Angela de Jong reageert op pittige sneer van Heleen van Royen

Angela de Jong reageert op de pittige sneer van Heleen van Royen aan haar adres. Ze wijst er fijntjes op dat de schrijfster maandag tweede keuze was bij Vandaag Inside. “Misschien wel de vierde.”

René van der Gijp, Angela de Jong en Heleen van Royen © RTL

Eigenlijk zou Angela de Jong maandagavond te gast zijn in de eerste aflevering van Vandaag Inside sinds de kaarsexit, maar ze belde af omdat ze een column wilde schrijven over het programma. Op haar plaats zat daarom Heleen van Royen, die juist een hekel heeft aan Angela. Ze deelde aan het eind van de uitzending dan ook een pittige sneer uit.

Heleen hekelt Angela

Volgens Heleen is Angela namelijk veel te veel op televisie en is dat niet verenigbaar met haar werk als tv-recensente. “Zij was voortdurend aan het roepen dat jullie ‘in je eigen mes aan het vallen waren’, maar als er iemand in d’r eigen mes valt, dan is het Angela de Jong.”

Waar denkt Angela dat dit vandaan komt? “Nou, ik denk dat jij een heel goede analyse gaf. Dat ze het niet zo heel leuk vond dat ze op tv werd weggezet als tweede, derde, vierde of vijfde keuze. We weten het niet”, reageert ze in de AD Mediapodcast. “Ik weet in elk geval dat ze niet de eerste keuze was.”

Schouders ophalen

Angela wil verder niet te veel woorden vuilmaken aan Heleen, wier zoon op de redactie van VI werkt. “Ja, weet je: ik word al jaren heel moe van al die mensen die maar op elkaar blijven reageren en doen. Laat hem lekker bij haar die opmerking, haal je schouders op. Laat gaan, zou Gijp zeggen, en dat moet een mens ook gewoon eens wat vaker doen.”

Overigens klopt het volgens Angela niet dat ze tv-recensent zou zijn. “Ik ben een tv-columnist, maar ik hecht niet zo aan dat naampje hoor. Of ik nou tv-recensent ben of tv-columnist. (…) Tv-recensenten schrijven in mijn beleving alleen over programma’s en ik schrijf ook over ontwikkelingen in tv-land of geef commentaar op beslissingen die worden genomen.”

Columnist of recensent

Collega Marcus den Blanken: “Volgens mij maakt dat het verschil. Als jij tv-recensent was geweest en je had in al die programma’s gezeten, dan had je ze niet kunnen recenseren, maar doordat je columnist bent schrijf je over programma’s en schrijf je ook wel eens gewoon geen recensie maar over iets wat er gebeurt. Toch?”

Angela: “Ja, maar dat vind ik een heel semantische uitleg. Maar als ik me wel tv-recensent zou noemen, dan zou ik nog steeds zitten waar ik overal zit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen