SBS 6-ruzie over Femke: Albert Verlinde vs Story-Guido

Geplaatst op do 11 jun 2020 om 8:20

Shownieuws-sterren Albert Verlinde en Guido den Aantrekker vinden elkaar volledig in hun diepe aversie tegen Femke Halsema, maar clashen over hoe ze daar journalistiek mee omgaan. Dat was woensdagavond te zien op SBS 6. Verlinde vindt het niet journalistiek dat Den Aantrekker met zijn weekblad Story een mediaoorlog heeft aangekondigd tegen de GroenLinks-politica. Het leidde in de studio tot behoorlijk wat wrevel tussen de entertainmentdeskundige en de bladenmaker.

Verlinde sprak zich aanvankelijk nog behoorlijk kritisch uit over Halsema. De burgemeester van Amsterdam hoeft niet te vertrekken na het uit de hand gelopen Damprotest. “Je zag ook dat alles voorbereid was om haar te steunen: tv-programma’s, brieven van burgemeesters, je zag de hele kerk klaar staan om te zeggen: oké, oké, we blussen elke brand die er kan zijn voor het debat.”

Die brand is geblust. “Van mij hoeft ze ook niet weg – daar gaat het niet om – maar ik zou zo graag hebben dat ze burgemeester was van alle Amsterdammers en dat ze vandaag gezegd had: ‘Het spijt me oprecht van iedereen die ik beledigd heb, iedereen die ik in het gezicht gespuugd heb, namelijk de mensen die met ziekte te maken hebben en zich wél aan de regels gehouden hebben. Ik heb dat verkeerd ingeschat.’ Maar het is voor haar zo moeilijk… Sorry seems to be the hardest word is denk ik het lijflied van Femke Halsema.”

Guido: “Ook de verongelijktheid druipt ervan af. Als je burgemeester van Amsterdam bent, dan ben je burgemeester van élke Amsterdammer. Zij zit er echt voor die zure grachtengordel vind ik. Je bent er voor iedereen en straal dat ook een beetje uit, alsjeblieft.”

Ruzie

Presentatrice Dyantha Brooks: “Het stoort jou écht, hè?

Guido: “Nou, het stoort me niet.”

Dyantha: “Ik zie bij jou heel duidelijk de frustratie.”

Albert: “Jij bent de Nederlandse Rupert Murdoch. Jij probeert nu toch met de Story die vrouw helemaal weg te vagen? Je pakt uit! Dat worden Kamervragen als ik het zo lees!

Guido: “Ik hoop het. We pakken het journalistiek aan. Zij heeft dingen gedaan die gewoon niet kunnen. De media blijven stil en wij doen in elk geval het werk wat er van ons verwacht wordt.”

Albert: “Vind je het niet lastig dat je het blad daarvoor gebruikt? Zitten jouw lezers daar op te wachten?

Guido: “Ik gebruik het blad daar helemaal niet voor. Dit is gewoon de journalistiek die wij plegen.”

Albert: “Ja, maar als dit niet was gebeurd, dan hadden deze verhalen er niet in gestaan toch? Zo heb je het ook aangekondigd via Twitter.”

Guido: “Ja, maar Albert, dat is journalistiek. As iemand in het nieuws is en het is urgent en relevant voor míjn lezers, want dáár praten we over, ik praat niet over de lezers van Het Parool, de Volkskrant of elk ander medium. Mijn lezers willen weten hoe het zit met dit verhaal.”

‘Nee, nee, nee, nee, nee!’

Albert: “Ja, maar het is omgekeerd… Nee, ik maak hem even af! Nee, nee, nee, nee, nee, ik wil hier echt wat over zeggen. Het gaat erom dat jij van tevoren zegt wat de uitkomst van je verhalen zou moeten zijn en zo hoort het natuurlijk niet te zijn.”

Guido: “Nee, je hebt niet goed geluisterd Albert.”

Albert: “Je kunt zeggen: ‘We gaan schrijven’, maar niet vanuit de intentie om haar kapot te maken.”

Guido: “Dan heb je het niet goed gelezen, want zo heb ik het niet gezegd. Ik heb via Twitter gewoon gezegd dat ik het onbestaanbaar vind dat de burgemeester van Amsterdam alle regels die wij met het hele land hebben samengesteld aan haar laarsjes lapt.”

Dyantha: “Is dat het enige wat je hebt gezegd?

Guido: “Ja, nee, ik bedoel: ik probeer het nu ook een beetje voor de kijkers een beetje gewoon gezellig te houden ook.”

Albert: “En toen zei je: ‘Ik ga in de Story…’ En dan komt-ie, want dat is het belangrijkst, wat schreef je er achteraan?

Guido: “Nou, ‘ik ga onthullen…’ Nee, niet onthullen. Weet je, ik wil gewoon dat boven water komt hoe het mogelijk is dat iemand als Femke met dit soort dingen altijd wegkomt en dat geldt ook voor meer mensen in de politiek. Ik heb ook gezegd: ‘Ik vind dat wij als media best wel wat vaker onze tanden mogen laten zien.’ En dat gebeurt niet. Ik doe het wél. En daar word je dan op afgerekend. Dat mag hoor, ik doe alles met open vizier.”

‘Femke naar de EBI!’

Dyantha: “Misschien word je er nu dan ook een beetje op afgerekend dat je jouw media daarvoor gebruikt voor jouw persoonlijke bevindingen.”

Guido: “Maar dat is toch niet persoonlijk? Dat zeg ik als journalist.”

Collega Ronald Molendijk: “Daar is toch ook niets mis mee? Het is ook zijn magazine.”

Guido: “Laat me één ding even duidelijk maken: ik vertegenwoordig een publiek. Dat is het publiek dat mijn blad koopt en waar ik voor schrijf. Dat zijn de enige mensen waar ik rekening mee heb te houden. Die mensen willen dit weten. Hoe weet ik dat? Omdat ik hoofdredacteur ben. Ik weet dat en zo zit het.”

Ronald opperde daarop of Halsema geen warmtecursus kan volgen bij de nonnen in Vught. Albert: “Ik vind Vught goed, maar je hebt ook de EBI. Dat kan ook.

Lees ook:
Story kondigt mediaoorlog tegen Femke Halsema aan (dinsdag)
Story-oorlog tegen Halsema begonnen: ‘Femke Files’ (woensdag)

Foto: SBS
29 Reacties op “SBS 6-ruzie over Femke: Albert Verlinde vs Story-Guido”


 1. Slechts 337.000 kijkers

  Volledig irrelevant.
  Next.

 2. FENNA

  Na OP1 (top uitzending) heb ik zitten smullen van de 2 mannen.

  Top TV van Talpa.

 3. Peter Plasgoot

  IK begrijp de rol van Verlinde niet aan die desk als 4e man. Hij begint steeds dominanter te worden en het blijft een ego die graag zijn ik verhalen wil opvoeren.

 4. Lachgas

  Drukte om niets. Zolang coalities hun bestuurders steunen, verandert er niks. Waarom niet zoiets instellen als de rijksrecherer. Onafhankelijk tov politie?

 5. Ad

  FENNA
  do 11 jun 2020 om 8:26

  Als je smult van een weggooi programma als Shownieuws heb je ze niet allemaal op een rijtje.

 6. Sam

  @peter plasgoot: Albert Verlinde maakt zijn jaar op en dan is zijn contract afgelopen.
  Iedereen moet wel eens werken voor zijn geld, toch?

 7. Dr. Bibber

  … gunst. Gelukkig kan Femke Halsema we tegen een stootje zal ik maar zeggen dan

 8. Charlie21

  “Ronald opperde daarop of Halsema geen warmtecursus kan volgen bij de nonnen in Vught. ” Precies dit dus, seksistische rioolrat.

 9. Minder of Mirjam

  Grappig, twee wandelende rioolbuizen aan het goedkope deskje van Shownieuws. Guido Lafbek den Aantrekker en Albert “Ik moet nog mijn contract uitzitten” Verlinde. Niemand is geïnteresseerd in hun mening en de verkoop van dat toiletblaadje Story stort in.

 10. Tvbubble

  Allemaal vooropgezet om proberen kijkers te trekken…..helaas niet gelukt

 11. B

  Heel erg irrelevant.

 12. Marianne

  Hele enge man die Aantrekker. Brrr, wat een gluiperd.

 13. Angeltje

  Guido den Aantrekker…..JIJ HAD GROOT GELIJK….Halsema is het niet waard om een burgemeester te zijn.

  En die Verlinde moet weer heel gauw achter de schermen verdwijnen, veel mensen hebben hun buik wel weer vol van die arrogante kwal.
  Hopelijk is zijn contract gauw afgelopen bij SBS6 .

 14. Richard

  Weer 2 van die RELNICHTEN die heibel maken.
  Kunnen al dit soort gasten niet weg van het scherm.
  En dan heeft Ronald ook nog iets te zeggen.
  Hoe laag kun je zinken.

 15. Dorus

  Bla, bla, bla vanillevla… wat een onzin van die Guido.

 16. Dikkedeur

  Ik weet het want ik ben de baas….
  Hoe lang nog?

 17. Ron

  Wat een idioot die Guido. Hij ging volledig af want zelfs Verlinde gaf hem flink van repliek en wist zich daar niet helemaal uit te redden met een sterke onderbouwing. Met ‘ja mijn lezers willen dat’ vind ik nu niet echt een sterk argument want het waarom en of hij dat onderzocht had ontbrak in zijn argumentatie.

 18. John

  Story is toch een roddelblad geen normale journalistiek.

 19. teuntje

  Verlinde moet daar weg hoort daar absoluut niet met zn fake lach…. Guido heeft helemaal gelijk

 20. Jerry

  Urgent en relevant! Deze vent heeft echt een lach op mijn gezicht getoverd. Hij denkt echt dat zijn vodje urgent en relevant nieuws brengt. O, ge-wel-dig wat een zelfoverschatting!

 21. raam

  guido den aantrekker

  je bent geen john de mol EIGEN BEDRIJF

  Guido je bent maandloner

  je hebt nog 1 week

  als je mevrouw Halsema niet weg krijgt

  moet je opstappen

  mevrouw Halsema laat u zich niet weg sturen

  door een maandloner, heeft geen pit voor eigen bedrijffffffffffffffff

 22. Gordon

  Inderdaad bla bla bla bla bla bla.. chocoladevla + vanillevla het gaat nergens over!!

 23. Liselot

  Heb het ook gezien en even los van de discussie over Femke vind ik het in ieder geval voor Guido pleiten dat hij opkomt voor zijn lezers voor wie hij zijn tijdschrift maakt. Dat lijkt mij toch ook de enige groep met wie hij rekening hoeft te houden. We weten allemaal dat Story graag sensatie brengt en dat doet hij hiermee. Hij doet zijn werk dus niet alleen zoals dat verwacht wordt door de kopers maar hij zorgt er ook voor dat de schijnwerpers daar op gezet worden. Mensen die daar over klagen hier vergeten dat misschien. Best verfrissend zo iemand die opkomt voor zijn eigen merk in plaats van deskundigen die met alle winden mee waaien om iedereen te vriend te houden.

 24. anoniem

  Ik heb hoop voor de toekomst! Tegenwoordig probeert men al op de basisschool dit soort gedrag bij te sturen… :-)

 25. Ad nagtegasl

  Dat je nog tijd spendeert aan de heet Verlinde he blad story en SBS 6. Weet he wat het probleem is het niveau waar beide heren is van niveau van veer onder de zeespiegel. Het blad storie is van zo bedenkelijk niveau dat mij eigenlijk alleen zijn schouders kan ophalen over hun actie. En dan SBS 6 dan is zich de verzamelplaats van mislukte overbetaalde tv sterren die hun alleen op anderen kunnen spuwen daar. Daar staan mensen links en rechts gelukkig ver boven gelukkig

 26. Abij

  Het is toch ook een stelletje hypocrieten bij elkaar! Ik ben het meestal niet eens met Guido maar nu wel ik vind dat dit gebeuren niet onder stoelen of banken geschoven hoeft te worden! Femke moet een voorbeeld zijn voor elke burgers dan stel je je eigen niet zo op wat een arrogantie! En het zou goed zijn dat ze de recenties is las misschien kan ze van de gewone burger nog iets leren!

 27. chris?

  2 roddelaars met een mening.

 28. Irene

  Vreselijk domme mensen. Er is geen uitbraak gekomen. Noch in Parijs noch in Berlin of Londen.

  Geen rellen doordat de politie niet met harde hand geeft opgetreden. Deze mensen willen hun theaters vol. Het voetbal moet doorgaan. Feijmoet doorgaan en femke moet hangen. Terwijl femke Veel voor de horeca heeft gedaan. En andere burgemeesters hebben kunnen leren. Want deze waren wel goed ingelicht. En aan de regels houden van virologen die adviezen geven terwijl ze het ook niet weten.

  De economie weg wachtlijsten voor behandelingen en kever dexrecessie Door angsthazen en regelgeving gemaakt

 29. Gérard Joling

  Pijn, pijn…maar ik steun Guido indeze voor de volle 100%! Maar,… ik ben nog niet gebeld!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.