Tweede BN’er pleit voor geweld tegen Zwarte Piet

Na rapper Akwasi kondigt een tweede BN’er aan geweld te willen gebruiken tegen Zwarte Piet, namelijk Ronnie Flex, die onlangs eenmalig te zien was als coach in de RTL 4-hit The Voice of Holland. Dat laat hij weten op Twitter. De weerstand tegen Zwarte Piet groeit en leidt nu zelfs tot geweldsoproepen van BN’ers. Ronnie Flex sluit zich bij Akwasi aan. “OP HET MOMENT DAT IK IN NOVEMBER EEN ZP ZIE… TRAP IK IN ZE GEZICHT!!! RT”, zegt de rapper, die vraagt om retweets.

Als iemand cynisch opmerkt dat geweld gebruiken inderdaad de oplossing is, antwoordt Flex: “Nog nooit geweld in mijn leven gebruikt.. vind het alleen merkwaardig dat je wel mag praten over vluchtelingen laten verdrinken langs Italië… maar ZP een corrigerende tik ho maarrrrr… maar laat die kinderen op die vlotjes maar sterven jullie zin ziek allemaal.

Door op te roepen tot geweld kunnen sterren zichzelf onherstelbare imagoschade bezorgen. Ene Joep merkt al op: “Ze hadden hem nooit bij The Voice moeten zetten.

Daarop zegt Flex: “Een miljard streams.. 4 albums allemaal met meerdere platina hits.. zangeressen die ik hun eerste hit heb gegeven/geschreven en geïnstrueerd en ik maak de helft van me beats.. hoebedoel je? O je bedoelt omdat ik blaka ben moet ik daar niet zijn oo ik snap al.

Realiseert hij zich niet dat hij een voorbeeldfunctie heeft? “Vraag het volk naar me overal in het land heb ik mijn stempel achter gelaten, altijd tijd gehad voor iedereen.. weet als ik bij die hemelpoort ben dat het goed zit…

Eén ding is zeker: het veelbesproken racismeprotest op de Dam en de nasleep daarvan hebben tot nu toe vooral geleid tot polarisatie.

Update 12.50 uur – Inmiddels heeft Ronnie Flex zijn geweldsoproep weer verwijderd. Hij tweet: “Zeg je eerlijk daar heb je ook gelijk in man ik ben niet voor geweld en wil dat ook niet zien.. tis gewoon hoe ze akwasi onder de bus proberen te gooien.. wat ik ik niet juist vind.. ik sta niet achter geweld probeer dat niet te promoten ga het deleten.

Lees ook:
M behandelt Akwasi met fluwelen handschoenen (zaterdag)
Akwasi baalt van mediasnippers na geweldsoproep Dam (maandag)
Evert en Patty walgen van geweldsoproep Akwasi (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen