Shownieuws viert kerst met Hazes-geslijm: slaat hij terug naar Bridget?

De ietwat ordinaire volkszanger André Hazes jr. heeft bij veel mensen afgedaan sinds hij zijn gezin in de steek liet voor een avontuurtje met Bridget Maasland, maar bij Shownieuws zijn ze dól op hem.

Dyantha Brooks en André Hazes jr. © Instagram

Shownieuws komt op deze eerste kerstdag dan ook met een special die volledig gewijd is aan André Hazes jr. “We praten over André zijn grote liefdes Monique Westenberg en kleine Dre, de hereniging met zijn zus Roxeanne Hazes en over muziek! Hoewel kerst dit jaar anders is is dit wel helemaal in de juiste sferen”, zegt presentatrice Dyantha Brooks op Instagram.

‘Super!’

Dyantha’s collega’s vinden het helemaal geweldig. “Super! ❤️”, zegt Patty Brard bijvoorbeeld, wier huwelijksfeest ooit verstoord werd omdat Bridget Maasland met haar slipje op de enkels zou hebben gestaan, terwijl André Hazes jr. aan haar zat te frunniken. Dat heeft ze André wél vergeven, maar Bridget nooit. Dyantha tegen Patty: “❤️”

Cameraman Jaap Hilhorst, die recentelijk ook het huwelijksaanzoek van André aan Monique draaide, vond het een-op-een-interview een leuke klus. “Was leuk om te doen ❤️”, schrijft hij. Dyantha daarop: “Zeker ❤️.”

Mensen die niet zo bekend zijn met Instagram zullen overigens denken dat deze mensen allemaal met elkaar op een Goois kerstmatras liggen, maar op ‘Insta’ wordt het ❤️-icoon nog vaker gebruikt dan de lidwoorden ‘de’, ‘het’ en ‘een’. Met name BN’ers kunnen er wat van: die reageren vaak uitsluitend met een ‘❤️’ op elkaars Insta-posts. Scheelt typen.

Bridget-sneer?

Al met al kunnen we vanavond dus naar een Shownieuws-interview kijken waarin André Hazes jr. vast weer loopt te kwijleballen over hoe geweldig Monique wel niet is. En hoe intiem en romantisch zijn huwelijksaanzoek was. Een huwelijksaanzoek dat hij liet filmen door de cameraman van Temptation Island om het vervolgens met de rest van Nederland te delen op Instagram.

Het is dezelfde André Hazes jr. die een jaar geleden nog een ring om de vinger schoof van Bridget Maasland. Zij reageerde laatst dan ook behoorlijk cynisch op het nieuws over André’s aanzoek aan Monique: “Ik ben echt heel blij voor ze, serieus. Echt, ik ben alleen wel heel erg benieuwd wie hij volgend jaar met kerst gaat vragen, maar verder vind ik het hartstikke leuk… Ha ha ha…”

Slijmjurken

Het zou qua ophef wel leuk zijn als Dyantha deze sneer van Bridget vanavond nog even voorlegt aan André, maar de rechtgeaarde relnicht zal vanavond wel van een koude kermis thuiskomen. Om een of andere reden slijmen de Shownieuws-deskundigen zich door vrijwel alle onderwerpen over Hazes heen; het schuurt nooit.

Het toppunt was laatst de eerste aflevering van de nieuwe Shownieuws-podcast. Daarin presteerde Dyantha Brooks het om het huwelijksaanzoek van André aan Monique ‘intiem en integer‘ te noemen. “Het was heel ingetogen, heel mooi, prachtig versierd, emotioneel en ontroerend”, zwijmelde ze. Ongelooflijk.

André-overkill

Eén ding is zeker: de angst die André afgelopen zomer uitsprak voor een André-overkill is goed weggezakt. “Op een gegeven moment ging het te ver; álles wat ik deed zag je in de pers terug. Dat ging mensen irriteren en hoe eigenwijs ik ook ben, ik moet wel een beetje naar ze luisteren. Want als ze me straks zat zijn, wat moet ik dan?”, zei hij toen.

André vindt het vervelend dat de media al zijn Insta-posts uitlichten, voegde hij eraan toe. “Het gevolg is dat mensen denken dat ik zelf Shownieuws bel en zeg: ‘Pak dit maar van mijn Instagram’. Nee, ik deel daar gewoon mijn leven.” Waaronder dus zijn professioneel gefilmde huwelijksaanzoek.

Heel leuk allemaal. Het kerstinterview met André Hazes jr. is vanavond om 22.55 uur te zien op SBS 6. Ook morgen staat er een bekende Nederlander centraal in Shownieuws: Mark Rutte.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen