Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’

Geplaatst op do 11 jun 2020 om 8:00

Rapper Akwasi is woensdagavond in de talkshow van Beau van Erven Dorens níet door het stof gegaan voor de bizarre uitspraken die hij heeft gedaan over Zwarte Piet. Sterker nog: hij schoot volledig in de verdediging en viel ook de alleszins redelijke gastheer aan. De 32-jarige rapper verhief zijn stem, maar verweet juist Beau te schreeuwen. Hij maakte het zó bont dat zelfs volkszangers John de Bever en Wolter Kroes zich er vanuit het publiek mee begonnen te bemoeien.

Na een uitgebreid gesprek over racisme, besloot Beau om de uitspraken die Akwasi op de Dam heeft gedaan over Zwarte Piet aan te snijden. “Je bent een woordkunstenaar en je kan het in hele mooie flows zeggen. Je ging op een gegeven moment ook een beetje te ver, vond ik.”

Akwasi verontwaardigd: “Vond je?

Beau: “Ja, we gaan er even naar kijken.”

Daarop werden de beelden ingestart waarop Akwasi zegt: “Zwarte Piet kan dit jaar niet meer overleven, besef je dat? Zwarte Piet gaat naar z’n hoerenmoeder straks. Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, ik trap hoogst persoonlijk op z’n gezicht. Ik ben klaar, ik ben klaar!

‘Ik sta achter ieder woord’

Beau: “Hoe kijk je hier op terug?

Akwasi: “Met bevestiging en ik sta achter ieder woord die ik toen op dat moment in de microfoon versterkte, honderd procent. Sterker nog: honderdduizend procent. Ik kan alleen maar voor mezelf spreken: er zijn nogal wat sleutelmomenten die je meemaakt om tot zo’n punt te komen. We worden allemaal weleens boos. Ik sprak hier vanuit mijn hart.”

Beau: “Het klinkt als een soort oproep tot geweld en dat is natuurlijk een gek in een demonstratie die gaat over politiegeweld.”

Akwasi: “Waarom klinkt het als een oproep tot geweld?

Beau: “Nou: ‘Ik stamp Zwarte Piet op zijn gezicht, dat ehh…”

Akwasi reageerde zichtbaar geïrriteerd. “Ja, kijk. Je zegt het ook heel terecht, want nu moet je even heel goed weten wat je zegt. Ik ga het nog één keer uitleggen en daarna ben ik er helemaal klaar mee en daarna ga ik het nooit meer nergens anders uitleggen. Mag ik het even uitleggen dan? Het is heel duidelijk als ik het even uitleg.”

Figuurlijk

Akwasi kwam daarop met een hele brij aan woorden, waar geen touw aan vast te knopen was. Het kwam erop neer dat hij Zwarte Piet op zijn gezicht trappen figuurlijk bedoelde. “ Het is heel simpel: je zei net dat ik een woordkunstenaar ben, dat zeg je, en woordkunstenaars spelen met woorden, die spelen met zinnen, met metaforen. Dat is een heel belangrijk ding.”

En “Ik ga die zin even uit de lucht halen. Ik zei: ‘Als het november is, ik trap Zwarte Piet hoogstpersoonlijk in zijn gezicht.’ Op het moment dat ik dat zei, bedoelde ik: je hebt een organisatie, Kick-Out Zwarte Piet, en heb je ooit gehoord of is ooit in de media gekomen dat zij een Zwarte Piet hebben getrapt? Nee, dat is nooit gebeurd. Het is een verwijzing. Binnen de hiphop zijn er altijd verwijzingen naar actualiteiten of instellingen. Ik verwijs naar Kick-Out Zwarte Piet.”

Ik heb het over gezichtsverliezen. Op het moment dat je trapt op iemand zijn gezicht is het gezichtsverlies. Ik zeg: Zwarte Piet, als die een trap krijgt in november, gezichtsverlies, dan ontmantelen we het systeem, het populistische, racistische symbool dat Zwarte Piet heet. Door die schmink af te doen. Dat is het meest pijnlijke. Dat voelt elk jaar weer als een klap in mijn gezicht.”

‘Waarom schreeuw jij tegen mij?’

Beau vond het om de hete brei heen draaien. “Ja, maar kijk, Akwasi, ik begrijp wat je bedoelt, maar als taal zo belangrijk is, dan moet je natuurlijk ook voorzichtig zijn. Het is ook een manier waarop mensen het meteen weer kunnen aangrijpen dat dit niet de manier is waarop je ermee om moet gaan, met deze agressie. Snap je?

Akwasi: “Agressie is ook weer een woord waar we heel voorzichtig mee moeten zijn.”

Beau: “Ik zie dat toch in de manier en in je mimiek. Je ziet toch daar de fermheid en de emotie naar boven komen?

Akwasi: “Je hebt ook verschillende soorten energieën.”

Beau: “Maar dit is de energie zoals ik het ervaar.”

Akwasi: “Mag ik heel even?

Beau: “Ja, maar wat is nou communicatie? Dat is hoe ik het ervaar wat jij doet.”

Akwasi: “Sta ik nu terecht, Beau? Wat is dit?

Beau: “Nee, helemaal niet, ik laat het je uitleggen.”

Akwasi: “Waarom ben je aan het schreeuwen? Waarom ben je zo aan het schreeuwen? Je doet er nou heel boos over. Ik snap het niet.”

Beau: “Ik ben helemaal niet boos…

Akwasi: “Je bent echt… Je laat me niet eens uitpraten.”

Volkszangers in opstand

Vervolgens kwamen de volkszangers uit het publiek in opstand. John de Bever: “Mag ik ook iets zeggen? Jij schreeuwt harder dan Beau, hè?

Akwasi: “Wie is dit? Wie is deze gast? Mag ik heel even wat zeggen? Ik heb mijn punt nog niet eens gemaakt.”

John: “Praat een beetje normaal, man.”

Beau geërgerd: “Akwasi… Zeg wat je wil zeggen…

Na een stilte, merkte Beau op: “Je bent een emotionele man, ik waardeer dat en vind dat mooi, snap je? Maar hoe ik het ervaar is het ook als iemand die best wel agressief daar staat.”

Akwasi boos: “Een agressieve zwarte man!

Beau: “Jongens, jullie letten heel erg op mijn taal, dan let ik ook een beetje op jouw taal, als je het niet erg vindt.”

Akwasi: “Ik ben altijd kalm en ben goedlachs, maar je moet wel echt heel ver gaan om mij zo te krijgen. Dat komt ergens vandaan.”

Wolter Kroes: “Het is de manier waarop. Mijn kinderen schrokken van je op televisie, terwijl die fan van jou zijn. Ze zeiden: ‘Hè, Zwarte Piet hoerenmoeder, schop hem op zijn kop?’ Ik snap wel jouw emotie en heb ze ook uitgelegd waardoor het komt, maar die kinderen schrokken zich eigen helemaal het lazarus.”

Al met al kwamen alle partijen in Beau nauwelijks tot elkaar. De RTL 4-kijker haakte overigens massaal af: met 553.000 kijkers (12 procent) zette Beau voor dit seizoen een laagterecord neer.

Lees ook:
M behandelt Akwasi met fluwelen handschoenen (zaterdag)
Akwasi baalt van mediasnippers na geweldsoproep Dam (maandag)
Evert en Patty walgen van geweldsoproep Akwasi (dinsdag)
Tweede BN’er pleit voor geweld tegen Zwarte Piet (dinsdag)
Akwasi maakt René van der Gijp verdrietig: ‘Gaat te ver’ (dinsdag)

Het fragment:

Foto: RTL
136 Reacties op “Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’”


 1. FENNA

  Goed gesprek, beter dan bij M, die verzwijgt alles!

 2. Curryworst

  Bokoe Akwasi.
  Daarvoor werd hij vroeger uitgescholden door Surinamers in de Bijlmer vanwege zijn nog donkerdere huidskleur.
  Zelfs zijn schooljuf maakte het daarvoor uit.
  Maar over racisme tussen allochtonen onderling hoor je hem niet.
  Want blanken in hun eigen land zijn verschrikkelijke mensen. Allemaal!

 3. CB

  Ehm… het laagterecord was al neergezet. Met die veel te warme hemelvaart. Wel je eigen feiten kennen MC.

 4. Alex

  Wat een afgang voor die gast! ‘Taalkunstenaar’ en dan met dit soort gebrabbel komen….

 5. FENNA

  Ik heb niets gezien dus geef geen mening.

  Gezien het dieptepunt wat kijkers betreft zijn de kijkers de kop van Beau meer dan zat.

 6. Tvbubble

  Denk dat heel veel mensen die Akwasi zat zijn door de manier waarop hij zijn punt wil doordrukken. Hierdoor zijn mensen daadwerkelijk afgehaakt . ZONDE voor Akwasi en zonde voor Beau.

 7. Jon

  Het einde van de carrière van Akwasi. Terwijl Beau hem de kans heeft gegeven zich te revancheren.

 8. Je lelijke moeder

  Zolang jullie deze triesteling aandacht blijven geven zal hij ook in de belangstelling blijven.

  Gewoon doodzwijgen (en uitzetten naar Iran).

 9. Bas

  Op1 – Beau: 37 – 2

 10. Roos

  Ashanti kapen het debat over racisme en slavernij
  ww.vandaagenmorgen

 11. Peter Selie

  Akwasi we zitten niet op je pedante mening te wachten, als je boodschap symphatiek is gaan we voor je maar je bent agressief. Ik ben ook woordkunstenaar maar zal je besparen hoe ik over je denk. De echte boodschap van de Dam gaat door jouw verloren. Ego.

 12. Bart

  Akwasi ging het nog 1x even uitleggen. Nog 1x ja want de volgende keer weet hij waarschijnlijk niet meer wat hij nou gezegd heeft. Totale onzin was het namelijk. Deze man zei het tijdens deze demonstratie precies hoe hij het bedoelde.

  Akwasi, de man die naast hem zat en Jeffrey zeggen in talkshows altijd dat ze willen verbinden maar in werkelijkheid willen ze dat helemaal niet. In tegendeel! Ze willen juist meer verdeeldheid zaaien. De ware intenties van deze al jaren lang gevoerde hetze (want het is niet meer dan dat) kwam uit de mond van de man die naast Akwasi zat. Dat mag nooit gebeuren. Deze mensen zijn zeer gevaarlijk. Ik denk dat Gwen die ook aan tafel daar nog wel achter gaat komen maar Akwasi is daar gewoon te dom voor. Deze mensen willen geen gelijkheid maar haat en verdeeldheid zaaien om vervolgens als er een reactie op komt te kunnen zeggen: Kijk racisme/discriminatie. Het is hoogtijd dat de politiek en de media geen aandacht meer besteed aan dit relatief kleine groepje schreeuwers.

 13. Gerard Cocks

  Vuilnisman, kan die zak van een Akwasi ook mee?

 14. 🗣

  Kopschopper Akwazig moet nodig een pak slaag hebben!

 15. Bob (Dylan)

  Doodmoe ondertussen van dat racisme geneuzel! Goed gesproken Akwatsi, blijf voorlopig maar even uit de media haha…

 16. Zalmneusje

  Dit soort types hebben niet door dat ze met hun opstelling hun zaak meer kwaad dan goed doen. Eigenlijk best lachwekkend.

 17. Ken Stoner

  Wat een afgang! Dat wordt zeuren voor onze linkse kliek! Zwarte knuffel blijkt een onbehouwen, agressief individu die Bedreigt en totaal geen sociaal tact gebruikt ondanks al die slijmerige complimenten aan zijn adres! Wordt op een voetstuk gezet waar hij heel hard van af dondert! Dankzij zijn eigen primitieve gedrag waar bedreigen en geweld THE name of THE game is! Bij gebrek aan sociale vaardigheden.

 18. Bart

  @Chelsey Heb jij een plan voor de radio en tv zenders van Talpa en wat deze dan voor naam zouden moeten hebben en wat ze uit zouden moeten zenden?

  En wat te doen met de 8 RTL zenders en Videoland als Luxemburg/Bertelsmann besluit tot het verkopen van de Nederlandse tak?

 19. Snake Charmer

  Op1 dook anders ook onder de 1 miljoen.

 20. Claudia de B

  Met verbijstering lees Ik hier de reacties! Het was juist Beau die op een uiterst agressieve en luide toon deze arme weerloze man van kleur schoffeerde. Als een blanke baas liet hij zijn woorden als zweepslagen neerkomen op de rug van zijn slachtoffer. Hoe durft hij vanuit zijn white privilege te oordelen over het institutioneel onrecht dat deze mensen elke dag wordt aangedaan.

 21. Snake Charmer

  Deze site begint racistische trekjes zoals Geenstijl te vertonen.

 22. Jeroen

  Claudia de B drama queen en woordkunstenaares- de zweepslagen – leuke woordspeling – aan tafel was het tsunami van woorden en Beau deed zijn best om het orakel in bedwang te houden – schreeuwen is niet de oplossing zodat zelf de tafelgenoten hier opmerking over maakten. Blanke baas puff. Je commentaar is zo voorspelbaar maar vooral zelfingenomen.

 23. oja

  Knap van Beau als ik het zoi lees. heb er paar minuten van gezien, maar ben afgehaakt. Alleen maar dezelfde types aan tafel is me te eenzijdig. En dan die Akwasi die woordkunstenaar wordt genoemd. Nou ja. Lekker verschuilen achter. Hoeren.. etc is geen kunst maar vloeken etc. Deze man moet uit beeld en iemand anders woord geven. SYmpathie en gunfactor 0. Maar goed, heeft zichzelf al flink voor aap gezet bij Beau…

 24. Drs. Vijfje

  Het masker van Akdwasi begint behoorlijk af te zakken. Door zijn onnavolgbare uitleg en agressieve gedrag staat hij inmiddels op zijn DWDD voetstuk te wankelen.

 25. oja

  De grap is dat rascisme in de mens gebakken zit. Over allerlei onderwerpen. Zelfs in dierenrijk is dat zo. Willen we er iets aan doen, wat goed is, dan moet niet elke keer de ‘wij zijn zwart en worden gediscrimineerd’-kaart worden getrokken. of alles interpreteren alsof iemand het negatief bedoeld. Ken genoeg discussies met mensen die al de rascisme kaart trekken bij potje vioetbal en dan een beslissing uitleggen in dat kader… Akwasi en co jullie mkoeten dus ook naar jezelf kijken. Doen wij dat ook. En zo komen we verder

 26. Iemand

  Waar komt dat ‘van kleur’ nou opeens weer vandaan? Verder heeft Beau natuurlijk gelijk. Blanke mensen worden op social media gefileerd op elk woordje dat de social justice warriors niet bevalt. Maar als het andersom gebeurt reageert men ontwijkend en agressief. Hypocriet volk.

 27. Catharina Geijl

  Ons eens zo mooie landje is verloren, jammer maar helaas!

 28. Fidan

  Ik haat het dat mensen als Akwasi en die andere boze zwarte man die aan tafel zat en hun roots in een ander gedeelte van de wereld hebben en bovendien onverstaanbaar Nederlands spreken ons land willen hervormen naar hun ideeën. Sodemieter op iedereen die zich hier zgn gediscrimineerd voelt.

 29. M

  Dit gesprek met Beau was 10 keer meer inhoudelijk dan M en Op1 bij elkaar. Beau probeerde door te dringen tot de kern. Het was helaas wel de zoveelste tafel over racisme, mensen hebben het nu wel gezien denk ik. Dat wordt ook duidelijk als je de kijkcijfers van deze uitzending bekijkt… Beau had Akwasi wel tuk; hij was juist degene die bozer en bozer werd, waarop Beau probeerde in te breken. Omdat Beau ”boos” te noemen was wel apart. Akwasi was een beetje all over the place en zijn verhaal was erg onduidelijk

 30. Fleur

  Er zijn grote bedragen geschonken aan BLM. Kijk eens naar hun verleden.

 31. A.J.A.

  Geef die vent geen podium meer!

 32. Broer van

  Enkele dagen terug schreef ik hier een bericht over de Akwasi’s van deze wereld.
  De inhoud ( ongeveer) was dat wij West- Europeanen gemiddeld veel anders de discissie aan gaan.
  Wij zijn niet zo van de leuzen, het harde roepen ( of oproepen tot erger) en wij beschikken niet over de welbekende moves en bodylanguage.
  Dat is cultureel bepaald, zowel bij ons alsook bij bij mensen als Akwasi. Dat werkt indoctrinerend, of zou zo moeten werken maar men slaat echter compleet de plank mis. Dat maakt het debat er niet beter op en werkt als een sluipmoordenaar in de maatschappij. Onleefbaar!

 33. CB

  Vanochtend gekeken nadat ik gisteren was afgehaakt. Chapeau voor Beau. Dikke Boe voor Akwasi. Met z’n woordkunstenaar en met woorden spelen. Je moet bij een boodschap er vanuit gaan dat het merendeel hapklare brokken wil. Een lesje communicatie voor Akwasi lijkt me geen overbodige luxe, me dunkt.

 34. Snake Charmer

  @Fleur

  En?

 35. John de Bever

  Eigenlijk had ik me als zwarte piet moeten verkleden en dan erbij zingen jij krijgt die zwarte kleur niet van mijn gezicht dat zou jij wil willen

 36. Amunet

  Gewoon elke Piet trappen die je in december ziet.

  Priet een Piet. Opdonderen met deze racistische barbaarse traditie.

 37. Jojanneke

  @ Amunet: Er is door de Nederlandse regering aangegeven dat de traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet niet racistisch is. Het kinderfeest “racistisch” noemen kan dus echt niet door de beugel.

 38. Wendeline

  Demonstreren wij voor deze man, terwijl hij ons discrimineert? Alsjeblieft zeg, steek de energie maar ergens anders in. Wat een irritantje zeg. En dat we hierin nog in mee gaan. Ik niet in ieder geval.

 39. Marcus

  Wat een onvoorstelbare lafaard. Hij dreigde EEN Zwarte Piet op het gezicht te slaan, wat dus slaat op mensen die zich als Zwarte Piet verkleden en niet op de fictieve figuur zelf. Maar Akwasi is vermoedelijk te dom om te begrijpen hoe volkomen achterlijk zijn “verweer” overkomt. En zijn gekrenkte manier van reageren geeft al aan dat Akwasi overvallen werd door Beau’s (gematigd) kritische vragen en dat meneer dus alleen wenst te praten met mensen die hem gelijk geven. Wat een afschuwelijk domme, maar ook akelige man is dit. En een woordkunstenaar? Right.

 40. MolTalk

  Akwasi = FLOP

 41. Snake Charmer

  Mensen die zich als zwarte Piet verkleden zijn gewoon racisten. En als ze klappen krijgen is het hun eigen schuld.

 42. J. Bloemheuvel

  Geef zo’n figuur danook geen platvorm.
  Daar zijn de PVDA’SOOS en hun VARA
  voor.

 43. Natale

  Het is om moedeloos van te worden. Lees nu toch eens de reacties van zo’n zwakbegaafde als Snake Charmer. Het gebrek aan verstand en fatsoen van dit soort lieden gaat onze samenleving nog eens opbreken.

 44. At5

  Akwasi is een jankert die ik graag een keer vol op zijn bek wil slaan.

 45. Gerda

  Beau bood Akwasi het podium om uit te leggen, waarom hij ineens een gedragsverandering had ondergaan…Waarom hij die kans niet greep? Het kan weleens zo zijn dat ieder met een kleurtje nu als potentieel agressief kan worden beschouwd. Die gast heeft het tegendeel bereikt met zijn agressieve oergeluiden…
  Is dit verbinden? Ieder blank kind, die dit gezien heeft zal angstig zijn voor kleurlingen………Het averechtse bereikt..Maar ik hoorde al: die blanken moeten boeten..

 46. Paul

  Kijk Snake Charmer hierboven. Dat bewijst hoe die Akwasi de geweldadige geest uit de fles heeft gehaald. Zwarte Piet is niet racistisch, dat is vastgesteld, en voorts immateriëel erfgoed geworden in 2015. En wie Zwarte Pieten aanvalt is een crimineel en een fascist.

 47. Paul

  Nog iets gehoord van OM onderzoek naar die zogenaamde 60 mannen die KOZP in Den Haag zouden hebben bestormd? Niemand van de pers ook die daar in duikt? Nergens voor nodig. Black Lies Matter. Tot slot: waarom hoor ik nooit de term Boze Zwarte Man, maar wel Boze Blan kke Man?

 48. Cees

  Gelukkig was Peter de Vries er ook bij om alles te duiden.

 49. G.ossip

  Akwausi moet niet zo janken,nu lijkt het een stampvoetende kleuter.

 50. Akwasi

  Ik ben Silvana Simons 2.0, lekker geld verdienen dankzij BLM door blanken die ik niet ken voor racisten uit te maken. Ik moet wel veel herrie schoppen want BLM demonstreert alleen om de vier jaar tijdens de presidents verkiezingen in de US….

 51. Von Metternich

  Ik ken schizofreniepatiënten die een helderder betoog af kunnen steken. Goeie genade.

 52. Loepus

  Haha heet die gast nou gewoon Anton?

 53. Koekwousi

  Akwasi heeft zichzelf definitief gediskwalificeerd als serieuze gesprekspartner, maar vermoedelijk blijft hij de held van boos, ongeletterd Nederland.

 54. StefanV

  Volgens mij heeft die Akwasi mentale issues….

 55. regal

  Akwasi: “Agressie is ook weer een woord waar we heel voorzichtig mee moeten zijn.”

  net als het woord racisme wat ook constant verkeerd gebruikt word ?

  dit opportunistische figuur misbruikt de dood van een onschuldige man, wat in een ander continent plaatsvond, om zijn eigen enge agendaatje erdoorheen te drukken

  hoe gestoord ben je dan ?

  wat een walgelijke vertoning

 56. René Froger

  Mijn (gigantisch grote breedbeeld) tv ging gisteravond op zwart….

  Heerlijk ontbijtje Natas!

 57. Geboren En Getogen

  Ik was al weg gezapt toen ik zag dat deze draaikont aan tafel zat.

  Als ik dit zo terug lees deed Beau het enorm netjes en goed in tegenstelling tot de opgefokte arrogante derderangs “kunstenaar”.

  Deze types, Halsema is er ook zo één, hebben 1 waarheid en dat is die van hen!
  Vreselijke volk.
  Nooit een podium geven!

 58. Max

  ALLEMAAL EGOTRIPPERTJES ALLEMAAL IN HUN EIGEN BELANG, NIKS GEEN ECHTHEID AAN, DOE ER WAT AAN.. WERK AAN JEZELF DAN MAG JE WEER TERUGKOMEN.. LATERZ

 59. Crocobil

  Ik ben trots op Akwasi, Beau toonde zich een geniepige genee…

 60. Ludmi

  Wat een onzin!!!! Die Akwasi is zo erg in mijn achting gedaald.
  Wat een sukkel…. breng je verhaal dan normaal man. En zeker zonder geweld. Ben klaar met hem en zijn muziek.

 61. Xxxxx

  Met verbazing heb ik bovenstaande gelezen. Weet je wat ze met een figuur als Akwasi moeten doen? De ME inzetten en deze gast geen podium meer geven maar met kop en kont oppakken en het land uitflikkeren! Wij Nederlanders laten alles maar toe op tv. Meneer Akwasi is een geestelijk gestoorde man die heel erg gevaarlijk is voor Nederland. En neem Humberto Ton, Sylvana Simons en de rest wat tegen alles wat Nederlands is mee. Dergelijke figuren zorgen er voor dat racisme alleen maar toeneemt. Ik ben geen racist maar ze maken het me wel.

 62. Xxxxx

  Ludmi. Maakte Akwasi ook nog muziek. Zal me wat fraais wezen. Oprotten moet een kerel als hij.

 63. Xxxxx

  Fijn he een multiculturele samenleving. Ja daar heeft de PvdA destijds voor gezorgd. Oud-minister Pronk en mevrouw d-Ancona voorop. Dit soort uitschot hebben ze in de jaren 80-90 geïmporteerd. Vele culturen op 1 kussen daar schuilt de duivel tussen. Dit gezegde wordt steeds actueler. Zo gezellig. Dit soort gasten hebben alleen een financieel belang bij Nederland en verder NIKS met Nederland!~

 64. Frank

  Deze man een tijdje ergens meer laen optreden want er zijn alijd mensen die precies doen wat hij zegt, enkel en alleen om dat hij het gezegd heeft.😡

 65. Roy

  Doe normaal man Akwasi jij bent een haatzaaier

 66. Xxxxx

  Ik verlang zo terug naar de jaren 70 van de vorige eeuw toen al dat gespuis in Nederland nog niet aanwezig was. Wat hadden we destijds op de treinkaping in Beilen-Wijster na toch een onbezorgde tijd. Toen hadden we een regering met botten. Toen werd er zonder pardon een trein doorzeeft met kogels toen er kapingen waren. Toen trad Nederland nog op tegen de Molukkers. Het is sindsdien. nooit meer gebeurt. Helaas vielen daarbij wel onschuldige doden. Maar het was heel effectief. Nu hebben we andere problemen van andere orde. Misschien moeten ze dat huzarenstukje uit de jaren 70 nu ook eens uitvoeren. Nederland moet als land zijn tanden eens laten zien. We zijn veel te tolerant. En waar TE voor staat is niet goed!

 67. Elmar Mol

  Als je de waarheid van Akwasi niet wil horen, ja leef dan gelukkig met je eigen leugens.

 68. H.Arts

  Meer of minder zwarte Pieten ? Minder, minder, minder…. Wat een hypocriet .

 69. MO

  Deze zin is verwijderd door moderatie. Hij is niet alleen te dom om te ka kken en een ra c ist, hij stookt mensen op, hij zaait verdeeldheid en roept op tot geweld. Deze man, die leeft van uitkeringen is geen knip voor zijn neus waard.

 70. Jantje

  Alle vooroordelen zijn weer bevestigd door Akwasi. Als de zwarte gemeenschap niet in staat is mensen naar voren te schuiven die op gelijkwaardig niveau in de discussie deel te nemen en daarmee zwart wit discussie overstijgen hoe kan je dan verwachten dat discriminatie af neemt? Als je in een blanke omgeving leeft en je ziet alleen maar dit soort extremistische zwarte figuren in de media dan wens ik ze veel succes

 71. Xxxxx

  Dit soort gasten hebben we allemaal met elkaar “gekweekt”. Gelukkig ben ik daar geen deelgenoot van. Vroeger had je meer respect voor elkaar. Ben blij dat ik ooit besloten heb om geen kinderen op deze planeet te zetten. Ik ben hier steeds meer in gesterkt als ik zie wat voor tuig er in deze maatschappij rondloopt. De “neukers” hebben dit soort tuig op de wereld gezet. Zonder respect voor elkaar. Nederland is al heel lang niet meer het geliefde vaderland wat het ooit is geweest. Ben blij dat mijn grootouders niet meer leven. Als ze nog eens wisten wat er anno 2020 speelde draaide zich om in de kist.

 72. Xxxxx

  Meer of minder Zwarte Pieten. Meer, meer, meer, meer, meer…… en het liefst zo ZWART mogelijk!

 73. Xxxxx

  Elmar Mol. Wat voor leugens?

 74. Ron

  Waardeloos gesprek en dito kijkcijfers. Maar ook Op1 zwaar onder de maat. Iedereen is er wel klaar mee of het nu corona is of racisme protesten etc.
  Overigens vond ik M een sterke uitzending hebben, goede gesprekken.

 75. Klaas Flink

  Gaat racisme ineens over een zogenaamde woordkunstenaar die onzin aan elkaar rijgt? Akwasi moet zich schamen.

 76. Xxxxx

  Zwarte mensen, vooral jongeren, zien dingen die er niet zijn. Ik ken ook genoeg zwarte mensen die toch ook een andere mening zijn toegedaan. Die willen helemaal niet bij dit gespuis horen. Maar dat zijn dan ook volwassen mensen. Die gaan ook op een volwassen manier hiermee om. Het is een schreeuw om aandacht. Als die Zwarte man in Amerika zich niet had misdragen had hij nu nog geleefd. Zo simpel is het. Ik kan niet begrijpen dat de hele wereld in brand staat om een crimineel die berovingen, en handelen in drugs op zijn conto heeft staan dat daar hele volksstammen in mee gaan. Mensen zijn net schapen of apen ze doen elkaar gewoon na. Ik ben tegen racisme. Maar als ik elke dag ga denken dat ik gediscrimineerd wordt dan ga ik me steeds ongelukkiger voelen. Ga op een volwassen manier met elkaar om. Dat kunnen veel mensen niet meer.

 77. Bart

  Goede column van Jan Dijkgraaff weer vandaag!

 78. H

  Werkgevers dienen meer mensen met een allochtone achtergrond aan te nemen.
  Ben ik voor. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Stel de allochtoon functioneert niet zo goed. Durft een werkgever daar nog iets van te zeggen? Want dan is hij een racist. Heb je daar zin in? Straks slechte reputatie omdat iemand het als excuus gebruikt. Tegenwoordig wordt ook alles op sm gedeeld. Hoor veel van deze geluiden om me heen.

 79. Zwarte piet

  Ik ben Surinamer en speel al jaren zwarte piet op schol. Trap hij mij ook in elkaar als hij mij tegenkomt in november en december ?

 80. Wyatt

  Zwarte Piet is fout en moet gewoon weg.

 81. JasperV

  Akwasi een woordkunstenaar? Die idioot redeneerde als een kip zonder kop.

 82. Hans

  Beau Het is een afgang om deze man uit! te nodigen.als het hem hier niet bevalt gewoon terug naar Suriname!ze mogen blij zijn dat Nederland een uitkering gaf!!

 83. Zalmneusje

  @Zwarte piet
  Waarschijnlijk trapt ie jou dubbel zo hard omdat je je eigen ras verraadt. Of zoiets.

 84. Bonkie

  Kijk eens hoeveel lui en nieuwsmedia (NOS, Nu.nl) zich laten indoctrineren door figuren die beweren dat ‘blank’ een fout woord is. Gister ook weer. Glen Faria gebruikt het woord en wordt gecorrigeerd door Gideon Everduim, die te veel naar Amerika kijkt en vindt dat je ‘wit’ moet zeggen. Die lui hebben nul respect voor onze taal, alles moet in het Engels en ook onze Nederlandse woorden moeten worden aangepast aan het Engels. Kleurling? Nee joh, in Amerika noemen ze dat ‘person of color’, dus kleurling is fout! Racisme! Mens van kleur moet het zijn. Vroeger kreeg je terecht een onvoldoende als je zulke kromme taal gebruikte in je proefwerk Nederlands.

 85. teuntje

  Hoor wie het zegt zelf stond hij te schreeuwen op de Dam Ze moeten die fanatieke kwal niet meer uitnodigen …net zoals die zure rotkop van Peter R de Vries altijd in de contramine zelfs de beste advocaat Knoops valt hij steeds in de rede die aandachtsjunk

 86. Xxxxx

  Bonkie. De mensheid is echt gek geworden. Zou het massa-histerie willen noemen. Mensen maken elkaar helemaal gek. Het zijn een stel domme ganzen. Als er eentje de weg oversteekt gaat de rest ook mee. Ben gelukkig niet van dat soort. Ik leef in mijn eigen wereld. Ik luister naar muziek die ik mooi vind. Ik doe dingen die mijn gezond verstand mij ingeven. Werkt al bijna 60 jaar prima. Heb ook nooit mee willen doen met de massa. Ik hou me gelukkig niet met racisme bezig. Heb wel betere dingen te doen. Dat mensen zo dom zijn om in deze corona-tijd meer met racisme bezig te zijn dan met hun gezondheid is al een teken aan de wand. Lijkt wel of mensen steeds dommer worden en zich laten leiden door de waan van de dag. Ik probeer mensen in hun waarde te laten maar soms is dat wel eens lastig. Nederland heeft de grootste fout van zijn leven gemaakt door alle culturen in een land te proppen. En nu zitten we met de gebakken peren.

 87. Xxxxx

  Wyatt. Jij bent nog fouter. Jij moet gewoon weg. Heel ver weg!

 88. Genderneutraal

  Ik wil de leus wijzigen. Voor mij geldt ‘ Black guys matter’ .
  My god, mijn 11 inch surprise was yumz. ‘So once you black, you never go back’

 89. Xxxxx

  Mensen als Wyatt. Moeten gewoon weg gaan uit dit land. Opgeruimd staat netjes. Of je woont in een land en accepteer alle gewoontes. Of je gaat weg. Moeten wij eens doen wat jullie hier presteren om dat in je vaderland te doen. Ik weet dan wel wat er gaat gebeuren. Of je krijgt de kogel of je wordt verbannen naar een strafkamp. Je moet gewoon niet ZEIKEN man of vrouw Wyatt. Je moet blij zijn dat je in Nederland mag wonen en werken. Dat wij Nederlanders 2 weken Sinterklaas inclusief Zwarte Piet vieren wat onze TRADITIE is. Is dat nou zo verschrikkelijk? Doe mee en maak je zelf nog ZWARTER dan ZWART. Lach er om en het leven lacht je toe. In Suriname vieren ze ook Zwarte Piet en Sinterklaas. We hebben het over een kinderfeest. Wordt volwassen kerel. Wij Nederlanders hebben absoluut niet te intentie om mensen te kwetsen. Sinterklaas en Zwarte Piet staat hier symbool voor gezellig met elkaar zijn. Wat jullie doen is alles naar de KLOTEN JAGEN. Volwassenen gedragen zich als kleine kinderen!

 90. Renee

  Wat een idioot die kwakasi woordkunstenaar vanaf zijn 14e right geen scholing en opvoeding gehad. Door dit soort ordinaire rappertjes wordt niet alleen zwarte piet vermoord maar ook de Nederlandse taal, met dat kromme Nederlands doorspekt met Engelse termen. Dom volk. En als het niet bevalt mag je ook terug naar Ghana hoor niemand die je stopt.

 91. Pieterke

  Wees gerust Akwasi, je bent met je optreden op de Dam en bij Beau door de mand gevallen.

  Met het aanzetten tot agressie en geweld zijn we in de tijd van polarisatie beland. Jij bent daar schuldig voor.

 92. Maatje te groot

  Het trieste is dat onze zwarte broeders denken dat ze iets bereikt hebben door hun idiote massa demonstraties in deze gevaarlijke corona tijd. Ze vonden zelfs dat dit boven het besmetten met Corona stond. Het enige wat ze bij de meesten verstandige mensen bereikt hebben is dat deze een afkeer hebben gekregen van die dwazen. Vooral ook nog eens dat ze ipv voor die vermoorde croimineel demonstreerden ze het hadden over Zwarte Piet. En zelfs willen ze onze standbeelden weghebben. Ze komen er straks wel achter dat door hun toedoen niks veranderd. Alleen erger wordt. Helaas.

 93. Zwarte Joop

  Akwasi si een vreselijke schreeuwbek.

  Nou ik ben ook een woordkunstenaar en praat ook vanuit mijn emotie en energie.

  Akwasi je maakt mij boos, heb zelf veel donkere (zoals je het noemt) vrienden, maar je bent een schande voor deze vrienden. En er heel anders instaan dan jij met je Amsterdams Bijlmer gedram.

  ga terug naar waar jij of voorouders vandaan komen, slecht voorbeeld.

  Ergerlijk dat jonge meisjes je bewonderen, mooi voorbeeld voor de toekomst.

 94. Simon Dekker

  Akwasi is een nieuwe racist. “Wie is deze gast?” toebijten naar John de Bever. Doe normaal man, black supremacist.

 95. Bart

  @Wyatt Misschien moet je zelf weggaan en ergens gaan wonen waar je het wel eens bent met de normen, waarden, regels en tradities. Dit geld voor iedereen overal ter wereld. Welke huidskleur je ook hebt. Men moet ophouden met na elkaar te kijken en te wijzen en met vingertje staan zwaaien over wat een ander wel of niet moet doen. Dat bepaald iedereen zelf! En als dat voor het merendeel van Nederland Sinterklaas vieren met Zwarte Piet is dan blijft dat zo. Bevalt het je niet dan heb je pech.

  Echter gaat het eigenlijk helemaal niet om Zwarte Piet. Die is slechts het middel om mee te slaan. Op een gegeven moment dacht het kleine groepje hoe kunnen we die blanke kaaskoppen nou het hardst raken? De tradities aanvallen.

  Het hoofddoel van deze mensen is haat en verdeeldheid zaaien. Geen mensen verbinden zoals ze beweren. Iedereen zou er het beste aan doen om deze relatief kleine groep relschoppers gewoon te negeren. Tijdens demonstraties, in de media, niet naar de muziek van Akwasi luisteren, Sylvana gewoon met de camera voorbij lopen in Amsterdam etc. Dan is het zo afgelopen.

 96. Wolter Kroes

  Jammer er geen bitterballen waren met mijn dikke plofkop

 97. Britt Scholte Lover

  Akwasi zijn carriere is nu wel voorbij en die M (Margriet) walgelijk links mens!
  Hopelijk stopt het programma snel

 98. 😷Paulus

  😷Deze zwarte man heeft niks anders dan zijn eigen mening en boosheid geuit, dat doet iedereen tenslotte. Dat krijg je in een racistische maatschappij. Er zijn meer die allerlei dingen roepen, maar die komen niet op tv. Voor de rest is het storm in een glas water.

 99. kees

  Akwasi zat nog een beetje te hoog in z’n emotie. Had beter niet aan tafel kunnen verschijnen, deed meer kwaad dan goed. Familie en/of vrienden hadden hem moeten behoeden voor dit optreden. Een weekje extra rust en dan beseffen dat je op de Dam te emotioneel reageerde. Half excuses maken en angel is eruit. Heeft artiest Akwasi geen pr-man/vrouw die dit had kunnen voorkomen?

 100. Xxxxx

  Bart. Wat je relatief kleine groep noemt. Als ik de Dam in Amsterdam zag. 15.000 malloten. Noem ik dat geen kleine groep.

 101. Xxxxx

  Paulus. Wat je een storm in een glas water noemt. Gaat nergens anders meer over. De mensheid is gek geworden.

 102. Bart

  @Xxxxx Dan zijn er op 17 miljoen mensen helemaal niet zoveel. Daarbij staan er bij die demonstraties veel (jonge) mensen die denken dat ze iets goeds doen en denken dat de wereld is begonnen bij hun eigen generatie. Ze denken dat het om verbinding gaat en zien niet de ware bedoelingen van de genen die deze demonstraties organiseren. Die zijn juist helemaal niet voor verbinding. Daar komen de meesten nog wel achter die op dat plein stonden.

 103. Zwarte piet

  Ik kom maar 3 weken in Nederland en jullie rotzooien het gehele jaar door

 104. Momo

  @Snake Charmer

  Jij weet dus niet wat racisme is. Ik zal het je duidelijk maken: JIJ bent een racist.

 105. Julske

  Mensen denken jullie aan je bloeddruk.Respecteert de mening van een ander. Dat doen jullie dagelijks hier op MC, met racistische berichten, zo rein zijn jullie ook weer niet. Hopelijk dat jullie voor de spiegel gaan staan, en het zelf wel kunnen beamen. Dus Akwasi mag zijn mening en gevoelens uiten. Waarom moet men met 2 maten meten, zodra een donker iemand zijn mening uit, dan lijkt het alsof een bom op MC hier is neergeknald .

 106. Xxxxx

  Julske. Slaap lekker verder in je dromenland. Ieder mag zijn mening hebben. Maar dit soort mensen is maar met een doel in Nederland: Dat is alles kapot maken. De sfeer, de gezelligheid van het land. Dit soort maakt meer kapot dan je lief is. Als ze het niet bevalt waarom gaan ze niet terug naar hun roots? Dat snap ik gewoon niet. Als een land als Nederland zo slecht en zo racistisch is zou ik er geen moment over na hoeven te denken om weg te gaan. Maar dat doen ze niet omdat ze weten dat als ze in Ghana of in Suriname terecht komen dat het hier zo slecht nog niet is. We maken ons elk jaar druk om Zwarte Piet. Slechts 3 weken is Nederland in de ban van Zwarte Piet. Er zijn ook kleurlingen die zich hier helemaal niet aan storen. Maar dat zijn volwassen donker getinte mensen die al veel langer op deze aardbol leven en weten hoe het wereldje in elkaar zit. Maar een ‘snotneus” als een Akwasi van slechts 32 jaar die denkt het racisme uit te kunnen bannen. Dat is al honderden jaren zo en dat bant hij echt niet uit. Morgen gebeurt het weer en overmorgen weer. Wat hij bereikt met zijn “protesten” is een averechtse werking. Hij bereikt er mee dat hij net als dat andere zooitje oproerkraaiers dat Nederlanders zich tegen ze gaan keren. En terecht!

 107. Xxxxx

  Bart. Deze jongelui denken echt de wereld te kunnen verbeteren. Ben bijna 60 jaar. Ik heb in die jaren de wereld er niet op vooruit zien gaan alleen maar achteruit. De generatie van meneer Kawasi met zijn 32 jaar. Die denken echt dat zij de wijsheid in pacht hebben. Maar dat hebben ze niet. Ik heb het fragment van Beau een stukje gezien. Hij is de enige die aan het woord is. Hij is zo dominant aanwezig. Je wordt gewoon bang van die kerel met zijn grote bek. Ga terug naar Ghana of Suriname. Hij weet heel niet waar die over spreekt. Hij lult maar uit zijn nek. Beau zat er bij en keek er naar. Misschien zit die Kawasi nog wel onder de verdovende middelen weet jij veel. Dit soort moet met de ME het land uit worden gezet. Destijds bij de treinkaping in 1977 schoten ze een hele trein aan flarden. Toen durfde de regering nog op te treden. Dit softe zooitje in Den Haag schijt in hun broek. Mark Rutte is anders over Zwarte Piet gaan denken. Ik niet. En vele Nederlanders ook niet. Dat huzarenstukje zouden ze nu ook eens toe moeten passen. Kijken hoe Nederland verandert. Maar dat hebben die zelfde jongeren niet meegemaakt hoe dat destijds ging. Maar er is nooit meer een treinkaping gekomen. Alle Molukkers werden afgeschoten. Met dank aan de regering Van Agt. Die regering liet niet met zich sollen.

 108. Jlm

  Eerst boeide mij zwarte piet niet maar ik neig nu toch de kant van zwarte piet te kiezen.

 109. Piet Patat

  @Julske. Jullie? Wie is ‘jullie’? Lekker iedereen over één kam aan het scheren?

 110. Xxxxx

  Julske. Heb je de agressie van die Kawasi gezien? Natuurlijk mag hij zijn mening geven. Maar het is wel de toon die de muziek maakt. Voor mij is het gewoon een “snotneus” die op een andere planeet leeft. De generatie twintigers en dertigers die geloven echt nog in sprookjes. Die zijn niet gewend om tegen te worden gesproken. Laten zich ook niks meer zeggen. Vroeger toen ik een twintiger of dertiger was durfde ik nog niet eens op tv te verschijnen laat staan om zo’n grote bek op te zetten. Dit is een hele gevaarlijke generatie kleurlingen die de wereld meer afbreken dan dat ze opbouwen. Ik vrees de toekomst met dit soort lui. Je kon gisteren aan Beau van Erven Dorens zien dat hij gewoon een rustige vent is die niet schreeuwt zoals die Kawasi. Maar een normale vent. Als je fatsoen in je donder hebt ga je niet op tv allerlei dingen roepen. Maar het lijkt wel of ze bij RTL4 smullen van dit soort lui op tv. Het moet spraakmakend zijn. Elke dag Sylvana en Kawasi. Had nog nooit van die laatste gehoord tot vandaag. Maar ik verzeker je hij maakt meer kapot dan hem lief is. Opzouten met dit soort gasten!

 111. Bart

  @Xxxxx Helemaal met je eens!

 112. Solidarikots

  Noem 1 liedje van akwasi……..

 113. Xxxxx

  Solidarikots. Ik ken 1 liedje van Akwasi: Lik maar aan mijn zwarte “lollie”.

 114. Alida

  Het onderwerp was te zwaar voor Beau. Hij wist niet goed om te gaan met deze 4 mondige heren.

 115. Geer

  Waarschijnlijk is zijn moeder vroeger door een zwarte man verkracht en heeft ze hem alleen moeten opvoeden, wat in mijn ogen niet helemaal goed gelukt is. Of hij is door zijn vader veel op zijn kop geslagen waardoor zijn hersencellen al op vroege leeftijd afgestorven zijn.
  Maar iets zegt me dat er iets niet goed is met die jongen, waardoor ik eigenlijk gewoon medelijden met hem heb 😂😂😂😂

 116. Kroes

  Recpect voor. Beau ben fan van je geworden zo rustig gebleven .wat mij wel
  Opviel in dit gesprek Peter r de Vries heeft overal een mening over maar bleef ijzig stil.

 117. Matthijs

  Klaar met die agressieve lui aan tafel die opgevoed zijn door ‘tante’ 🤮

  Deze schreeuwers hebben niet leren discussiëren van huis uit en kunnen niet onderbouwen.
  Het enige wat ze kunnen: op een agressieve manier ventileren. Luisteren gaat ze helemaal slecht af.

  En het mooie van dit alles: deze schreeuwers denken dat ze de zwarte gemeenschap vertegenwoordigen.
  Het gros van de zwarte gemeenschap kotst op deze lui en op Silvana Simons.
  Die schamen zich voor zoveel achterlijkheid.

 118. Hendrik

  Akwasi als ik jouw was dan zou ik zo snel mogelijk naar Rusland of Noord Korea gaan. Daar hoort je thuis. Daar wordt je gelijk afgevoerd naar de krokodillen. Je hoort hier niet thuis met jou woorden. Blijft van onze mooie traditie af. Regering doe wat!!!!

 119. Remco Verhoeckx

  Woordenkunstenaar.. Dan komt het verot je strot uit. Je bent triest Akwasi..!

 120. Hans meijster

  Zet m in n cel akwasi

 121. Inez

  Getuigd a/d reactie van velen hier, dat zwarte piet idd een trap in het gezicht verdiend!

 122. Ton

  Vreemd,dat heel de wereld naar een “racistisch” land als het onze wil komen?

 123. Ton

  Ik schat 80% van buitelandse afkomst verzieken dit mooie en rijke Nederland.
  Ze voelen zich ook nog gediscrimineerd,ik zou zeggen ga terug naar je land van herkomst
  en maak daar je land kapot.
  Jullie vergeten 1 ding dat je of illegaal bent of te “gast” dus hou je aan onze normen en waarde.

 124. X

  Nogmaals: Randstadprobleem.

 125. Freek

  Ik vraag me af waarom ze zo’n iemand uitnodigen bij RTL wat een mafkees is die figuur WALGELIJK

 126. WEST

  @ Ton Wat is er gebeurd met ons mooie Nederland
  Vroeger hadden we in de jaren 50, tot 1966 alleen Chinezen, en de Indo`s, waar men geen last van had, De ellende is begonnen met het binnen halen van de gastarbeider,, ja de meeste veroorzaakte geen last, maar het werd wel steeds erger,door de vele Marokaanse jongeren , want dat zijn de ergste criminelen die er zijn De politie kan je er alles over vertellen! Ben geen RA si ST maar zou alle Marokanen het land uit schoppen , en alle gelukzoekers er achteraan
  dit land moet gezuiverd worden !

 127. Simon Dekker

  Is het fragment op Twitter aangepast? De opmerkingen van John de Bever en Wolter Kroes zitten er namelijk niet in.

 128. Puk

  Een agressief mannetje,,zo maak jij je echt niet geliefd,,en schreeuwen,jij zat te schreeuwen,want je wilde alleen aan het woord,,Beau was juist mild,en netjes gebleven,verschrikkelijk,wat heb ik me geergerd aan die Kawasi,,waarom woon je hier,in Nederland,,pas je aan,dan is er ook niks aan de hand !!

 129. Lariekoek

  @Ton
  Wist je dat er Nederlanders zitten in Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland? Gaan zij ook weer naar het land waar ze vandaan komen?

 130. Dennis Eijs

  Akdwasi probeert zich eruit te lullen. En een woordvirtuoos is het ook zeker niet. Gewoon weer zo’n over het paard getilde neprap figurant.
  Vreemd dat deze twee, niet uit slaven families afkomstig, eerder het tegenovergestelde, uit Afrikaanse slaven drijvende handelaren. Hier het hoogste woord voeren. Hier gekomen om te ‘vluchten’. Als ze daar net zo.onredelijk en agressief zouden zijn. Dan is daar vluchten de enige oplossing. Hier wordt je met een slabbertje nog gevoerd. Tijd om zulke gasten eens te ontmaskeren.

 131. Johnston

  En een lesje Nederlands.

 132. Louis

  A kweenie dom oor. En wat is dat nou weer een Afro-nederlander? Kijk niet zoveel naar Amerika en probeer ze niet na te doen.

 133. Henk Groenstege

  Goh, een zwarte Damschreeuwer.

 134. Ton

  @Lariekoek, Blijkbaar kunnen “Nederlanders” zich wel gedragen in het buitenland ,overigens de Nederlanders die emigreren kopen een huis in het buitenland of hebben vermogen om zelf van levensonderhoud te voorzien.

  In Nederland komen mensen van buitenaf zonder geld(gelukszoekers) uitkering trekkers en drugscriminelen.

 135. Xxxx

  Als je bovenstaande foto van meneer Akwasi bekijkt zie je de achterdocht van zijn gezicht druipen. Elk jaar, zo zegt hij, voelt Zwarte Piet als een klap in zijn gezicht. Als dat zo voelt dat je 52 weken van het jaar alleen maar over racisme kunt ZEIKEN waarvan drie weken moet aanzien dat er “even” een Sinterklaas is met zijn Zwarte Pieten in Nederland zijn dan ga je in die tijd als ze er zijn naar een land op vakantie tot ze weg zijn. De Goedheiligman en zijn kornuiten zijn er meestal tussen half november en 5 december. Is je probleem opgelost. Zo kunnen velen dat doen toch die zich er aan “storen”. Help je de reisbranche een handje en verziek je de sfeer niet in Nederland. Kan de Nederlandse bevolking weer rustig slapen. Maak je onze traditie niet kapot. Val jij ons niet lastig en wij meneer Kawasi en zijn racistendelegatie niet. Hoe simpel kan het zijn? Hoeven wij jouw “problemen” niet het hele jaar aan te horen. Aanpassen noem ik dat. Ik snap je probleem niet. Je moet leren meneer Kawasi dat elk jaar ZEIKEN over dit onderwerp de Nederlanders de keel uit hangt. Het komt de verhoudingen met jou en de Nederlanders niet ten goede, want diegene die de grootste muil hebben over racisme hebben de verhalen of uit geschiedenisboekjes of van horen zeggen. We hebben momenteel wel wat anders aan ons hoofd dan ons druk te maken om een simpel kinderfeest te vergallen. Elke dag gaan er nog steeds mensen dood aan Corona. Dat is belangrijker dan je gezwets over racisme. Verbeter de wereld en begin bij jezelf meneer Akwasi! Als je je hier zo gekrenkt voelt ga een land zoeken waar je je wel gerespecteerd voelt. Maar dat doe je niet, omdat alle financiële zaakjes hier beter geregeld zijn dan waar dan ook in de wereld. Laat Nederland met rust. Misschien keert de rust weer terug als je ophoudt met je frustraties op dit land te botvieren!

 136. Pistolen Paultje

  Het is weerzoveer, Black Movement (hoe hete dat ook alweer) is weer opgestaan, wellicht dankzij mafkees Trump?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.