Een jaar geleden klapte Radio 538 nog voor de zorg

In dertien maanden van klappen voor de zorg naar een middelvinger voor de zorg: Radio 538 heeft het geduld volledig verloren. De Talpa-zender wil zaterdag ondanks alle kritiek keihard gaan feesten.

Radio 538 © Radio 538

De petitie ‘Met 538 de zorg geminacht‘ is al meer dan 350.000 keer ondertekend. Al deze mensen vinden het een gotspe dat Radio 538 op zaterdag een feest voor 10.000 mensen mag gaan organiseren, terwijl de terrassen nog niet eens open zijn en de ic’s vol liggen met coronapatiënten. Tel daarbij op dat de 538-gangers niet eens getest worden na afloop.

Klappende 538-dj’s

Mediapersoonlijkheid Alexander Klöpping merkt op Twitter fijntjes op dat Radio 538 een jaar geleden nog vrolijk meeklapte voor de zorg. “Is er nou echt niemand die even een compilatie wil maken van klappende 538 DJ’s voor de zorg?”, vraagt hij zich af, waarop hij een klapfragment van Radio 538 deelt.

538-dj Bas Menting was op zender toen er vorig jaar op dinsdagavond 17 maart drie minuten lang werd geklapt voor de zorg. “Speciaal voor alle helden die we zo hard nodig hebben, denk aan de zorgmedewerkers”, sprak hij. “Ben je klaar om te klappen? Dat is heel mooi. We gaan over vijf, vier, drie, twee, één seconde klappen!”

Klappen voor Gerard Joling

Over één, twee, drie, vier, vijf dagen gaat Radio 538 wederom keihard klappen, maar dan als Gerard Joling, Maan, de Snollebollekes en Wolter Kroes het podium bestijgen op steenworp afstand van het Amphia-ziekenhuis, waar de ic nog steeds vol ligt met coronapatiënten.

Wat een enorme blunder, vindt GeenStijl. “538 Oranjedag-experiment nu al gefaald”, kopt de opiniesite. De website spreekt van ‘een enorme besmettingsbron voor slechte ideeën, waar niemand nu verantwoordelijkheid voor durft te nemen’. “En Talpazender 538 wil zijn publiciteitsmomentje niet laten verpesten door overvolle ic’s.”

Podcastpresentator Elger van der Wel: “Ik ben zo benieuwd of er mensen zijn die bij Radio 538 werken en inmiddels denken: laten we dit niet doen.”

Verbijstering

Er heerst op Twitter volop verbijstering over het feit dat de overheid 925 miljoen euro heeft uitgetrokken voor dit soort ’testevenementen’. Dat had je veel beter in vaccinaties en een goede vaccinatiestrategie kunnen stoppen, klinkt het. In de Verenigde Staten kan iedereen vanaf vandaag een prik krijgen, ongeacht leeftijd of gezondheid.

Bright-journalist Floris Poort daarover: “Wat lukt in een uitgestrekt land met 328 miljoen inwoners lukt hier niet, maar gaan zij over een week naar Snollebollekes? Baas boven baas.”

Lees ook

Fragment

538 klapt voor de zorg:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de klappende sterren van Radio 538 hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen