Veel Hazes-geslijm en weinig ophef in nieuwe Shownieuws-podcast

Het tv-programma Shownieuws heeft een gat in de markt ontdekt: een showbizzpodcast. De eerste aflevering luistert lekker weg, maar er wordt wel héél erg binnen de lijntjes gekleurd.

Dyantha Brooks en Bart Ettekoven © SBS

In de nieuwe Shownieuws Podcast bespreken presentatrice Dyantha Brooks en Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven de laatste nieuwtjes met bekende gasten. “De eerste aflevering barst direct al van het nieuws. Zo onthult cameraman Jaap Hilhorst dat Monique zich bijna had verslapen voor het huwelijksaanzoek van André”, kondigt SBS aan.

Hazes-geslijm

Verder worden er wat ditjes en datjes besproken met de bekende gasten Dries Roelvink en René Le Blanc. Het is onderhoudend, maar echt spannend wordt het nergens. En dat onophoudelijke geslijm van Hilversumse figuren aan het adres van André Hazes jr. begint ook wel heel erg kliekerig te worden.

Dyantha Brooks presteert het zelfs om het huwelijksaanzoek van André Hazes jr. ‘intiem en integer’ te noemen. Kennelijk is het in de vocabulaire van een Shownieuws-presentatrice intiem en integer als je je aanzoek laat filmen door een gerenommeerde cameraman van reality-tv en de beelden vervolgens via je je socials met de rest van Nederland deelt.

“Het was heel ingetogen, heel mooi, prachtig versierd, emotioneel en ontroerend.” Brr.

Domme uitspraken

Aan het eind van de podcast lijkt het eindelijk spannend te worden als Dyantha Brooks de slotrubriek aankondigt. “Er zijn in de wereld van de media elke week weer domme uitspraken, bloopers, uitglijders, fouten of acties die gewoon niet te verklaren zijn. Het is wel een beetje jouw passie om dat allemaal bij te houden”, zegt ze tegen Bart.

Vervolgens komt Bart met een fragment van Frits Wester die live gebeld wordt tijdens een live-uitzending. Is dit dan de grootste uitglijder van de afgelopen mediaweek? Een beetje saai.

Om de luisteraar te blijven boeien moet er wel wat meer sleaze and dirt in de podcast komen, maar het begin is veelbelovend en Dyantha en Bart zijn een prima duo.

De podcast is helaas alleen te beluisteren via Juke, de mislukte Spotify van Talpa.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen