Bridget Maasland boos in Boulevard: ‘Ik ben bedreigd na Hazes-sneer’

Bridget Maasland is ernstig bedreigd na de geestige sneer die ze op Radio 538 uitdeelde aan haar ex-vriend André Hazes jr. Die huilie-huilie deed de presentatrice zaterdagavond in RTL Boulevard.

Bridget Maasland © RTL

André Hazes jr. heeft zijn vriendin Monique Westenberg, de liefdesrivale van Bridget, deze week op een vrij ordinaire manier ten huwelijk gevraagd. Waar een huwelijksaanzoek voor de meeste mensen een intiem moment is, besloot André er een aandachtsstunt van te maken. Hij liet het filmen door de cameraman van shows als Temptation Island en deelde het op zijn socials met de rest van Nederland.

Sneer van Bridget

Terwijl heel Hilversum slijmend meeloopt in de Hazes-fanfare, besloot Bridget Maasland deze week in Radio 538 lekker cynisch te reageren op het aanzoek. “Oh, hartstikke leuk. Ik ben echt heel blij voor ze, serieus. Echt, ik ben alleen wel heel erg benieuwd wie hij volgend jaar met kerst gaat vragen, maar verder vind ik het hartstikke leuk… Ha ha ha…”, zei ze, waarna ze onthulde dat zij vorig jaar in dezelfde periode óók ten huwelijk is gevraagd door Hazes.

Frank Dane, die zo’n beetje voorop loopt in die slijmende Hazes-fanfare, schrok zich een hoedje van dit cynische commentaar en ging snel door naar het volgende onderwerp. Patty Brard, wier programma Shownieuws ook prominent vertegenwoordigd is in dezelfde fanfare, besloot haar ex-bestie Bridget vervolgens vol-le-dig af te slachten op televisie.

Bedreigd

Tot zo ver team-Bridget dus – een beetje credit is op wel op zijn plek nadat ze de showmedia maandenlang op de wenken heeft bediend met haar ordinaire Hazes-relatie en bijbehorende slipjes-rel – maar gisteren begon ze aan de desk van RTL Boulevard ineens huilie-huilie te doen over de reacties die ze heeft gekregen op haar Hazes-sneer.

BN’ers die mokken om reacties op social media: het begint zó sleets te worden. Bridget klaagde dat ze zo verschrikkelijk onder vuur ligt op de socials. “Afgelopen week had het weer even een piek bereikt, want blijkbaar mag je geen humor hebben of niet een eigen mening hebben of niet gewoon iets posten zonder dat er inderdaad bedreigingen op los gaan.”

‘Het gaat te ver!’

Bridget vindt het een grof schandaal. “Het gaat echt heel ver, dus ik begrijp heel goed wat Samantha zegt. Eigenlijk, Clarice, vind ik ook dat daar iets aan gedaan moet worden”, zei ze na een item waarin Samantha Steenwijk ook al klaagde over reacties op de socials.

Advocate Clarice Stenger daarop: “Die vrijheid van meningsuiting is natuurlijk een heel groot goed, maar op het moment dat jij gaat beledigen en gaat bedreigen… Dat is gewoon strafbaar. Het probleem is natuurlijk dat iedereen lekker anoniem op Twitter en Insta van alles de wereld inslingert.”

Van de socials af

Begrijpen BN’ers nog steeds niet dat er automatisch een hoop drek loskomt als je je hele leven tentoonspreidt op de socials? Rick Brandsteder, ook niet onbekend met mediarelletjes, tipte Bridget om er gewoon lekker mee te nokken. “Denk je dan ook niet eens: ik stop gewoon met die hele social media?”

“Ja, maar het is ook onderdeel van ons werk, dus het zou een beetje raar zijn als je weg wordt gepest”, antwoordde Bridget. Behoorlijke onzin natuurlijk: sterren als Eva Jinek en Linda de Mol bewijzen dat je als tv-ster absoluut geen social media nodig hebt. De werkelijkheid is dat de ene ster nou eenmaal iets aandachtsbeluster is dan de andere ster.

Rick: “Ik ben ermee gestopt. Ik zit nu op Buienradar. Het is echt fantastisch, er gaat een wereld voor me open.”

Bridget wil coronaliefde

Clarice: “Dat is toch te gek, Rick? Dat jij ermee stopt omdat je geen zin hebt in die reacties? Er moet gewoon veel meer over te doen komen. Dat het keihard wordt afgekeurd en het niet normaal is om dit soort dingen te schrijven.”

Rick: “Ik denk hoe meer wij er ruchtbaarheid aan geven, hoe meer zij toch maar door blijven gaan hiermee.”

Bridget vindt dat mensen in deze coronatijd liever voor haar en voor elkaar moeten zijn. “Aan de andere kant denk ik: het hele jaar, met corona en alle ellende die we over ons heen hebben gekregen, zou je toch denken dat er iets meer saamhorigheid is en we iets meer voor elkaar klaar kunnen staan en er iets meer liefde de wereld in komt.”

Wishful thinking. Misschien wordt het voor Bridget toch eens tijd om haar selfietsunami te heroverwegen als ze er allemaal zo veel last van heeft.

Fragment

Het fragment van de klagende Bridget:

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen