Lieke van Lexmond enorm blij met leegloop bij RTL 4

Lieke van Lexmond vindt het super relaxed dat Linda de Mol en Wendy van Dijk vertrekken bij RTL 4. Hopelijk krijgt ze dan eindelijk wat meer te doen. Dat vertelt de presentatrice tegen Privé TV. Van Lexmond is er wel klaar mee om afdankertjes als Undress for Love en Het zit in de familie te presenteren. “Ik kan niet ontkennen dat het voor mij wel heel leuk is dat RTL meer ruimte heeft nu en ik hoop natuurlijk dat ik daar een hele mooie invulling aan kan geven“, zegt ze onomwonden.

Welke programma’s zou ze nu willen gaan presenteren? “Er zijn genoeg programma’s waarvan ik denk: oké, ik ben er klaar voor. En RTL weet dat. Ik hoop dat ik hele gave dingen mag gaan doen dit jaar. Ik heb er zin in.”

Kan ze het concreet maken? “Ik vind eigenlijk zo veel programma’s bij RTL heel mooi. Ik moet zeggen dat de programma’s die Wendy maakte altijd heel erg aansloten bij wat ik ook heel leuk vind. Ik denk ook dat het programma’s zijn waar ik heel erg in pas. Het zijn hele empathische, liefdevolle en familiaire programma’s. Ik heb wel het gevoel dat de dingen die zij nu niet meer kan doen… Ik bied me graag aan om het te doen.”

Heel Hilversum was in shock vanwege de megatransfers, maar Van Lexmond kon haar blijdschap niet inhouden. “Ik was natuurlijk niet in shock. Ik vond het natuurlijk fantastisch nieuws. Ik kan niet ontkennen dat het heerlijk is dat als je op de bank zit te kijken en je zit te popelen om mee te doen, dat het heel fijn is om de ruimte te krijgen. Ik heb er heel veel zin in, ik ben er klaar voor.”

Ze staat nog één jaar onder contract bij RTL. “Ik heb geen enkele behoefte om te verkassen. Ik vind RTL een waanzinnig merk en een waanzinnige zender. Ik blijf er graag zitten als ik de kansen krijg die ik wil. Ik wil programma’s doen die bij mij passen en ik denk dat het nu ook wel de tijd is.”

Haar interview met De Telegraaf kunt u hier bekijken.

Foto: De Telegraaf / Privé TV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen