Na week vol ophef: emotionele en heftige uitzending VI

Johan Derksen heeft de kijkers van Veronica Inside vanavond direct aan het begin van de uitzending aangegeven niet zijn excuses aan te zullen bieden voor zijn zwartepietgrap over Akwasi, maar dat haalde niet de angel uit het debat. Er volgde een spannende, emotionele en soms ook heftige uitzending, waarin de gasten aan tafel flink met elkaar botsten. “Johan, wat er vanavond ook gebeurt: we zullen het nooit goed doen voor iedereen“, merkte Wilfred Genee aan het begin van de show op.

Johan hielp de kijkers gelijk uit de brand. “Ik heb in de loop van de week het idee gekregen dat niet iedere grap van mij goed valt. In Grolloo maakt niemand zich er druk over. Ik kan Nederland meteen wel even uit de brand helpen: ik bied mijn excuus niet aan, ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof.”

De tafel van VI is veel groter dan normaal om ‘de ruimte voor dialoog op te zoeken’. “Ik vind het nu al een circusvoorstelling“, zei Johan.

Wilfred gaf aan graag Ruud Gullit, Humberto Tan en Akwasi in de uitzending te hebben gehad, maar zij wilden niet komen. “Dat is leuk voor onze gasten hier, zij zijn nu zevende keuze“, aldus Johan.

De ‘special guests’ aan tafel waren Natacha Harlequin en oud-voetbalprof Dries Boussatta. Buiten Natacha om wilde er volgens Wilfred niemand met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond aan tafel zitten.

Natacha zegde wél toe. “Omdat ik denk dat de dialoog altijd goed is. Elkaar boycotten en elkaar niet aankijken is de oplossing niet. Jij belde en ik zei meteen ja.

Ze voelde zich alsof ze in het hol van de leeuw zat: “Het is hier gewoon een mannenhol en ik ben van een vrouwenhol.”

Johan: “Ik ben ook wel van een vrouwenhol hoor. Of valt die grap ook niet goed?

Gelukkig kon Natacha er wel om lachen. Al snel was de toon aan tafel erg serieus. Het voelde voor René van der Gijp wat ongemakkelijk: “Ik heb daar niet zo veel mee met discussies. Ik geef al heel snel iemand gelijk. Je hoeft mij niet te overtuigen. Ik voel niet de behoefte om mij er heel erg mee te bemoeien.

Tikje terug

Johan gaf aan de ophef niet te begrijpen. “Ik heb heel cynisch als kat naar Akwasi gezegd: ‘Het is toch niet Akwasi?’ Dat was alles. Je hebt in dit programma meningen. Als wij over racisme praten, dan heb je een mening, maar je hebt in dit progamma ook grappen.”

Ik maak een verkeerde grap, maar die grap wordt uitvergroot en een nationale rel. Maar Akwasi roept op tot geweld en dat wordt geaccepteerd. Dat vind ik gek.

De voetbalkenner wilde Akwasi ‘een tikje terug geven’ na zijn agressieve speech op de Dam en obstinate optreden bij Beau. Hij vindt dat de demonstratie werd gekaapt ‘door zijn geschreeuw over Zwarte Piet’. Natacha: “Maar dat tikje terug is een vuistslag geworden op zijn huidskleur. Dat is hoe Akwasi het aanvoelt.

Johan: “Ja, maar hoe Akwasi het aanvoelt. Hij moest eens weten hoe het bij het Nederlandse volk aanvoelt als hij oproept tot geweld. Ik vond dat ik het volste recht had om iets te zeggen over het gedrag van Akwasi. Als Akwasi wit geweest was en hetzelfde gezegd had op de Dam, dan had ik dezelfde grap gemaakt.”

Natacha: “De intentie is een tik uitdelen, maar Akwasi en anderen hebben aangegeven hoe het overkomt. Wat denk je als je dat hoort?

Johan: “Ik vind het eerlijk gezegd niet zo relevant wat Akwasi ervan vindt, want ik heb me ontzettend gestoord aan het gedrag van Akwasi.”

Fittie Johan en Wilfred

Wilfred: “Dan ga je toch niet in de verbinding, Johan? Dan ben je alleen bezig met je eigen woede.”

Johan: “Helemaal niet, maar als die man zich dit kan permitteren, dan kan ik toch wel een grap over zo’n man maken?

Wilfred: “Maar een paar maanden geleden vond je het zelf ook nog een slechte grap als mensen over donkere mensen zeggen dat ze Zwarte Piet zijn.

Johan: “Ja, maar ik heb helemaal niet gezegd dat hij een Zwarte Piet was. Ik heb gezegd: ‘Weet je zeker dat het Akwasi niet is?‘”

Wilfred: “Ja, maar er stond op dat moment een Zwarte Piet in beeld.”

Johan: “Ja, maar jij zit hier altijd de boel op te ruien en ons dingen te ontlokken en nu word je plotseling de advocaat van de duivel? Ik heb totaal geen spijt van deze grap, ondanks het feit dat het een verkeerde grap was. Dat wil ik wel accepteren. Er zit helemaal geen intentie aan. Het ontstaat spontaan aan tafel hier.

Even later gaf Johan aan wél een ommezwaai gemaakt te hebben in de zwartepietdiscussie. “Ik ben ook zo ver dat als Zwarte Piet zo’n pijn doet, maak er dan maar een groene piet van. Ik ben net Rutte, ik heb het ook wel gehad met die discussie.

Marokkanen

Even later ging het over Marokkanen. René van der Gijp: “Ik las vandaag ook dat wij ook regelmatig Marokkaanse mensen zouden schofferen, maar wij hebben hier aan tafel nog nooit van ons leven een Marokkaans geschoffeerd. Als ik door de stad loop, moet ik ze van me af slaan. Al die gasten willen met mij op de foto, man.”

Dries Boussatta: “Als ik nu vraag aan de redactie of ze alle opmerkingen over Marokkanen op een rij willen zitten, dan denk ik dat we een hele uitzending kunnen vallen.”

Gijp: “Ach, man, dat is niet waar, dat is niet waar.”

Boussatta: “Dat is wel waar! Wacht nou, je vraagt het aan mij toch?

Gijp geïrriteerd: “Ach ja joh, leg het uit.”

Boussatta gaf aan dat Marokkanen in VI weggezet zijn als een probleemgroep en dat dat onterecht is. Johan: “Als ik jou hoor praten, dan zullen de criminaliteitscijfers onder de Marokkanen ook wel niet bestaan. Maar die zijn er echt.

Anti-racisme

VI liet een aaneenschakeling van beelden zien waarop Johan Derksen flink van leer trekt tegen racisme. Te zien was bijvoorbeeld hoe hij racisten ‘gekken’ noemde. “Als er racisme is in een stadion, dan moet je káppen met een wedstrijd.

En: “Ieder weldenkend mens is tegen racisme. Wie is er nou voor racisme? Die moet opgeborgen worden.

Natacha: “Het valt me natuurlijk op wat je zegt, dat je tegen racisme bent. Maar ik hoor ook de woordkeuze: ‘die mensen’, ‘steen en been klagen’. Wie zijn die mensen? Je doet alsof het de ander is. Het zit soms ook in de uitspraken die je doet.

Boussatta: “Je klaagt net dat het filmpje online is geknipt en geframed, maar dit lijkt wel een promotiefilmpje van Johan Derksen met allemaal fantastische uitspraken. Ik heb de redactie vandaag ook gevraagd om alle fragmenten van Johan te laten zien wat hij heeft geroepen over Marokkanen en donkere mensen. Dat wordt nu niet gedaan.

Spanning tussen Johan en Boussatta

Er was een flinke spanning tussen Johan en Boussatta. Johan: “Ik wil jou even antwoord geven.

Boussatta: “Je hoeft niet helemaal zo te wijzen.

Johan: “O, ik mag niets meer zeggen en ik mag niet meer wijzen?

Boussatta: “Je zit nu helemaal met je vinger. Rustig, nou.

Wilfred: “Dat doet hij bij mij ook altijd, daar moet je niet te veel aandacht aan geven.

Gijp: “Nee, dat zit een beetje in de mimiek, kom op.

Boussatta liet Johan herhaaldelijk niet uitpraten. Johan boos: “Ik mag niet wijzen, maar jij mag wel steeds door mij heen lullen?

Sowieso.

Johan: “Dit is zinloos. Ik zit met een in zichzelf gekeerde eigenwijze Marokkaan te lullen.”

Wilfred: “Wat is dit nou weer? Laat het nou.”

Natacha: “Jeetje, jongens jongens.”

Wilfred: “Het is echt niet nodig dit.”

‘Je bent een goed mens!’

Johan werd behoorlijk aangevallen, maar er klonken ook lieve woorden. Natacha: “Persoonlijk heb ik het idee als ik jou zie en gevolgd heb dat je geen racist bent. Ik hoor dat anderen dat wel denken. Laten we daar even een streep onder zitten.”

Johan: “Die kwalificatie krijg je vrij snel in dit land, hè?

Natacha: “Ja, maar wat ik jou nu vraag: kun je het opbrengen om empathie te hebben? Ik maak me zorgen om dit land en dat is ook de reden waarom ik hier zit. Dan denk ik: kun je die empathie opbrengen?

Johan: “Ik heb geen idee. Ik vind dat ik me heel fatsoenlijk gedraag ten opzichte van alle rassen die in Nederland wonen.”

Wilfred: “Weet je waarom we naar jou toegingen? We hebben soms verschrikkelijke bonje met elkaar, de afgelopen weken ook weer, maar we hebben een band met elkaar. We zijn familie van elkaar en daarom zijn we ook naar je toe gereden. Je gaat wel elke dag naar het ziekenhuis met je chauffeuse die doodziek is. Je brengt haar elke dag, blijft wachten en rijdt terug. Je bent gewoon een goed mens, dat ben je gewoon. Maar er zijn dingen die je niet kan voelen en dan is het zo lastig dat je het ook niet kan verwoorden zo nu en dan. Daardoor wordt het zo hard.”

Johan: “Dingen die je niet voelt kun je niet verwoorden. Ik heb niet het idee dat ik ooit zwarte mensen gekwetst heb.”

Verbinding

En zo ging het nog wel even door. Naarmate de uitzending vorderde, werd de sfeer aan tafel iets kalmer. Wilfred Genee riep op tot verbinding. “Er zijn twee kampen aan het ontstaan en dat willen we niet.

Johan gaf aan dat er bijna niet te praten is met voetballers. Hij roept hen op om zich nu ook uit te spreken tegen het WK Voetbal in Qatar. “Ik wil eigenlijk dat het Nederlandse elftal een ethisch statement tegen de gebeurtenissen in Qatar geeft, maar dat denk ik niet.”

Ik wil de dialoog met iedereen aangaan, maar met die mensen valt haast niet te praten.”

Foto: Veronica

190 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Evert Jan Poorterman
juni 29, 2020 14:41

Geachte redactie,

het ligt voor de hand dat Genee en De Mol samen Gijp en Derksen eruit gewerkt hebben. Genee zal daar zeker een flinke bonus voor ontvangen hebben. De Mol is niet zo maar zo hoog gekomen, daar gaat een heel diffuus traject aan vooraf en bovendien heb ik de indruk dat De Mol van ‘joodse komaf is’… en dat met zijn macht, invloed en rijkdom, maakt hem tot een ‘meewerker’ van de uitvoering van de agenda van ene meneer Kalergie – om de blanken te vervangen door kleurlingen… en daar werkt de ‘jood’ George Soros (met zijn Foundation) met zijn miljoenen-schenkingen (Black live matter, Kick out Black Pete en veel meer…) ook heel hard aan mee. Die hele beweging is er op gericht de blanken uit te roeien, na eerst hun taal, eigenschappen, cultuur en folklore aan te pakken… en uiteraard hun ‘slavernij-verleden’… te beginnen met het vervangen van de straatnaamborden van de Hollandse- en Zeeuwse Zeehelden en daar blijft het niet bij uiteraard! Ze gaan door totdat alle sporen van de blanken zijn uitgeroeid. Het is de godheid Enlil die de Khazaren (AsjkeNAZI-joden ook bekend als de jiddische joden en de jooddietsen) gebruikt om die klus te klaren… die dat ook met graagte doen, want hen is wereldhegemonie beloofd. Zij hebben al twee wereldoorlogen aangestuurd waarbij 200 miljoen blanken bij omkwamen en daar tel ik de slachtoffers van de Khazaar Jozef Stalin bij die tientallen miljoenen blanke Russen de dood injoeg… en de miljoenen slachtoffers van de Spaansche Griep, die stierven doordat ze huiswaarts kerende soldaten inspoten met een virus, waardoor de vermoeide hongerige gezinnen thuis bij bosjes stierven! Een eeuw geleden bestond de wereldbevolking nog voor 37% uit blanken, nu is dat nog maar 7%. Wakker worden; er is een genocide gaande!

Evert Jan Poorterman

Gast
M2
juni 29, 2020 11:59

M. Sigrid Kaag is niet van de VVD maar D66. Ik was het in het begin met je eens. Dries Boussatta kwam prima uit zijn woorden en was er ook om Johan uit z’n tent te lokken. Gijp zei eigenlijk niks. De ultieme dombo. Moeten Ruud en Humberto aanschuiven ?? Why ? Die Natacha Harlequin kwam prima uit haar woorden, echter zij is avocaat en kan alles verdedigen (kan ze niks aan doen). Sylvana Simons eerst maitresse van 3 oude blanke nederlandse mannen en dan zwarte pieten discussie aangaan. Zij is aandachtsgeil. Ik ben tegen zwarte Piet en Johan ging te ver. Genee is zo glad als een aal, maar deed het dit programma goed.

Gast
Gebruikjehersensgodverdomme
juni 27, 2020 08:39

Het lijkt me een goede zaak als Natacha Harlequin eens tot het besef komt dat Akwasi’s voorouders haar eigen voorouders aan de blanken hebben verhandeld.

Gast
Nijenhuis
juni 23, 2020 20:55

Ik krijg het gevoel dat alle blanke Hollanders rassisten zijn en dat alle voorouders van ons slavenhandelaren waren.
Laten we aub een beetje normaal doen.
Holland is altijd toleran
t geweest voor alle culturen, geloofsovertuigingen en seksuele geaardheid.
Soms te tollerant richting asielzoekers uit veilige landen zoals Turkije en Marokko.
Laten we trots zijn op ons land.

Gast
Abij
juni 23, 2020 18:41

Natuurlijk komen Ruud en Humberto en al die andere donkere bekenden Nl nu niet aan tafel steletje achterbakselingen! Grote mond hebben maar geen discussie aandurfen! Groot gelijk Johan ik zou ook nooit maar dan ook nooit door het stof gaan voor zo’n oproerkraaier als Akwasi!!!!!!!

Gast
sinterklaas
juni 23, 2020 16:42

Ik denk dat ik SINTERKLAAS ook maar zwart word krijg ik meer aandacht!

Gast
Ric
juni 23, 2020 16:35

Derksen je ben een goed persoon recht door zee. Je weet tenminste hoe het hoort. Ik heb respect voor wat je deed en zegt. Hou je rug recht en laat de mensen die je in de steek laat vallen zoals Wilfred die huigelaar en de Marokkaan en de zogenaamde advocaat. Schoenmaker blijft bij je leest. Dit is geen vrouwen programma!!!!!

Gast
Fikkie
juni 23, 2020 16:23

Derksen had in dit geval gelijk met alles wat hij zei over Marokkaanse voetballers. En die Bousatta, ach kan die vent eigenlijk. Slachtoffertje spelen, maar voetballen?

Gast
Jan
juni 23, 2020 15:47

Derksen je moet gelijk stoppen. Die Genee is niet te vertrouwen de overloper.

Gast
tip
juni 23, 2020 14:20

Tip van de dag, gratis en wel: STOP MET JE TE LATEN VOEDEN DOOR DE MEDIA.
Iedereen wordt gediscrimineerd: leeftijd, geslacht, inkomen, opleiding, werk etc etc. stop aub met deze kul !

Gast
Dirk
juni 23, 2020 14:01

Wat ik veel zie is dat alleen het negatieve blijft hangen bij mensen die zich gediscrimineerd voelen of discriminatie veel meemaken en dat begrijp ik wel, maar als alleen hetgeen blijft hangen wat negatief is en niet meer het positieve, ligt dat niet meer aan de ander, dan zal iemand die zich gediscrimineerd voelt hier zelf aan moeten gaan werken, want er zullen altijd idiote racisten blijven bestaan, maar hoeveel mensen hebben gewoon en aardig die dag tegen iemand die zich gediscrimineerd voelt gedaan?!… maar dat blijft niet hangen.

Gast
Mark
juni 23, 2020 12:26

Als er iemand als Sinterklaas bij die demonstratie was geweest had Johan gezegd: weten jullie zeker dat het niet Arie Boomsma is? Dan was er niks aan de hand geweest en had half NL in een deuk gelegen. Ik denk trouwens dat er veel zwarte mensen wèl smakelijk gelachen hebben om die Akwasi grap van Johan. Het zijn altijd dezelfde moraalridders die in de media gaan roeptoeteren. Zoals die Zwarte Piet activist Jerry Nogwat. Die moeten iets te zeuren hebben (geen doel in hun leven). Stel, Zwarte Piet wordt inderdaad verboden, dan verzinnen dat soort types weer iets nieuws om in de media hun stem te verkondigen. Er zijn hier genoeg getinte mensen die wel netjes aangepast zijn en zich nergens druk om maken en gezellig meelachen met foute grappen. Van mij mogen zwarte mensen ook foute grappen maken over blanke mensen.

Gast
AllEYESONME
juni 23, 2020 11:26

@Spritsje. Ik wacht op een normale reactie. Kijk het even terug aub en zeg dan wat er word gezegd door mevrouw Harlequin. Die mevrouw zit daar voor helemaal niks op den duur. Ja je mag wel geintjes erover maken, dan is het goed…. Ze zegt het zelf live op het einde… En je weet van te voren dat het als geintje wordt bedoelt. Echt te dom voor woorden ja. Dus reageer inhoudelijk spritsje en je mag mee discussieren

Gast
Sprits
juni 23, 2020 11:08

@AllEYESONME. Domkop!

Gast
Boerenverstand
juni 23, 2020 10:52

@Klaas Flink: Eddy Murphy mag van de deugers toch al niet meer. Heeft bijvoorbeeld een vrouw gespeeld. Dat uitdossen als iemand anders: schande!

Gast
Jannie
juni 23, 2020 10:30

Ik ben bang dat we nog verder uit elkaar zijn gegroeid,
Iedereen met een flinke kater na het zien van VI, ik sta achter Derksen het was een cynische opmerking waar ik ook om kon lachen. De bruine mensen die zich wéér aangevallen voelen raad ik aan om trauma-therapie te volgen, heb ik ook gedaan en dat is goed voor je zelfvertrouwen. Ik ben blank en bruin en weiger om zwart en wit te zeggen!

Gast
M.
juni 23, 2020 10:28

Nederland en alle witte Nederlanders stellen mij diep teleur. Ik schaam me zelfs heel diep voor Nederland. En Johan Derksen vind ik nog steeds een heerlijke en geile vent.

Gast
Klaas Flink
juni 23, 2020 10:23

Ach wat nou, racisme? Kijk naar Eddy Murphy en zijn stand up. Hij zegt dingen waarvoor Derksen levenslang zou krijgen

Gast
AllEYESONME
juni 23, 2020 10:11

Ik citeer niet verkeerd. Derksen vroeg wat mag ik dan wel zeggen. Zij zegt: Als het als grap wordt bedoelt, dan mag je het zeggen….. En anders kijk je de uitzending maar weer terug Spritsje en ja ik vind dat enorm dom ja

Gast
Sprits
juni 23, 2020 09:34

@AllEYESONME. Je citeert Natacha Harlequin VERKEERD en zegt vervolgens dat ZIJ dom is. Nee, JIJ bent dom in dezen.

Gast
Stomp
juni 23, 2020 09:28

@Solidarikots
di 23 jun 2020 om 7:38

Bassie & Adriaan werden een paar jaar geleden inderdaad al door Anne Fleur Dekker als racistisch bestempeld omdat er in één uitzending indianen voorkomen.

Gast
Caramba
juni 23, 2020 09:15

Ik kijk nooit naar dit soort praatprogramma’s maar heb wel bovenstaand artikel gelezen.
Derksen is en blijft een botte Drenthenaar, en dat is zijn goed recht. Botheid (zelf spreekt men liever van directheid) maakt nu eenmaal deel uit van de Nederlandse volksaard, en Derksen is dat in het kwadraat. Maar er zitten zelden of nooit kwade intenties bij, dat moet ook worden gezegd.
Een volksaard is iets van eeuwen en nieuwkomers hebben dat dus minder, maar ze hebben ook die antenne niet om dat goed te verstaan. Het is gewoon kut, maar het is wat het is.
De verliezer van de week is echter wat mij betreft het Nederlands elftal.
Derksen heeft een keihard punt als hij hen hypocrisie verwijt.

Gast
StefanV
juni 23, 2020 09:12

Ik vind het een goede uitzending. Beter dan dat eenzijdige gewauwel aan die andere talkshowtafels. Die Boussatta voegde weinig toe, behalve z’n opmerking over het selectiebeleid van AZ. Verder was hij vooral een rancuneuze stoorzender. Die advocate deed het prima.

Verder spreken de kijkcijfers boekdelen. Als je op een zender als Veronica zulke cijfers neerzet heb je het goed gedaan en heb je een fantastisch bereik gehad.

Gast
critikast
juni 23, 2020 09:07

Goede uitzending. In ieder geval hun best gedaan om evenwicht aan tafel te zetten. Dat is bij M het tegendeel. Alleen maar haatzaaiers tegen Derksen aan tafel, terwijl de gespreksleidster dagelijks een brevet van onvermogen afgeeft en iedere vorm van objectiviteit ver van zich af heeft geworpen. De keuze tussen VI of M valt zwaar in het voordeel van VI uit. Dat wanstaltige M mag wat mij betreft onmiddellijk van de buis.

Gast
maatje te groot
juni 23, 2020 08:50

Ik denk dat die @M. echt psychiatrische hulp nodig heeft.

Gast
AllEYESONME
juni 23, 2020 08:36

Dit heeft niks meer met zwart of wit te maken. Dit heeft te maken met het iq van mensen en het begrijpen van elkaar. Met verbazing heb ik gisteren gekeken. Je begint aan zo’n show en je weet toch dat het als grap was bedoelt!! Op het eind wordt er gevraagd wat je dan wel mag zeggen. ANTWOORD: Ja als het als grap wordt bedoelt mag het wel…. Wat idioot! Je weet van te voren dat het als grap werd bedoelt! Een slechte grap! Dat weet je en dan nog ga je er over in discussie. Dan mag mevrouw Harlequin rechter zijn, maar toch is ze dom… Dit is gewoon lekker op tv komen. En meneer Boussata die heeft een laag iq. Die begrijpt er niet zoveel van.

Sorry maar ben ik nou de enige hierin? De mensen die vooraan staan in de rij om te roepen racisme piet etc. Dat zijn mensen met een laag iq die verder niet zoveel te doen hebben. Deze mensen maken oorlog in dit land

Gast
Dirk
juni 23, 2020 08:04

Dit hele gedoe is aangehaald vanwege Qatar.

Gast
Zomaar
juni 23, 2020 08:02

Genee man van uitlokkingen en de voorzetjes, en gisteren de vermoorde onschuld spelen.
Natacha Harlequin was sterk, en daar hadden ze het als extra gast bij moeten houden.

Gast
Solidarikots
juni 23, 2020 07:38

Ik ben benieuwd wat er binnenkort racistisch gaat worden.

Winterbanden? lego blokjes? Bassie en Adriaan ?

Waar kunnen ze nog wel tegen?

Gast
I rest my case
juni 23, 2020 07:37

Denk dat die adverteerders nog wel even zullen blijven met 1,7 miljoen op de teller…

Gast
Mick
juni 23, 2020 07:36

1.704.000 kijkers voor VI.

Gast
Ome Cor
juni 23, 2020 07:36

Hoe zit het met die aanklacht tegen Akwasi voor zijn onverhulde oproep tot geweld? Want HIJ is degene die het lont heeft aangestoken!

Gast
Solidarikots
juni 23, 2020 07:29

Laat alles maar zo racistisch zijn dat ze straks zelf ook niets meer kunnen zeggen. Iedereen is hier straks klaar mee en zij zetten zichzelf voor schut. Mooier kan eigenlijk niet. Gaan ze straks overal om huilen, om elk dingetje. En die meelopers krijgen daar straks ook genoeg van en is het weer rustig. En kan zwarte Piet gewoon weer lekker verder.

Gast
Solidarikots
juni 23, 2020 07:21

Als je al niet tegen zwarte Piet kan, waar kun je dan in godsnaam wel tegen.

Gast
Poenani
juni 23, 2020 05:02

Wat een ontzettend lang en ontzetten onboeiend gezijk en wegdraai gedrag zeg! Goed dat Johan niet door het stof gaat zoals al die andere ruggegraatloze BN’ers dat vind ik dan wel weer strak!

Gast
Awkwasi
juni 23, 2020 03:58

Zwarte Piet gaat naar z’n hoerenmoeder! Als ik er een tegen kom trap ik hem hoogstpersoonlijk op z’n gezicht!

Gast
Jan
juni 23, 2020 02:01

Natascha zegde wél toe. ‘Omdat ik graag BN’er wil worden, zelfs een manager heb genomen om dit te bereiken en zo veel mogelijk aan wil schuiven overal.’ Fixed it for you ;) Onbegrijpelijk dat die Harlequin nu, als een soort nieuwe Sylvana, overal wordt uitgenodigd. Zij verliest héél snel aan sympathie. Je proeft gewoon de frustratie onder die zogenaamde glimlach en dat smeken om empathie overal. Begrijpt zij, als advocate, niet dat ze slechts dit ‘racismeseizoen’ wordt gebruikt als de inclusieve stem du jour en volgend tv-seizoen weer ingeruild wordt voor een nieuw boegbeeld…

Gast
Boerenverstand
juni 23, 2020 01:50

@M. : je kennis van de Nederlandse taal en Nederlandse cultuur is zo erbarmelijk, dat iedereen snapt dat je een Russische trol bent. Prima hoor, iedereen zijn kans – zo zijn wij Nederlanders – maar richt je liever op doelgroepen die dom genoeg zijn je te geloven. Een stem op Kaag…, kom op he, dat doet geen gerechtgeaarde Nederlander.

Gast
Bout v D.
juni 23, 2020 01:38

Kwor er zo moe van en dan te bedenken dat er nooit, maar dan ook helemaal nooit iets zal veranderen.

Gast
M.
juni 23, 2020 01:35

Ik vind Johan Derksen een geile vent, vooral de lucht van mosterd in zijn snor wind mij gigantisch op. En ik kan mijn voorhoofd niet zien. En ik zoek nog steeds professionele hulp. Toedeloe!

Gast
azijnzeiker
juni 23, 2020 00:54

Nu we toch allerlei namen voorbij zien komen, moet je daar niet over vallen m, misschien komen Rutte Wilders Baudet ook voorbij. slaap lekker voor de mensen die Derksen steunen, en een nachtmerrie voor mensen die dat niet doen.
Ik zag heel soms als je goed keek waterige ogen bij Derksen geen excuus nergens voor nodig, maar het deed toch wel iets met hem.

Gast
Ook iemand
juni 23, 2020 00:51

Ik denk dat als het op woensdag groen is het dan om donderdag best week eens zou kunnen dat de appel niet ver van de struiken valt.

Gast
Cinna
juni 23, 2020 00:44

@WEST*
ma 22 jun 2020 om 21:56

Daar hebben genoeg mensen zich aan gestoord. Genoeg mensen die boos zijn op Teeuwen, Maassen, zelfs Beckand.

Gast
Bode
juni 23, 2020 00:38

@Mur

Klopt. Dit is een leugen die in de wereld is gebracht door types als Anousha Nzume, Gloria Wekker en Sunny Bergman. Ze maken zwarte Nederlanders wijs dat blank = rein en dus zwart = onrein. De meeste zwarte (en veel blanke) Nederlanders die dit horen doen vervolgens geen onderzoek naar de waarheid achter deze scheve conclusie, maar papegaaien hem na. Blank refereert hier helemaal niet aan reinheid, maar aan de lichte kleur van de huid. De vervolgconclusie dat zwart dus onrein is, is helemaal vergezocht. Maar ja, wie zo goedgelovig is voelt zich vervolgens wel gekrenkt als iemand blank zegt. Wie onderzoek doet hoeft zich niet gekrenkt te voelen.

Gast
Marianne Weber
juni 23, 2020 00:33

Zo mijn kleinzoon net lekker wezen pijpen zit helemaal onder

Gast
DeBaron
juni 23, 2020 00:29

Genee is gewoon een hondelul. Zo’n streek en alleen om zijn eigen toch al ten dode opgeschreven reet te redden. Wat een slecht mens. Een stuk kots in een mannenlichaam. Mag oprotten

Gast
Jezus Christus
juni 23, 2020 00:29

M Het moet gewoon stoppen Sinterklaas , Kerst en al die domme onzin
Dat witte paard schop ik ook neer

Gast
M.
juni 23, 2020 00:26

Piet
di 23 jun 2020 om 0:23

Virgil van Dijk is halfbloed, maar wordt graag zwart genoemd, dat mag. Misschien krijgt u later in het leven ook halfbloedjes babies, hoe leuk zijn het zijn. Lief

Gast
Piet
juni 23, 2020 00:23

Ik heb het even in mijn laten inwerken, maar die harlequin noemde alle donkere mensen nu zwart???
Dus ook die bruin zijn zoals Virgil van Dijk zijn dus zwart!?
Komt dan ook niet leuk over voor bijvoorbeeld Virgil van Dijk en is dit dan niet racisme??

Gast
M.
juni 23, 2020 00:22

Jezus Christus
di 23 jun 2020 om 0:09

Geweld mag NOOIT het antwoord zijn. Ik neem afstand van zulke uitspraken. Bedreigingen of geweld tegen Zwart Piet ben ik op tegen, het mag nooit voorkomen. Vanaf dit jaar komt hopelijk een wettelijk verbod op Zwart piet maar daar hebben we de politie, de staat en rechters voor, Nooit nooit zou ik geweld gebruiken! Ik neem daar afstand van…

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen