‘Lieke van Lexmond op zijspoor bij RTL, mogelijk weg bij The Voice’

Lieke van Lexmond was ongegeneerd blij toen zowel Linda de Mol als Wendy van Dijk vertrokken bij RTL 4. Nu is het háár tijd om te shinen, riep ze. Nou, daar is niet veel van terechtgekomen.

Lieke van Lexmond © Blue Circle

De blijdschap die Lieke begin 2019 uitte over het vertrek van Linda en Wendy was ongebruikelijk. Normaal doen tv-sterren dat soort dingen achter elkaars rug om. “Ik kan niet ontkennen dat het voor mij wel heel leuk is dat RTL meer ruimte heeft nu”, riep ze. “Er zijn genoeg programma’s waarvan ik denk: oké, ik ben er klaar voor. En RTL weet dat.”

Op een zijspoor

Ze kreeg direct The Voice Senior in de schoot geworpen. Een mooie presentatieklus, maar dat is alweer bijna een jaar geleden. Eigenlijk horen we alleen nog maar wat van Lieke als de stand van Pluto is veranderd of als Mars naar Stier is verplaatst. “Dat is toch echt wel een pittige transitie”, kletste ze laatst nog.

Het entertainmentblad Weekend van hoofdredacteur Bart Ettekoven denkt dat RTL genoeg heeft van Lieke. “Lieke van Lexmond is vrijwel ongemerkt naar de achtergrond verdwenen bij RTL”, is te lezen in het blad. “De presentatrice lijkt op een zijspoor te zijn gezet bij RTL.”

Weg bij The Voice Senior?

The Voice Senior was een mooie klus voor Lieke, vindt Weekend, maar: “Of ze ook het vierde seizoen mag doen is nog de vraag.” Ook haar in 2019 aangekondigde tv-idee Nu of Nooit is er nooit gekomen, constateert het blad.

Wellicht is RTL er pissig over dat Lieke zich negatief heeft uitgelaten over het niveau van RTL 5, waar ze de datingshow Undress for Love presenteerde, aldus Weekend. “Misschien vielen die uitspraken niet in goede aarde bij de zenderleiding, want sindsdien liggen de tv-klussen voor haar niet voor het oprapen.”

Lieke twijfelt over tv-wereld

Het zou Weekend niets verbazen als Lieke naar de achtergrond verdwijnt. Ze positioneert zich steeds meer als een soort helderziende, die allerlei dingen verklaart met de stand van de planeten en de maan. “Lieke staat nog steeds onder contract bij RTL, maar voelt zich niet meer zo thuis in de showbizzwereld”, weet Weekend.

Zelf zegt Lieke: “Ik heb periodes gehad dat ik dacht: ik ga wel heel veel met bepaalde mensen om die misschien niet het beste in me omhooghalen. Wel veel lol, feesten en plezier, meer niet iets wat bij mijn eigen DNA past. Je voelt op een gegeven moment: misschien moet ik dit wereldje toch achter mij laten. Iets meerfocussen op mijzelf, beter voor mezelf zorgen, weten waar mijn prioriteit ligt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar denkt u dat Lieke van Lexmond beter op haar plek is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen