Akwasi maakt René van der Gijp verdrietig: ‘Gaat te ver’

De speech van Akwasi waarin hij riep geweld te gaan gebruiken tegen Zwarte Piet, heeft René van der Gijp verdrietig gemaakt. Dat heeft de tv-ster maandag gezegd in Veronica Inside. De mannen van VI staan vierkant achter de strijd tegen racisme, maar vinden dat Akwasi veel te ver is gegaan. Van der Gijp denkt dat Akwasi niet helemaal toerekeningsvatbaar is. “Die jongen ging echt veel te ver, joh. Er moeten ook mensen tegen zichzelf in bescherming genomen worden.”

Iemand als Akwasi kan niet goed nadenken voor hij wat zegt, denkt Van der Gijp. “Die hebben geen filter, die gaan daar staan, grijpen de microfoon en gaan echt de meest afschuwelijke dingen roepen. Ik word hier zo verdrietig van, van zo’n gozer.”

Collega Johan Derksen: “Dan gaan die mensen ook nog staan te juichen?

Gijp: “Wat is dit nou allemaal, Johan?

Derksen: “Dit zijn allemaal dingen die niets met het onderwerp te maken hebben. Ieder weldenkend mens is tegen racisme. Wie is er nou voor racisme? Die moet opgeborgen worden, niet goed bij zijn hoofd, is misdadig en moet uit de samenleving. Dan krijg je dit soort dingen en alle gekkies en die trekken de aandacht. Alle mensen die gewoon oprecht staan te protesteren voor een heel nobel doel en streven, dat zijn figuranten. Dit soort idioten hebben het woord. Dit is natuurlijk heel flink op de Dam voor eigen parochie, maar dit moet hij volgend jaar eens in Dokkum gaan doen. Dan zijn ze heel snel klaar met hem.”

Gijp: “Wat bezielt mensen om een microfoon op te pakken en te gaan schreeuwen joh? Je kan toch normaal iets zeggen of niet?

Derksen: “Profileren, hè? Het zijn de gekken die de aandacht trekken. Het zijn de gekken die gaan plunderen, die gaan vechten en dit soort schreeuwlelijkerds.”

Lees ook:
M behandelt Akwasi met fluwelen handschoenen (zaterdag)
Akwasi baalt van mediasnippers na geweldsoproep Dam (maandag)
Evert en Patty walgen van geweldsoproep Akwasi (vandaag)
Tweede BN’er pleit voor geweld tegen Zwarte Piet (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen