op donderdag voor de allerlaatste keer in de studio van het RTL Ontbijtnieuws om het nieuws voor te lezen; daarna wordt hij opgevolgd door collega Robbie Kammeijer. En dat is toch even slikken voor de 67-jarige presentator, die daarna ineens wel héél veel vrije tijd heeft.

Kleine paniekaanval

Het leverde Jan van de week een paniekaanvalletje op. “Het is niet dat ik achter de geraniums verdwijn, in tegendeel, want onmiddellijk daarna begin ik bij Omroep Gelderland aan acht afleveringen van Jan Houdt Huis. Dat is echt een heel leuk woonprogramma wat we gaan maken. En ik hou de radio en onze trainingen die we samen geven.”

Hij vervolgt: “Maar ja, als ik op 2 juni die studio uitloop is dat wel de allerlaatste keer en ik moet bekennen – ik ben altijd graag open – dat ik toen ik daar vorige week zat een kleine paniekaanval kreeg. Van: wat heb ik gedaan?!”

‘Dit is het dan’

Jan benadrukt dat hij zelf voor zijn vertrek heeft gekozen. “Ik heb er zelf voor gekozen om met pensioen te gaan, bij het nieuws dan. Ik ben 67. Maar er was toch een klein paniekaanvalletje, van: als ik hier straks wegga, dan is dat het.”

Hij besloot: “Gelukkig ben ik gezegend, niet alleen met Coen, maar ook met een prachtige tuin. Daar kan ik hoe dan ook straks wat meer van gaan genieten. Ik kijk een beetje rond en geniet van de vogels.”

Vlog

De vlog waarin Jan zijn uitspraken doet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het jammer dat Jan de Hoop vertrekt als presentator van het RTL Ontbijtnieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen