Johan Derksen wil stoppen met Veronica Inside

Geplaatst op di 23 jun 2020 om 11:25

Johan Derksen overweegt om de laatste twee jaren van zijn Talpa-contract niet uit te dienen. Hij weet niet of hij na de zomer verder wil met Veronica Inside. Dat laat de voetbalkenner zojuist weten aan De Telegraaf. Johan voelt zich verraden door Wilfred Genee, die al jaren controversiële uitspraken probeert te ontlokken bij zijn collega’s van VI, maar gisteren ineens helemaal woke was en zo’n beetje in het kamp-Akwasi bleek te zitten. Hypocriet, vond men op social media. En dat vindt Johan dus ook.

Johan kijkt met een heel slecht gevoel terug op de VI van gisteren. “Ik heb in 22 jaar tijd nog nooit zo’n kutshow gemaakt. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam. Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet.

Hij is er behoorlijk klaar mee. “Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is Gijp volkomen met me eens.

Zowel Johan als René van der Gijp voelden zich overvallen door Genee en de eindredacteur. “Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden.

Heeft hij niet wat van de show opgestoken? “We hebben van die mevrouw (Natacha Harlequin, red.) geleerd dat we ook al geen ’bruin’ meer mogen zeggen. Dat is dan duidelijk, maar daar hadden we wat mij betreft de show niet voor op zijn kop hoeven zetten.

Na de uitzending is Johan boos weggelopen. “Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg. Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al 22 jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen.

Volgens Johan wordt hij bij zijn vertrek opgevolgd door Wim Kieft. “Dat lijkt me ook prima.”

Lees ook:
Na week vol ophef: emotionele en heftige uitzending VI (gisteren)
Racisme-rel levert Veronica Inside megakijkcijfers op (vandaag)
BN’ers over racisme-VI: ‘Wilfred Genee is ineens woke’ (vandaag)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (vandaag)
Johan Derksen: ‘Als John de Mol me weg wil, prima’ (vandaag)

Foto: SBS
156 Reacties op “Johan Derksen wil stoppen met Veronica Inside”


 1. Anouk Smullers

  Ik begrijp hem heel goed. Wat een afschuwelijke show, Johan je bent een topper!!

 2. chris?

  Weg met dat zooitje afzeikers, zo snel mogelijk.

 3. Ron

  Dan is het dus gebeurd met VI, hoe goede Wim ook is maar VI valt of staat met Gijp en Derksen. En dan heb je juist wat al die criticasters juist willen. Dit zal wel met een sisser aflopen want dat gebeurd altijd, bij het vorige akkefietje ook.

 4. Blinde Herdershond

  Gvd …
  Dat zat er dik in. En gelijk heeft de ouwe snor. Zonder hem is er geen VI meer.
  De mensen die daar nu het hardst om gaan juichen zullen straks, over een paar jaar, bittere tranen huilen, want dat wordt hún taalgebruik/humor/acties onderwerp van de enorme gekte die over dit land raast.
  Het zijn geen rare tijden waarin we leven, het is vooral een heel enge tijd.

 5. Simon Dekker

  Dit was het plan van De Mol. Genee was duidelijk geïnstrueerd om een excuus te ontlokken.

 6. Rogier

  Dat laat de voetbalkenner zojuist weten aan De Telegraaf?

  Is vast aan Rob Goossens die altijd alles verkeerd hoort.

 7. pieter baan

  Dit zei ik al direct na de uitzending

 8. Henry

  Nee Johan. Dan hebben we geen onafhankelijk geluid meer.

 9. mennnovdw

  Prima beslissing, het is ook wel klaar met die uitgedroogde mopperpot. Krijgt ie 1x zelf ervan langs, wil hij meteen stoppen. Lekker stoppen.

 10. William Raaf

  De hypocrisie is stuitend. We leven in George Orwell’s 1984.

  De grootste slavendrijvers waren de islamieten die zelf op pad gingen om hele dorpen leeg te roven. Sterker nog ze doen het tot op de dag van vandaag in Zuid-Sudan maar daar maakt niemand zich druk over (lees: Slave van Mende Nazer)
  Ze ontvoerden en maakten ook miljoenen blanken tot slaaf (lees White Gold van Giles Milton)
  De Europeanen hadden inderdaad enkele forten aan de kust waar ze slaven kochten gevangen en doorverkocht door Afrikaanse stammen.

  Van alle volkeren duurde slavernij in Europa het koste. Niet alleen werd slavernij in Europa als allereerste verboden het werd ook met geweld aan de rest opgedrongen. Er werd met name slag geleverd met de moslims van de Barbarijse Staten. Hierbij stierven minimaal 30.000 blanke zeemannen.

  Dit zijn de feiten die je nooit zult horen bij de verrotte corrupte leugenachtige doofpot-MSM (of op onze cultuur-marxistische scholen en Orwelliaanse robot-fabrieken genaamd universiteiten)

 11. Joris Agema

  Opvallend dat Derksen zijn pijlen richt op Genee. Waarom? Hij probeerde een brug te bouwen tussen standpunten. Dat Derksen dat ziet als afvallen van hem en Gijp is typisch. Derksen ziet hem aanspreken direct als een aanval. Hij is immers niet racistisch, dus hij mag alles zeggen. Maar als er dan terugkoppeling komt, bedoelt hij dat niet zo. Derksen heeft liever geen aandacht voor de ander. Hij mag uithalen en als er dan reactie komt, is dat overdreven.

 12. Jan Leeman

  Moet gezegd, hij zat er gisteren bij tijden ook geslagen bij. Afgaangaande op z’n verklaring wil hij ook niet echt luisteren, en over het gezegde nadenken, maar in de bubbel van wat ooit was voortleven. Helaas voor hem werkt het zo niet in het leven. Je kan dit soort gebeurtenissen niet ongedaan maken.

  Van mij mag Derksen alles zeggen; maar anderen mogen dat net zo goed. Wellicht voelt hij de tijdgeest ook niet goed aan en weet hij de kritiek van o.m. de voetballers die over bepaalde dingen heel anders blijken te denken uiteindelijk geen plaats te geven. Wellicht is hat dan toch beter om te stoppen.

 13. Harrie Dekschuit

  Gelijk heeft Derksen. Zie Gijp ook niet doorgaan zonder Derksen, wie weet kunnen ze overstappen naar Jan Slagter. Kan Genee door op Veronica met een eigen VI, waar niemand naar kijkt en, net als al zijn andere programma’s, snel van de buis wordt gehaald.

 14. timon

  Als iedereen op z’n woorden gepakt gaat worden tja… dan zijn we nog wel even bezig.

 15. Henkie

  Bord voor de kop van Johan Derksen is zo dik dat hij idd maar beter kan opstappen.

 16. Jan Leeman

  Nog één ding: Wat betreft Derksen en verandering: Omdat hij een Groene of Gele Piet ook prima bleek te vinden kan niet gezegd dat hij helemaal niet veranderen kan.

 17. Ron

  Ik vraag me ook af hoe serieus we dit moeten nemen. Derksen gaat altijd direct na huis na de uitzending en loopt altijd gelijk weg. Dus dat is toch niet nieuw.

 18. Marijke

  William Raaf 11.35 – +10000

 19. PeeWeeJee

  IK BEN ER HELEMAAL KLAAR MEE EN SLUIT AF MET MIJN LAATSTE MENING!
  In ieder nieuwsoverzicht zie ik dat Johan Derksen zijn excuses niet wenst aan te bieden. Aan wie had hij dat moeten doen dan? Aan Akwasi, een figuur die door Derksen terecht gewezen wordt op zijn oproep tot geweld aan Zwarte Piet. Aan de gekleurde Nederlanders die op dit moment in het kader van BLM geraakt worden door ieder argument? Nou, voor mij niet en bij oproepen tot geweld is veel geoorloofd om dat in te dammen. Zelfs een slechte grap om dergelijke figuren belachelijk te maken en terecht te wijzen. De BLM-aanhangers blijven Akwazi zien als het Nederlandse boegbeeld van de beweging. Ik heb sterke twijfel of dat het een goede keuze is! Akwasi is niets meer dan een extremist waar je geen stap verder komt en de verwijdering in de samenleving alleen maar aanwakkert.
  Dat in ieder nieuwsoverzicht flink geknipt wordt zodat het lijkt alsof Derksen toch z’n excuus aanbied, zegt iets over de objectieve berichtgeving in het zo langzamerhand verloederend journalistieke landschap. Dat Natacha Harlequin de uitleg van Derksen ziet als een ,,stap in de goede richting’’ in zijn empatische vermogen door in de discussie te roepen van …. Nou, dat bedoel ik nu…. ,,Kijk en dat is nu precies wat mensen graag willen horen en dat is nu besproken”….. Hoezo Harlequin ,,willen horen”…. ik wil dit eigenlijk helemaal niet horen en vind de vrijheid van meningsuiting heel wat belangrijker dan wat ,,mensen” willen horen. Wie zijn ,,die mensen” dan wel…. Mensen die een aanval willen doen op het vrije woord?,,Mensen’’ die zich door iedere lullige opmerking op dit moment gediscrimineerd voelen? De pot op zou ik haast zeggen!
  Dries Bousatta heeft louter onzin uitgekraamd. Dat er racisme is tegen Marokkanen dat geloof ik, maar als er een groep Nederlanders zijn die het verdommen om onderdeel uit te maken van de Nederlandse samenleving, dan zijn het Marokkanen. Je hoeft alleen de feitelijke cijfers maar te volgen over het gedrag van de Marokkaanse samenleving en je schrikt je dood. Maar hier wordt het altijd weer afgedaan alsof het om klein groepje gaat. Maar inmiddels is wel duidelijk dat die zorgen voor grote problemen in de samenleving. En allemaal omdat die gasten geen kansen krijgen? En hoezo discrimineren…. ik zie nagenoeg nooit een groepje waar ,,Hollandse” blanke jongens bij zitten waardoor ik het gevoel krijg dat de multiculturele samenleving bestaat. Dat geldt overigens ook voor grote groepen Turken. Die zoeken elkaar louter op, zijn hier wel in Nederland, maar willen graag hun eigen Marokko of Turkije stichten op Nederlandse bodem en misbruik maken van de tolerantie in de Nederlandse samenleving maar geen enkele behoefte hebben aan integratie en ook maar enige moeite doen om deel te nemen aan een Nederlandse multi-culturele samenleving. Maar dat zal wel de schuld blijven van de Nederlander. Wie discrimineert wie? Marokkanen en Turken staan synoniem voor het mislukken van die samenleving. Maar ik wordt als racist afgeschilderd. Ze doen maar! Ik constateer slechts op basis van feiten. Maar blijven roepen dat ze geen kansen krijgen…. Nou, je hoeft alleen maar weer te kijken naar de derde generatie allochtone kinderen in de afgelopen periode van Corona, die grote achterstand hebben opgelopen in het onderwijs omdat ze gewoon maling hebben aan de afspraken. Zich niet melden voor e-learning en zelfs onvindbaar zijn, ontrekken aan de leerwet en ga zo maar door. Maar goed, ondanks dat ze de hele zooi aangereikt krijgen door de overheid cq scholen en leraren, is die achterstand straks de schuld van de Nederlandse samenleving. En natuurlijk zijn die ouders daar niet voor verantwoordelijk en verschuilen zich nog steeds achter de slechte beheersing van de Nederlandse taal of allerlei andere drogredenen. Die willen gewoon niet. Kom op! Daar zijn veel Nederlanders wel klaar mee. De kansloze volgende 3e generatie allochtonen zijn nu alweer gevormd. Er verandert niets, nu niet en nooit niet.
  Daar hoor ik Bousatta niet over. Die komt niet verder dat hij ooit bij zijn voetbalclub niet 4 ton kreeg, maar 3 ton salaris. Die vliegt zowat in brand van woede als Derksen zich beroept op een morele verplichting van Nederlanders met een dubbel paspoort om zich beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal, maar voor 90 procent kiezen voor het vaderland van hun voorouders. En dat is in zijn ogen allemaal discriminatie die ik niet kan begrijpen omdat ik een blanke Nederlander ben. Nou, ik begrijp het heel goed Dries. Het is een boosheid op de Nederlandse samenleving die in mijn ogen nergens op slaat. Het is een boosheid om het ,,eigen kleurtje’’ en het is een boosheid en frustratie over alles en iedereen in Nederland. Ik laat me die schuldvraag echt door helemaal niemand met een tintje aanpraten. Zoek dat lekker zelf uit!
  Dat we aan vooroordelen wat moeten doen werd goed belicht door Wim Kieft, die samen met zijn gekleurde vrouw en 3 kinderen hier vaak mee is geconfronteerd. Dat zijn vrouw regelmatig werd gezien als een oppasser voor zijn kinderen, altijd werd geselecteerd voor extra controles e.d., en dat is schrijnend. Dat zijn kinderen minder last hebben omdat ze kinderen waren van een beroemde voetballer en in het mondaine Amsterdam Zuid woonden en naar ,,goede’’ scholen gingen is natuurlijk zo waar als een koe en kun je niet vetgelijken met kinderen die opgroeien in achterstandswijken. Daar moet de samenleving met de politiek voorop wat mee!
  Van der Gijp kondigde al vroeg in het gesprek aan om zich er niet mee te bemoeien. Prima, maar ga er dan gewoon niet zitten. Het interesseert mij namelijk helemaal niet dat hij Ruud Gullit heeft gebeld die gewoon in die schurken-oliestaat voor veel dollars z’n diensten komt bewijzen; Gijp heeft geluisterd naar de onzin van Henk ten Cate over de vrijwillige slavernij in Qatar, terwijl ook hij gewoon maling heeft gehad aan mensenrechten in deze schurkenstaatjes om als trainer aan de slag te gaan; of het hypocriete gedrag van Wijnaldum en Van Dijk uit het Nederlands elftal om de boel te boycotten. Dat constateer ik zelf wel. Die voetballers hebben het zichzelf nu moeilijk gemaakt met al dat populistische en demaogische geleuter waar Derksen door de definitie moderne slavernij en het ondermijnen van de mensenrechten in Qatar, een bommetje neergelegd bij de deelname van deze heren aan het WK in Qatar.
  Of onze ,,voetbalhelden’’ het Wilhelmus durven te zingen in een door moderne slaven gebouwd stadion in Qatar, waar mensenrechten helemaal niets voorstellen. Ik blijf aangehaakt bij Derksen over dit onderwerp en ben benieuwd welke onzin we straks horen om daar toch naartoe af te reizen. Ik geef je vast het antwoord…. Alle principes gaan aan de kant voor eigen portemonnee’’…. Als die zelfde donkere voetballers zo ernstig twijfelen aan de Nederlandse samenleving, zou ik haast zeggen…. Bedank voor de uitnodiging van het Nederlands elftal. Simpel toch! Kijken hoeveel spelers dat doen. Maar wil je nog een egoïstischer en ver van de maatschappij afstaande beroepsgroep hebben dan beroepsvoetballers! Die hebben in het verleden al kansen genoeg gehad om actie te ondernemen als er weer een collega fout werd bejegend met oerwoudgeluiden of het gooien met benanen. Het dan van het veld stappen is pas een statement en dwingt de samenleving tot nadenken en discussie. Maar nee, liever nu een slap aftrekseltje! Het zal wel te nadelig zijn voor de persoonlijke reclame-inkomsten en transferwaarde? En ik heb zo het vermoeden dat de solidaire boze ,,grote witte bondscoach’’ Koeman, dan gewoon ook weer solidair is met zijn spelers.
  Tot slot zou ik John de Mol willen voorstellen om die opruier en poenjager Genee van zijn programma’s te halen. Als je zelf deel uitmaakt van het format zoals in Voetbal Inside, louter bezig bent met het belachelijk maken van mensen door flauwe filmpjes eindeloos te herhalen, overdreven als lacher fungeert als er weer een grap wordt gemaakt die over het randje is, continue probeert voorzetjes te geven die kunnen uitonden in boze tongen, maar zich zoals gisteravond nu afstand neemt van ook zijn format, collega’s en zelfs Derksen een dolk in de rug steekt, dan heb je bewezen dat je zeker niet solidair bent, wat niet zegt dat je niet kritisch mag zijn. Weg met deze irritant en pedante gespreksleider! Ik mag toch aannemen dat een man als Derksen zich niet wil identificeren met deze onbetrouwbare loser! Grijpt De Mol niet in, dan zou het me echt tegenvallen als Derksen blijft zitten. Dan zit hij er namelijk alleen maar voor de poen en dat vind ik dan ook weer een slechte grap!

 20. Ik

  Lieve Johan. Je bent een topper.
  Lieve Gijp. Ook jij bent een topper
  Beste genee. Pleur op. Vals loeder!!
  Over de andere gasten laat ik me momenteel maar ff niet uit. Het enige wat ik over de donker gekleurde meneer en dame wil zeggen. Dat ze heeeeel vervelend bezig zijn en ook op moeten pleuren samen met Genee! Zo door de plee.

 21. Dammie

  Als hij stopt dan denkt Arie te hebben bereikt wat hij wilde, maar niets is minder waar. Dan heeft hij de boel zo op het spits gedreven dat de partijen nog verder van elkaar verwijderd zijn en er nog harder met gestrekt been in zullen gaan. Een hele horde mensen zal vinden dat Arie’s kant, de andere kant, hun programma heeft afgepakt en het vrije woord heeft ondermijnd.

  Goed bezig, Arie (en de huichelaars van Oranje)!

 22. William Raaf

  Het is bizar, grotesk en zegt alles over de staat van het journalisme in Nederland (journalisme = extinct) dat we totaal afhankelijk zijn van 1 snor van notabene een voetbalprogramma om eerlijke journalistiek te verkrijgen dat niet louter pavlovsgewijs het deugende, intellectueel dor inteeltclubje in A’dam nasnatert maar spreekt voor de rest van Nederland.

  Ik zou willen dat ze een muur rondom dat vuig dorpje zouden bouwen zodat de rest van Nederland kan genieten van alle muziek, alle schilderijen, alle comedies, al onze geschiedenis, alle films en bovenal alle meningen en opinies.
  Een ‘buitengebied’ waar vrijheid van meningsuiting, het fundament van de Verlichting, nog wel bestaat.

 23. Boris

  Bijzonder dat Derksen blijkbaar gedwongen wordt door Genee om lelijke dingen te zeggen over van alles en nog wat. Je zou denken dat je als volwassen man ook een stukje zelfbeheersing hebt, maar blijkbaar wordt Derksen bij de eerste de beste trigger al uit zijn zelfbeheersing gehaald en roept hij de meest bijzondere dingen.

 24. Rogier

  En dat vindt Johan dus ook: Dat vult Rob Goossens dus in aan de hand van twitter berichten.

  Derksen stopt echt niet.

 25. Nick

  Genee moet zich kapot schamen.

 26. Actries van Houten

  Opgeruimd staat netjes.

 27. Adriaan

  @Joris Agema:

  Heb jij de uitzending wel gezien gisteren? Wilfred deed niks anders dan kamp-Akwasie ondersteunen, geen enkele steun richting Johan. Toen ik gisteren keek dacht ik al: het zou me niet verbazen als Johan op een gegeven moment zegt: prima jongens, maar ik kap ermee.

  Hij hoeft t voor t geld niet meer te doen. En nu moet ie daar zich gaan zitten inhouden en als een mak lammetje zich de les laten lezen door nota bene Wilfred Genee.

 28. derksen

  Zou echt jammer zijn als ze stoppen. klote Genee, dacht dat ‘ie moest deugen voor zijn carrière, dit heeft averechts gewerkt.

 29. Kim Wieft

  Wilfred eruit en zet Heleen daar maar neer. De talkshow draait toch om Derksen/Gijp. Dan mag Wilfred de rest van zijn knielend en buigend voor de boze zwarte mensen door het leven. Wilfred als bijzettafeltje, altijd handig.

 30. De wokegemeenschap is achterlijk

  Harlequin zei begin dit jaar juist belerend bij DWDD dat zij nooit ‘zwart’ zei en juist ‘bruin’ prefereerde. Welke Harlequin gaat nu Derksen slaafs volgen? Overigens ben ik van mening dat de mode om mensen in huidskleuren in te delen altijd racistisch is.

 31. Tino

  Het was zo pijnlijk hoe Wilfred zich opstelde hij zit idd in het kamp Awkasi en Boomsma wat een schoft het zal mij niets verbazen als hierover nagedacht is

 32. Von Metternich

  Begrijpelijk, maar wat vreselijk jammer. Een oude man, met rechte rug, standvastig in zijn principes, verdwijnt van het toneel. Wie in de schijnwerpers blijven staan zijn de klagers en huilers. Zij die zich altijd en overal tekortgedaan voelen. De gediscrimineerden. Al die mensen die uit ervaring inmiddels weten dat argumenten in deze krankzinnige tijd niet meer ter zake doen en die vloeiend de redeloze taal van het slachtofferschap spreken.

 33. Dennis

  Wedden dat Johan zijn contract gewoon uitdient en komend seizoen weer aan tafel zit bij VI?? Allemaal grootspraak.

 34. Ik

  Beste PeeWeeJee

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden!!

 35. Curryworst

  Genee was zowel de Judas als de Pontius Pilatus gisteravond.

 36. 97% van Nederland kijkt normaal geen VI

  Niemand die iets mist als Johan stopt.
  Op die 3% na dan

 37. DeBaron

  Volledig, maar volledig mee eens. Verraden door dat huichelachtige stuk vreten van een Genee. Genee, die als een kat in het nauw rare sprongen maakt om zijn toch al verloren ass te redden. Een rare sprong om zo je ‘familie’ (werd gezegd in de uitzending) met een mes in hun rug te steken in de ijdele hoop om als talkshow waardige presentator te worden gezien. Om nog te redden wat er te redden valt de doodlopende straat die hij zijn ‘carriere’ noemt. Beetje ‘woke’ zitten doen aan het hoofd van de tafel maar je collega’s op het offerblok leggen. Wat een naar en slecht mens ben je dan.Het laatste greintje symphatie wat een kijker al had voor Genee is hiermee ook wel verloren.

 38. Jaro

  Lekker mekaar de schuld geven…..gewoon stoppen met die hap.Heeft niks met voetbal te maken.

 39. rob

  Genee bewijst maar weer eens wat een gluiperd hij is. Johan moet inderdaad stoppen. Als je niks meer kan zeggen, is het einde daar. Ga maar verder met Kieft en 250.000 kijkers zal de max zijn.

 40. Dennis

  Ik kan mij zijn negatieve gevoelens over de uitzending van gisteren overigens wel heel goed voorstellen, doelend op Wilfred Genee, die zijn hachje probeert te redden. Zonder Johan is hij immers helemaal niks. Mensen kijken vanwege Johan en Gijpie. Niet omdat Wilfred het presenteert.

 41. joost

  Natuurlijk is Derksen geen racists. Hij is zelfs meer socialist.

  Maar ik constateer dat als we zo doorgaan, wij in een heel ander Nederland terecht zullen komen, dan waarin we ooit leefden.
  Er is een kleine minderheid, bestaande uit links radicale activisten, een linkse meerderheid in de Nederlandse politiek, met support van de linkse TV omroepen met die veel te dure NPO voorop met hun structurele partijdigheid en promotie campagnes, proberen de kwaliteit van ons leven kapot te maken.
  De VVD van Rutte is een linkse partij geworden, niks liberaals meer aan, hij heeft een coalitie gevormd van ja knikkers en in de linkse oppositie zitten zn vrienden, mensen met een andere mening negeert hij.
  Rutte heeft ons kapot bezuinigd, waardoor er nu van alles tekort is!

  Men is bang om op te treden tegen lieden die onze geschiedenis, cultuur, identiteit op te treden.
  Links mag , intimideren en demonstreren wat het wil, hoe fout ook, maar rechts mag dit niet en wordt uit elkaar geslagen ,zo hebvben we kunnen zien.
  Als we in 2021 niet heel goed gaan stemmen op politici die voor Nederland zijn, kunnen we ons land wel afschrijven.

  Ik hoop dat Vi met Johan Derksen, die een eigen mening heeft en zegt wat hij denkt, blijft bestaan. Bovendien onderschat niet de voetbal kennis van deze man, waar hij 40 jaar in heeft gewerkt.

 42. Baudet For President

  Dan heeft Akwasi en de vele andere nep bn-ers gewonnen als Veronica inside / derksen stopt

 43. By the way

  Voorspellinkje: dit is weer een storm in een glas water. Zoals vaker wanneer de heren bij VI een onderlinge fittie hebben.

  Met zijn betoog hoopt Johan niets anders dan dat er via de socials een geluid ontstaat waarin hij zijn gelijk krijgt en met dat als argument gewoon na de zomer weer zijn gang kan gaan bij VI.

  Met dat laatste heb ik geen enkele moeite, ik ben het vaak eens met wat Derksen in het programma ventileert.

  Waar ik wel moeite mee heb is dat hij nu een scene gaat maken via De Telegraaf om zowel zijn werkgever als de publieke opinie te ‘overtuigen van zijn gelijk. Dan horen we over een tijdje: ‘Gesteund door de fans van het programma heb ik toch maar besloten om te blijven’. Wees dan een vent en ga na de zomer verder waar je gebleven bent, zonder eerst je ego te laten bevredigen. Erg doorzichtig.

 44. Chelsey

  De enige die als eerste daadwerkelijk excusses moet gaan aanbieden is dé grote veroorzaker van dit alles: Dam schreeuwer Gorilla Akwasi!

 45. Jan

  Snap Johan wel. Genee blerde bij elke opmerking van Johan erdoorheen met zijn “MAAR WIJ KUNNEN DAT NIET WETEN JOHAN!!!” en “MAAR WIJ ZIJN WIT!!”. Hij heeft door zijn houding gisteren de vertrouwensband tussen de drie heren kapot gemaakt. Ook heeft hij meteen het format om zeep geholpen. Ze kunnen daar nooit grappen meer maken over Blatters ouderdom, over Maradona’s dikke pens, en om over de grappen ten koste van Jan Boskamps omvang nog maar te zwijgen.
  Best wrang want VI is NU zo goed als ten dode opgeschreven. En dat komt niet door Anouks oproep. Niet door Arie Boomsma’s oproep. Niet door de boycot van Oranje. Maar door Wilfred “Woke” Genee.

 46. Merel

  Volledig eens met Derksen. Ook wij zaten met verbijstering naar die Genee te kijken….. wat een sukkel.

 47. Gerda

  Wat ik al zei..Johan heeft dat bloedgeld toch niet meer nodig? Lekker genieten van zijn pensioen. Gijp en Genee kunnen dan ook ww aanvragen..Alleen wat ik niet begrijp..Genee, Boomsma en vele andere gluiperige BN ers, zijn toch altijd zo geweest, ziet men dat nu pas?

 48. Captain Caveman

  Als Johan Derksen besluit om VI de rug toe te keren dan is het gebeurd met Veronica. Dan kan die Wilfred en zijn meelachers op de radio hun baantje vaarwel zeggen. De fans van Johan Derksen, mensen die gewoon objectieve taal willen horen, meer niet, nemen het niet in dank en waarschijnlijk treedt dan het TopGear effect op. Het is er nog wel mar zonder ziel! Brard, vetwendy en ziekelijke gordon houden deze zender echt niet in de lucht, dat doet het team van VI. Navdoe naaisyreek vsn Genee is het koffiedik kijken.

 49. Kuis

  Juist nu moet hij blijven… Stil zitten als je geschoren word…

 50. Napoleon

  Hoewel ik de dame in kwestie geen vervelende vrouw vind is het wel apart dat zij bepaald dat bruin niet kan maar wit wel ok is. Stel je eens voor dat blanke mensen dat voor zwarte mensen zouden bepalen.

 51. Rubicon

  Mooie hoax om ons hele zomer te laten denken doet ie het of doet ie het niet. Hij schuift gewoon weer aan in augustus

 52. willem thomas degens

  Laten de fans van Johan Derksen een supporters actie beginnen van handtekeningen om hem op dit mega grappige en humoristische programma te houden van toen Nederland nog standbeeld en cultuur trouw en normaal was. Geef al die engerds hun dominante absurde zin ziet! Wie tekent mee? En Wilfred Genee heeft achter zijn maskertje zijn ware aard als onversneden ras opportunist laten zien. Als de Mol voor zijn mega schijnheiligheid kiest boven de spontane Johan Derksen laat hij ook wel zien wat we van hem in oorlogstijd zouden mogen verwachten.

 53. Leo

  Iedereen weet toch dat Wilfred Genee meestal een rol speelt als presentator. Hij wilt de nuance in het verhaal leggen, ook al is het niet zijn echte mening.
  Mensen op de social media en ook Johan (die niet tegen kritiek kan) zitten er dus aardig naast.

 54. Captain Caveman

  Captain Caveman salutes Johan Derksen en wenst hem
  Veel wijsheid en gezondheid toe! Als Johan weg is dan komen de ‘helden’ tevoorschijn die ‘niet onder de indruk zijn’ … ‘altijd al in discussie zou willen !!!’ 🤮pantoffelhelden.

 55. Marijke

  Johan gaat ermee stoppen, geloof mij maar. De band met Genee is verbroken, vertrouwen is weg en Johan zou nooit meer grappen kunnen maken over de aangevertjes die verrader Genee maakt. Einde VI

 56. Jeroen

  Derksen weet toch ook wel dat john de mol dit genee heeft ingefuisterd. De bedoeling was dat johan sorry zou zeggen. Zodat er daarna een streep gezet kon worden en de adverteerders ook weer terug zouden komen. Dat is niet helemaal gelukt, maar genee deed het wel top hoor. Hij greep in wanneer het moest, anders was die dries nu nog aan het praten en die dame was ook vrij irritant met haar intenties. Ze leek wel de psycholoog van johan, wel zwak van gullit dat hij daar niet wilde gaan zitten.

 57. willem thomas degens

  …………..en AH is zelf een voedsel sjacheraar die het moet hebben van het manipulatieve volk en de niet te lezen kleine lettertjes op de verpakkingen van de producten in hun schappen. Gaan we al zeer bewust nooit meer onze boodschappen doen. Jumbo is veel vriendelijker al bij het binnenkomen.

 58. snuifje

  Hebben we in ieder geval weer iets om over te lullen de komende tijd! Wat een cliffhanger, geweldig!

 59. Karel

  Welkom in totalitaire staat Nederland, waar over racisme slechts één gedachte is toegestaan: de opvatting dat dit land diep, diep racistisch is. Waar hardop de vraag stellen of het écht zo erg gesteld is met dat racisme sociale zelfmoord betekent. En waar de enige publieke figuur die zich niet voor het politiek correcte karretje laat spannen wordt afgemaakt door hele enge mensen die adverteerders gaan bellen, onder aanvoering van de aalgladde engnek Arie Boomsma. Gatverdamme.

 60. Wessel

  En weer een programma om zeep geholpen, bedankt John de Mol!

 61. Dirk

  Vooropgezette drama… alles voor de kijkcijfers.

  Maar Derksen heeft in alles gelijk met deze hele toestand.

 62. oja

  Genee moet zichzelf wel even in de spiegel kijken. Hij speelt al tijdje dit spel, maar dat keert nu tegen hem. Sympathie is ie redelijk kwijt sinds gisteravond. Geef Johan groot gelijk.

 63. Jantje

  Wat een smeerig mannetje is die Gennee. Altijd de boel opjutten en zich nu afkeren om zijn eigen hachje te redden. En oh zo doorzichting. iedereen kent wel dit soort types uit zijn middelbareschooltijd. Gatver

 64. q8

  wilfred genee, albert verlinde , arie Boomsma,
  wat een vies volk allemaal,
  johan, hou er mee op,
  geniet nog een poosje in t mooie drenthe,
  weg van de tv wereld,
  allemaal gajus,
  enkele uitzonderingen, [jan slagter,]

 65. Guttegut

  Volgens mij hebben ze er al jaren geen plezier meer in. Maar ja, de schoorsteen moet ook roken he!!

 66. daantjes

  Genee eruit, Heleen erin

 67. De wokegemeenschap is racistsch

  Nog even en Harlequin moet haar achternaam veranderen van de neplinkse racistische activisten, omdat de harlekijn niet alleen de voorloper is van de clown, maar met name van Zwarte Piet.

 68. Witte de With

  Wie vanaf nu nog een wedstrijd van het Nederlands elftal bekijkt zou als landverrader* berecht moeten worden.

  (* ik ben woordkunstenaar).

 69. Arnauld

  Als Derksen opstapt is het, vrees ik, gedaan met VI. Er is in Nederland geen tweede zoals hij. Ik verwacht/hoop dat hij bijdraait als de woede weer gezakt is.

  De kritiek op Wilfred Genee vind ik wel erg zwaar. Hij had het wellicht wat tactischer kunnen aanpakken, maar wilde inderdaad proberen een brug te slaan. Ge er maar aan staan met zo’n beladen onderwerp. Ben heel benieuwd hoe hij vanmiddag op deze commotie reageert op Radio Veronica om 16:00 uur.

  Ik vond het in ieder geval een memorabele uitzending gisteravond.

  De suggestie om Genee plaats te laten maken voor Helene Hendriks is een interessante, maar ik denk dat zij dat nooit gaat doen.

  Maak mij allemaal niet uit, ik hoop alleen dat VI blijft!

 70. Keta Minek

  Johan Derksen hou de eer aan jezelf en stop na dit seizoen.

 71. William Raaf

  Diversiteit = Het categoriseren van mensen op kleur, sexuele geaardheid en gender. Noodzakelijk is echter totale conformiteit. Op diversiteit van opinie staat de (sociale) doodstraf. Dus geen conservatieve zwarten zoals Ayaan Hirsi Ali, geen ‘foute’ homosexuelen zoals Douglas Murray (lees: the Madness of Crowds) en geen ‘slechte’ vrouwen zoals Nausica Marbe. Iedereen dient zich te houden aan de heersende enggeestige ideologie.

  Johan Derksen is momenteel de enige personage op tv die een andere mening durft te ventileren. Een mening die trouwens gedeeld wordt door 85% van de Nederlandse bevolking die effectief al decennia monddood is.

  Dat noemen de deugende elite; vrijheid van meningsuiting maar in werkelijkheid is het fascisme.

  Ik zou het snappen als Johan de plaat zou poetsen en zich geheel gaat wijden aan de muziek maar dan heeft 85 procent van de NLse bevolking geen enkele woordvoerder meer. Dan is gezond verstand en diversiteit van opinie volledig extinct.

 72. M

  Ik denk dat De Mol Derksen niet kwijt wil, dus dat komt wel goed denk ik. Plus dat als Johan vertrekt is dat het einde van VI, en dan hebben de Arie Boomsma’s van deze wereld hun zin, en dat moeten we toch niet hebben!

 73. MC bezoeker 26

  Het zou een enorm gemis zijn voor de Nederlandse tv, maar ik zou het begrijpen als Johan ermee stopt. Wat Genee deed kan echt niet. Die denkt echt alleen aan zichzelf en heeft Johan alleen nodig als het hem uitkomt.

 74. IP Reclame is BACK

  Super Mario 3. Vol verrassing, spanning en avontuur!

  Nintendo. Now you’re playing with power!

 75. Rob

  Johan, je slaat de spijker op zijn kop. Jouw zogenaamde collega Genee is een achterbakse huichelaar. Je wordt door die gore zak verraden. Hou de eer aan jezelf. Jij hebt hun niet nodig. Vergeet dat nooit.

 76. M.

  Ach lieve Johan, kom in mijn armen. Ik rijd vanavond naar Grolloo om met je te knuffelen. En Genee neemt radijsjes mee. Eindelijk zwicht je voor al die haatdragende witte Nederlanders. Ik schaam me diep voor Nederland. En ik zoek nog steeds professionele hulp! Uh, bluhhh…

 77. Diana

  Beste Johan Derksen je bent geen racist, integendeel. Wat vreselijk jammer dat het zover moet komen dat door druk van hypocriete selectief verontwaardigde deugers jij overweegt te stoppen. We stevenen af op een hele enge wereld.
  Ik voel afkeer en blijf mijzelf blank noemen en ik blijf een fan van zwarte Piet en ik walg van griezels als Akwasi.

 78. Jolanda

  Mogen de voetballers wel lachen om de grap van Derksen met clowsneus die een over het paard getild voetballertje heeft geplaatst op Twitter? Ik vindt dat ook racisme een clown is altijd wit ( dit is het nw blank) .

 79. Gerda

  Alle respect voor de reactie van:@ PeeWeeJee di 23 jun 2020 om 11:43
  Heel goed verwoord!!

 80. HJ

  Ik haat voetbal! Heb gisteren gekeken naar VI en erg genoten! Ga zo door mannen! En vooral: hup Johan! Kan Johan niet een beveiligd standbeeld krijgen? Misschien op Urk?

 81. Joop

  @Peeweejee
  Hou op met het bewieroken van je eigen stuk onder steeds andere namen.

 82. Flauwe Kul

  Zo jammer, dat mensen met een mening monddood geprobeerd te worden maken!

  Harlequin, leuke vrouw, maar maakte wel een foutje. Johan mag van haar niet zeggen “die mensen”. Want dan zou je generaliseren.
  Maar als zij een andere donkergekleurde medemens tegenkomt, dan hoeven ze niks tegen elkaar te zeggen om te weten, wat die ander denkt.
  Lijkt me sterk trouwens, want dan zouden blanke mensen,dat ook hebben, toch?

  Tsja, dan is er toch sprake van “die mensen”.

 83. Mark

  Johan Derksen is net als bijvoorbeeld Gerard Cox, een verbitterde oude man met normen en waarden van vroeger toen alles nog kon, toen er nog geen multiculturele samenleving was. Zo denken en praten alle oude mensen in bijvoorbeeld bejaardenhuizen, over dat vroeger alles beter was. Dat heeft allemaal niks met racisme te maken. Dat heeft een bepaalde bevolkingsgroep helemaal aan zichzelf te danken als de helft niks doet en alleen maar een uitkering vangt of crimineel opgevoed wordt. De kijkcijfers van Opsporing Verzocht spreken voor zich. En waarom doet 90% van de getinten moeilijk als er ergens een camera in de buurt is. gelijk: niet filmen dit en dat. Zijn ze soms bang om “herkend” te worden op tv?

 84. Jordao

  Hebben ze nu hun zin? Hebben ze nu nog niet door dat de haat jegens minderheden alleen maar groter wordt door zoiets?. Minderheden blijken grote invloed te hebben hoe televisie Nederland gemaakt moet worden of van de buis moet , alleen maar dat ze zich gekwetst voelen en steeds maar in die slachtofferrol willen kruipen. Men moet in de media op hun tenen lopen om maar niet als een racist of in die richting te worden geassocieerd als ze iets willen zeggen of een mening te willen geven. Te zielig voor woorden.

 85. VI

  Als Johan en/of Renee stoppen met dit programma is het einde VI, en dan heeft Genee het zelf gedaan, wat een klootzak die Genee zeg, ik ergerde me kapot aan die vent.

 86. Gerda

  Alles is van begin tot het eind gericht op polarisatie..En wie zijn er begonnen? Al die deugdelijke BN ers op de televisie! Zelfs Lil Kleine doet alsof hij zelf gekleurd is..Als blanke lijk je er aan mee te moeten doen..Fuck you ! Allemaal, voer jullie eigen oorlogje, maar laat goedwillende blanke mensen met rust!!

 87. Wyatt

  Ah Derksen wat ben je gevoelig.

 88. Nozem

  Nu is toch wel bewezen dat die Genee is vieze gluiperd is ! Bah Bah Bah

 89. Momo

  Niet doen, ze willen de meerderheid van de bevolking monddood maken.

 90. Einde van NL

  Laat duidelijk zijn dat VI de gehaktmolen is van de Nederlandse tv, iedereen en alle publieke rotzooi gaat daar zonder aanziens des persoons keihard en ongenuanceerd doorheen, met humor en platvloerse uitspraken en wie daar niet tegen kan heeft altijd nog een uit-knop op z’n tv.

 91. ruben

  Beste meneer Johan,

  de wereld zit nu zo in elkaar

  Wilfred is bezig om zijn eigen portemonnee

  Wilfred heeft je laten vallen als een baksteen

  Zo ben ik ook behandeld

  Ik heb 35 jaar voor parool gewerkt, omzet 1.2 miljoen!!!!

  ik heb een email

  van jan in mijn bezit

  hoe ik mijn werk moest doen

  Er is een anoniem brief over mij geschreven

  ik heb een vergunning raambordeel op mijn naam

  Ik heb elke dag last van!!

  Johan, wilfred heeft in 1 keer je 40/45 jaar carriere VERWOEST.

  Ik ben ruben sitaldin

  ik ben bereikbaar op 06 502 85 297.

 92. HBaz

  Ze worden langzaam vervangen door “correcte” lieden en dan kijkt er geen hond meer naar.

 93. Koeman

  Die gaat gewoon door voor de centjes. Of hij maakt het so bont dat ze hem wel moeten ontslaan.

  Nederland is verpest door die 0,,01 procent die ixh om.alles meteen beledigd voelen. En we stonden erbij en keken ernaar.

 94. Bart TV man

  Ach, dat heeft hij zelf naar gemaakt. Het wordt hem te heet onder de voeten. Er is geen toekomst perspectief meer voor Johan. Dat voelt hij, dus wegwezen en de eer aan zichzelf te houden.

 95. azijnzeiker

  Ik ben en blijf een groot Derksen fan, maar ik kan mij er niet aan onttrekken dat Genee er stiekem op uit is om Derksen te laten vertrekken.

 96. Einde van NL

  Voor iedereen die in Nederland zich gediscrimineerd voelt en zegt het zwaar te hebben is er een lied wat daar redelijk helder op aansluit.

  https://youtu.be/ci9VDT0EtGI

 97. bloemkool

  Waar gaat dit over?

 98. Albert

  Gewoon Johan moet blijven en die andere zakewaser Genee oprotten

 99. Plop!

  ARIE BOOMSMA: hartelijk dank voor je bemoeienis. Ik hoop dat je geen klant meer overhoudt.

 100. Jwbouhof

  Helemaal met Johan Derksen eens wat een nare streek van die Genee laat die maat opkrassen

 101. M.

  Ik ben die Derksen en VI echt helemaal zat! Beeldvervuiling, bah!

 102. René Froger

  Gijp, ik snap volkomen hoe je reageerde gisteravond ouwe pik!

  Die zoutjes op tafel, wat een ouwe meuk, niet te begrijpen!

  Natas, zet je vanavond wel wat lekkers op tafel?

 103. William Raaf

  Zou John de Mol Johan boycotten dan boycot 95% van de NLse bevolking John de Mol.

  Weet iemand of er al een deugende NLs elftal speler is die slavendrijverstaat Qatar boycot ? U weet wel moderne slavernij and all that. De hypocrisie druipt ervan af.
  Slavernij is goed zolang we er flink aan kunnen verdienen maar die gemene A’damse slavenhandelaar uit 1722 (terwijl 99,99999999 % van de Nederlanders toendertijd straat- en straatarm waren). Daar moeten alle blanken mensen eeuwig voor bloeden.

 104. Willie

  Beste jongen die Kieft maar geen opvolger.

 105. Willie

  Wyatt
  di 23 jun 2020 om 12:58
  Dat heeft niets met gevoeligheid te maken maar een kogel in je rug van iemand waar je al tiental jaren mee aan tafel zit.

 106. Sjaak

  @PeeWeeJee
  Mijn complimenten!

 107. VI-fan

  Nieuwe presentator dan maar? Leon Krijgsman in plaats van Wilfred Genee :)

 108. leonfan2975

  Jaaaa, Leon Krijgsman! :)

 109. Fidan

  Peeweejee: ik sluit mij bij u aan. Prachtig betoog!

 110. Teuntje

  Ik hoop niet dat Johan weggaat dan hebben al die anti Johan figuren waaronder Awkwasie hun zin en Genee is idd een huichelaar

 111. Sjaak

  @Joop
  Jaloers op PeeWeeJee? Je moet je schamen voor je leugen.

 112. Don lamers

  W.G. is een stikemerd. Ontslaan die man

 113. E.Strikwerda-v.d.Vegt

  Beste Johan, hou de eer aan jezelf en stap op. Vond het een nare uitzending. Zoals je weet was mijn man, Reinder Strikwerda , een fan van jou. Hij zou je op veel opmerkingen gelijk hebben gegeven. Dat vervelende gepraat van die voetballer, die de ellende alleen maar zich zelf trok , stoorde me zeer. Genee had veel eerder in moeten grijpen. Hij had het niet in de hand.
  Wat mij verbaasde dat de racistische opmerking de meneer Akwasie niet ter sprake kwam die geroepen had in Amsterdam dat hij de zwarte Piet die hij tegen zou komen in de ogen zou trappen. Zulke opmerkingen horen niet in ons land.
  Niemand die daar aan tafel een opmerking over maakte. Het was een zeer eenzijdige uitzending waar alle pijlen ophou gericht waren. Zeer onterecht. Ik was mij totaal niet duidelijk wat de voetballer aan tafel deed. Die zat daar alleen maar boosaardig te zijn. Klagen hoe slecht Nederland is t.o.v. de immigranten. Een heleboel ellende wordt vaak wel veroorzaakt door de immigranten.
  Mijn man Rein Strikwerda zou gezegd hebben , pas op want de zwak begaafden onder ons gaan ons straks overheersen.
  Johan kies voor jezelf. Laar je niet kleineren door een stelletje voetballers waarvan de meesten alleen maar dollar tekens in deelgenomen hebben en zaagsel in de bovenkamer. Sta boven deze zgn. rel.Ik hoop dat je deze mail leest. Ik had hem graag persoonlijk naar je toegestuurd maar kon geen mail adres vinden
  Vriendelijke groet
  E. Strikwerda..

 114. HadieDave

  PeeWeeJee, prima stuk.

 115. Bassie (van Adriaan)

  Koeman? De leider van de plantage, die Nederlands(?) Elftal heet!

  Die springt (meer kruipen met dat dikke lichaam) op iedere trein, die voorbij komt. Dus die moet niets zeggen over Derksen, die waarschijnlijk zijn contract uitdient!

  Contract uitdienen! Heb je daar wel eens van gehoord Koeman?

 116. William Raaf

  Waar blijft de duidelijkheid ? Gaan de deugvoetballers nu wel of niet naar slavenstaat Qatar en voetballen op de graven van honderden slaven ? Ja of nee ?
  En wat is hun mening over sexslavernij door Pakistaanse verkrachringsbendes, de toestand in Zuid-Soedan, het feit dat de gemene witte man de slavernij heeft afgeschaft zeer tegen de zin in van Afrikaanse stammen en de moslim wereld ?
  Of wat dachten jullie van de gulags in China, de black-on-black cimes in Chicago of de cobalt mijnen van de Congo waar kinderen zich dood werken zodat de heren hun duur mobieltje kunnen showen.

  Gaarne meer duidelijkheid hierover van de Deugers

 117. William Raaf

  En o ja, er zijn gisteren in the UK drie homosexuelen midden overdag afgeslacht door een lid van de clan van Dries die -zoals we allemaal weten het over het algemeen niet zo op hebben met homosexuelenn.
  Waar blijft de ophef ? Waar blijven de demonstraties ? Waar blijft de woede ? Waar hebben de deugers zich verstopt ?

 118. M. De echte!

  Talpa laat aan Shownieuws weten dat er geen sprake is dat Johan gaat stoppen met het programma. “We hebben Johan inmiddels gesproken en we gaan door met hem bij Veronica Inside”, laat een woordvoerder weten. Haters! #groenepieten #regenboogpieten

 119. Joop

  @Peeweejee

  Ja, je hebt schrijversambitie. Dat weten we nu. Maar hou alsjeblieft op met onder verschillende nicks jezelf veren in de bips te steken. Het wordt gênant nu.

 120. Nick

  Bruine mensen mag je niet meer zeggen, dan zwarte mensen.

 121. TF

  Genee. Ik vind je walgelijk. Een matennaaier
  Jij geeft steeds de voorzetjes. Johan kopt ze erin.
  Gisteravond was je de barmachtige samaritaan
  Pleur op !!!!!

 122. Van Heutsz

  @ Peeweejee

  Goede mening. Jammer dat je zo matig schrijft.

 123. Goedele Liekens

  @ PeeWeeJee

  Ik hoop dat je beter n**kt dan schrijft.

 124. Willie

  De boycot van Veronica Inside door de spelers van het Nederlandse elftal is onjuist en unfair, vinden de meeste stellingdeelnemers (92 procent). Zij beschouwen de opmerking van Johan Derksen over rapper Akwasi als een onschuldige, flauwe grap.

 125. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  @PeeWeeJee: Man man man, qua gramatica zou je bijna denken dat jij zelf niet uit Nederland komt. Wat een bouwvakker taal zeg. Armoe troef!

  Oh, en het kon best een stuk korter.

 126. Whitedog

  Johan Derksen is ook na de zomer nog te zien in Veronica Inside. De voetbalanalist zei eerder dinsdag tegen De Telegraaf dat hij sterk twijfelde, maar Talpa laat aan NU.nl weten dat er inmiddels met hem gesproken is en het zeker is dat hij terugkeert.

 127. Frederik Hendrik De Stedendwinger

  @Zuur pruim – de gemiddelde MC bijdrage
  Helemaal mee eens. Overigens is bouwvakkertaal één woord.

 128. Einde van NL

  Off topic, Is al bekend wanneer de gouden koets van het koningshuis met daarop stevige slaven taferelen weer de straten van Nederland gaat sieren? Dan kan Rapper Typhoon misschien weer een leuk optreden voor het koninghuis verzorgen ter verwelkoming?

  https://m.youtube.com/watch?v=OyEYyln10vc

  Btw, over Typhoon gesproken, geef de gekwetsten een gratis etnisch profilerings-SUV pimp bak, met wat blingbling en uitkeringen extra, misschien brengt dat wat rust in de discriminatie jank- en klaagtent. Hoe gaat het eigenlijk met de varende pimpbak van 2 miljoen van Willem A die hij van het NL volk heeft gekregen?

 129. M.

  Willie
  di 23 jun 2020 om 15:33

  Door jou verzonnen 92 procent, maar goed je bent tenslotte een weblogvervuiler! Stel dat 92% zou kloppen, wie ben jij als wit Nederlander om te bepalen wat een zwart Nederlander voelt bij dit schoffering, vernederend zogenaamd grap?! Gebrek aan optimaal opvoeding en onderwijs vandaar zulke uitspraken. #groenepieten #regenboogpieten

 130. M.

  Ik heb besloten mezelf op te laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Jullie zullen niets meer van mij horen. Sorry voor alle overlast!

 131. Willie

  M.
  di 23 jun 2020 om 15:46

  Peiling Telegraaf onder 34000 mensen.

 132. Ernst Casimir van Nassau-Dietz

  @ PeeWeeJee

  Heb je ook een samenvatting? Ik ga begin augustus namelijk op vakantie.

 133. Dirk Kuyt

  Johan Derksen is een klootzak , ik vind dat , ik mag dat vinden , omdat hij mij steeds kwetst , ik ben een geweldig mens , mijn ex moet ook niet janken ik ben geweldig ik ben alles ik ben alles en binnenkort neem ik die kabouter van een Dick Advocaat over ook zo een josti

 134. Arie

  Ik zit net het fragment op YT van VI te kijken (titel: Johan en Natacha Harlequin vinden elkaar in discussie).
  Johan geeft toe dat de opmerking bedoeld was als grap.

  Akwasi laat zich te veel gaan op een anti-racismedemonstratie op de dam en haalt weer zwarte piet erbij. Daar ontstaat enige ophef en ergenis over.
  Vervolgens doet hij dat daarna zowel bij M en Beau nog eens dunnetjes over maar doet dit op een ongepaste en vrij agressieve wijze. Aan laatste twee mediaoptredens hebben waarschijnlijk veel mensen zich geërgd. Terwijl hij ook op een meer beschaafde wijze had kunnen zeggen dat hij zich op de Dam wat heeft laten gaan MAAR toch nog steeds bezwaar heeft tegen zwarte piet. Had hij net als Derksen de hand in eigen boezem gestoken dan was er waarschijnlijk vrijwel niets aan de hand geweest.

  Zwarte piet moet er bij een anti-racismeactie niet steeds worden bijgehaald.
  Ik zit naar de aflevering van VI te kijken, waar een fragment uit Ladies Night wordt getoond met een zeer aangrijpend voorval van racisme aangaande de zoon van mevrouw Harlequin.
  Ik hoor van Van der Gijp ook nog over voorvallen van racisme richting Gullit en Rijkaard (de enige zwarte jongens op een witte school) en Kieft vertelt ook Kieft over voorvallen rondom zijn gezin.
  Daarnaast hoor ik van mevrouw Harlequin dat Akwasi een rotjeugd heeft gehad (met o.a. racistische leraren (!))
  Deze voorbeelden komen wel binnen.

  Akwasi ken ik verder niet, en ik veroordeel de persoon Akwasi daarom ook niet, maar na dit te horen hebben gekregen begrijp ik echt niet waarom Akwasi op de Dam over zwarte piet begint i.p.v. het vertellen van concrete voorvallen van racisme in zijn jeugd.

  De vier aangehaalde voorbeelden/verwijzingen geven goed aan dat racisme elke dag, week en maand van het jaar moet worden bestreden en met de aangehaalde voorbeelden maak je dit ook concreet.
  Als je dit probeert aan te pakken dan verandert de rol van zwarte piet vanzelf of verdwijnt deze zelfs geheel.

  Nu is de discussie wederom weer veel te veel gericht op de figuur zwarte piet die ±3 weken per jaar in het land is. En buiten deze 3 weken laten we – zie de vier genoemde voorbeelden – racisme voortwoekeren of in ieder geval ongemoeid (ja, ik overdrijf hier).

  De uitzending van VI heeft mij er wederom van overtuigd/bevestigd dat concrete voorbeelden van racisme vele malen krachtiger dan het geneuzel rondom zwarte piet om racisme te bestrijden.

 135. Toon Bremen

  Gewoon zelf een nieuw programma beginnen zonder Wifried Genee laat hem lekker bij de radio dan zien we hem
  Ook niet

 136. Dirk Kuyt

  Ik neem je plek wel over Johan ik kan dat veel beter ik praat namelijk nooit over andere mensen ik praat alleen over ik en nog eens ik

 137. M.

  #VeronicaOffside

  Nederland = racistisch

  Uh, bluh…

 138. M. De echte!

  M.
  di 23 jun 2020 om 16:40
  #VeronicaOffside

  Nederland = racistisch

  Uh, bluh…

  Stop onmiddellijke hiermee!!!! Categorie FAKE

 139. Rukken moet lukken

  @Arie
  Hulde voor deze reactie!

 140. chris?

  Gewoon een toneelstukje hebben de 3 met elkaar afgesproken. Genee boos op Derksen, Derksen kwaad, dreigt met opstappen. Na het seizoen komen de 3 afzeikers weer vrolijk terug.

 141. Het Vrije Woord

  Néé Dennis, Derksen geeft geen grootspraak nodig, dit was emotie. Heel begrijpelijk gezien het verraderlijke méégeheul van Judas Genee met de reuze ‘woke’ Arie!! Ik begrijp überhaupt niet dat De Mol die zuíger nog tolereert in VI, wég met die etterbak!!

 142. Bert

  GENEE WEG ER MEE DAT WAS DE GROOTSTE LUL AAN TAFEL
  Derksen een fantastische man.gijp ook.

 143. Het Juiste Woord!

  Zuurpruim. Leer jij nou eerst maar eens corréct Nederlands! Het is niét bouwvakker taal maar bouwvakkerstaal, aan elkaar dus en mét een s!!

 144. ano@niem.nl

  VI zonder rel is als een potje zonder deksel. Eens in de zo veel jaar komt er zo’n rel. Dan gaan ze net even in het seizoen te lang door (in dit geval mei en juni er nog bij), zijn de heren het zat en gaan ze tegen elkaar fitten.

  We eindigen dit seizoen volgende week met een weglopende Derksen, daar kun je op rekenen. Als een soort cliffhanger.
  En vreemd genoeg kunnen we begin september constateren dat ze heren het als volwassen kerels hebben uitgepraat, het de zomer hebben overdacht en toch weer doorgaan.

 145. Lies

  @Het Juiste Woord: praat jij in het dagelijks leven ook zo? Als de kassière vraagt: Heb u nog een bonnetje voor lege flessen? Ga jij dan ook ter plekke Nederlandse les geven? Of laat je iemand in zijn of haar waarde? Lul de behanger.

 146. Luchtbuks Ria

  Hou je d’r buiten Lies!

 147. leo

  Beste Johan,

  Mijn mening staat al in alle voorgaande berichten jammer dat je
  denkt te stoppen.
  Ik heb een suggestie waarom maak je geen show samen met
  Renée en Harry Vermeegen de laatste heeft en had ook altijd wel leuke ideeën.

 148. leo

  Beste Johan,

  Mijn mening staat al in alle voorgaande berichten jammer dat je
  denkt te stoppen.
  Ik heb een suggestie waarom maak je geen show samen met
  Renée en Harry Vermeegen de laatste heeft en had ook altijd wel leuke ideeën.
  ps Harry Vermeegen is te zien op yuotube

 149. natte sjaan

  HOI ALLEMAAL.
  VIND DAT M ZICH MOET MELDEN BIJ DE GGD.Mijn oplossing is, laten we het sinterklaasfeest aflassen. EN DE TEGENSTANDERS EEN SINTERKLAASFEEST VOOR DE KINDEREN ORGANISEREN. MISSCHIEN ZIJN ZE DAN TEVREDEN MET EEN WITTE PIET

 150. Snorlax

  Zijn er mensen die hierin trappen? Hij stopt niet, Wifred stopt niet en Rene ook niet. Word wakker mensen.

 151. Janny

  Ik geef Johan groot gelijk, hij werd gewoon voor schut gezet door Wilfred

 152. Louis

  Met drie man tegen Johan

 153. Corry Jankbal

  Johan en Rene durven (als een van de weinigen helaas) echt kritisch te zijn. Ik denk dat daarom nu veel voetballers en andere meelopers “racisme” misbruiken om vooral Johan terug te pakken. Ook Ronald Koeman, Memphis Degay en “oranje” kunnen blijkbaar niet tegen kritiek. Het is een laffe en zieke karaktermoord op Derksen. Te triest voor woorden deze hetze.

 154. PeeWeeJee

  Communiceren is begrijpen, reageren met oneliners armoede!

 155. BRAAK

  Johan, ik stem voor jou!

 156. Hilbert

  Ik heb uit betrouwbare bron vernomen,dat Genee word vervangen door Hélène Hendriks,en ik denk dat het weer een heel leuk programma gaat worden,lekker een frisse presentatrice voor de klas….en wat Genee betreft…PAARDELUL…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.