Lieke accepteerde piemelshow uit reservebankstress

Lieke van Lexmond tussen de topless dames en bungelende piemels: het was eind 2018 een geinig gezicht, maar het genre naakte datingshows bleek volledig uitgewerkt: Undress for Love was een grote flop op RTL 5. De presentatrice gaf deze zomer toe dat ze een beetje spijt heeft dat ze die presentatieklus heeft aangepakt, omdat het totaal niet bij haar paste. Waarom deed ze het dan toch? Ze vertelt morgen in de nieuwste Beau Monde dat ze last had van reservebankstress.

Presentatoren die onder contract staan maar geen programma hebben, bevinden zich in een benarde positie: als je iets aangeboden krijgt, voel je je bijna verplicht om dat aan te nemen, ook al past het niet zo bij je. Dat gebeurde ook bij Lieke.

Het programma ‘paste voor geen meter’ bij Lieke, maar, zo vertelt ze: “Ik had heel lang niets gepresenteerd, zat op de reservebank en wilde graag iets doen. Ik heb een vast contract, ik vind het normaal dat je, als je betaald krijgt, ook iets doet.”

Lieke besloot haar beste beentje voor te zetten. “Toen het programma me werd aangeboden, dacht ik: ik laat me niet kennen, ik ga er iets van maken. Alleen heb ik het onderschat. We waren geen goede match. Ik heb ervan geleerd, in de toekomst zeg ik ‘nee’.

Nu doet Lieke alleen iets als ze het écht wil. “Mijn ambitie is anders dan vroeger. Toen was ik ‘aan’, ‘vuur’. Ik wilde per se naar de top, in de picture staan, naar die ene grote show en dan naar die volgende grote show. Nu ben ik rustiger. Ik neem steeds een stapje terug om te kijken of ik een project echt leuk vind.”

Het hele interview met Lieke, die tot deze maand te zien was als presentatrice van The Voice Senior, kunt u vanaf morgen lezen in de nieuwe Beau Monde.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen