M behandelt Akwasi met fluwelen handschoenen

Geplaatst op za 06 jun 2020 om 8:10

Margriet van der Linden liet haar gast Akwasi vrijdagavond wel héél makkelijk wegkomen met de omstreden beelden waarop hij oproept tot geweld tegen Zwarte Piet. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Uitgerekend op de dag dat Akwasi bij M een liedje kwam zingen, ging een filmpje viral van zijn uitspraken tijdens het omstreden Dam-protest van afgelopen maandag: “Op het moment in november dat ik een Zwarte Piet zie: ik trap hoogst persoonlijk op zijn gezicht. Ik ben klaar!

Van der Linden vroeg Akwasi om een reactie. “Hoe moeten we deze uitspraak aanhoren Awkwasi?

De reactie luidde als volgt:

I said what I said. Ik denk dat als mensen dit ziet denken: wat heftig, hij roept op tot geweld. Dat is het absoluut niet. Ik roep op tot verzet, ik sta daar op een protest. We zijn allemaal mensen die het beu zijn. Ikzelf, als je me kent, dan weet je dat ik geen vlieg kwaad doe en al helemaal niet zomaar iemand…

Maar wat ik wel wil zeggen: Zwarte Piet is een fictief persoon. We weten allemaal dat Zwarte Piet niet bestaat, dus hoe ga ik iemand pijn doen die niet bestaat? Daar heb ik het over, weet je. Elke keer als ik een Zwarte Piet zie, elk jaar, elke keer weer, dan voelt dat als een klap in mijn gezicht. Dat komt wel ergens vandaan hè?

Je hebt mij nog nooit zo boos gezien. Voor de mensen die mij wel eens op tv zien: ik ben altijd kalm en rustig, maar ik heb het een en ander meegemaakt waardoor dat ergens vandaan komt. Het is een bepaalde opgekropte woede en jaar na jaar heb ik klappen gekregen. Ik wou dat je het kon zien. Het zijn onzichtbare littekens geworden. Het doet pijn.

Laten we alsjeblieft blijven denken dat Zwarte Piet niet echt is. Het heeft geen BSN en betaalt geen belasting. Ik zou nooit zomaar iemand pijn doen. Dat ben ik niet, dat zit niet in mijn aard en karakter. Dus ik roep op tot verzet en never niet tot geweld.

Het leidde niet tot een kritische vraag van Van der Linden. “Helder“, zei ze, waarna ze doorging naar het volgende onderwerp.

Reacties

Het leidt tot verbaasde reacties op social media. “Die jongen die eerder opriep tot geweld op de Dam staat nu primetime te rappen bij M over hoe hij gediscrimineerd wordt. Rare tijden“, zegt Telegraaf-sterjournalist Wierd Duk. En cynisch: “Het vuur werd hem aan de schenen gelegd. Dat zie je niet vaak.

Collega Rob Hoogland ergerde zich aan de samenvatting ‘helder’. “Zijn relaas was blijkbaar onweerlegbaar, Wierd.

Kijker Marius: “Heel jammer Margriet, dat je het als helder bestempeld en hem niet verder aanspreekt over zijn duidelijke oproep tot geweld…kan er niet bij. Slecht interview. Daar komt bij dat hij eigenlijk al niet in de studio uitgenodigd had moeten zijn.

Opiniediva Marianne Zwagerman: “Hoe werkt dat toch op zo’n redactievergadering? ‘Iemand dreigt zwarte pieten in hun gezicht te trappen’ ‘Oh leuk, laten we hem uitnodigen om een liedje te komen zingen’.

M stoot zich voor de tweede keer aan dezelfde steen, vindt zij. “Och hemel Margriet hing na de oorlogsmisdadiger die de NPO liever ‘jihadbruid’ noemt nog een keer plat op de bek. Hallo leercurve.”

Opiniemaker Sywert van Lienden: “5 juni 2020 en het gaat alweer over Zwarte Piet bij de NPO (inclusief zeggen dat ‘we allemaal weten dat hij niet bestaat’, om 19:00).”

Het fragment:

Foto: KRO-NCRV
131 Reacties op “M behandelt Akwasi met fluwelen handschoenen”


 1. RaymondVL

  Je verwacht het niet bij de NPO! Oproepen tot geweld wordt beloond met een ereplekje in de talkshow van die leuke jongen Margriet van der Linden.

 2. Greet

  Vanaf deze week kijk ik niet meer, helemaal gehad met die talkshow.Ging me steeds meer ergeren.Liever de herhaling van Typisch Veluwe met meneer Edelman.

 3. Joris

  Smerige linkse bende bij die kutstaatsomroep.
  Alsof er geen andere meningen zijn in dit land.
  Dit land is ziek, doodziek.

 4. Zo is het

  Mevrouw M. spuugt 15 miljoen Nederlanders in het gezicht met haar ‘helder’.

  Met pek en veren van de buis met dit stuk verdriet.

 5. Sander

  Deze hele discussie gaat dit jaar volledig uit de hand lopen. Hij zegt het, de volgende slaat een zwarte piet inderdaad in zijn gezicht onder het motto: We lopen hier nu een paar jaar voor te waarschuwen. Dan moet het maar zo.

 6. Snuifje

  M kan je niet meer serieus nemen. Jammer dat die Akwasi het verpest voor de mensen die wel goede en oprechte bedoelingen hebben. Wat een sukkel.

 7. Maarten

  Ach ja met een VVD die het partijprogramma van Groen links uitvoert krijg je dit soort televisie.
  Die arrogante tv baasjes zitten in hun eigen extreem linkse bubbel en hebben geen idee hoe de rest van Nederland reilt en zeilt.

 8. Opgepompte bloedworst

  Dit is toch die vrouw die ook een isis strijder ging interviewen met kerst???

  Ik vraag mij af waar de Nederlandse regering mee bezig is?

 9. Sander

  Krijg ern hekel aan n e g e r s op deze manier. Klote M

 10. Ard

  Margriet kan en heeft het gewoon niet. En ZP is inderdaad een fictief persoon dus die kun je moeilijk op zijn gezicht trappen.

 11. Jasper

  Zijn er werkelijk nog mensen die naar dat manwijf kijken?

 12. KlimaatOptimist

  Dit zei ik gister al

  Akwazig is gewoon een pannenkoek.. Heb niets tegen zijn huidskleur, ben zelf zwart, maar wat er uit die man zijn mond komt is echt bagger! Hij probeert sympathiek over te komen, hij probeert ‘slim’ over te komen.. Maar alles behalve dat.. Hij komt eerder heel dom over als je het mij vraagt..

  Ik als zwarte heb die zielige teksten en die optochten niet nodig!
  Ik heb genoeg racisme mee gemaakt, maar go on.. 90% van de Nederlanders zijn normaal..
  Dus dat groepje roeptoeters moet niet doen alsof we hier in Amerika leven.. Met dat gedrag van die KOZP en BLM ga je juist een afkeer creëren omdat veel mensen gewoon normaal zijn maar nu worden verweten racist te zijn!

  Vorm een blok, of front en zorg voor een verandering, maar niet door van die protesten want dat haalt racisme niet uit een maatschappij..
  Het wekt eerder ergernis op dan de juiste gedachten de 90% goedwillende bevolking..

  Get ya head up, en leef.. Go on..

 13. B

  Bij de reacties de hele Televaag citeren is lui gedrag MC en gaan jullie ook mee in grachtengordel geneuzel. Blijft staan dat ook niet Amsterdamse Nederlanders zich aan Akwasi ergeren . Al die mensen die op de Dam stonden voor een overigens goede zaak moeten gewoon in quarantaine en zeker niet in een studio gaan zitten.

 14. Zwarte Piet

  Mongooltje die gast , ik blijf gewoon komen of je nou leuk vind of niet .
  En hoe haal je het in hoofd ons zwarte Pieten met een neger te vergelijken .
  Namelijk er zijn een paar grote verschillen
  1 Zwarte Piet komt enkel een paar weken per jaar hier op een soort vakantie en gaat daarna gewoon weer na hui
  2 Zwarte Piet krijgt geen ww of bijstand
  3 Een neger haalt je huis leeg , Zwarte Piet komt kadootjes brengen

 15. frank

  Lees dit stukje over die flapdrol maar eens.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/rapper-akwasi-in-2017-ik-ben-ashanti-die-verkochten-arme-ghanezen-als-slaven-aan-de-nederlanders/

 16. FENNA

  Hij kreeg ruimte voor zijn reactie van dat geknipte stukje beeld.

  M: netjes zonder oordeel.

  Eenzijdig zwart maken hebben we de Telegraf voor.

 17. Captain Caveman

  Het is begin Juni! Gezeik van die zielige negers begint nu al! legitiem dankzij de linkse media wordt de blanke Hollander ingemasseerd dat ‘we’ een ‘probleem’ hebben! Welk ‘probleem”? Nou dat probleem wat op die stukjes karton staat gekalkt en omhoog wordt gehouden door-alweer-protesterende beroepswerkelozen! Het ‘probleem’ dat we met geweld te maken krijgen als we er anders over denken, dreigt de import afrikaan!! Ga maar terug naar dat prachtige afrika en verbaas je over de zinloze stammenmoorden onderling wasrbij weerlize baby’s, kinderen, ouderen, vrouwen als beesten worden afgemaakt omdat ze volgens een zwaar stonede medicijnman bezeten zijn van ‘boze’ geesten! En dat soort denkbeelden worden liefdevol omarmt en uitgedragen via links. Gezeik over adolf terwijl in het prachtige afrika nu nog steeds dagelijks honderden mensen afgeslacht worden om NIKS!!

 18. Sinterklaas

  En o o wat willen die linkse tokkies toch graag mijn paard pijpen wat vind de partij voor de dieren daarvan ?

 19. De kerstman

  Waar zijn de gouden tijden gebleven ik nog vechtend op straat was met mijn concurent sinterklaas maar altijd verloor dankzij zijn hulp zwarte piet

 20. Anne

  Er is een boek over onze ondergang geschreven:
  ‘The Strange Death of Europe’ door Douglas Murray

  Waarom Europa zelfmoord pleegt. Aanrader.

 21. Ingrid 🌼

  Wat is er aan de hand met de Telegraaf. Weinig nieuws en dan gaan we karaktermoord plegen op mensen . Het is nog nooit zo erg geweest . Zoals daar de ratten uit het riool kruipen. 🐀🐀🐀🐀🐀

  Femke,André, Margriet iedereen komt aan de beurt. Bah wat zijn ze daar eng bezig bij de Telegraaf. .
  Alles wordt uitvergroot.
  🐁 🐁 🐁 🐁 🐁🐀🐀🐀🐀🐀🐀

 22. Sender

  We keken vooral naar een hele boze Akwasi en een gespreksmevr die de boel opstookte. Jammer en vooral een gemiste kans. Zang/rap van Akwasi was niet bijster goed en bereikt op deze manier een averechts effect.M was eveneens niet kritisch tegenover Huys eveneens, weer een gemiste kans.
  Een vader die vertelde over zijn overleden zoon (de Hond) was in de huiskamer iets dat ons stil maakte. Maar voornamelijk door wat Maurice zelf vertelde, het aandeel van der Linden, was nul.

 23. xander

  Het programma ‘Dit is M’ is een verkeerde afspiegeling van de samenleving en denkt met zogenaamde diversiteit goed te doen maar het wekt alleen maar haat en woede op bij een groot deel van goed bedoelde kijkers.

  Wat ‘dit is M’ blijkbaar niet begrijpt is dat ze JUIST polariseren door de hele week (en dit doen ze wel vaker) een hele tafel met donkere (of zwarte ik weet even niet meer wat ik mag zeggen) mensen neer te zetten en deze los te laten gaan op alles wat er hier in Nederland (blijkbaar) verkeerd gaat in het land.

  Zoals het vraagstuk waarom zwarte mensen ondervertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer. Er worden dan vijf mensen aan tafel gezet (4 zwart, 1 wit) waarvan drie PvdA, een D66 en een (links) onbekende ‘jongeren’ vertegenwoordigster. Dat is geen afspiegeling en daarmee ga je het vraagstuk waarom er weinig zwarten in de Tweede Kamer zitten natuurlijk niet op een faire manier discussiëren! Als je logisch nadenkt is het antwoord namelijk niet zo moeilijk:
  1) Er staan er niet veel op de kieslijst (en tegenwoordig worden degene die er wel op staan hoog gezet dus dat is geen argument)
  2) De kiezer stemt er blijkbaar niet op

  En als je keer op keer onderwerpen aankaart m.b.t. ondervertegenwoordiging van zwarte mensen wees dan ook zo fair om eens de oververtegenwoordiging aan te kaarten die er bij bepaalde problemen in Nederland zijn.

  Zelfs het fragment van Rutte waarin hij zei dat Zwarte Piet niet meer kan (iets waar jullie als links toch blij mee zouden moeten zijn) werd gister negatief geconnoteerd. Daar schrok ik van. Margriet probeerde de Minister President die een goed verhaal had over zwarte piet als negatief te bestempelen en op deze manier een wig te creëren.

  Verder was er gister in de uitzending te zien hoe de politie in Amerika een (blanke oudere man) een duw gaf en de man heel verkeerd viel. Maar waarom meld en toont het programma niet dat er al vele doden zijn gevallen door de plunderingen? Word het plunderen door de vingers gezien omdat men vindt dat de woede bij de zwarte bevolking te rechtvaardigen is? De dood van Floyd was verschrikkelijk maar hetgeen er daarna wordt gepleegd aan moorden en plunderen is thans verschrikkelijker. En dit wordt voor lief genomen.

 24. By the way

  Gelukkig zijn er meer mensen die Akwasi niet (willen) kennen dan die hem wel kennen. En die laatste groep is naar verluidt aan het krimpen.

 25. r hadders

  dat M al jaren het irma grese kapsel draagt is veel pijnlijker!

 26. Ingmar

  Die zachte en lieve millenial houding, overdreven laten zien dat je kwetsbaar bent om maar niet te hard worden aangepakt door blanken hatende allochtonen die hier heerlijk parasiteren op de staatskas. Want werken en meedoen doen ze niet! Als ik in mijn bedrijf de beste programmeur niet aanneem omdat ie een kleurtje heeft heb ik daar toch mezelf mee. En als ik dan gedwongen wordt hem/haar aan te nemen zou je er dan wel moeten gaan werken wetende dat je niet welkom bent. En denk je nou echt dat ik, als blanke, zal worden aangenomen in dat roti restaurant in de bijlmer?

 27. Andrew

  Grappig mannetje, hij mag z’n psychiater wel weer eens bezoeken.

 28. Wyatt

  Wat is dit voor rechts populistische site geworden?

 29. Huismaker

  Alleen blanken discrimineren. De rest is slachtoffer. Daarom moeten blanken boete doen. Het zijn allemaal -isten. En kijk eens naar Rutte. Die man wil ons land en tradities in de uitverkoop doen. Aansluiten bij het Grote Duits Rijk (Merkel), Molens wisselen door Windturbines (230m hoog), Bomen verbranden (Biomassa), Van 130 naar 100km (op verzoek van de vvd-ers), Illegalen mogen in de huizen wonen, bestemd voor woningzoekenden. En nu sluit Rutte zich aan bij deze club. Vergeven van Haat. Intense haat. En nu recht lullen voor de camera. Tuurlijk. Alsof we achterlijk zijn.

  TIP:
  Kijk eens naar Ongehoord Nederland (Panel #14) met Peter Siebelt. En schrik van de ware agenda van wat er speelt.

 30. Geertje.

  Huismaker zal ik jou eens een tip geven?

 31. Wessel

  De woke-mensen zullen niet rusten tot onze maatschappijen kapot zijn, tot alle landen even achterlijk en armzalig zijn als sub-sahara landen waar iedereen arm en berooid is. Maar het ergst zijn nog wel de mensen met macht en invloed in het Westen die zo bang en laf zijn dat ze er aan meewerken.

 32. Helder

  ‘Dus ik roep op tot verzet en never niet tot geweld.’

  ‘Never niet’ is een dubbele ontkenning. Helder.

 33. Ingmar

  Het sjagrijn zit hoog bij veel mensen. Op het RTL nieuws ook al dat gezeik en verwijzingen naar websites waarop handleidingen staan voor het toepassen van juist onderdanig gedrag van blank naar zwart toe! Hoe je je schaamte over je huidskleur, blank, moet verdedigen en excuseren naar de zwarten toe!
  Weg met dat Amsterdamse/randstad gezeik! Inderdaad, bij reportages in de meest afgelegen boeredorpjes in de veenkolonie een commentasr van bewoner; ‘ hup, stast er een dikke moslima te tetteren in beeld!

 34. Theus

  Akwasi awkward

 35. Wessel

  De enige landen die wel welvarend zullen overleven zijn de Oost Aziatische landen die niet meegaan in de waanzin om de eigen bevolking te demoniseren.

 36. Kneefel

  Tja Margriet, de overdreven aandacht afgelopen week voor zwart en als er een witte aan tafel zit, gast het ook over zwart… Is dat uit medeleven of zieligheid… Hopelijk niet het laatste, alhoewel de toon er wel naar was… Hopelijk vanaf maandag weer normale uitzendingen…divers. En ik heb het helemaal gehad met die Akwasi….

 37. Maria

  Toch opvallend, dat veel mensen zo`n zelfmedelijden hebben. Een groot deel van hen (of hun ouders) kregen dankzij allerlei maatregelen snel een huis in een kansrijke stad zoals Amsterdam, de kinderen kunnen zomerschool krijgen en dankzij “positieve actie” heb je meer kans op een gewilde baan. Hoe zouden Amsterdammers hier nou tegenaan kijken die niet meer welkom waren in de stad en naar Flevoland moesten verhuizen?

 38. Dave Stryker

  Veel van die zielige surinamers zetten dan in 1 keer dat zwaar aangezette accent op! Daar kom je als blanke toch ook niet meer bij als je dat hoort! Zelfde als een tukker begint in de randstad. Wordt hij ook vreemd bekeken! Maar nu mieten wij dit allemaal doodserieus nemen! Nee hoor.. ze mogen en kunnen ook terug naar hun gekuefde land, maar dat gebeurt niet. Net even te comfortabel al die uitkeringen, toeslagen, subsidies, kortingen, toelage’s die hier zonder vragen wordt overgemaakt als dank voor het niets doen!

 39. Cor Netto

  Ook al is het zomer, Margriet zakt zo’n beetje dagelijks door het ijs. Wegkijken tot kunst verheven.

 40. Bart

  Akwasi heeft jaren van opgekropte woede in zich maar doet zich in talkshows altijd voor als een persoon die hij niet is. Zogenaamd wil hij verbinden maar in werkelijkheid wil hij dat helemaal niet. Hij wil wraak op deze generatie van blanke mensen vanwege de slavernij van vroeger. Niet goedschiks dan wel kwaadschiks.

 41. Dries Roel Vink

  Totaal ongeloofwaardig deze M. Ik haak nu ook af.
  Geeft in elk geval dat de NPO een links bolwerk is en dat is meer dan zorgelijk!

 42. real-Opportunist

  Wat een leeghoofden hier, die niet in staat zijn de context te begrijpen. Die Wilders en Baudet gaan veel verder. Maar ach, het heeft waarschijnlijk met intelligentie te maken, eigenlijk het ontbreken ervan.

 43. Kuis

  NPO leeft in een bubbel van subsidies en linkse propaganda. Zolang er kijkers zijn zullen ze op basis daarvan alles rechtvaardigen.
  WOB verzoek naar alle appjes van het volledige NPO bestuur laten doen?

 44. Sip

  Wordt het niet tijd eens te stoppen met die demonstraties en de eindeloze discussies. We hebben wel andere problemen in Nederland. Als Halsema de eerste had verboden (want we verbieden samenkomsten) dan waren er geen verdere meer gekomen.

 45. Annoniemus

  Akwasi, beroeps…klager , huiler , jankerd , zeikerd, zielig doen , racismekaarttekker , afgever op Nederland , kortom, Akwasi als het je niet bevalt hier , rot dan op !!

 46. aammehoela

  Gisteren naar Twan Huys gekeken bij M vanwege die mafkees Trump. Hierna Maurice de Hond over zijn overleden zoon en hierna snel weggezapt. Ben helemaal klaar met dat gezeur over racisme en Zwarte Piet. Uiteraard vind ik het wel schandalig wat er in de USA allemaal gebeurd is, maar dat is wat anders dan Zwarte Piet, een kinderfiguur uit de 14e eeuw.

 47. Rob

  Wat mij niet bevalit is dat de berichtgeving de afgelopen week eenzijdig is. Er zijn veel mensen die zich verbazen over de demonstraties, de ophef en alle aandacht. Er zouden aan de tafels van talkshows ook mensen moeten zitten die zich kritisch uiten. Anyway, M kijk ik niet naar. Te activistisch, te veel opkomend voor minderheden. Nederland, en dat geldt voor bijna heel Europa, is sowieso naar de klote. Hoe denk je dat de meeste landen er over pakweg 50 jaar uitzien? Black en Arab zullen de boventoon voeren. Al het politiek correcte gelul moet echt stoppen.

 48. Zo zit het

  Gisteren even nog Op1 gekeken. Heel kort maar. Zwarte Piet heette ineens Black Piet. Ben gelijk weggezapt. Lang leve Zwarte Piet. Lang leve Zwarte Piet……………….

 49. Hendrik Suhasulewanepatty

  Wyatt kruip jij gauw eens weer terug onder jou steen, man

 50. Geilneef

  Gewoon een verdienmodel,telkens groter maken want de schoorsteen moet blijven roken

 51. critikast

  M laat iedereen wegkomen. Ze is al lang blij dat ze gasten heeft die een beetje in de publiciteit staan. Alleen de eerste kritische en doordachte vraag moet ze nog stellen. Ze koketteert liever met Amsterdam, de grachtengordel, slijmerige opmerkingen en vooral niet in discussie gaan , maar klakkeloos ja knikken en al weer op haar blaadje kijken voor de volgende vraag. Hoe dat komt? M overschat zichzelf, heeft nooit een journalistieke opleiding gehad, luistert niet naar haar gasten, maar toont liever meewarigheid, medelijden en randstedelijke arrogantie. Ongeschikt voor dit vakdus ! Niet meer kijken = niet meer ergeren !

 52. Ad Janssen

  Even tevoren zag ik het programma Ewoud in Kaapstad waar niemand klaagt over discriminatie omdat ze daar allemaal een kleurtje hebben.
  Voor gekwetste klaagmensen als Akwasi, meneer Airfryer en al die anderen lijkt me dat de ideale plek op aarde. Ik help ze graag met inpakken…

 53. Hendrik Suhasulewanepatty

  Zwarte piet moet blijven, zwarte awazig moet weg.

 54. Sander

  Wat ben ik blij dat ik alleen nog stream en deze onzin allemaal niet mee krijg.

 55. Danny

  @Hendrik

  Zwarte Piet is een verloren zaak.

  Het gaat nu om het overleven van de blanke westerse beschaving.

 56. Sip

  Ik kijk niet naar M (waardeloos) maar ik heb begrepen dat men zich nu al afzet tegen zwarte piet. Mensen, schaf dan dat feest helemaal af want Akwasi wil zwarte piet iet aan doen. Ik snap er helemaal niets meer van; wie discrimineert hier nu ?

 57. Cees

  Ze zegt ook vaak: “hebben jullie dit gezien” Nou Margriet ik ben allang gestopt met het kijken naar jouw programma.

 58. Marco

  Wel opvallend dat de meeste reacties hier die negatief zijn over Akwasi, ook de interviewer beledigen wegens haar uiterlijk. Regressieve types.
  Onhandige uitspraak van een verder meesterlijke Akwasi. Beter stoppen we nu met deze #fophef en voeren we structurele antiracistische maatregelen door. Kick Out ZP nog dit jaar, Kick Out etnisch profileren en Kick Out het gehele neokoloniale kapitalisme inclusief wto en imf.

 59. Ajoly

  Daar heb je die racisten weer. Zijn jullie zo hardleers? En laat hem zijn mening geven. Dat hebben jullie al jarenlang gedaan. Er moet een Silvana Simons bokaal en een Akwasi bokaal komen net als een Pim Fortuyn bokaal. Ode aan die 2mensen.

 60. HBaz

  Hier reageren veel enge mensen met vooroordelen. De tijd voor het item was voorbij dus ging Margriet door met het volgende onderwerp.

 61. Belangrijke Zaken

  Marco: Natuurlijk, kritiek leveren is zo onprogressief!
  Ajoly: Helemaal mee eens.
  HBaz: Ah, dus zo werkt dat.

  En nu allemaal op de knie voor deze meneer. Nee, niet alleen jullie drie. Iedereen! Op! De! Knie!

 62. john de nikkser

  gelijk terug sturen naar de een of anderen bananenrepubliek weg met die oproerkraaiers .denken dat zij alles kunnen zeggen hier . en m van de buis die linkse trut

 63. Wyatt

  Heerlijk dat die achterhaalde Piet gaat verdwijnen afgelopen dagen genoten van de reactie op social media.

  Zelfs de premier zit in dat zwarte piet echt niet meer van deze tijd is. Nu al die trieste pro piet figuren nog.

 64. Ajoly

  Net gelezen een neger haalt je huis leeg ha ha ha laat me niet lachen. Jullie haalden hele landen leeg. Het begon toen jullie de oceaan over gingen om te plunderen. Daar is het allemaal mee begonnen. Dat plunderen hebben we van jullie geleerd.

 65. Jaap Punter

  Dat hele programma M. is niets anders dan zendtijd voor politieke partijen.

 66. Sender

  @critikast,

  Ik lees je bericht en eigenlijk is daar alles mee gezegd. Mooi samengevat. Chapeau.
  Later bedacht ik nog even, Akwasi doet ook diverse televisieprogramma’s ook iets met kids toch??? Daarvoor is wel inlevingsvermogen vereist en dat lukt hem goed als groter gegroeid kind. Maar hij deed tenslotte ook toneelschool, dat verklaart veel. Emoties tonen, spelen dus, lachen, huilen wordt je daar allemaal geleerd zodat het heel overtuigend is.

 67. Ajoly

  Net gelezen dat donkere mensen je huis leeg halen en dat doet zwarte Piet niet. Ik zeg donkere mensen want stond dat ik dat woord niet mag gebruiken wat werd gebruikt teveel gebruikt of zo. Maar goed jullie haalden vroeger hele landen leeg daar is het mee begonnen. Vanaf toen jullie met je bootjes de oceaan over gingen om te plunderen. Dus gewoon van jullie geleerd.

 68. Dave Stryker

  Kijken hoe die koppen staan als 400 neo nazis het Kwaku festival komen verbouwen. Strop voor de belastingbetaler. Van A tot Z gesubsidieerd!!

 69. GrijzePilion

  Ah rot lekker op met zwarte piet. Fictief en onzinnig. Dat mensen hier nog steeds over vallen zegt genoeg over de staat van de samenleving.

  Akwasi mag zeggen wat hij wilt.

 70. robb

  Het vrije woord , als het rechts kliekje het niet bevalt vallen ze M aan ga door M je hebt nog heel veel werk te doen als ik de reacties hier lees , als ze willen komen nodig het rechts kliekje uit laat ze hun verhaal doen bij jou aan tafel .

 71. Akwardi

  Een fictief persoon, waar maak je je dan ook over?
  En oproepen tot geweld op een demonstratie tegen zgn politiegeweld in Nederland, hoe achterlijk kun je zijn?

 72. Het Vrije Woord

  robb, je vindt dus dat M “het rechts kliekje”[sic] maar naar links moet ombuigen?

  Dacht ik toch dat het een praatprogramma was, niet een evangelisatieprogramma.

 73. Pippo de clown

  Ik en velen met met mij werken zich helemaal naar de kloten en voor wat? Begin het heel erg zat te worden dat mensen wie geen klap uitvoeren mij en anderen weg zetten als racist. En dan ook nog vertellen dat zwarte piet hem mentale klappen en littekens heeft opgeleverd. Serieus is dat alles? Dan sta je wel heel erg zwak in je schoenen dat je daar een trauma van loopt. Iets vertelt me dat hij nog veel meer gaat janken want het levert geld op. En wij betalen wel om ons in de grond te laten trappen. Links en rechts bestaat niet we worden tegen elkaar uitgespeeld we moeten mensen beoordelen op gedrag en niet op uiterlijk. Jank gedrag is in ieder geval zeer negatief en moet vooral niet worden aangemoedigd.

 74. linksehekshalsema

  Wat een prachtig optreden van mijn vriend Akwasi gisteren bij mijn vriendin Margriet.

  Bij deze wil ik u ook graag mededelen dat wij van de gemeente Amsterdam plannen hebben om het Paleis op de Dam over te nemen en in te richten als museum. Er komen wisselende tentoonstellingen over het onrecht door de witte man tegen onze gekleurde medemens. De bedoeling is om de witte mensen en met name de witte mannen constant bewust te maken hoe in en in slecht ze zijn.

 75. Ad

  Je leest in MC regelmatig dat NPO de programma’s invullen, maar dat zijn toch echt de werkverschaffingsomroepjes. Bij M zie je duidelijk dat de grondslag van KRONCRV er niet meer toe doet. Het zijn gewoon zeven letters en hebben lak aan alles van waar ze uit zijn voorgekomen. Ooit heb ik ze benaderd hierover, ze reageren gewoon niet. Als Van der Linden ballen heeft, durft ze zelf eens een interview aan over de controversiële wijze van programma’s presenteren met een wel zeer selectieve, bevooroordeelde keuze van gasten, met als enig doel: polariseren.

 76. anoniem

  Terwijl de zomer aanstormt, barst alweer de sinterklaasdiscussie los….

  Mijn standpunt is de afgelopen jaren niet gewijzigd.. :-)

 77. JasperV

  Tijdens de demonstratie tegen geweld riep hij riep duidelijk op tot geweld en niet tot verzet, maar M is kennelijk doof of wilde het niet horen. Schande dat hij hier mee wegkomt.

 78. Arie op safari

  Apart dat de hele situatie begonnen is vanwege geweld, daar gaat deels de demonstratie om.. En dat valt niet goed te praten..
  Dat vervolgens individuen uit dezelfde groep oproepen tot agressief geweld, het intrappen van iemand zijn gezicht.. dat wordt afgedaan als “helder”?

  Dan is Nederland echt verrot aan het worden..

 79. Keseltje

  Binnenkort zijn alle D66ers op,die zijn dan allemaal al een keer bij M geweest. Beginnen ze dan weer bij het begin,of gaan ze verder met elke Groen-Linkser die ze kunnen vinden? Niet dat het mij veel uitmaakt,want ik kijk al lang niet meer naar die vreselijke linkse bagger.

 80. anoniem

  @Arie op safari: Discriminatie komt bij alle bevolkingsgroepen voor en de spanningen kunnen daarbij oplopen. Sommigen groepen hebben meer macht..

 81. Aardappelpiet

  De NPO is geen afspiegeling van de Nederlandse maatschappij. Veel te links!!

 82. Masterplugger

  Schandelijk! !!! Ik kijk nooit meer….
  Er ma geen waarheden over Marokkanen verteld worden… Nu ook al niet meer over gekleurde medemensen……. alleen nog over blanke Nederlanders en niet bestaand rascisme.
  Ook walg ik van die nederlanders die de situatie hier vergelijken met de werkelijk verschrikkelijke situatie in de VS…. SCHAAM JE!!!

 83. anoniem

  @Aardappelpiet: De NPO is een staatsomroep en aangezien ons kabinet niet links is, is de NPO dat ook niet…

 84. xandertje

  @ad

  Helemaal eens. Het programma ‘Dit is M’ is meer een BNNVARA programma dan een KRONCRV programma. Ik zie er werkelijk waar niks ‘christelijks’ in terug.

 85. Bart

  Ik kijk M niet meer

 86. Helder Denken

  @Huismaker

  Heb jouw bekeken (OngehoordNederland.nl : Het Panel 14)

  Wat een heldere uitzending. Het is allemaal bedachte poppenkast. En wij, als makke schapen, volgen de radicalen blindelings. Bang om hun verzonnen uitspraken. Net als de media.

 87. robb

  Het Vrije Woord , voor mij maakt het niet uit of iemand rechts of links wat ik wel vind dat ze met elkaar moeten praten ,ik zeg rechts kliekje omdat bv Marianne Zwagerman niet wil praten met links ,lees hierboven de rechtse reacties keren zich tegen donkere mensen.

 88. FENNA

  SPECIAAL VOOR AKWASI KOMT 5 DECEMBER DE SINT MET ZWARRRRRRRTE PIET KANGS IN M

 89. Arie op safari

  @anomien 12:33
  Begrijp wat je neerzet.. alleen niet met het als een groep wegzetten..
  Vandaar dat er mijn bericht ook individuen staat..

  Het zijn de extremere individuen binnen iedere groep die voor de totale beeldvorming vormen voor het publiek..
  Dat iemand tegen Zwarte Piet is; prima, want zo is grondwet van Nederland opgesteld dat je je mening mag uiten.. maar om nou te zeggen dat je het met iemand niet eens bent, om vervolgens te moeten menen iemand zijn hoofd in te trappen daarvoor.. gaat helemaal nergens over..

  Daar mag de media een beter evenwicht in vormen, dat extreme punten als dusdanig tegengas krijgen.. heeft niks met machtigere groepen te maken..

 90. Zyy

  “Er moet een Silvana Simons bokaal en een Akwasi bokaal komen net als een Pim Fortuyn bokaal.” Goh, zijn deze 2 zwarte mensen dan ook vermoord in opdracht van “rechts Nederland” zoals Prof Pim vermoord is door “links Nederland” ?
  Laat je nakijken, door een veearts, gast !

 91. anoniem

  @Arie op safari: In de media krijgen mensen de aandacht, die een hoop heisa teweeg brengen. Dat is goed voor de kijk- en verkoopcijfers.. :-)

 92. Atrix

  @real-Opportunist

  Leg uit dan, alsjeblieft. Want Akwasi kreeg gisteren de kans om te zeggen dat het uit de context was gehaald, maar vertelde daar niet bij wat die context dan was! Hij verzuimt, maar ik dus een leeghoofd die de context niet begrijpt.

 93. Atrix

  @Ad Janssen

  Geloof je het zelf? 1/3 van de Kaapstedelingen is blank.

 94. Bob

  Alleen Duk, Hoogland en Zwagerman citeren komt niet erg betrouwbaar over.

 95. Zwarte Piet is geen racisme

  Deze haatneger roept niet op tot verzet hij roept op tot geweld. Ik ga al jaren verkleed als zwarte Piet met de Sint op pad. Als de deze haatneger het zou wagen mij te slaan dan zal ik mij krachtig verdedigen, ik sla heel hard terug meneer Akwasi, weet dat, heel hard!

 96. Momo

  Als je hier nu al over begint, dan is je bedoeling echt alleen maar om mensen te ergeren.

 97. Atrix

  @Zwarte Piet is geen racisme

  Durf je wel, jij met je roe en de Sint met zijn boek tegen deze vredelievende haatzaaier Akwasi?

 98. Pegode

  Het gaat niet meer over geweld van de politie in de VS tegen zwarte mensen en de moord op George Floyd.
  Die vreselijke kozp met aan het hoofd, die zichzelf uitgeroepen messias drammer jerry airfryer en aanhang met name de zelfverheerlijker Akwasi heeft deze vreselijke daad en tragedie ORDINAIR GECLAIMD!
  Een schande om deze tragedie om te buigen naar de Zwartepiet discussie!

 99. ikweethetbeter

  Dit mannetje wil ik nooit meer op TV zien !!!!!!

 100. Witmang

  Ik word zo moe van deze beroepsgekwetsten en deugjankers. Stop er toch mee dit soort mensen een podium te bieden. Overigens zou ik willen voorstellen zwarte piet te vervangen door mannen met witte kappen en jurken.

 101. Boris

  Beter was geweest om Typhoon uit te nodigen. Hij is meer de man van de verbroedering dan de haat en verdeeldheid zaaiende Akwasi. Wat een haat straalt die uit zeg.

 102. FUAll

  Ik heb echt schijt aan al die negers, wat een onzeker volk wat altijd maar stoer doet en zo snel gaat janken…mietjes.

 103. Anouk

  Elke keer als ik opsporing verzocht zie en er ouwe dametjes van 88 in elkaar worden geslagen voor een paar tientjes, dan komt er woede, zoveel woede, vooral omdat je altijd hetzelfde hoort, licht getint of donker uiterlijk!!!! Akwasi dus luister goed! sla die arme roet pietjes maar inelkaar, kom jij lekker achter de tralies bij je vriendjes van opsporing verzocht. Doe dan lafaard!!

 104. fikkie

  Akwasi is een matig begaafde, snel gekrenkte narcist. M. realiseert zich niet half hoe racistisch het was om geen kritische vragen te stellen na zijn warrige “betoog”. “Helder”? Werkelijk?

 105. Fenna

  Gewelddadige Floyd zat 5 jaar in gevangenis voor gewapende overval, en zette pistool tegen buik van zwangere vrouw – Trumps ‘approval rating’ onder zwarten STIJGT juist naar 40% – ‘Juist de Democraten hebben de zwarte gemeenschap in de VS grote schade toegebracht’

  Al die deugers inclusief die nep burgemeester/Groen Links activiste Halsema en die haatzaaier Akwasi zullen wel balen,

 106. Lies

  @Fenna:
  1. Dus dat Floyd een strafblad had rechtvaardigt het politiegeweld dat tegen hem is gebruikt?
  2. dit las ik zojuist op het ‘rechtse FoxNews:
  Indeed, many assumed that the response would help Trump successfully benefit from the 2020 unrest. Among those was Trump himself, who came out strongly arguing for “law and order” –criticizing governors who were not dealing sufficiently harshly with protesters, sending the U.S. military into Washington, D.C., and suggesting he was going to send them into other cities as well.
  But so far, it hasn’t worked out politically as some expected. Trump’s poll numbers continue to decline – Biden currently leads him by eight points in the RealClearPolitics average – a larger amount than even Obama enjoyed when he first ran in 2008, and rather than voters reacting to video of urban looting, they appear more focused on pictures of the U.S. military occupying the Lincoln Memorial.

 107. Lodewijk

  @ Lies

  Het is nog steeds niet helder waarom er wordt gedemonstreerd tegen (vermeend) racisme bij de politie in de VS.

  Wat zijn de feiten?

  Bij deze zaak is er tot nu toe, geen motief van racisme gevonden. We weten nog niet precies wat er zich heeft afgespeeld en waarom de agent zo heeft gehandeld.

  Wel heeft de agent hardhandig opgetreden, maar dat is nog geen “racisme”

  Ook tegen blanken wordt hardhandig opgetreden en zijn er geen demonstraties.

  Vorig jaar werden volgens de database van de Washington Post met door de politie betrokken schietpartijen negen ongewapende zwarte mensen door de politie doodgeschoten, vergeleken met 19 ongewapende blanke mensen.
  De bewering van de demonstranten is dat de politie het op zwarten heeft voorzien. De feiten ondersteunen deze claim niet.

  Er is wel meer confrontatie van zwarten met de politie maar dat is omdat de criminaliteitscijfers onder zwarten erg hoog blijken te zijn.

 108. teuntje

  Kijk nietmeer naar M hoop dat ze oprot kijkt weg slappe doos als het er toe doet net zo links als al die gasten die daar zitten

 109. Miep

  Nu doe net zo lelijk als de meeste ! Jammer

 110. Karel

  Die mensen nog wel volop demonstreren met veel mensen maar evenementen mogen niet doorgaan tot 1 september

 111. Oom Adolf

  Zet hem op de trein en daarna Schnell onder de douche.

 112. Bart

  M kan alleen maar doorzagen over hetzelfde. Verder niets en zal ook niets worden ,ondanks af en toe hoge kijkcijfers. Wat Akwasi betreft, zullen we die maar als een DROEFTOETER beschouwen en verder ook NIETS(nut)

 113. Aan alle bananenplukkers

  Goejenavunt!
  Wij hebben tijd genoeg en daarom zijn we present op alle demonstraties menssuh!eerst demonstreeruh en daarna lekkur kip ettuh jaahjaah.
  Wij zijn beroepsdemonstranten van de wee wee fabriek.
  En nu hertslebetalingen eisen mehsuh!

  Humberto Tan is ons boegbeeld!

 114. Derhal Flynn

  Moet allemaal kapot.
  Geef man huis, woning, onderkomen, veiligheid, leer hem de taal, integreer, draai mee met de samenleving en wordt er onderdeel van.
  Daarna ga je de klaagmuur op en lekker zeiken tegen alle linkse meisjes hoe erg het wel niet is dat er diskriminasie is t en dat het erg is en dat het niet eerlijk is en Zwarte Piet is ook zwart – wel geschminkt natuurlijk, superleuk voor kinderen, moet ook dood, want is erg, en zwart wordt gediscrimineerd.
  Ik zeg, wat een huilebalk, en wat een oelewappers die erin trappen. In hetzelfde rijtje: Sylvana Simons. , Paul de Zeug, Anouk, Ckaudia de Breij (waarschijnlijk, hoogstwaarschijnlijk want linksche deugtrut) en zo nog wat meer.
  Ergo de ergo, ik denk zomaar dat bijvoorberld dat GroteTanden Jandino helemaal niks tegen Zwartepiet heeft.
  Waarom denk ik dat? Nou, dat is omdat Jandino wél gevoel voor humor heeft en een goed ontwikkeld zelfbeeld, dus die hoeft zich niet af te zetten tegen een samenleving, zoals die sneue Akwasi die hem schijnbaar niet zo lekker heeft zitten en vanuit zijn egoïstische kleinzielige wereldbeeldje van gepamperde immigrant met een grote bek de waardes van zijn gastland op de hak neemt.
  Ik zeg: opzouten met je grote bek Akwasi, je bent een lul.

 115. Derhal Flynn

  Nou ja, dat wou ik ff kwijt. Akwasi is een lul.
  En M is een mislukt project. Gevaarlijk voor de burgers van Nederland, gevaarlijk voor de samenleving xoals we hem nu aan het verliezen zijn door dit soort programma’s waarin dit soort mensen een podium krijgt.

 116. Britt Scholte Lover

  Walgelijke linkse talkshow die M , hele week hebben ze het al over de demonstratie en gisteren zelfs over zwarte piet terwijl het juni is!
  M is een smerige linkse talkshow geworden, vanavond allemaal op1 kijken want daar vertelt een blank meisje dat ze is aangerand door ‘zwarte mensen!’

 117. Zomaar een persoon

  Voor een KroNcrv-talkshow is het wel erg links, idd. De omroepkleur zie je er amper in.

 118. Jordao

  ipv monarchiaanse oproepen worden het anarchiaanse. Dom dom dom. Zo lost het probleem nooit op!

 119. $ Ch4Mp4GNe $ pRoBle//\/\S $

  Akwasi ,hoe durf je!!!

  Suske & Wiske houden je in de gaten!

  Beetje dreigen met geweld.

  Zwarte Piet wil geen klappen.

 120. Jezus Christus

  Als we nou eens Pieten voortaan met WITTE SMINCK blanke mensen wit maken , en witte mensen dus aan kinderen cadeautjes geven , moet jij eens zien hoe snel die zwartjes opeens dat ook racistisch vinden want dan komt zo een snotneus thuis mama waarom geven alleen maar witte mensen cadeautjes !

 121. god

  Als we nou eens Pieten voortaan blanke mensen wit maken , en witte mensen dus aan kinderen cadeautjes geven , moet jij eens zien hoe snel die linkse tuig opeens dat ook racistisch vinden want dan komt zo een snotneus thuis mama waarom geven alleen maar witte mensen cadeautjes !

 122. TT

  Akwasi je moeder, doe normaal idioot.

 123. Geronimo

  Bizar dat bijna een miljoen mensen kijkt naar deze haatheks. Hebben mensen niks beters te doen? Ik kan zo al wat activiteiten opnoemen, die nuttiger zijn: koken, afwassen, kind opvoeden, iets met je gezin of je vrienden doen, sporten, leren, filmpje kijken, dutje doen, spelletjes spelen, vrijwilligerswerk doen, wandelen, klussen, boek lezen, schrijven, beetje buurten, spelen met je huisdier, even lekker vervelen etc. etc. etc.
  Wat bezielt je om naar dat cringe fest te kijken, slechte interviews, onsympathieke gasten, gesprekken gebaseerd op aannames, newspeakgallore. Waarom doen mensen dit zichzelf aan? Ik begrijp het gewoon niet.

 124. snoezigkleinhertje

  In dit land zijn zoveel racisten dat het maar beter is voor de nieuwkomers (gelukszoekers) om niet meer toegelaten te worden.
  Maar de grote vraag is natuurlijk wat de voorouders van al doe klaagnegers heeft bezield om naar dit racistenland te emigreren.
  Dit zal ongetwijfeld iets met geld te maken hebben (want zoveel hebben ze nou ook weer niet bijgedragen) want op zo’n haatzaaier als die Akwasie zit hier niemand te wachten.
  Die Akwasi is de pooier van zijn eigen huidskleur en dat is nogal verwerpelijk.

 125. Sip

  Het is nu wel duidelijk en we hebben een groot probleem met samenscholingen, dus stoppen nu. Ik kan mij niet voorstellen dat verder demonstreren nog iets kan betekenen.

 126. Ibo

  ‘Mijn’ Afrika-periode ::::: Gòh, (3x) wat zocht ik daar..! Afgezien nog van
  het feit dat ik daar talentvolle Afrikanen tot tekenaars opleide, hoorde
  ik ook veel rondom / in allerlei talen / of ik niet beter kon oprotten naar
  m’n eigen blanke land…

 127. Ibo

  ‘Mijn’ Afrika-periode ::::: Gòh, (3x) wat zocht ik daar..! Afgezien nog van
  het feit dat ik daar talentvolle Afrikanen tekenaars opleidde, hoorde
  ik ook veel rondom / in allerlei talen / of ik niet beter kon oprotten naar
  m’n eigen blanke land…

 128. NL

  Vuile rovers ,bandieten, slavendrijvers we mogen niet opkomen voor onze voor jullie racisten ,we moeten volgers blijven ,jullie moeten je schamen ,sinterklaas is sinds dec14de eeuw dat mag maar als wij over de slavernij praten dan is het heel lang geleden .
  Met 4 en 5 mei worden wij ook dood gegooid met zielige verhalen was dat erg en de slavernij niet .

 129. NL

  Als het over de islam gaat dan voeren jullie de ondertoon omdat jullie bang zijn voor aanslagen en processen .
  Bij ons willen jullie de boven toen voeren omdat jullie gewend zij ons te onderdrukken lafaard .Jullie hebben een grote bek.!!! Maar moet is het afgelopen huigelaars , jammer voor de Nederlanders die met een goed hart hebben zoals ook mensen met een donkere huidskleur.

 130. NL

  Als het Jullie hebben ons geleerd om te stelen ,door ons te beroven om jullie land rijk te maken bandieten. Jullie hebben ons geleerd vreemd te gaan omdat de meesters met de slavinnen sliepen terwijl ze hun vrouw en kinderen hadden jullie moeten je bank dicht houden ik kan nog een paar voorbeeleden opnoemen.

 131. Renee

  Kwak Quasi is geen woordkunstenaar spreekt de Nederlandse taal slecht en als het hem uitkomt verwijst hij naar Engelse vertaling van kozp, zal hij zijn dochtertje ook over hoerenmoeders vertellen?
  Voor de rest zou ik hetzelfde bij hem doen als hij zegt want dat mag!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.