Na week vol ophef: emotionele en heftige uitzending VI

Geplaatst op ma 22 jun 2020 om 20:37

Johan Derksen heeft de kijkers van Veronica Inside vanavond direct aan het begin van de uitzending aangegeven niet zijn excuses aan te zullen bieden voor zijn zwartepietgrap over Akwasi, maar dat haalde niet de angel uit het debat. Er volgde een spannende, emotionele en soms ook heftige uitzending, waarin de gasten aan tafel flink met elkaar botsten. “Johan, wat er vanavond ook gebeurt: we zullen het nooit goed doen voor iedereen“, merkte Wilfred Genee aan het begin van de show op.

Johan hielp de kijkers gelijk uit de brand. “Ik heb in de loop van de week het idee gekregen dat niet iedere grap van mij goed valt. In Grolloo maakt niemand zich er druk over. Ik kan Nederland meteen wel even uit de brand helpen: ik bied mijn excuus niet aan, ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof.”

De tafel van VI is veel groter dan normaal om ‘de ruimte voor dialoog op te zoeken’. “Ik vind het nu al een circusvoorstelling“, zei Johan.

Wilfred gaf aan graag Ruud Gullit, Humberto Tan en Akwasi in de uitzending te hebben gehad, maar zij wilden niet komen. “Dat is leuk voor onze gasten hier, zij zijn nu zevende keuze“, aldus Johan.

De ‘special guests’ aan tafel waren Natacha Harlequin en oud-voetbalprof Dries Boussatta. Buiten Natacha om wilde er volgens Wilfred niemand met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond aan tafel zitten.

Natacha zegde wél toe. “Omdat ik denk dat de dialoog altijd goed is. Elkaar boycotten en elkaar niet aankijken is de oplossing niet. Jij belde en ik zei meteen ja.

Ze voelde zich alsof ze in het hol van de leeuw zat: “Het is hier gewoon een mannenhol en ik ben van een vrouwenhol.”

Johan: “Ik ben ook wel van een vrouwenhol hoor. Of valt die grap ook niet goed?

Gelukkig kon Natacha er wel om lachen. Al snel was de toon aan tafel erg serieus. Het voelde voor René van der Gijp wat ongemakkelijk: “Ik heb daar niet zo veel mee met discussies. Ik geef al heel snel iemand gelijk. Je hoeft mij niet te overtuigen. Ik voel niet de behoefte om mij er heel erg mee te bemoeien.

Tikje terug

Johan gaf aan de ophef niet te begrijpen. “Ik heb heel cynisch als kat naar Akwasi gezegd: ‘Het is toch niet Akwasi?’ Dat was alles. Je hebt in dit programma meningen. Als wij over racisme praten, dan heb je een mening, maar je hebt in dit progamma ook grappen.”

Ik maak een verkeerde grap, maar die grap wordt uitvergroot en een nationale rel. Maar Akwasi roept op tot geweld en dat wordt geaccepteerd. Dat vind ik gek.

De voetbalkenner wilde Akwasi ‘een tikje terug geven’ na zijn agressieve speech op de Dam en obstinate optreden bij Beau. Hij vindt dat de demonstratie werd gekaapt ‘door zijn geschreeuw over Zwarte Piet’. Natacha: “Maar dat tikje terug is een vuistslag geworden op zijn huidskleur. Dat is hoe Akwasi het aanvoelt.

Johan: “Ja, maar hoe Akwasi het aanvoelt. Hij moest eens weten hoe het bij het Nederlandse volk aanvoelt als hij oproept tot geweld. Ik vond dat ik het volste recht had om iets te zeggen over het gedrag van Akwasi. Als Akwasi wit geweest was en hetzelfde gezegd had op de Dam, dan had ik dezelfde grap gemaakt.”

Natacha: “De intentie is een tik uitdelen, maar Akwasi en anderen hebben aangegeven hoe het overkomt. Wat denk je als je dat hoort?

Johan: “Ik vind het eerlijk gezegd niet zo relevant wat Akwasi ervan vindt, want ik heb me ontzettend gestoord aan het gedrag van Akwasi.”

Fittie Johan en Wilfred

Wilfred: “Dan ga je toch niet in de verbinding, Johan? Dan ben je alleen bezig met je eigen woede.”

Johan: “Helemaal niet, maar als die man zich dit kan permitteren, dan kan ik toch wel een grap over zo’n man maken?

Wilfred: “Maar een paar maanden geleden vond je het zelf ook nog een slechte grap als mensen over donkere mensen zeggen dat ze Zwarte Piet zijn.

Johan: “Ja, maar ik heb helemaal niet gezegd dat hij een Zwarte Piet was. Ik heb gezegd: ‘Weet je zeker dat het Akwasi niet is?‘”

Wilfred: “Ja, maar er stond op dat moment een Zwarte Piet in beeld.”

Johan: “Ja, maar jij zit hier altijd de boel op te ruien en ons dingen te ontlokken en nu word je plotseling de advocaat van de duivel? Ik heb totaal geen spijt van deze grap, ondanks het feit dat het een verkeerde grap was. Dat wil ik wel accepteren. Er zit helemaal geen intentie aan. Het ontstaat spontaan aan tafel hier.

Even later gaf Johan aan wél een ommezwaai gemaakt te hebben in de zwartepietdiscussie. “Ik ben ook zo ver dat als Zwarte Piet zo’n pijn doet, maak er dan maar een groene piet van. Ik ben net Rutte, ik heb het ook wel gehad met die discussie.

Marokkanen

Even later ging het over Marokkanen. René van der Gijp: “Ik las vandaag ook dat wij ook regelmatig Marokkaanse mensen zouden schofferen, maar wij hebben hier aan tafel nog nooit van ons leven een Marokkaans geschoffeerd. Als ik door de stad loop, moet ik ze van me af slaan. Al die gasten willen met mij op de foto, man.”

Dries Boussatta: “Als ik nu vraag aan de redactie of ze alle opmerkingen over Marokkanen op een rij willen zitten, dan denk ik dat we een hele uitzending kunnen vallen.”

Gijp: “Ach, man, dat is niet waar, dat is niet waar.”

Boussatta: “Dat is wel waar! Wacht nou, je vraagt het aan mij toch?

Gijp geïrriteerd: “Ach ja joh, leg het uit.”

Boussatta gaf aan dat Marokkanen in VI weggezet zijn als een probleemgroep en dat dat onterecht is. Johan: “Als ik jou hoor praten, dan zullen de criminaliteitscijfers onder de Marokkanen ook wel niet bestaan. Maar die zijn er echt.

Anti-racisme

VI liet een aaneenschakeling van beelden zien waarop Johan Derksen flink van leer trekt tegen racisme. Te zien was bijvoorbeeld hoe hij racisten ‘gekken’ noemde. “Als er racisme is in een stadion, dan moet je káppen met een wedstrijd.

En: “Ieder weldenkend mens is tegen racisme. Wie is er nou voor racisme? Die moet opgeborgen worden.

Natacha: “Het valt me natuurlijk op wat je zegt, dat je tegen racisme bent. Maar ik hoor ook de woordkeuze: ‘die mensen’, ‘steen en been klagen’. Wie zijn die mensen? Je doet alsof het de ander is. Het zit soms ook in de uitspraken die je doet.

Boussatta: “Je klaagt net dat het filmpje online is geknipt en geframed, maar dit lijkt wel een promotiefilmpje van Johan Derksen met allemaal fantastische uitspraken. Ik heb de redactie vandaag ook gevraagd om alle fragmenten van Johan te laten zien wat hij heeft geroepen over Marokkanen en donkere mensen. Dat wordt nu niet gedaan.

Spanning tussen Johan en Boussatta

Er was een flinke spanning tussen Johan en Boussatta. Johan: “Ik wil jou even antwoord geven.

Boussatta: “Je hoeft niet helemaal zo te wijzen.

Johan: “O, ik mag niets meer zeggen en ik mag niet meer wijzen?

Boussatta: “Je zit nu helemaal met je vinger. Rustig, nou.

Wilfred: “Dat doet hij bij mij ook altijd, daar moet je niet te veel aandacht aan geven.

Gijp: “Nee, dat zit een beetje in de mimiek, kom op.

Boussatta liet Johan herhaaldelijk niet uitpraten. Johan boos: “Ik mag niet wijzen, maar jij mag wel steeds door mij heen lullen?

Sowieso.

Johan: “Dit is zinloos. Ik zit met een in zichzelf gekeerde eigenwijze Marokkaan te lullen.”

Wilfred: “Wat is dit nou weer? Laat het nou.”

Natacha: “Jeetje, jongens jongens.”

Wilfred: “Het is echt niet nodig dit.”

‘Je bent een goed mens!’

Johan werd behoorlijk aangevallen, maar er klonken ook lieve woorden. Natacha: “Persoonlijk heb ik het idee als ik jou zie en gevolgd heb dat je geen racist bent. Ik hoor dat anderen dat wel denken. Laten we daar even een streep onder zitten.”

Johan: “Die kwalificatie krijg je vrij snel in dit land, hè?

Natacha: “Ja, maar wat ik jou nu vraag: kun je het opbrengen om empathie te hebben? Ik maak me zorgen om dit land en dat is ook de reden waarom ik hier zit. Dan denk ik: kun je die empathie opbrengen?

Johan: “Ik heb geen idee. Ik vind dat ik me heel fatsoenlijk gedraag ten opzichte van alle rassen die in Nederland wonen.”

Wilfred: “Weet je waarom we naar jou toegingen? We hebben soms verschrikkelijke bonje met elkaar, de afgelopen weken ook weer, maar we hebben een band met elkaar. We zijn familie van elkaar en daarom zijn we ook naar je toe gereden. Je gaat wel elke dag naar het ziekenhuis met je chauffeuse die doodziek is. Je brengt haar elke dag, blijft wachten en rijdt terug. Je bent gewoon een goed mens, dat ben je gewoon. Maar er zijn dingen die je niet kan voelen en dan is het zo lastig dat je het ook niet kan verwoorden zo nu en dan. Daardoor wordt het zo hard.”

Johan: “Dingen die je niet voelt kun je niet verwoorden. Ik heb niet het idee dat ik ooit zwarte mensen gekwetst heb.”

Verbinding

En zo ging het nog wel even door. Naarmate de uitzending vorderde, werd de sfeer aan tafel iets kalmer. Wilfred Genee riep op tot verbinding. “Er zijn twee kampen aan het ontstaan en dat willen we niet.

Johan gaf aan dat er bijna niet te praten is met voetballers. Hij roept hen op om zich nu ook uit te spreken tegen het WK Voetbal in Qatar. “Ik wil eigenlijk dat het Nederlandse elftal een ethisch statement tegen de gebeurtenissen in Qatar geeft, maar dat denk ik niet.”

Ik wil de dialoog met iedereen aangaan, maar met die mensen valt haast niet te praten.”

Foto: Veronica
190 Reacties op “Na week vol ophef: emotionele en heftige uitzending VI”


 1. Alex

  Het is nog geen minuut bezig en ik kan dit programma nu al niet serieus meer nemen! Hoezo 1,5 meter afstand houden? Ze zitten aan die tafel gewoon bijna bij elkaar op schoot. Willen ze echt alleen maar provoceren????

 2. Bas

  Veronica Offside

 3. Veronica en Talpa TV offside

  Wat een diep troosteloze vertoning.

 4. Zomaar

  Al een kwartier lang een herhaling van woorden.

 5. Ivo

  Ik ben het eens met Derks. Als er een foto van iemand verkleed als clown of in een Pino pak getoond was had hij dezelfde grap gemaakt en dan was er niemand over gevallen. Nederland is ziek!

 6. Martosaurus

  Beetje vermoeiend. Maar een voetbalwereld die draait oliedollars uit Saoedi Arabië, Qatar en Rusland (allen landen waar je met een ander mening, geloof of seksuele voorkeur in de gevangenis beland) gaat nu VI de morele maat nemen over een foute zwarte piet grap. Misschien kan die strafrecht advocate dit in perspectief zetten.

  De voetballers zelf durven niet aan te schuiven omdat ze direct met hun hypocrisie worden geconfronteerd. Als mensenrechten je zo aan het hart gaan, waarom spreek je je werkgever daar niet over aan.

 7. Ivo

  Derks = Derksen

 8. M.

  Hij is al door het stof, Natacha Harlequin heeft binnen 3 minuten zo hard aangepakt, je ziet tranen van onmacht bij Johan, hij is TÉ trots om excuus aan te bieden, maar van Johan, moet de zwaar racistisch, onacceptabel karikatuur, veranden, Positief. #zwartpietisracisme

 9. M.

  Aandachtig blijven luisteren, want jullie zijn nogal afgeleid, gebrek aan begrijpend luisteren, ik vergeef jullie, het is aangeboren. Interessant gesprek, ze zijn al door het stof. Eindelijk komen we ergens, iedereen aan tafel is mee eens het was racisme! #zwartpietisracisme Zwartpiet moet uit onze maatschappij verdwijnen, geen plek meer voor deze karikatuur, zwart piet verwoest ons allemaal.

 10. Sip

  Wat hebben we nu met z’n allen bereikt; door al die demonstraties zijn er alleen maar tegenstellingen ontstaan. Ik als witte man voel mij gediscrimineerd.

 11. Rogier

  Ze zitten veel te dicht bij elkaar!

 12. Fred

  Keurig Derksen blijft bij zijn mening, ik had ook niet anders verwacht, ik merk wel dat die advocate rust in de groep brengt.

 13. F alex

  @Alex, je bent een lafaard en een meelopende wegkijker.

 14. Michiel

  Aldus de 71 jarige. Net zoals Trump heeft Derksen in zijn hele leven nog nooit ergens excuses voor aangeboden. Nog nooit. Kan je dat voorstellen? Nog nooit in je leven iets fout te hebben gedaan. Wat voor iemand ben je wel niet als je nog nooit in je leven tegen iemand ‘sorry’ hebt gezegd? Denken dat je denkt dat je perfect bent en alles wat je doet het meest ideale is wat iemand kan doen. Alleen al die bewoording die hij gebruikt: “door het stof gaan”. Alsof mensen die hun excuses aanbieden totale mislukkingen zijn. Als iedereen denkt zoals Derksen dan zou het een hel op aarde zijn. Nooit in de spiegel kijken, wreedheid zien als een kernwaarde en nooit, maar dan ook nooit erkennen dat je niet perfect bent. Wat een leeg leven moet die man hebben.

 15. M.

  Sip
  ma 22 jun 2020 om 20:57

  Wist jij maar wat discriminatie is, had jij al lang een hand uitgereikt om de zwaar racistisch zwart piet te verbieden. Discriminatie is iets wat hoogst waarschijnlijk nooit mee zal maken. Blijven kijken hé, van Johan Derksen mag zwart piet wel groen worden. Nou, dit jaar geen zwart piet bij jou thuis.

 16. Merel

  Dit komt niet goed.

 17. Mike

  John Derksen is top.

  Helemaal met hem eens. Wat zit die Marokaan dom te lullen.

 18. Nijl

  Genee heeft het zwaar. Lukt niet samenhangende discussie van te maken.

 19. Mike

  Dat Black Lives Matter zorgt enkel voor meer rascisme.

  Er wordt een tegenstelling gecreeerd. Je wordt als blanke juist tegen alles waar BLM voor staat.

 20. ‘M.’ = Tofik

  ‘M.’ is frusti Tofik Dibi die zijn ophitserij niet op twitter durft te schrijven vanwege subsidie-slurpen in stadsdeel Nieuw-West

 21. Tom

  Ik hoorde dat er dit weekend een feest voor gekleurde mensen was om te vieren dat ze gekleurd zijn. Mag dat dan wel??? Nu voel ik mij als blanke Nederlander gediscrimineerd.

 22. Iemand

  Dodelijk vermoeiend die Dries en die advocate

 23. Jaap Aap

  M.: neem een pilletje en ga naar bed alsjeblieft. Je bent een karikatuur van jezelf, zielig figuur…

 24. M.

  Who run the world? Girls!!! Natacha Harlequin sloopt 4 mannen aan tafel. Kennis is macht, al de andere mannen hebben amper VMBO afgemaakt en zijn als universitaire gediplomeerd domineert de tafel. Ik hoop dat jullie allemaal vanavond afscheid nemen van jullie racistische trekjes en abrupt STOPPEN met zwart Piet. #Zwartpiet is gif voor onze maatschappij.

 25. M.

  Ik moet huilen van deze uitzending, Johan is een goed kerel…Bedankt Nederland

 26. JAJIJ

  Ga het eens over voetbal hebben man, stelletje kutkneuzen.

 27. ikke

  als witte nederlander krijg je ook dageijks vanalles na je kop geslingerd. waarom heb ik in die hele discussie nog niet 1 woord erover gehoord?

 28. Tsja

  Natacha Harlequin ownt de discussie met onderbouwingen, argumenten en het simpele verzoek om empathie voor al die mensen die een hele simpele vraag hebben: stop met discrimineren, ridiculiseren en buitensluiten.

  Vanuit Derksen komt geen zinnig woord. Het zou hem sieren simpelweg te zeggen dat het ‘m spijt en dat hij meer empathie moet tonen.

 29. M.

  JAJIJ
  ma 22 jun 2020 om 21:16

  Jij had gehoopt dat de lieve Johan Derksen rechtse ongefundeerd praatjes zou doen, maar NEE, Johan doet totaal anders en relativeert over zichzelf, wilfred doe het fantastisch. Nu opeens moet ze over voetbal hebben omdat niet naar zin gaat. Go to bed.

 30. M.

  Tsja
  ma 22 jun 2020 om 21:19

  mooie woorden van jou. Hou het zo!

 31. ikke

  slet ku t kaaskop,klote hollander ,vieze homo. zomaar een greep uit wat witte mensen vaak horen.

 32. man pan

  Ik zit in #teamGeenVanBeiden en vind dit wel vermakelijk. Ik geniet ook van ongemakkelijke films.

 33. M.

  ikke
  ma 22 jun 2020 om 21:24

  Zelden zoveel stupiditeit gelezen. Johan is zichtbaar aangedaan door zijn uitspraken, voor het eerste in zijn TV carrière wordt hij door een Advocaat aangepakt en hij breekt, hij begrijpt de pijn van mensen over de racistisch verouderd zwart piet. Durf te veranderen en doe het net als Johan neem een groene piet of regenboog pieten. Veel liefde u kant op.

 34. dagobert

  johan je bent een lafaard

 35. Teuntje

  Derksen zn hoofd moet op het hakblok door Harlequin en Dries de voetballer word misselijk van die 2 arrogante bitch Mevr de advocaat Laat Akwasi maar eens zn excuses maken

 36. man pan

  Nou, volgende week Silvie Meis en Jeroen Boom erbij en de cirkel is rond.

 37. M.

  Ik hoop dat jullie allemaal mij excuus aanbieden, #teamJohan deze man heeft de maatschappij veranderd na deze uitzending, Standbeeld voor Johan. Wat een held!!!

 38. Fan

  Van die Natascha word je wel moe.😠😕

 39. ikke

  @m o dus als witte mensen uitgecholden worden is het stupiditeit. o dat is best vreemd ja.

 40. Mur

  Nou zegt die dame bij VI dat we wit moeten zeggen omdat blank voor rein staat en zo maar wit staat toch ook voor zuiver en maagdelijkheid en is dus eigenlijk hetzelfde, ik hou het dus op blank want zoals zij niet zwart zijn maar bruintinten ben ik niet wit.

 41. Kaat

  Racisme naar blanken toe, je stinkt naar melk, kuthollander, kaaskop, is ook allemaal kwetsen om huidskleur en dus racisme maar daar hebben die zwarten dan weer geen weet van.

 42. joyce

  ik vind ook dat Akwasi die alle blanke nederlanders openlijk op tv bedreigd heeft
  excuses aan moet bieden door het stof moet !!!
  Wat kunnen de nederlanders van nu aan de slavernij van toen doen?
  En hoezo roept hij zo hard is hij het verleden van zijn land ghana vergeten waar mensen verkocht werden door de rijke ghanezen in dat gebied? dat ouders hun kinderen als slaaf verkochten omdat het geld verdienen was? En Dries tjonge tjonge wat een slap gelul zoveel slaven in de arabische wereld doe normaal gedraag je als nederlander Nederland is tolerant maar vrijheid van meninguiting geld niet voor de blanke nederlanders dit kan niet !!! Waarom blijven ze hier als het hier zo slecht is?????

 43. M.

  Groene Pieten, hebben jullie Johan Derksen gehoord?!

 44. De Jong

  schandalig hoe ze Johan aanpakken. ongekend en niet eerlijk. sensatie

 45. ikke

  @m ja helaas voor jou lopen witte mensen niet achter de kudde aan.

 46. Jeroen

  Nu heb ik een hekel aan Wilfred Genee wat een smerige klootzak is dat zeg.

 47. Kaat

  zwarte die ons nafluiten wat we kwetsend vinden, Marokkanen die ons voor hoer en onrein uitmaken, alsof dat volk ook maar een haar beter is. Ze kwetsen, discrimineren ons net zo alleen wij blanken herkennen dat vaak niet als zodanig maar is het wel.

 48. azijnzeiker

  Johan brak wel, maar zo als het hoort geen excuus, en ik zou geen azijnzeiker zijn als ik niet iets te zeiken heb, wat viel jullie op aan tafel?, man vrouw aandeel, blanken vs donkere of is dit ook racistisch ik zal even een foute grap aan het beheer van deze site maken, het zal mijn benieuwen wanneer jullie deze uitstekende reactie verwijderen.

 49. Mimi

  M : Hoelang woon je al in nederland ? is het geen tijd om de taal te leren dan ?

 50. Mo

  Mooie, verbindende bijdrage van Dries

 51. M.

  De Jong
  ma 22 jun 2020 om 21:50

  Johan Derksen is een held, ik heb vaak gezegd dat hij zou begrijpen en dat deed hij. Jij had liever gezien dat tekeer zou gaan, ordinaire schreeuwen wat normaliter is voor rechtse volk, maar hij is wijs en empathische, gedurende het gesprek ging hij open voor zelf kritiek en relativering dat is moedig, dat is groots. December groene piet? of ben jij opeens tegen Johan omdat hij niet jou mening deelt?! #zwartpietisracisme

 52. Kaat

  Ik voel me altijd ongemakkelijk bij die Marokkanen in de avond als ik naar huis ga na mijn werk, denken ze daar wel eens bij na hoe wij ons voelen, waar is de empathie dan als zij daar zo uitdagend, hufterig en agressief staan. Enig idee hoeveel blanken niet de straat op durven vanwege al die allochtonen hufters, ouderen die gevangen zitten in hun huis en zich niet veilig voelen vanwege die allochtonen criminaliseren die hele wijken en steden terroriseren. Maar daar hoor je niemand over, daar zie je geen demonstraties tegen. HOE DENK JE HOE WIJ ONS VOELEN.

 53. WEST*

  goed programma met name de standvastigheid van Johan
  de hele kwestie over dit probleem is opgeblazen tot een hype!
  Vraag me af cabaretiers nu aangevallen worden! er zijn veel cabaretiers die grappen maken over medelanders , daar heeft nog nooit iemand zich aan gestoord
  Vraag me echt af , als die politieman men niet had gekild of de wereld dan ook zo massaal de straat op zijn gegaan , en nooit is er in Nederland protest geweest over de kl kl clan

 54. Merel

  Tjonge Wilfred Genee, wat een engerd ben jij zeg! Je probeerde René en Johan nog onderuit te halen ook!
  Had die Driss eens een beetje gedimd… wat een haat.

 55. Captain Caveman

  Johan Derksen heeft zich professioneel gedragen en niet het achterste van zijn tong laten zien. De advocate snapte op een gegeven ogenblik heel goed dat het trekken aan een dood paard is. Omdat het helemaal opgeblazen is door de media. En dat inderdaad de zwarte mensen erg gevoelig zijn voor iets wat hun treft. Terwijl zelf hel en verdoemenis wordt toegewenst aan witten onder luid gejuich van DeugLinks. Witte mensen moeten eindeloos incasseren en begrijpen terwijl de zwarten de tenen nog langer kunnen laten groeien.

 56. Gekleurdere

  Harlequin zegt sinds kort geen blank maar ‘wit’, omdat een vrouw haar wijsgemaakt heeft dat blank ‘reinheid’ betekent. Blank betekent bij de huid ‘doorzichtig’ net als bij blanke lak. Juist wit betekent rein, sereen vrede, onschuld, maagdelijk enz. Denk aan ‘trouwen in het wit, de witte vlag’ enz.
  Mensen zwart en wit noemen is juist zeer racistisch. Harlequin luistert naar domme mensen die zichzelf heel negatief ‘zwart’ noemen. Associatie; de dood, de duivel enz. Mensen zijn steeds meer gemengd en het is een schande dat zij zo het zwart-witdenken en zwart-withokjes propageert.

 57. sjoerd

  Ik sta ook aan de kant van Derksen. Als Akwasie blank was geweest was er niets aan de hand. Dat is formeel pas echt racisme. Dat donkere mensen zich gekwetst voelen door zwarte pieten grappen geloof ik wel. Dat ze gemaakt worden ook. Maar dat maakt het geen racisme. Zwarte piet tegenkomen en in zijn gezicht trappen is echter wel bedreiging en aanzetten tot geweld. Maar daar staan de kranten niet vol van en dat moeten we heel normaal vinden. Dit is de wereld op zijn kop. Van een mug een olifant maken en van een olifant een mug.

 58. Kaat

  Tijd dat wij blanken eens gaan demonstreren en ons land terugpakken en orde op zaken stellen en er voor zorgen dat die gasten de normen en waarden van Nederland leren, opvoeden die kinderen 1ste en 2de generatie allochtonen. Ben zo ontiegelijk boos op die onzin altijd maar de blanken de schuld geven, kijk eens naar jezelf met je kut geloof.

 59. Mimi

  West : nee want die zijn fuck schijnheilig zoals je nu Martijn Koning op tv ziet
  mee lullen en kritiek op Derksen geven , maat het wordt wel een heel naar land als humor gecensureerd gaat worden
  Kaat: ik begrijp je helemaal!! wij als vrouw zijn niet veilig voor de hangjongeren die allemaal een lekke band hebben ( pssst psst schatje) en als je er niet op reageerd ben je een hoer en moet je dood HOE DENK JE DAT WIJ ONS VOELEN

 60. Cornelis

  Helder.
  De deugerdjes hebben eindelijk hun zin: Nederland is nu definitief gelibanoniseerd, de grote opdeling kan beginnen.

 61. M.

  Kaat
  ma 22 jun 2020 om 21:52

  Jij bent niet blank, er is niets blanks aan jou, jij bent een witte man/vrouw. Groene piet aankomend december?! Onze held Johan Derksen begrijpt dat Veel Nederlanders niet kunnen leven met deze karikatuur. Van Johan mag groene piet zijn. Vooruitgang

 62. sjoerd

  Harlequin vond ik best scherp en sympathiek, maar stel dat een blanke de term wit stuitend vind, gaat ze dan weer van wit naar blank? Of telt de mening van de donkere dame zwaarder? Ze heeft helemaal gelijk dat het goed is om te kijken of we onderling rekening met elkaar kunnen houden, maar we zijn nu wel aan het doorslaan.

 63. azijnzeiker

  M is dus links, ik ben juist met de jaren steeds rechtser geworden, maar ik merk ook dat M Akwasi dus rechts vind, met zijn geschreeuw en gedreig. dat moest Derksen eens proberen.

 64. LLRV

  Wow! Wat een typisch lange-tenen-hard-brullen totaal aanval op Derksen en vd Grijp. Alleen al “die mensen” is genoeg en 1 min later zelfs “die mannen” roepen. “Jouw intentie” en “hoe het moet voelen” is genoeg om iemand monddood te maken. En Genee is een vuile rat. Ik denk dat blanken (ik blijf het schrijven tot men mij achter m’n laptop vandaan haalt) vanaf nu alle gekleurde mensen moeten vragen wat men nog mag zeggen. Ben bang dat Derksen en vd Grijp hun “vriend” Genee hebben ontmaskerd. Zou eens het einde van VI kunnen worden. Niet door boycot, niet door afhaken Talpa maar met Genee kun je redelijkerwijs niet meer aan een tafel kunnen zitten. Die denkt alleen aan zijn carrière, geld, aandacht en dat door deugen. Maar dat is mijn gevoel, hoe het bij mij aankomt, hoe ik de intentie van uitspraken aanvoel …

 65. Doenja

  Zonder geloof zal de wereld beter zijn in het geloof wordt zoveel geweld gepredikt
  of het nu christen of moslimsz zijn wat dacht je van de kerken vroeger hoeveel slaven hebben zij wel niet vermoord ???

 66. Piet

  Die vrouw die erbij is advocate dus ze vind het dan niet strafbaar wat die akwasi gezegd heb, zij vind het dan geen bedreiging!!!
  Zij zei daar verder niets over, ze kon zeggen wat akwasi zei was verkeerd en fout

 67. M.

  azijnzeiker
  ma 22 jun 2020 om 22:00

  Niet zo links als jij denkt. VVD in maart overweg ik Sigrid Kaag te stemmen.

 68. Nick

  Dries Boussata is puur Vijfde Colonne.

 69. Keta Minek [de echte]

  Waarom zit die mocro erbij? Tis toch volkomen terecht dat die gediscrimineerd worden? Opzeker dat al die BLM zwarten net zo negatief zijn over Marokkanen als de gemiddelde blanke

 70. Anymous I

  Wie gedacht had dat Derksen z’n excuses zou aanbieden, gelooft in sprookjes en komt dus bedrogen uit. Dat was te voorspellen al ver voor de uitzending.
  Derksen heeft daar een te groot ego voor en nog erger hij is zich van geen kwaad bewust.

 71. Mappyy

  De opmerking van akwasi heeft mij als roze Nederlander zeer diep gekwetst. Ik roep alle adverteerders op om niet meer met hem in zee te gaan. Hij kan zich niet inleven in de gevoelens van de roze Nederlander. Ik ben vroeger uitgescholden voor witte kaaskop. Ik vond dit zeer kwetsend. Akwasi jij weet niet hoe het voelt om voor kaaskop te worden uitgescholden. Voor mij voelt dit als discriminatie.

 72. Rochus

  Weet je wat het is, die allochtonen die hangen altijd alles, maar dan ook alles op aan racisme of discriminatie, of het nou is dat ze die stage niet gekregen hebben, die baan, minder salaris, scheef zijn aangekeken, tassen controle etc etc alles is altijd racisme en discriminatie terwijl we daar allemaal mee te maken hebben. Het zal zeker zo zijn dat ze er meer last van hebben en terecht want ze hebben een monopoly op de criminaliteit dus dan worden in iedere geval je tassen vaker gecontroleerd. Ik denk dat er heel wat minderheden zijn die er minde last van hebben omdat ze zich veel beter aangepast hebben.

 73. Anne

  Zou Arie Boomsma nu blij zijn? Geen reclame!

 74. Wilton

  Johan had wel een punt toen hij opmerkte dat de niet-witte man en vrouw doorgaans wel wat overgevoelig zijn, lichtgeraakt. Zij zullen waarschijnlijk ook nooit naar een goede cabaretvoorstelling gaan kijken.

 75. Fatima

  Harlequin is zelf erg bevooroordeeld negatief. In het filmpje gebruikt Derksen continu ‘die’ voor alle groepen, net als tijdens de uitzending. Omdat hij ‘die’ ook bij Marrokanen gebruikt is het ineens negatief.
  Die mevrouw moet nog veel leren.

 76. doenja

  Arie Boomsma is de grootste schijnheil die er bestaat , oh nee dat neem ik terug dat is Wilfred Genee meeloper

 77. Achmed

  Eindelijk iemand die ”t zegt

  Waarom mogen zij alles zeggen over ons
  en wij niet meer over hen

 78. Mariootje

  Wat lult die Marokkaan nou net bij VI, hoe zijn er geen allochtone trainers, misschien nu niet maar ze kunnen er ook niet altijd zijn maar ff wat namen: Ruud Gullit, Henk Ten Cate, Giovanni van Bronckhorst, Henk Fraser, Mohammed Allach, Frank Rijkaard en ik zal er wel een hele rits vergeten. Nederland is hoofdzakelijk blank he dus zijn de trainer ook hoofdzakelijk blank.

 79. M.

  Rochus
  ma 22 jun 2020 om 22:10

  rapper Boef of zoiets ging door het stof omdat hij vrouwen “kechs” noemde. Hij werd door de media en entertainment business geboycot. Johan Derksen ging alle beperken te buiten en hij werd door Adverteerders geboycot. Zo gaat dat. Allemaal de schuld aan de racistische, koloniaal, verouderd, denigrerend Zwart Piet. Gelukkig mag van onze held Johan Derksen die Piet wel groene worden, zijn wij van deze gif in onze maatschappij af

 80. Keta Minek [de echte]

  Dat voorbeeld ook van dat je niet blank en bruin mag zeggen maar zwart en wit, want een paar zure kutten vinden blank=rein en bruin=vies hahaha dan spoor je echt niet. Alsof je je met elke verzonnen belediging maar moetbschikken. Snapt diezelfde domme kut wel dat je daarmee de latinos in de VS die zich weer bruin noemen dan beledigt. Nog los van het feit dat blanke mensen niet letterlijk wit maar lichtroze zijn en er bijna geen neger is die echt zwart is op een paar Soedanezen na?

 81. Mariootje

  Die Marokkaan was eigenlijk nog de grootste racist met al zijn theorieën en vooroordelen. Vol met woede en afschuw naar alles wat blank is.

 82. Van Halen

  Genee die zijn baantje probeert te redden ,als hij maar weet dat zonder Derksen hij kan stoppen!

 83. Annoniemus

  Burgeroorlog op komst in Nederland, blank tegen bruin , politie meld al de grip op de samenleving kwijt te zijn , allemaal te danken aan Akwasi .

 84. 💭 (wordt straks verwijderd)

  Johan heeft gelijk..

 85. Rochus

  @M. dat was voor de bühne , rapper boef vindt dat nog steeds kechs maar door druk van het management heeft hij dit gezegd, Boef heeft echt een bloedhekel aan alles wat Nederlands is en blank, geloof dat nou maar.

 86. Qatar

  Johan had helemaal gelijk over de hypocriete houding van het Nederlandse elftal inzake Qatar. De sukkelige advocate en de enge Marokkaan gingen daar niet op in, want dat paste niet in hun lege verhaal

 87. William Raaf

  Was ik Johan en Gijp zijn dan zou ik zeggen: “Genée is weg, of ik ben weg”. Wat een hypocriete laagbijdegrondse miezerige backstabbing Quisling. Zum kotsen. Dit was gore televisie. Een van de laatste onbezoedelde plekjes waar normale mensen van gedachten konden wisselen en grappen konden maken is nu ook totaal verrot.

 88. Wendy's dealertje

  Bijzonder goede aflevering, niet echt VI, maar dit soort praatprogramma’s (dus zoals vanavond) mogen best vaker op TV. De andere praatprogramma’s leveren alleen 1 mening en daar moet je het mee eens zijn of van overtuigd worden. Dus klasse, meer van dit, maar dan wel andere spelers, want de heren van VI, moeten gewoon hun eigen dingetje blijven doen.

 89. Mariootje

  Ik denk dat Johan die Wilfred nog ff bij zich roept na afloop, wat was die aan het matennaaier zeg.

 90. Xavier

  Na deze uitzending kan het cabaret ook op de vuilnisbelt, kwetsen mag niet meer. Gelukkig begrijpen blanken en negers elkaar niet want dankzij je huidskleur kun je niet meer aanvoelen wat de ander drijft. Zou de apartheid nu ook in Nederland voet aan de grond krijgen zoveel jaar na dato?

 91. Johan

  Johan Derksen: ‘Ik heb totaal geen spijt van deze grap’

 92. Pieter

  Dries, ik ben ooit lid geweest bij medico vision waar jij mede eigenaar van was (een sportschool) jij keek mij met de nek aan, omdat ik homo ben, ik zag in je ogen dat je mij liever daar niet had, ondanks dat ik 3 x per week P.T had, iedereen zei je aardig gedag met je Amsterdamse accentje.. ik voelde dat je niet moest omdat ik jou “soort” niet was. Ik kwam een keer of 2 na een jaar mijn afspraak niet na, ik vergeet nooit meer je agressieve blik (die ik vananond weer zag) hoe je mij aansprak, en toen ik de discussie met je aanging, je zei dat ik kon oprotten. Ik moest weg van jou sportschool. Had denk ik wel 100 P.T GEDAAN en 2 x door omstandigheden kon ik niet, maar jij STOND erop dat ik ze moest betalen. Nooit had je aardig gedag gezegd, maar omdat je de kans zag, gooide je me eruit.. je bent een racist naar homo’s dat zit in je DNA. Nu de moraal ridder uithangen! Om te kosten ben je!!!

 93. Cobweb

  Johan heeft gewoon gelijk.

 94. M.

  Ik heb professionele hulp nodig. Ik lijd aan schizofrenie. Help mij alstublieft!

 95. Robbert

  Was een ongemakkelijke uitzending waar toch wel goede dingen gezegd zijn. Neemt niet weg dat ik optreden van Genee weerzinwekkend vond. De man die altijd uitblinkt in olie op het vuur gooien gedroeg zich nu als de ultieme wereldverbeteraar Hij heeft zijn roeping als misdienaar gemist. Waarschijnlijk gewoon bang om zijn programma kwijt te raken. Snap ik ook wel want al zijn andere programma’s zijn jammerlijk mislukt.

 96. M.

  Rochus
  ma 22 jun 2020 om 22:26

  Wit, blanken bestaat niet!!! Ik ken de rapper helemaal niet, ik durf te bestrijden dat het zo is. Ik hoop dat jij veel groene pieten in huis zult hebben 5 december, Onze held Johan bepleit voor, hij begrijp het dat deze karikatuur veel schade brengt aan de maatschappij. Misschien regenboog pieten hoe leuk zou het, in de donker winter maanden prachtig regenboog pieten om onze mooi Nederland kleur te geven in grijze dagen.

 97. Eveline

  Derksen is een held, Genee was een lul, die Harlequin deed haar naam eer aan Die K.. Marokkaan had beter zijn mond kunnen houden. Kortom chaos

 98. William Raaf

  O ja zijn vandaag drie mensen kapot geslacht in the UK. Zero demonstranties. Er zijn tienduizenden kinderen en meisjes kapotverkracht in de Engelse innercitties. Rotherham. Met mede wete van de authoriteiten. Zero demonstraties. Tijdens de BLM demonstraties zijn tientallen mensen vermoord waaronder een zwarte man van 76. Zero demonstraties. Mijn hemel wat haar ik de door en door corrupte MSM.
  Waarom ? Waarom aan deze Inquisitie meewerken ? Want niet alleen Johan stond op het schavot maar 90 procent van volstrekt! onschuldig Nederland. Ziekelijke tv.
  Zou Johan stoppen dan zou ik dit programma ontzettend missen maar ook extreem begrijpen. In Animal Farm zou Genéé Napoleon het zwijn spelen. Wat een schunnige hyena.
  Je kunt toch niet meer samenwerken met zo’n griezel ?
  Wanneer Johan stopt is het einde carrière voor deze lafhartige vglibberaal. Ik denk dat 100% van de trouwe kijkers hem nu haten. En terecht.
  Gaarne een andere presentator ! Iemand met een ruggengraat.

 99. Xavier

  Na deze uitzending kan het cabaret ook op de vuilnisbelt, kwetsen mag niet meer. Gelukkig begrijpen blank en bruin elkaar niet want dankzij je huidskleur kun je niet meer aanvoelen wat de ander drijft. Zou de apartheid nu ook in Nederland voet aan de grond krijgen zoveel jaar na dato?

 100. Rochus

  @M. ik vier helemaal geen Sinterklaas/Zwarte Piet domme doos. Lang leve de VOC.

 101. Ron

  Uitstekende uitzending. Niets mis mee.

 102. Filisoof

  Derksen is een schoolvoorbeeld van iemand die geen racist is. Omdat hij geen rekening houdt met wat de negatieve associatie kan zijn van een opmerking voor de ontvanger, bewijst hij dat. Als ik bijvoorbeeld normaal altijd ‘verwende aap’ zeg, maar ik dat niet zeg tegen donkere mensen, dan discrimineer ik. Want dan ga ik er vanuit dat zij generaliserend denken dat ik het woord aap negatief, letterlijk (persoonlijk) bedoel. Stel dat zij altijd beledigd zijn als een blanke ‘verwende aap’ tegen een donker iemand zegt, generaliseren ze en beledigen zij mij uiteraard.

 103. Trouwe Kijker

  Ik had het wel aardig gevonden als Jorgen Raymann er vanavond had bijgezeten….persifleerde in een programma van de NPO toch jarenlang Surinamers en Marokkanen. Misschien had hij ook iets verbindends kunnen zeggen….Genee was vies, mevrouw Harlequin probeerde er het beste van te maken, Rene was Rene, Wim was rustig aan het relativeren en Dries was oliedom. Johan: top, deze snor buigt voor niemand!

 104. Xxxxx

  M. Misschien moet je jezelf eens na laten kijken in je bovenkamer. Denk dat bepaalde draadjes in je hoofd kortsluiting maken als het om ZP gaat. Je bent een geobsedeerde idioot. Je Nederlands is bedroevend slecht als je zegt: het gaat alle beperken te buiten. Het moet zijn: het gaat alle perken te buiten. Dat is zoiets als de klok horen luiden en niet weet waar de klepel hangt. Je spoort niet helemaal is mijn conclusie.

 105. YeahhRight

  Gekwetst zijn is een keuze !

 106. Piet

  Off topic sorry
  Ik keek op telegraaf en wat zie ik
  Dat Rutte een knuffel geeft aan Macron
  En wij moeten afstand houden!!

 107. Fred

  Pssssst M Sigrid Kaag valt onder links, dus dan moet ik het zo verwoorden, je maakt een ruk naar links, dan ben je links hmmmmm je bent steeds linkser geworden, ik andersom.
  VI zal dit seizoen afmaken, maar of er ook een volgend seizoen komt, ik denk van wel maar dan een korter seizoen.

 108. Willie

  Eén conclusie het Nederlands elftal kan niet naar het slaven land Qatar anders is hun intensie (daar had die juffrouw het steeds over) over racisme hypocriet en vals.

 109. John

  Gewoon KNVB mailen over Qatar en zeggen wel VI boycotten maar wel naar zo n land gaan dus gelofwaatdig zijn ze dan niet meer

 110. M.

  Fred
  ma 22 jun 2020 om 22:56

  Stop met gebruiken van verschillend nicknames. VVD is het enige rechts partij qua opvattingen dat er toe doet, ik kan me niet voorstellen dat je een gezond verstand en op de twee andere rechts partijen stemt. Sigrid Kaag wordt de eerste vrouwelijk premier van Nederland. Zij gaat onze klimaat beleid naar het hoogste niveau brengen.

 111. M.

  Johan Derksen was zo dapper vanavond, ik hoop dat alle Adverteerders terug komen en hem vergeven, hij was zeker aangedaan door alles wat er gebeurd is. Anders zorg ik persoonlijk voor campagnes om de Adverteerders terug te laten keren naar VI. Het elftal hopelijk zullen se snel VI weer te woord staan. Johan pleitte voor Groene pieten omdat de zwart onze maatschappij kapot maakt, giftig karikatuur echt duivels. #zwartpietisracisme #groenepietenwelkom #regenboogpieten

 112. Advocaat Harlequin, voorloper van Zwarte Piet

  In september vindt een rechtzaak tegen de gemeente Amsterdam plaats, omdat de stad doelbewust artikel 1 schendt. Zij hebben namelijk al enige jaren alleen blanke Pieten. Bruinere Pieten worden er stelselmatig geweigerd. Wij eisen dat minstens 50 procent van de Pieten gekleurder wordt, omdat ruim 50 procent van de Amsterdamse bevolking niet-westers is. In de Bijlmer moet daarom minsten 90 procent bruin zijn zodat ook de bruine kinderen er zich met de Zwarte Pieten kunnen identificeren.

 113. COSA NOSTRA

  Wilfred Genee kan beter opstappen

 114. A.M.

  Johan 🔝

 115. M.

  Advocaat Harlequin, voorloper van Zwarte Piet
  ma 22 jun 2020 om 23:23

  Of helemaal kappen met Sinterklaasfeest. Het stelt niets voor! We hebben Kerst in december, vind ik wel genoeg al die commerciëlen feestjes maakt kinderen alleen maar hebzuchtig. Als sinterklaas toch blijft dan mag hij een voorbeeld nemen aan de kerst man, ten eerste de kerstman is een wereld burger (kun je niet zeggen over sinterklaas een lui, verward, slavenhandelaar die niet mee gaat met zijn tijd). Ten tweede de kerstman is een hardwerkend kerel, reist heel de wereld over met miljoen cadeautjes in een nacht en dat in zijn eentje. De sinterklaas mag een voorbeeld aan nemen.

 116. Shirley

  Mensen, check de instagram van Depay. En dat types als Wijnaldum en Davids daarop met lach smileys reageren. Maar geen verkeerd woord over Akwasi. Het zijn dus zelf de grootste racisten.

 117. azijnzeiker

  M op je tenen getrapt dat ik je links blijf vinden, ga ik nooit geen sorry voor zeggen, eerst eens nadenken voor je een leugen typt met je verschillende nicknames, op politiek gebied ga je het verliezen ze mag best de 1ste vrouwelijke premier worden, niets op tegen, terug naar waar het om gaat, Derksen heeft een sterk punt over het wk in Qatar dan hebben we het hier niet meer over.

 118. MC bezoeker 26

  Wilfred is echt een vakkundig presentator, maar wat hij vanavond allemaal deed…..100% gericht op het redden van zijn eigen carrière/imago. Hier verwacht je een gespreksleider en niet iemand die zijn eigen collega’s met de grond gelijk probeert te maken (daar waren andere mensen voor aan tafel).

 119. Geertje

  Niet te vertrouwen die Wilfred

 120. Jordao

  Bousatta is nou net de verkeerde persoon die daar zat. Wat een negativiteit zeg met hem en over de discussie Nederlandse Marokkaanse voetballers kiezen voor Marokko en niet voor Oranje met de vergelijking dat Nederlandse trainers kiezen voor een trainerschap in het buitenland dan in Nederland. Man dat is toch geen vergelijking, dat is heel wat anders, die begrijp er totaal niks van. Nogmaals ik ben ook donkergetint maar Derksen is totaal geen racist, vind ik. Als hij op z’n tenen moet lopen in dat programma en zichzelf niet kan zijn dat is toch volkomen onzin, wat een flauwe kul. Ik vind het ook zeer slap dat geen enkele donkere speler van Oranje daar niet wilt zitten maar wel meteen VI boycotten. Je kunt je zich onderscheiden daar te zitten en in debat te gaan met Derksen. Alles wordt daar toch zo in een dikke vergrootglas gezet wat ze zeggen. Een paar jaar terug dat Turkse jongeren onder aanvoering van die vlogger Ismael ergens in Zaandam hun wijk terroriseerden werd er dit veel te weinig bekritiseerd in de media en die rotte appels haalden zelfs Pauw en DDWD. Zelfs daar werden zij met zachte hand aangepakt. Derksen zegt iets wat Akwasi nog veel erger riep en heel Nederland valt over Derksen heen. Ik vond het teleurstellend wat Genee had bedacht , ik had er meer van verwacht.

 121. Ik

  Derksen. I love you en goed verwoord!! Die marokkaanse meneer wat een vreselijke man. De haat straalt uit zijn oogjes. Bah!!

 122. Bart

  @MC bezoeker 26 Hij moet het toch ook een beetje opnemen voor de gasten. Wilfred deed het erg goed. Van mij mag zo’n soort talkshow met eerlijke meningen elke avond op tv.

 123. Tineke

  Wilfried was walgelijk bezig. Totaal geen steun voor Johan

 124. Edward

  Dapper en goed van de heren om als 1 van de weinigen de discussie aan te gaan met de andersdenkenden. Jammer alleen dat Dries precies doet wat hij Johan verwijt. Niet luisteren en in je eigen standpunt blijven hangen. De advocate was niet veel beter helaas. Wel netjes maar ondertussen de intentie van Johan maar blijven bevragen terwijl als je Johan langer hoort in zijn programma’s je duidelijk weet dat hij geen racist is. Dat is echt een onzinnige discussie en ik vind het erg dat dit blijkbaar normaal gevonden wordt. Ik krijg plaatsvervangende schaamte als ik zie hoe Derksen gedemoniseerd wordt. Hij legt uit wat zijn grap inhoudt en niemand gaat daar op in. En dan vragen om zijn empathie terwijl ze geen empathie hebben voor wat hij zegt en uitlegt. Genee moet zich schamen hoe hij Johan hier niet in bijstaat.
  Laat ik verder voorop stellen dat racisme wel degelijk aanwezig is in onze maatschappij en dat het bestreden moet worden. Maar als die verongelijkten dat echt zo erg vinden moeten ze niet Derksen aanvallen maar de vinger op de echte zere plekken leggen. Voor Virgil van Dijk en consorten geldt dan dat ze af moeten zien van Qatar. Je bent totaal ongeloofwaardig als je Derksen die geen racist is boycot en wel daar heen gaat. Wat een selectieve verontwaardiging en hypocrisie. En dat geldt ook voor de adverteerders en Arie Boomsma en nogal wat andere bekende mensen met een blijkbaar nogal groot ego

 125. M.

  Zwarte Pieten die bruin geschminkt zijn moet verdwijnen, omdat die Pieten bruine Moren waren die Afrikanen en blanken ontvoerden en verkocht. Wij willen alleen echte zwarte Pieten.

 126. Daantje

  Wat was die oud voetballer vreselijk. Overal ziet hij racisme in. Dit soort figuren willen niets verbeteren maar steeds de racisten kaart trekken.

 127. Jezus Christus

  M nu tijd om Kerst en Pasen ook te verbieden , de koning het land uitsodemieteren weg met die tering troep

 128. rob

  wat nou als je morgen zegt: ik vind wit brood lekkerder dan bruin brood. ga je dan ook op de brandstapel? Vond programma drie keer niks. Humorpolitie ondervroeg Derksen voor tribunaal, soort van volksgericht. Dwazen.
  Derksen moet gewoon stoppen en gaan genieten van zijn geld. Beter dat aan tafel moeten zitten met twee van die arro’s

 129. M.

  Wat zijn jullie voorspelbaar, Wat zijn jullie voor soort mensen? weer niet willen inzien dat Johan Derksen empathisch was, een moedig mens, met klasse, zelfkritiek, hij was zichtbaar aangedaan en daarom moet alle adverteerders terug komen en zijn VI weer door kan. Johan voelt dat de maatschappij naar de klote gaat door zwart piet en stelde voor om groene pieten van te maken, (ik stel voor om regenboog pieten van te maken). Nu is Wilfred weer niet oké en de Die Marokkaanse meneer ook niet. Kwaadaardig gedachten hebben jullie, bouw mee aan een plezierig Nederland voor iedereen. Zwart Piet is passé, verleden tijd. Niet zo destructieve!!!

 130. q8

  einde voetbal inside,
  wat is Wilfred een vies kereltje,[ niet verwacht,was fan van m ]
  hij heeft Johan mooi laten vallen,
  komt nooit meer goed,
  Johan en René trekken zich terug,

 131. T

  Iedereen is hypergevoelig de laatste jaren. Dat gezeik. Ik als homo wordt ook af en toe voor de grap nichterig ofzo genoemd. Maar denk je dat ik daar wakker van lig? Ik lach mee, omdat ik vaak weet dat de intenties daarachter niet kwaad zijn bedoeld.

 132. Jezus Christus

  M , Ik stel voor heel sinterklaas te verbieden en incl het paard als ik ooit nog een sinterklaas , zwarte piet , kerstman of een wit paard zie gaan ze eraan

 133. Mike

  En nu Akwasi aanpakken met zijn uitspraak!!

 134. Marianne Weber

  Ik ga zo lekker me eigen lekker vingeren en daarna me kleinzoon pijpen

 135. M.

  Edwartd@ Mensen die zichzelf tot een gekwetste minderheid bombarderen, hebben alleen oog voor hun eigen negatieve fantasieën en kunnen zo de ‘meerderheden’ generaliserend voor van alles onterecht uitmaken.
  Sommigen hebben er zelfs een lucratief beroep van gemaakt. Als hun principes geld gaan kosten, geven ze helaas niet thuis. Wel compensatie eisen omdat ze eeuwen geleden van slaven afstammen, terwijl zij ook allemaal afstammen van ( blanke) slavenhouders
  (creolen), maar intussen wel slavenland Qatar gaan bezoeken. Opportunistische, hypocriete oproerkraaiers zijn het.

 136. M.

  T
  di 23 jun 2020 om 0:08

  Youp van ’t Hek behoort tot het groepje bejaarde mannen dat vindt dat je alles moet kunnen zeggen kreeg ook van langs om zijn P.I.S. Nicht uitspraken, dat je normaal vind om op deze manier behandelt te worden, is een fout keuze, De Maatschappij is daar klaar mee.

 137. Peter Beense

  Ach ik wordt vaak uitgemaakt voor vieze bolle papzak terwijl ik er niks aan kan doen ik elke dag naar de febo wagel op mijn dikke worsten poten en ik weeg maar 250 kilo

 138. Theo Hiddema

  Johan is een held en Wilfred moet opzouten

 139. Theo Hiddema

  Misschien ze Genee kunnen vervangen door mijn goede vriend Robert Jensen

 140. Stimpy

  Wat veel reacties, dacht ik. Dat gaat even duren voordat ik die allemaal heb gelezen.
  Maar gelukkig is de helft afkomstig van M., en die sla ik standaard over, want of het is een idiote trol, of het is een trol die betaald wordt door MC (wel een mooi verdienmodel). Hoe dan ook: overslaan.

 141. M.

  Jezus Christus
  di 23 jun 2020 om 0:09

  Geweld mag NOOIT het antwoord zijn. Ik neem afstand van zulke uitspraken. Bedreigingen of geweld tegen Zwart Piet ben ik op tegen, het mag nooit voorkomen. Vanaf dit jaar komt hopelijk een wettelijk verbod op Zwart piet maar daar hebben we de politie, de staat en rechters voor, Nooit nooit zou ik geweld gebruiken! Ik neem daar afstand van…

 142. Piet

  Ik heb het even in mijn laten inwerken, maar die harlequin noemde alle donkere mensen nu zwart???
  Dus ook die bruin zijn zoals Virgil van Dijk zijn dus zwart!?
  Komt dan ook niet leuk over voor bijvoorbeeld Virgil van Dijk en is dit dan niet racisme??

 143. M.

  Piet
  di 23 jun 2020 om 0:23

  Virgil van Dijk is halfbloed, maar wordt graag zwart genoemd, dat mag. Misschien krijgt u later in het leven ook halfbloedjes babies, hoe leuk zijn het zijn. Lief

 144. Jezus Christus

  M Het moet gewoon stoppen Sinterklaas , Kerst en al die domme onzin
  Dat witte paard schop ik ook neer

 145. DeBaron

  Genee is gewoon een hondelul. Zo’n streek en alleen om zijn eigen toch al ten dode opgeschreven reet te redden. Wat een slecht mens. Een stuk kots in een mannenlichaam. Mag oprotten

 146. Marianne Weber

  Zo mijn kleinzoon net lekker wezen pijpen zit helemaal onder

 147. Bode

  @Mur

  Klopt. Dit is een leugen die in de wereld is gebracht door types als Anousha Nzume, Gloria Wekker en Sunny Bergman. Ze maken zwarte Nederlanders wijs dat blank = rein en dus zwart = onrein. De meeste zwarte (en veel blanke) Nederlanders die dit horen doen vervolgens geen onderzoek naar de waarheid achter deze scheve conclusie, maar papegaaien hem na. Blank refereert hier helemaal niet aan reinheid, maar aan de lichte kleur van de huid. De vervolgconclusie dat zwart dus onrein is, is helemaal vergezocht. Maar ja, wie zo goedgelovig is voelt zich vervolgens wel gekrenkt als iemand blank zegt. Wie onderzoek doet hoeft zich niet gekrenkt te voelen.

 148. Cinna

  @WEST*
  ma 22 jun 2020 om 21:56

  Daar hebben genoeg mensen zich aan gestoord. Genoeg mensen die boos zijn op Teeuwen, Maassen, zelfs Beckand.

 149. Ook iemand

  Ik denk dat als het op woensdag groen is het dan om donderdag best week eens zou kunnen dat de appel niet ver van de struiken valt.

 150. azijnzeiker

  Nu we toch allerlei namen voorbij zien komen, moet je daar niet over vallen m, misschien komen Rutte Wilders Baudet ook voorbij. slaap lekker voor de mensen die Derksen steunen, en een nachtmerrie voor mensen die dat niet doen.
  Ik zag heel soms als je goed keek waterige ogen bij Derksen geen excuus nergens voor nodig, maar het deed toch wel iets met hem.

 151. M.

  Ik vind Johan Derksen een geile vent, vooral de lucht van mosterd in zijn snor wind mij gigantisch op. En ik kan mijn voorhoofd niet zien. En ik zoek nog steeds professionele hulp. Toedeloe!

 152. Bout v D.

  Kwor er zo moe van en dan te bedenken dat er nooit, maar dan ook helemaal nooit iets zal veranderen.

 153. Boerenverstand

  @M. : je kennis van de Nederlandse taal en Nederlandse cultuur is zo erbarmelijk, dat iedereen snapt dat je een Russische trol bent. Prima hoor, iedereen zijn kans – zo zijn wij Nederlanders – maar richt je liever op doelgroepen die dom genoeg zijn je te geloven. Een stem op Kaag…, kom op he, dat doet geen gerechtgeaarde Nederlander.

 154. Jan

  Natascha zegde wél toe. ‘Omdat ik graag BN’er wil worden, zelfs een manager heb genomen om dit te bereiken en zo veel mogelijk aan wil schuiven overal.’ Fixed it for you ;) Onbegrijpelijk dat die Harlequin nu, als een soort nieuwe Sylvana, overal wordt uitgenodigd. Zij verliest héél snel aan sympathie. Je proeft gewoon de frustratie onder die zogenaamde glimlach en dat smeken om empathie overal. Begrijpt zij, als advocate, niet dat ze slechts dit ‘racismeseizoen’ wordt gebruikt als de inclusieve stem du jour en volgend tv-seizoen weer ingeruild wordt voor een nieuw boegbeeld…

 155. Awkwasi

  Zwarte Piet gaat naar z’n hoerenmoeder! Als ik er een tegen kom trap ik hem hoogstpersoonlijk op z’n gezicht!

 156. Poenani

  Wat een ontzettend lang en ontzetten onboeiend gezijk en wegdraai gedrag zeg! Goed dat Johan niet door het stof gaat zoals al die andere ruggegraatloze BN’ers dat vind ik dan wel weer strak!

 157. Solidarikots

  Als je al niet tegen zwarte Piet kan, waar kun je dan in godsnaam wel tegen.

 158. Solidarikots

  Laat alles maar zo racistisch zijn dat ze straks zelf ook niets meer kunnen zeggen. Iedereen is hier straks klaar mee en zij zetten zichzelf voor schut. Mooier kan eigenlijk niet. Gaan ze straks overal om huilen, om elk dingetje. En die meelopers krijgen daar straks ook genoeg van en is het weer rustig. En kan zwarte Piet gewoon weer lekker verder.

 159. Ome Cor

  Hoe zit het met die aanklacht tegen Akwasi voor zijn onverhulde oproep tot geweld? Want HIJ is degene die het lont heeft aangestoken!

 160. Mick

  1.704.000 kijkers voor VI.

 161. I rest my case

  Denk dat die adverteerders nog wel even zullen blijven met 1,7 miljoen op de teller…

 162. Solidarikots

  Ik ben benieuwd wat er binnenkort racistisch gaat worden.

  Winterbanden? lego blokjes? Bassie en Adriaan ?

  Waar kunnen ze nog wel tegen?

 163. Zomaar

  Genee man van uitlokkingen en de voorzetjes, en gisteren de vermoorde onschuld spelen.
  Natacha Harlequin was sterk, en daar hadden ze het als extra gast bij moeten houden.

 164. Dirk

  Dit hele gedoe is aangehaald vanwege Qatar.

 165. AllEYESONME

  Dit heeft niks meer met zwart of wit te maken. Dit heeft te maken met het iq van mensen en het begrijpen van elkaar. Met verbazing heb ik gisteren gekeken. Je begint aan zo’n show en je weet toch dat het als grap was bedoelt!! Op het eind wordt er gevraagd wat je dan wel mag zeggen. ANTWOORD: Ja als het als grap wordt bedoelt mag het wel…. Wat idioot! Je weet van te voren dat het als grap werd bedoelt! Een slechte grap! Dat weet je en dan nog ga je er over in discussie. Dan mag mevrouw Harlequin rechter zijn, maar toch is ze dom… Dit is gewoon lekker op tv komen. En meneer Boussata die heeft een laag iq. Die begrijpt er niet zoveel van.

  Sorry maar ben ik nou de enige hierin? De mensen die vooraan staan in de rij om te roepen racisme piet etc. Dat zijn mensen met een laag iq die verder niet zoveel te doen hebben. Deze mensen maken oorlog in dit land

 166. maatje te groot

  Ik denk dat die @M. echt psychiatrische hulp nodig heeft.

 167. critikast

  Goede uitzending. In ieder geval hun best gedaan om evenwicht aan tafel te zetten. Dat is bij M het tegendeel. Alleen maar haatzaaiers tegen Derksen aan tafel, terwijl de gespreksleidster dagelijks een brevet van onvermogen afgeeft en iedere vorm van objectiviteit ver van zich af heeft geworpen. De keuze tussen VI of M valt zwaar in het voordeel van VI uit. Dat wanstaltige M mag wat mij betreft onmiddellijk van de buis.

 168. StefanV

  Ik vind het een goede uitzending. Beter dan dat eenzijdige gewauwel aan die andere talkshowtafels. Die Boussatta voegde weinig toe, behalve z’n opmerking over het selectiebeleid van AZ. Verder was hij vooral een rancuneuze stoorzender. Die advocate deed het prima.

  Verder spreken de kijkcijfers boekdelen. Als je op een zender als Veronica zulke cijfers neerzet heb je het goed gedaan en heb je een fantastisch bereik gehad.

 169. Caramba

  Ik kijk nooit naar dit soort praatprogramma’s maar heb wel bovenstaand artikel gelezen.
  Derksen is en blijft een botte Drenthenaar, en dat is zijn goed recht. Botheid (zelf spreekt men liever van directheid) maakt nu eenmaal deel uit van de Nederlandse volksaard, en Derksen is dat in het kwadraat. Maar er zitten zelden of nooit kwade intenties bij, dat moet ook worden gezegd.
  Een volksaard is iets van eeuwen en nieuwkomers hebben dat dus minder, maar ze hebben ook die antenne niet om dat goed te verstaan. Het is gewoon kut, maar het is wat het is.
  De verliezer van de week is echter wat mij betreft het Nederlands elftal.
  Derksen heeft een keihard punt als hij hen hypocrisie verwijt.

 170. Stomp

  @Solidarikots
  di 23 jun 2020 om 7:38

  Bassie & Adriaan werden een paar jaar geleden inderdaad al door Anne Fleur Dekker als racistisch bestempeld omdat er in één uitzending indianen voorkomen.

 171. Sprits

  @AllEYESONME. Je citeert Natacha Harlequin VERKEERD en zegt vervolgens dat ZIJ dom is. Nee, JIJ bent dom in dezen.

 172. AllEYESONME

  Ik citeer niet verkeerd. Derksen vroeg wat mag ik dan wel zeggen. Zij zegt: Als het als grap wordt bedoelt, dan mag je het zeggen….. En anders kijk je de uitzending maar weer terug Spritsje en ja ik vind dat enorm dom ja

 173. Klaas Flink

  Ach wat nou, racisme? Kijk naar Eddy Murphy en zijn stand up. Hij zegt dingen waarvoor Derksen levenslang zou krijgen

 174. M.

  Nederland en alle witte Nederlanders stellen mij diep teleur. Ik schaam me zelfs heel diep voor Nederland. En Johan Derksen vind ik nog steeds een heerlijke en geile vent.

 175. Jannie

  Ik ben bang dat we nog verder uit elkaar zijn gegroeid,
  Iedereen met een flinke kater na het zien van VI, ik sta achter Derksen het was een cynische opmerking waar ik ook om kon lachen. De bruine mensen die zich wéér aangevallen voelen raad ik aan om trauma-therapie te volgen, heb ik ook gedaan en dat is goed voor je zelfvertrouwen. Ik ben blank en bruin en weiger om zwart en wit te zeggen!

 176. Boerenverstand

  @Klaas Flink: Eddy Murphy mag van de deugers toch al niet meer. Heeft bijvoorbeeld een vrouw gespeeld. Dat uitdossen als iemand anders: schande!

 177. Sprits

  @AllEYESONME. Domkop!

 178. AllEYESONME

  @Spritsje. Ik wacht op een normale reactie. Kijk het even terug aub en zeg dan wat er word gezegd door mevrouw Harlequin. Die mevrouw zit daar voor helemaal niks op den duur. Ja je mag wel geintjes erover maken, dan is het goed…. Ze zegt het zelf live op het einde… En je weet van te voren dat het als geintje wordt bedoelt. Echt te dom voor woorden ja. Dus reageer inhoudelijk spritsje en je mag mee discussieren

 179. Mark

  Als er iemand als Sinterklaas bij die demonstratie was geweest had Johan gezegd: weten jullie zeker dat het niet Arie Boomsma is? Dan was er niks aan de hand geweest en had half NL in een deuk gelegen. Ik denk trouwens dat er veel zwarte mensen wèl smakelijk gelachen hebben om die Akwasi grap van Johan. Het zijn altijd dezelfde moraalridders die in de media gaan roeptoeteren. Zoals die Zwarte Piet activist Jerry Nogwat. Die moeten iets te zeuren hebben (geen doel in hun leven). Stel, Zwarte Piet wordt inderdaad verboden, dan verzinnen dat soort types weer iets nieuws om in de media hun stem te verkondigen. Er zijn hier genoeg getinte mensen die wel netjes aangepast zijn en zich nergens druk om maken en gezellig meelachen met foute grappen. Van mij mogen zwarte mensen ook foute grappen maken over blanke mensen.

 180. Dirk

  Wat ik veel zie is dat alleen het negatieve blijft hangen bij mensen die zich gediscrimineerd voelen of discriminatie veel meemaken en dat begrijp ik wel, maar als alleen hetgeen blijft hangen wat negatief is en niet meer het positieve, ligt dat niet meer aan de ander, dan zal iemand die zich gediscrimineerd voelt hier zelf aan moeten gaan werken, want er zullen altijd idiote racisten blijven bestaan, maar hoeveel mensen hebben gewoon en aardig die dag tegen iemand die zich gediscrimineerd voelt gedaan?!… maar dat blijft niet hangen.

 181. tip

  Tip van de dag, gratis en wel: STOP MET JE TE LATEN VOEDEN DOOR DE MEDIA.
  Iedereen wordt gediscrimineerd: leeftijd, geslacht, inkomen, opleiding, werk etc etc. stop aub met deze kul !

 182. Jan

  Derksen je moet gelijk stoppen. Die Genee is niet te vertrouwen de overloper.

 183. Fikkie

  Derksen had in dit geval gelijk met alles wat hij zei over Marokkaanse voetballers. En die Bousatta, ach kan die vent eigenlijk. Slachtoffertje spelen, maar voetballen?

 184. Ric

  Derksen je ben een goed persoon recht door zee. Je weet tenminste hoe het hoort. Ik heb respect voor wat je deed en zegt. Hou je rug recht en laat de mensen die je in de steek laat vallen zoals Wilfred die huigelaar en de Marokkaan en de zogenaamde advocaat. Schoenmaker blijft bij je leest. Dit is geen vrouwen programma!!!!!

 185. sinterklaas

  Ik denk dat ik SINTERKLAAS ook maar zwart word krijg ik meer aandacht!

 186. Abij

  Natuurlijk komen Ruud en Humberto en al die andere donkere bekenden Nl nu niet aan tafel steletje achterbakselingen! Grote mond hebben maar geen discussie aandurfen! Groot gelijk Johan ik zou ook nooit maar dan ook nooit door het stof gaan voor zo’n oproerkraaier als Akwasi!!!!!!!

 187. Nijenhuis

  Ik krijg het gevoel dat alle blanke Hollanders rassisten zijn en dat alle voorouders van ons slavenhandelaren waren.
  Laten we aub een beetje normaal doen.
  Holland is altijd toleran
  t geweest voor alle culturen, geloofsovertuigingen en seksuele geaardheid.
  Soms te tollerant richting asielzoekers uit veilige landen zoals Turkije en Marokko.
  Laten we trots zijn op ons land.

 188. Gebruikjehersensgodverdomme

  Het lijkt me een goede zaak als Natacha Harlequin eens tot het besef komt dat Akwasi’s voorouders haar eigen voorouders aan de blanken hebben verhandeld.

 189. M2

  M. Sigrid Kaag is niet van de VVD maar D66. Ik was het in het begin met je eens. Dries Boussatta kwam prima uit zijn woorden en was er ook om Johan uit z’n tent te lokken. Gijp zei eigenlijk niks. De ultieme dombo. Moeten Ruud en Humberto aanschuiven ?? Why ? Die Natacha Harlequin kwam prima uit haar woorden, echter zij is avocaat en kan alles verdedigen (kan ze niks aan doen). Sylvana Simons eerst maitresse van 3 oude blanke nederlandse mannen en dan zwarte pieten discussie aangaan. Zij is aandachtsgeil. Ik ben tegen zwarte Piet en Johan ging te ver. Genee is zo glad als een aal, maar deed het dit programma goed.

 190. Evert Jan Poorterman

  Geachte redactie,

  het ligt voor de hand dat Genee en De Mol samen Gijp en Derksen eruit gewerkt hebben. Genee zal daar zeker een flinke bonus voor ontvangen hebben. De Mol is niet zo maar zo hoog gekomen, daar gaat een heel diffuus traject aan vooraf en bovendien heb ik de indruk dat De Mol van ‘joodse komaf is’… en dat met zijn macht, invloed en rijkdom, maakt hem tot een ‘meewerker’ van de uitvoering van de agenda van ene meneer Kalergie – om de blanken te vervangen door kleurlingen… en daar werkt de ‘jood’ George Soros (met zijn Foundation) met zijn miljoenen-schenkingen (Black live matter, Kick out Black Pete en veel meer…) ook heel hard aan mee. Die hele beweging is er op gericht de blanken uit te roeien, na eerst hun taal, eigenschappen, cultuur en folklore aan te pakken… en uiteraard hun ‘slavernij-verleden’… te beginnen met het vervangen van de straatnaamborden van de Hollandse- en Zeeuwse Zeehelden en daar blijft het niet bij uiteraard! Ze gaan door totdat alle sporen van de blanken zijn uitgeroeid. Het is de godheid Enlil die de Khazaren (AsjkeNAZI-joden ook bekend als de jiddische joden en de jooddietsen) gebruikt om die klus te klaren… die dat ook met graagte doen, want hen is wereldhegemonie beloofd. Zij hebben al twee wereldoorlogen aangestuurd waarbij 200 miljoen blanken bij omkwamen en daar tel ik de slachtoffers van de Khazaar Jozef Stalin bij die tientallen miljoenen blanke Russen de dood injoeg… en de miljoenen slachtoffers van de Spaansche Griep, die stierven doordat ze huiswaarts kerende soldaten inspoten met een virus, waardoor de vermoeide hongerige gezinnen thuis bij bosjes stierven! Een eeuw geleden bestond de wereldbevolking nog voor 37% uit blanken, nu is dat nog maar 7%. Wakker worden; er is een genocide gaande!

  Evert Jan Poorterman

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.