Johan Derksen wil stoppen met Veronica Inside

Johan Derksen overweegt om de laatste twee jaren van zijn Talpa-contract niet uit te dienen. Hij weet niet of hij na de zomer verder wil met Veronica Inside. Dat laat de voetbalkenner zojuist weten aan De Telegraaf. Johan voelt zich verraden door Wilfred Genee, die al jaren controversiële uitspraken probeert te ontlokken bij zijn collega’s van VI, maar gisteren ineens helemaal woke was en zo’n beetje in het kamp-Akwasi bleek te zitten. Hypocriet, vond men op social media. En dat vindt Johan dus ook.

Johan kijkt met een heel slecht gevoel terug op de VI van gisteren. “Ik heb in 22 jaar tijd nog nooit zo’n kutshow gemaakt. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam. Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet.

Hij is er behoorlijk klaar mee. “Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is Gijp volkomen met me eens.

Zowel Johan als René van der Gijp voelden zich overvallen door Genee en de eindredacteur. “Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden.

Heeft hij niet wat van de show opgestoken? “We hebben van die mevrouw (Natacha Harlequin, red.) geleerd dat we ook al geen ’bruin’ meer mogen zeggen. Dat is dan duidelijk, maar daar hadden we wat mij betreft de show niet voor op zijn kop hoeven zetten.

Na de uitzending is Johan boos weggelopen. “Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg. Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al 22 jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen.

Volgens Johan wordt hij bij zijn vertrek opgevolgd door Wim Kieft. “Dat lijkt me ook prima.”

Lees ook:
Na week vol ophef: emotionele en heftige uitzending VI (gisteren)
Racisme-rel levert Veronica Inside megakijkcijfers op (vandaag)
BN’ers over racisme-VI: ‘Wilfred Genee is ineens woke’ (vandaag)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (vandaag)
Johan Derksen: ‘Als John de Mol me weg wil, prima’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen