Evert en Patty walgen van geweldsoproep Akwasi

Geplaatst op di 09 jun 2020 om 9:45

Shownieuws had maandagavond een behoorlijk multiculturele opstelling met naast Evert Santegoeds drie dames met een niet-Nederlandse achtergrond, namelijk Airen Mylene, Patty Brard en Olcay Gulsen, maar over één ding waren ze het roerend eens: rapper Akwasi is vorige week veel te ver gegaan met zijn geweldsoproep tijdens het racismeprotest op de Dam. Akwasi is vriend aan huis bij linkse talkshows als DWDD en M, maar krijgt van Shownieuws géén hand boven het hoofd.

Het viertal besprak de racismeboodschap van zangeres Beyoncé. Patty: “De rust die zij uitstraalt staat haaks op het geschreeuw wat ik de laatste tijd hoor.”

Evert: “Van die Akwasi enzo?

Patty: “Ja, bijvoorbeeld. Het maakt me allemaal niet uit wat voor punt je wil maken, maar hou je eens rustig en let eens op je woorden.”

Akwasi is behoorlijk negatief in het nieuws gekomen. Hij heeft op de Dam geroepen in november geweld te gaan gebruiken tegen Zwarte Piet: “Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie: ik trap hoogst persoonlijk op zijn gezicht. Ik ben klaar!

Aansteller

Evert: “Vreselijk. Het was echt een van de dieptepunten van die bijeenkomst daar. Het krijgt een vervolg en misschien wel letterlijk, want hij wordt misschien wel vervolgd. Er zijn aangiftes gedaan. Eén van de dingen die hij ook riep, is ‘Fuck the police’. En nu moet hij met hangende pootjes naar die politie om aangifte te gaan doen omdat je wordt bedreigd. Ah god, jongen.”

Wat een aansteller is die Akwasi, vindt Evert. “Hij is gewoon in Nederland geboren, er is hem niets in de weg gelegd, hij heeft een theateropleiding gedaan, is heel succesvol, kind aan huis geweest bij De Wereld Draait Door altijd. Ik weet niet waar zijn woede vandaan komt. Hij heeft zijn droom nagejaagd en is artiest geworden. Als hij dan vervolgd wordt, moet hij daar ook de consequenties van zien.”

‘Totaal fout’

Olcay: “Hij mag wel zijn punt maken, maar het is de toon die de muziek maakt.”

Evert: “Toch niet op die manier?! Het is belachelijk. Je kunt met je theateropleiding op de Dam gaan schreeuwen, maar dat je over een kinderfeest gaat roepen: ‘Trap hem op zijn gezicht.’”

Olcay: “Dit is niet de manier waarop, nee.”

Evert: “En vervolgens bij M zitten van: ‘Nee, mensen die mij kennen weten dat ik geen vlieg kwaad doe.’”

Patty: “Ja, en: ‘Zwarte Piet is geen mens.’ Sorry, maar als jij een Zwarte Piet tegenkomt, is het wel een mens.”

Olcay: “Ik vind het wel goed dat hij wil zeggen wat hij zegt, maar de manier waarop is totaal fout. Daar kreeg ik echt de kriebels van. Het was enorm tegenstrijdig. Heel veel mensen willen met liefde liefde bereiken en dit was haat.”

Evert: “Wat jij net liet zien van Beyoncé is een heel goed voorbeeld voor deze meneer met zijn theateropleiding.”

Lees ook:
M behandelt Akwasi met fluwelen handschoenen (zaterdag)
Akwasi baalt van mediasnippers na geweldsoproep Dam (maandag)

Foto: SBS
44 Reacties op “Evert en Patty walgen van geweldsoproep Akwasi”


 1. A.M.

  Zag hem vaak bij DWDD waar hij alle ruimte kreeg, maar nu is die vent toch aardig in mijn achting gedaald!

 2. KlimaatOptimist

  Akwazig dit altijd of hij heel begrijpend en lief is, maar het is gewoon een eencellige maloot.. Ergens kunnen we veel van die KOZP mensen niet zo veel kwalijk nemen want het heeft ook met IQ te maken..

  Wat ik wel kwalijk vind is dat dit soort beesten, mij ook in een kwaad daglicht brengen aangezien ik zelf ook zwart ben en daardoor ook raar wordt aangekeken..
  Persoonlijk ben ik ook wel is uitgescholden voor zwarte piet of nog erger maar ik haal me schouders op en weet beter.. Mensen die discrimineren hebben namelijk net als deze akwasi een laag IQ en kunnen niet anders dan zich op zo n domme manier uitlaten..

  Gewoon negeren en doorgaan met leven, want 90% van de Nederlanders is WEL vredelievend dus nu moeten al die demonstranten niet doen alsof we in een racistisch land leven!! En al helemaal niet in Amerika!

 3. Angeltje

  Gaan er eindelijk ogen open ??
  Als het nu nog maar niet te laat is.

 4. KlimaatOptimist

  Dit = doet
  Brengen = zetten

 5. snoezigkleinhertje

  Die Akwasie is een haatdragende haatneger die beter nier meer op TV kan komen .
  Die Margriet vd Linden die deze vuiligheid van deze haatneger als helder afdoet kunnen ze maar beter ook lozen.

 6. Ben er klaar mee

  Geschreeuw en gedreig op luide toon. Wetende dat hij vér boven de wet staat en pas bij een 4 voudige moord misschien aangehouden wordt omdat hij een zielige Afrikaan is! En… er zijn altijd gezagsdragers op sleutelposities die dit gedrag goedkeuren en praten. Met meel in de mond wordt dan het gelijk de bagatalisering de strot van het publiek in getrapt. O wee als het niet direct omarmt en accepteert !!

 7. Roos

  wat er in de Vs aan de hand is kun je niet vergelijken met met ons land en dat wordt constant gedaan wat een onzin nu wordt zwarte piet er weer bij gehaald als Zwarte Piet de baas was geweest en Sinterklaas de knecht was er dan niks aan de hand geweest? en als de heer Akwasi in november een Zwarte Piet in zijn gezicht trapt hoop ik dat Zwarte Piet flink terug trapt

 8. M

  Akwasi is echt gruwelijk uit de bocht gevlogen met z’n uitspraken.

  Maar de achterlijke uitspraken van de zoveelste witte racisme-ontkenner Santegoeds (“ “Hij is gewoon in Nederland geboren, er is hem niets in de weg gelegd”) zijn ook te triest voor woorden…..

 9. Suri

  Akwasi is een bokoe.

 10. Ben er oook klaar meeeeee!,

  In Nederland krijgt deze boze meneer alle podia en ruimte om zijn grondige afkeer, gelardeerd met dreigementen en geweld, Te verkondigen, drammen en de gastheren staan er hevig instemmend ja bij te knikken. Laat hem lekker terug gaan naar dat land waar hij vandaan komt! met deze grote bek direct van zijn negervriendjes een brandende autoband om zijn kippenekkie! DÁT moet zijn grootste fan, lesbo M, eens even HELDER tegen ‘m zeggen!

 11. Tsja

  Kent iemand een hit van Akwasi? Volgens Wikipedia heeft hij welgeteld 0,0 hits in de hitlijsten gehad. Wie is hij naast talkshow gezicht en reality tv deelnemer?

  Er zijn sowieso meer inspirerendere leiders in de zwarte gemeenschap met een zinnigere boodschap.

 12. Huismaker

  Maakt deel uit van Antifa. Een f*-istische club vol met haat en doodsbedreigingen (“Als je Thierry dood wil schieten …). En alles met behulp van het mediakartel dat alles wil goed praten. Eng !!!!!
  Trouwens een kartelmedia (NPO/RTL/SBS/Radio1) dat zo bang is voor de mening van het volk. Waarom nooit een discussie over corona ? OPEN en EERLIJK. Evenveel voor- als tegenstanders ? Geen constante interrupties door de presentator/regie.
  Duidelijker dan ooit is dat dit kartel compleet in de macht is van de regering. Het enige “tegengeluid” is terug te vinden op de Youtube kanalen. Kijk eens naar Sven Hulleman, Prof Karel van Wolferen, Arno Wellens enz enz.

 13. Snake Charmer

  En iedereen walgt van Pisnicht Evert en Piggy Brard.

 14. Bart

  Akwasi is nu bang geworden. Deze man zegt altijd te willen verbinden maar dat is in werkelijkheid helemaal niet zo. Hij wil juist dat nog meer haar en verdeeldheid zaaien en het liefst dat de geschiedenis zich herhaald maar dan andersom.

 15. Snake Charmer

  Huismaker je hebt echt weer eens gesproken als zo’n echte populistische idioot die overal een complot ziet.

  Laat me raden je bent pro zwarte piet, pro PVV, pro FVD, en je vind Jensen helemaal geweldig. Je haat Rutte en je denkt dat de er lizzard people bestaan en Corona komt door 5G zeker? 🤣

 16. FENNA

  Ik walg van Wouter de Winther van de Telegraf.

 17. Bob Dylan

  Maar wat zal de Fien familie hier van vinden?

 18. Koe Man

  Waarom Driebergen al die janknegers en aanhangers geen eigen heilland in donker Afrika? Kunnen ze daar gaan zitten janken en voor zichzelf zorgen. Eens zien hoe snel ze beseffen dat weinig NL in een geweldig land leefden.

 19. Peter Selie

  Ook wel fijn dat dit soort figuren geen podium meer hebben bij DWDD nu nog weg bij M een dan is het enige wat je kunt op een krat op de Dam gaan schreeuwen en opruien. Zielige man en het management lukt het niet meer om damage controle te doen. Negeer deze man.

 20. noordwal

  Akwasi is gewoon een hypocriet
  https://twitter.com/seven__/status/1268980153213952000

 21. KlimaatOptimist

  @ Fenna

  Je luistert zeker ook radio 1 nu?
  Hij zit bij Spraakmakers haha..

 22. Akwasowieso

  Akwasi verwoordt zijn gedachtes, meningen, woede en gevoel over onrecht heel wat beter en helderder en krachtiger als de gemiddelde schandespreker.

  De betoging is mede georganiseerd door Kick Out Zwarte Piet. Als je dat vertaalt is het: Schop Zwarte Piet er uit. Iedereen snapt dat de Zwarte Piet in de naam van de beweging symbolisch bedoeld is.
  Het is weer lekker makkelijk om over juist over die opmerking te discussiëren, zoals eerder ook al over het optreden van Femke Halsema, om zo maar niet over de essentie te hoeven lullen.

  Waarom staan al die mensen, met mondkapje en op anderhalve meter afstand, in corona-tijd daar. Omdat ze het belangrijker vinden dan de gezondheid. Structureel racisme heeft in die honderden jaren heel veel meer doden veroorzaakt dan het ‘Chinese’ virus.

  Maar nee. Gearriveerde ‘televisiepersoonlijkheden’ moeten veilig vanachter hun desk belerend oordelen over de ‘provocerende’ uitspraken in plaats van over de aanleiding te geven.

  Akwasi heeft inderdaad een theateropleiding gedaan ja. Iedereen heeft het nog steeds over zijn optreden op de De Dam. Dus die opleiding is zeker wel van pas gekomen.

  En pop-diva Beyonce vergelijken met een niet commerciële rapper uit Amsterdam. Ze is praktisch miljardair en gaat niet op een podium staan bij een demonstratie maar kiest er voor om volledig in de makiage via social media een boodschap te delen. Allebei de bijdrages zijn belangrijk voor de algemene boodschap.
  Bovendien Beyonce heeft al veel eerder in woord en beeld haar afkeer van de politie laten blijken en kreeg ook kritiek daarop:

  http://www.rollingstone.com/music/music-news/beyonce-explains-why-formation-video-is-not-anti-police-53416/

 23. Grace

  🤮🤮👎👎

 24. Lilly Labiamus

  Met deze agressieve en hypocriete malloot win je je #BLM-oorlog niet. Uit de media weren, dit figuur.

 25. Truus

  @Akwasowieso.. HA HA HA

 26. Bep

  Ik kijk niet meer naar M.

  Onrealistische meningen, mensen en veel gedraai.Op NPO 2 is Kees Fiets, fantastisch!

 27. Xxxx

  Had eigenlijk nog nooit van Akwasi gehoord. Mensen voelen racisme. Ben buschauffeur op lijndiensten van oost en ook in het midden en westen van het land werkzaam geweest. Ik zie nooit racisme. Ik hoor en zie en spreek toch echt hele volksstammen per dag. Ik zie dat niet. Mensen zijn over het algemeen juist vriendelijk en behulpzaam. Ook veel mensen die naar me zwaaien zowel Nederlanders als allochtoon. Zie het probleem niet. Ik krijg toch echt veel passagiers die achter in de bus stappen. We maken er met zijn allen een probleem van.

 28. Koe Man

  Die zwarten, asielzoekers, mocro’s etc. zijn inderdaad zelf de grootste racisten. Moeten niks van Nederlanders hebben, behalve als ze hun hand op kunnen houden.

 29. Zalmneusje

  Altijd zo spart dat mensen het hebben over ‘uigescholden worden voor Zwarte Piet’. Hoe kun je je beledigd voelen als je wordt uitgemaakt voor een uiterst geliefd (fictief) personage. Dat is hetzelfde als boos worden omdat je wordt ‘uitgescholden’ worden voor Doornroosje of Roodkapje.

 30. Johan D.

  Wie zijn dat, wat zijn dat ? Akwasi, Evert en Patty ?

 31. George

  @Akwasowieso

  “Waarom staan al die mensen, met mondkapje en op anderhalve meter afstand, in corona-tijd daar. Omdat ze het belangrijker vinden dan de gezondheid.”

  Spijker op z’n kop, ze vinden zichzelf belangrijker dan andersmans gezondheid. Maar dat zul jij nooit begijpen want jij geeft af op mensen die “veilig vanachter hun desk belerend oordelen”, en dat veilig vind jij neit zo belangrijk.

 32. Klaas Flink

  en wij walgen weer van Patty, helpt ook niks

 33. MolTalk

  Doe mij maar Akwasi Frimpong.

 34. Plain de La Fontain

  Akwasowiso;

  Je hebt je roeping gemist;

  Bagataliseur bij de omroep of kartel! In lange eentonige epistels de angel eruit halen en hapklaar serveren voor de bevolking. Lijkt wel de Apartheid SA!

 35. Peter Selie

  Akwasowiso. -Manager van hem – je praat recht wat krom is – populistisch gebrabbel waar we dwars door heen kijken –

 36. robb

  Hij ging veel te ver hier bereik je niks mee ,wij blanke kunnen ons niet voorstellen hoe het voelt om steeds maar weer te horen dat je zwart bent en er niet bij hoort wat doet dat met een mens en hoeveel kan je aan als mens aan , ik kan goed voorstellen dat je ineens door het lint gaat en er alles uitgooit wat je jaren lang hebt opgekropt.

 37. HBaz

  Misschien kunnen ze die Akwasi in november beter preventief vastzetten. Maar dan wel samen met Patty en Evert.

 38. Witmang

  Het is een gotspe da er in Nederland institutioneel racisme zou zijn. De situatie hier is niet te vergelijken met die in de USA. Al moet ik eerlijk bekennen dat wanneer ik die zeurpiet zo agressief tekeer zie gaan, ik toch een beetje rascistisch begin te worden.

 39. Abij

  Wat in Amerika gebeurd is heel erg! Maar moeten wij hier in NL daar zo in meegaan en er weer dat hele zwarte piet gebeuren bij halen schandalig! Als iedereen die allemaal kind zijn geweest de kindertijd zijn opgegroeid met sint en piet het zo opgevat hadden als wat nu aangepraat word als racisme dan liep iedereen nu met een trauma rond! Akwasi dit komt je gewoon goed uit omdat je een kleurtje hebt!!!!!!

 40. Marijke

  George 11.07, helemaal met je eens!!

 41. 💭

  Op Radio Veronica werden zojuist excuses aangeboden omdat ze gisteren iets verkeerd gezegd zouden hebben over die kopschopper….

 42. Sandra

  Waarom proberen jullie akwasie monddood te maken? Moeten jullie nu de racistische uitlatingen ( neger, ga terug naar je land etc)jullie horen. Dat doen jullie al honderden jaren. Jullie verschuilen je achter zgn dat zwarte piet een kinderfeest is? Achterlijke leugenaars, jullie vieren het op werkplaatsen waar geen kinderen komen. Wat hij heeft bereikt door hard te werken proberen jullie nu kapot te maken . Jullie zijn de imbicielen en haatzaaiers. En discrimineren op scholen..werkplaatsen..haat straalt van jullie gezicht af. Al dat haat weerkaatst en blijft wel in jullie genen en je familie!

 43. Sas

  Wat een enorme hoeveelheid negativiteit…… Het houd nooit op, iedereen zanikt er op los. Laat een ieder een mening hebben en respecteer óók de mening van die ander. Snap nog steeds niet wat een kleur los kan maken. Het heeft waarschijnlijk ook niets met kleur te maken; vertel het mij maar. Gek is het in elk geval wel dat wanneer de zon zich maar even laat zien we mer z’n allen naar het strand hollen om ook maar zo’n prachtig kleurtje te krijgen. Word wel een beetje misselijk van al het ongenuanceerde gelul, veel mensen praten maar na……. Hoe dom is dat. Een ietsje verdraagzaamheid zou fijn zijn en een hele hoop schelen.

 44. gregor

  Het staat m.i. volkomen buiten kijf dat die Akwasi fout bezig is. Overigens heeft hij zelf alle kansen van de wereld gehad, veel meer dan heel, heel erg veel mensen, en heeft hij bij geboorte blijkbaar miljoenen meegekregen. Dat hij ´dan zo slecht tegen verkeerd behandelt worden kan zodat deze versprekingen hem maar vergeven moeten worden´ , is hem dus ingefluistert door anderen. Zoals ik vermoedt dat ALLES wat hij zegt wordt ingegeven door anderen. Een heel verwende, wereldvreemde absolute idioot, en er moet niet opgehouden worden in zijn verleden te graven, zodat dit zogenaamde boegbeeld vanzelf implodeert, WANT ER KLOPT NIETS VAN ZIJN VERHAAL !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.