Angela de Jong: ‘Wilfred Genee heel hypocriet in VI’

Angela de Jong vindt dat Wilfred Genee zich maandagavond heel erg hypocriet heeft gedragen in Veronica Inside. Zijn rol in de racismespecial van het programma was twijfelachtig. Dat geeft ze vandaag aan in haar column in het AD. Wilfred ligt onder vuur omdat hij zijn collega’s jarenlang voorzetjes heeft gegeven om controversiële uitspraken te doen en daar vervolgens hard om gniffelde, maar gisteren wel besloot om een uur lang op Johan Derksen in te hakken na zijn zwartepietgrapje.

Laf, vindt Angela het. “De pijlen waren vooral gericht op Johan. Ook die van Wilfred. Zo zeer zelfs dat je je als kijker afvroeg: als je het allemaal zo goed weet, waarom sprak je al die wijze woorden vorige week dan niet, in plaats van opzichtig te hengelen naar een foute opmerking van Johan bij de foto van een Zwarte Piet in Leeuwarden?

Het leverde in elk geval een ‘pittige discussie op die in Op1 niet had misstaan’, zegt Angela. Ze vond het echter één grote circusact, omdat de kijkers van VI al lang weten dat Johan Derksen geen racist is.

Angela: “De allerslechtste grap is toch dat het nu nodig bleek om hardop uit te spreken dat ze geen racisten zijn of racistische intenties hebben.”

Er is overigens nóg een BN’er boos op Wilfred, namelijk Humberto Tan. Wilfred gaf tijdens VI aan dat Humberto heeft geweigerd om mee te werken aan de racismespecial en dat is niet erg discreet, vindt hij.

Humberto: “Ooh..goede tijdlijn weer. Waarom zou ik bij VI MOETEN zitten? Zou wat zijn als alle redacties iedereen zou noemen die niet kan of wil komen. Maar kennelijk is het boeiend om te zeggen dat ik gevraagd ben. En als ik niet netjes ga opzitten: de Twitter wind van voren. So be it…..

Door de hypocriete opstelling van Wilfred ligt er nu een bom onder Veronica Inside. Johan Derksen overweegt te stoppen met het programma.

Lees ook:
Na week vol ophef: emotionele en heftige uitzending VI (gisteren)
Racisme-rel levert Veronica Inside megakijkcijfers op (vandaag)
BN’ers over racisme-VI: ‘Wilfred Genee is ineens woke’ (vandaag)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (vandaag)
Johan Derksen: ‘Als John de Mol me weg wil, prima’ (vandaag)
Johan Derksen wil stoppen met Veronica Inside (vandaag)

Foto: WNL, RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen