Heleen van Royen doet Lindaatje, duwt nep-Yvonne van balkon af

Na Linda de Mol laat ook Heleen van Royen zien wat ze critici in de mediawereld daadwerkelijk gunt: een bloederig einde. Ze laat een nep-Yvonne Coldeweijer flink verongelukken in haar boek.

Angela de Jong en Heleen van Royen © SBS 6

Steeds meer BN’ers weten op een slimme manier met de tijd mee te bewegen, maar een bepaald slag sterren kan maar niet wennen aan de moderne tijd met juicekanalen, social media en pittige kritiek. Linda de Mol koos er vorig jaar voor om een look-a-like van Angela de Jong te laten verongelukken in haar dramaserie en Heleen van Royen aapt haar nu na.

Starbucks-beker

Heleen heeft een boek geschreven over juice, waarin een artiestenmanager en een juicekoningin de hoofdrol spelen. Die juicekoningin is wel héél opzichtig gebaseerd op Yvonne Coldeweijer. “Zij heeft letterlijk gewoon uitspraken die ik doe, bijvoorbeeld ‘hilaar’ ofzo, erin gezet”, vertelt ze in haar podcast De Juice Show.

Yvonne had lange tijd een betaalde juicechat en die komt ook in het boek voor. “De ‘roddelkoningin’ daar heeft inderdaad ook een abonnementsmodel met een tientje per maand. Ze heeft een oudroze achtergrond. Dat is mijn bank natuurlijk in Amsterdam, als ik daarop zit. En dan heeft ze in plaats van een Starbucks-beker dan een lolly.”

Van balkon af

Waar de nep-Angela in de dramaserie van Linda werd getroffen door een vallende studiolamp, komt de nep-Yvonne in het boek van Heleen nóg bloederiger tot haar einde. Een spion die het boek al gelezen heeft zegt op Life of Yvonne: “Aan het einde van het boek wordt JIJ van een balkon afgeduwd en breek je al je botten en besluit je te stoppen met juicen.”

Yvonne: “Meen jij dit nou.”

Spion: “Jaaaa.”

Yvonne: “Nee ff serieus maak je een grapje.”

Plas bloed

Nee, het is écht zo, aldus de spion. “Nee Yv, ben serieus. HAHAHHAHA. Het boek begint daar ook mee. Dat iemand bewusteloos op straat ligt in een plas bloed. Eind van het boek kom je erachter dat jij dat bent. En je moeder en broer zitten dan bij je bed in het ziekenhuis.”

Yvonne vindt dit eigenlijk wel ver gaan. “WTF. 😳”

IJburg

Inmiddels heeft Yvonne de passage uit het boek opgespoord: “Patrick B. uit Hilversum aangehouden op verdenking van poging tot moord of doodslag op de 31-jarige roddelvlogger Angel de Vos. De Vos werd vorige week bewusteloos en met zware botbreuken aangetroffen naast een woontoren in de Amsterdamse wijk IJburg. Ze ligt nog steeds in het ziekenhuis.”

Heleen kan zich er natuurlijk achter verschuilen dat het allemaal fictie is, maar een beetje ziekelijk is het wel. Yvonne is net verhuisd naar Muiden, maar woonde voorheen ook op IJburg. “Ik vind dit gewoon een beetje eng eigenlijk.”

Te sneu voor woorden

Mediajournalist Mark Koster vindt dat Heleen zwaar is afgegleden. “Het is te sneu voor woorden eigenlijk toch? Dat iemand dit zo schrijft en ook zo weinig creatief. Ik vind dit van een opportunisme, makkelijk meeprofiteren.”

Yvonne: “Kijk, dat boek, daaruit kun je opmaken dat deze vrouw gewoon alles doet voor aandacht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda laat nep-Angela verongelukken, Heleen laat nep-Yvonne verongelukken. Wat zegt dit vooral?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen