Akwasi baalt van mediasnippers na geweldsoproep Dam

Geplaatst op ma 08 jun 2020 om 13:30

Akwasi baalt dat zijn geweldsoproep tegen Zwarte Piet nu de media domineert, terwijl hij nog veel meer heeft gezegd tijdens het racismeprotest op de Dam. Dat zegt de zanger, vriend aan huis in de talkshow M, in het AD. Onomwonden liet Akwasi weten dat hij geweld wil gaan gebruiken tegen Zwarte Piet. “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik ‘m hoogstpersoonlijk op z’n gezicht“, zei hij. En volgens AT5 ook: “Zwarte Piet gaat naar z’n hoerenmoeder straks.

Akwasi vindt het jammer dat die uitspraken steeds worden herhaald in de media. “Het is een beetje gekke situatie. Mijn speech mag zich niet beperken tot wat er nu in de media komt, want ik heb veel meer gezegd dan waar mensen nu over vallen. Ik wil mensen vragen de hele speech te bekijken.

Inmiddels is er aangifte gedaan tegen Akwasi. Er is angst dat de geweldsoproep van Akwasi aan het eind van het jaar mogelijk echt gaat leiden tot geweldsincidenten rondom het Sinterklaas-feest. “Wij laten ons niet afleiden“, zegt zijn manager echter.

Zijn manager: “We weten dat die aangiftes gebeuren. Daar zijn we van op de hoogte. Volgens onze juridisch adviseur hebben we niks strafbaars gedaan. Maar we wachten rustig af wat het Nederlands recht hierover te zeggen heeft. Wij blijven onze boodschap verkondigen.

Akwasi kreeg vorige week nog wel steun van Margriet van der Linden. Zij vindt zijn uitleg voor zijn geweldsoproep helder.

Foto: KRO-NCRV
119 Reacties op “Akwasi baalt van mediasnippers na geweldsoproep Dam”


 1. El

  Ja jeetje, dan dreig je dus rond de Sinterklaasperiode mensen die verkleed zijn als Zwarte Piet in hun gezicht te gaan trappen, en dan opeens gaan mensen daar over praten. Zo ontzettend kinderachtig! Je mag tegenwoordig opeens niet eens meer met geweld te dreigen, zal vast ook weer racisme zijn.

 2. Nils Holgersson

  Misschien had hij die snippers beter niet kunnen zeggen dan

 3. King

  Zo kennen we onze medelanders weer, oproepen tot geweld en dan de slachtoffer rol in als we er iets over zeggen.

 4. Ad

  @King
  Maandagavond weer verzekerd van een stoeltje bij M.

 5. FENNA

  Zwarte Piet bestaat niet dus trappen is onmogelijk.

 6. snuifje

  Heel hard schreeuwen en dreigementen uitbraken. Om vervolgens weer in de slachtofferrol te kruipen. Denk eerst eens na, of is dat te veel gevraagd?

 7. Elm

  Aan zijn optredens bij M (wat een kansloze show trouwens) zag je ook al dat hij niet echt iemand is waar je een zinnige discussie mee aan kunt gaan. Dus dan maar zo, en sja.. daar verlies je meteen je geloofwaardigheid mee meid. Enige die wat zinnigs daar zei was trouwens de advocate.

 8. Grace

  Eigen schuld

 9. Dries Roel Vink

  Een zwarte die geweld predikt … maar ook geweld tegen zwarten veroordeelt … Beetje (boel) hypocriet. Staat het je hier niet aan: ROT OP!
  Ben trouwens erg benieuwd waarom er tot een jaar of 10 geleden nooit iemand protesteerde tegen zwarte piet …

 10. Willie

  Tja kereltje je wordt nu terug geschopt ,en dan nu janken ,je bent toch zo flink mannetje als je hysterisch staat te schreeuwen en in je rap liedjes. Wel eens van kaatsen gehoord.

 11. Johan

  Is dat die speech waarin hij het publiek uitlokt steeds harder F#ck the police laat roepen???

 12. Vincent

  Veel gekleurde medemensen laten de afgelopen dagen goed zien dat ze in wezen ordinaire gewelddadige racisten zijn.

 13. Ollander

  Oproepen tot geweld om je zin te krijgen, werkt volgens mij averechts.

 14. Willie van Buuren

  Naar he Akdwaasi. Rasisme is verderfelijk en niet goed te praten maar jij sloeg de afgelopen week volledig door. Gewoon normaal doen, net als alle andere Nederlanders.

 15. Connie

  Hij baalt er van?? Misschien had hij het niet moet zeggen! Zal hem eens in zijn gezicht trappen??? Kan toch ook niet….

 16. 😷Paulus

  😷Akwasi mag van mijn part net zo veel schijten over de🐷 racisten, onderdrukking van de zwarten moet maar eens afgelopen zijn. We gaan een nieuwe tijdperk in. 💀Aan de racisten, pedofielen en criminelen. In een container ermee en laten zinken in de Noordzee. ⚰️⚰️⚰️

 17. Momo

  Typisch dat die lui hun verantwoordelijkheid weer niet nemen.

 18. snoezigkleinhertje

  Het zou juist zijn als deze domme haatzaaier niet meer op TV verschijnt.
  Deze haatzaaier dacht natuurlijk dat hij bij die lesbische oberstorm fuhrer (M) zijn misselijk makende straatje kon schoonvegen gelukkig is dit niet gebeurd.
  Nu zit deze wezel ergens te janken maar reken maar dat hij terug komt met nog meer geweld want dit is gewoon zelf een racist die alles wat blank is haat.

 19. darius

  Akwasi deze zomer bij zomergasten.

 20. darius

  Rutte onder de indruk van Depay bij M.
  Depay deze zomer ook bij zomergasten.

 21. Whiteface neger

  Deze negor wordt betaald met belastinggeld want werken heeft hij nog nooit gedaan en zal hij ook nooit doen. Witte mensen zijn de nieuwe slaven.

 22. darius

  2025 Persoon S.Simons burgermeester van Amsterdam

 23. snoezigkleinhertje

  In Belgie is 95% van de geweldadige relschoppers ZWART net zo als die haatzaaier op de Dam.

 24. Maxima

  Hoge bomen vangen veel wind

 25. snuifje

  Zonde trouwens dat deze meneer alle goede bedoelingen van de overige demonstranten teniet doet.

 26. Bart

  Volgens onze juridisch adviseur hebben we niks strafbaars gedaan

  Behalve van aanzetten tot haat en geweld.
  Akwasi zegt altijd te willen verbinden maar wil dat in werkelijkheid juist helemaal niet.

 27. Stoffel

  ennnnnn weer in de slachtofferrol… De enige oplossing is FvD of PVV stemmen volgend jaar, anders nemen dit soort gekken als Akwasi ons land definitief over.

 28. Keta Minek

  (Google hier maar ff op) Zwarte Piet ter discussie stellen leverde ook 50 jaar geleden al bedreigingen op.

 29. Keta Minek

  Zwarte Piet ter discussie stellen leverde ook 50 jaar geleden al bedreigingen op.

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/zwarte-piet-ter-discussie-stellen-leverde-ook-50-jaar-geleden-al-bedreigingen-op/

 30. Flauwe Kul

  Iedereen, die zich verkleedt bij Carnaval mag geschopt worden…☺

 31. 🤔

  Hier in het oosten hebben we vorig jaar zwarte pieten gehad. Geen mens die zich daar druk om maakt. Overigens boeit het mij niet hoe Piet er uitziet. Wat mij wèl boos maakt is dat steeds dat slavernij VERLEDEN wordt bij gehaald. Wat heeft de blanke mens van nu daarmee te maken? Zoals de duitsers van nu merendeels niks meer met WO2 te maken hebben.
  Ik werd 30 jaar geleden aangesproken op nederlander zijn in Sumatra, vanwege het koloniale verleden. Ja ik vind dat raar.
  Akwasi komt zelf notabene van een rijke stam die slaven verhandelde.
  Dan halen we dat verleden er ook maar bij.
  En hij zegt wel dat Zwarte Piet een fictief figuur is, maar daar zitten wèl echte mensen achter de schmink. En wat hij wil doen is kopschoppen.
  Overigens vond ik Akwasi altijd al hoogst irritant, evenals Peter de Vries en Jort Kelder, aan de huidskleur ligt het niet.

 32. Roderick

  Jammer dat intelligente journalisten zich ook laten meeslepen hierin.
  Een goede en vruchtbare discussie over racisme zou moeten beginnen met de vraag of in de cultuur van de niet blanke gesprekspartner ook racisme plaatsvindt.
  In iedere cultuur bestaat namelijk racisme. Zolang ze blanke mensen blijven beschuldigen zonder naar zichzelf te kijken komen we nergens.

 33. Curryworst

  Toch geen juridisch advies van Kasem en De Vries neem ik aan?

 34. MolTalk

  Ik vind het zielig voor Akwasi Frimpong, die nu ook in kwaad daglicht komt te staan, puur om z’n voornaam.

 35. X

  Verdeel en heers. Walgelijke vent. Heeft niet eens door dat dit alles tegengesteld gaat werken, hoe dom ben je dan.
  Had al nooit een hoge pet van hem op en zeer irritant aanwezig altijd bij DWDD. Maar nu ben ik vast een racist.

 36. Barco Morsato

  Zijn “broer” Jandino deed vorige week toch exact hetzelfde?
  Lekker krachttermen de wereld in slingeren en er dan vervolgens verbaasd over zijn dan de gewone weldenkende Nederlanders het totaal afkeurden..
  En dan met hangende pootjes het proberen te nuanceren door te zeggen dat je het niet zo bedoeld had of dat ook nog andere dingen gezegd waren…
  Waarom zouden de mensen de gewelddadige boodschappen moeten negeren?

  En dan nog bij M horen dat het helder is.. dat is pas een enge gedachte

 37. Truus

  DEZEN MAN MOET JE GEWOON NEGEREN. .🖕

 38. Xxxxx

  Akwasi. In Wolfheze bij Arnhem is een tehuis voor geesteszieken. Misschien kunt u zich daar aanmelden. Het spoor is er vlakbij. Regelmatig springt er eentje voor de trein. Iets voor u? U “discrimineert” zelf nog het meest. Wij Nederlanders verbieden toch ook geen feesten waar u op gesteld bent? Of je accepteert de gewoontes van een land inclusief Sinterklaas en Zwarte Piet. Of u vertrekt. Twee weken per jaar vieren wij in Nederland al sinds jaar en dag Sinterklaas en Zwarte Piet. Er zijn ook genoeg kleurlingen die er geen enkele moeite mee hebben dat Zwarte Piet zwart is.
  U bent hier alleen maar om elk jaar een hoop heibel te schoppen. U verdient geen podium om ons land naar de knoppen te helpen. Als wij in een ander land komen wordt er van ons Nederlanders ook verwacht dat wij ons aanpassen. En aanpassen dat is niet iets wat in uw woordenboek voor komt. Omgekeerd verlangt u van ons Nederlanders dat wij ons aan u aanpassen. Dat is een beetje de omgekeerde wereld. Waar u ook vandaan mag komen. Accepteer de gewoontes van Nederland en doe mee. Lach er om wat wij gekke Nederlanders doen. Moet u eens kijken als u meedoet hoe gezellig het kan zijn. Wij Nederlanders denken niet aan discriminatie. Wij vragen alleen aan u om 2 weken mee te doen aan een groot kinderfeest. U hoort een volwassene te zijn maar u gedraagt zich als een klein kind dat zijn zin niet krijgt!

 39. Bert Prinseneiland

  Neem je verantwoordelijkheid voor wat je zegt en niet terugkrabbelen en woorden gaan verdraaien dat is te makkelijk.

 40. Asjemenou

  Dezen man mag nooit meer een platform krijgen, nooit meer in de publiciteit,weg ermee 🖕🖕🖕

 41. Asjemenou

  Negeren zou ik zeggen 🖕🖕🖕

 42. Dreetje

  Het gaat deze “mensen” niet om onze Zwarte Piet. Het gaat om het volledig naar de donder helpen van de westerse samenleving. Daarbij worden die soewartjes gretig geholpen door de extreemlinkse Antifa, in de tweede kamer ruimschoots vertegenwoordigd door linkse partijen als GroenLinks, SP, PvdA en ChristenUnie. Die PvdA is via allerlei constructies (groot)aandeelhouder van veel kranten, dus daar zul je nooit een pro-zwarte piet artikel vinden.

  Paul Rosenmöller, oud-fractievoorzitter van GroenLinks was in zijn jonge jaren groot fan van Stalin, Mao, Enver Hoxha en Pol Pot (samen goed voor minstens 100.000.000 doden), en heeft hier nooit spijt over betuigt. Dat laat zien naar wat voor wereld wij gaan als deze gasten aan de macht komen. (In feite zijn zij dat al: deze kliek is oververtegenwoordigd bij NGO’s, media, bestuursfuncties, ambtelijk apparaat).

 43. HBaz

  Hij was een beetje dom.

 44. Lies

  Ik ben groot fan van Akwasi en het is ok wat hij heeft gezegd dus even goede vrienden hoor Akwa!

 45. Paul

  Ik herhaal met liefde @king…

  King
  ma 08 jun 2020 om 13:34
  Zo kennen we onze medelanders weer, oproepen tot geweld en dan de slachtoffer rol in als we er iets over zeggen.

 46. StefanV

  Rapper Akwasi vertelde in 2017 aan de Volkskrant dat hij Ashnati is, net als de meeste andere Ghanezen in Nederland. De relatief rijke Ashanti verkochten destijds arme Ghanezen aan Nederlandse slavenhandelaren. De voorouders van Akwasi hebben dus meer bloed aan hun handen dan de voorouders van veruit de meeste blanke Nederlanders.

  En deze man komt ons dan de les lezen over racisme en slavernij. Het is minstens zo potsierlijk als die Jamaicaanse dame die namens de VN kwam vertellen dat Zwarte Piet discriminerend is. Jamaica is een land met bijzonder veel vermoorde kinderen en met homo’s die er hun leven niet zeker zijn en onder meer naar Nederland vluchten.

  Sommige mensen hebben heel dringend een spiegel nodig. De iets te hard omhooggevallen rapper Akwasi is zo’n iemand, net als de meeste andere Martin Luther King- en Malcolm X-wannabe’s in die kringen.

 47. iemand

  Het valt mij op dat alle allochtonen nog nooit dankbaar zijn geweest dat ze in Nederland mochten komen wonen. Ze zijn alleen maar negatief over Nederland. Iedereen zou op Elsevier weekblad de bijdrage van Afshin Ellian moeten lezen. De enige verstandige man in Nederland.

 48. Gerard Cocks

  Het prinsesje Akwatsie mag even van haar racisme-erwt afkomen en eens leren wat respect betekent. En dat respect niet een eenzijdig iets is. Ga je mond met zeep spoelen, dame! Respect moet je verdienen. Dat krijg je niet. Kusje.

 49. Simon

  Akwasi heeft zelf ook aangifte gedaan van bedreiging maar als je zelf oproept tot geweld dan denk ik dat je boter op je hoofd hebt.

 50. Willie

  Simon
  ma 08 jun 2020 om 14:50

  Zo en dat bij de Fuck politie.

 51. HBaz

  Hij krijgt een koekje van eigen deeg.

 52. G.ossip

  Akwasi totaal negeren,niet meer boeken ergens voor,geef deze man nog geen 5 min de ruimte om de boel op te ruien.

 53. Captain Caveman

  Echt jammer dat dit weer moet plaatsvinden. Als Geert Wilders of Baudet dit verkondigde, lagen de voorbedrukte aangiftes al klaar! Dat liet ook al zien dat de Hermandad bevoordeelt is en dat de scheiding trias politicas allang niet meer bestaat maar plaats heeft gemaakt voor luisteren naar de gene met de grootste bek. Het liefst een allochtone smoel. Het probleem waarmee Amsterdam besmet ia -alweer- moet zsm door de strot geduwd worden bij de plebs in de provincie, boeren en dommeriken dus volgens de Amsterdammers. Meelopers in de vorm van bn’rs vormen een vast gegeven hierin. Volgende week is het plotseling het klimaat en daarna weer wat anders..,

 54. Jan

  Zomaar wat quotes van onze bruggenbouwer:

  “Dit is een witte vrouw, zij maakt mijn mic schoon. Dat is wit privilege”
  “We are not our ancestors, we will fuck you up”
  “Als ik zwarte piet tegenkom, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”

  Oproepen tot scanderen “Fuck the police”

  De redenatie van de man is trouwens ook om te huilen. Hijzelf verklaarde in talkshow M dat mensen die hem kennen, weten dat hij ’geen vlieg kwaad’ zou doen en dat zwarte piet bovendien ‘een fictief figuur’ is. “We weten allemaal dat zwarte piet niet bestaat. Hoe ga ik iemand die niet bestaat pijn doen?”

  Het vreten uit de staatsruif zal wel smaken waarschijnlijk.

 55. Magnus Dickendorfer

  Hee reppert akwazi Gha Na huis. Weg uit Nederland. Je hoeft hier niet te blijven als het je hier niet bevalt.

 56. snoezigkleinhertje

  Deze haatzaaier zal blijvend oproepen tot haat want het is een beroepsneger.

 57. RaymondVL

  In het geval van Akwasi is de regel “Voorkomen is beter dan Ghanezen” duidelijk van toepassing. Dit opruiende schuim had gewoon een grote bek en mag nu de gevolgen er van gaan zien.

 58. Wim

  Dit is een zeer gevaarlijk persoon, zou bij de IS niet misstaan.

 59. Pieter

  Deze haatneger die oproept tot geweld is af. Hij kan beter teruggaan naar het beloofde land Ghana.

  Akwasi is een ha a tzaaier!

  Wat betreft de heiligverklaring van Floyd kunnen we kort zijn. Floyd was een crimineel, zijn vriend Maurice Hall die in de auto zat bij Floyd werd gezocht door de politie voor criminele activiteiten, de vrouw die ook in de auto zat is ineens onbekend.. “In de auto zat ook nog een vrouw, van wie Hall beweert de naam niet te kennen. Hall werd in Houston verhoord over de dood van zijn vriend, niet over zijn eigen misdrijven. Dinsdag mocht hij weer naar huis.

  Stop met deze vreemde heiligverklaring en ga onderzoeken of er wel sprake was van racisme want dat is niet bewezen. Kijk ook even naar de misdaadcijfers en dan weet je genoeg.

 60. Paul S

  En straks schopt Akwardi iemand met echt een dinker huidskleur voor zn klotwn die het leuk vind om voor Piet te spelen.

 61. Paul S

  En straks schopt Akwardi iemand met echt een donkere huidskleur voor zn klotwn die het leuk vind om voor Piet te spelen.

 62. Heidi

  @ King,

  Onze medelanders? Misschien jouw medelanders, maar niet onze medelanders, want dat is weer een apart volksdeel met hele andere overtuigingen, gewelddadig, cultuur en geloof…
  Hoe kan je hen nou onder ons scharen……..
  Er bestaat niet voor niets: “zij en wij”

 63. Pieter

  Oh ja en al die selectief verontwaardigde demonstranten tegen racisme die heb ik niet gezien voor het racisme in landen als Marokko, Turkije, Qatar, Saudi Arabië, China, Zuid Amerika, Zuid Afrika, nee ze staan te gillen en te krijsen die deugkneuzen maar tegen ernstige toename van de ho m o- en J o d e nhaat blijven ze stil die laffe schijtlijsters. Een knieval maken voor een zwarte Amerikaan met een crimineel verleden is lachwekkend! Racisme is erg en mag niet maar kijk even verder dan je laffe deugneus lang is.

 64. Donald Dumb

  Pieter.

  Een knieval maken voor een criminele zwarte Ameikaan is lachwekkend…
  Sowieso een knieval maken voor US of A is belachelijk.
  Elke scheet die daar gelaten wordt komt hier uitgebreid in de media…

 65. zo zit het

  Dit figuur verknalt het voor de zwarte gemeenschap. Zijn haat tegen Zwarte Piet slaat nergens op. Ik en de meesten zijn tegen racisme maar wél voor Zwarte Piet.

 66. Bertus

  Sinds wanneer GEBEUREN aangiftes? Terug naar school met die gek.

 67. critikast

  Is M nu lesbisch of mag Akwasi haar benaderen als het donker is ?

 68. Huismaker

  Deze organisatie BLACK LIVE MATTER/ANTIFA is levensgevaarlijk. Een f .istische organisatie !!!!! Kijk eens vaan de laatste aflevering van UP Network (Youtube). Deze man is compleet in elkaar geslagen. Doodgezwegen door de media.

 69. Frits

  Eens met Huiskamer.

 70. De Echte Zwarte Piet

  Als ik Akwasi tegen kom krijgt hij van mij een nekklem van een half uur.

 71. Lies

  Oproepen tot geweld lijkt me een strafbaar feit? Maar zullen we deze ‘verbindende’ meneer gewoon even geen podium geven? Nee, natuurlijk niet, M is het podium voor de verongelijkte slachtoffers….

 72. Dij Enkletser

  Akwasie & Jerry Afriyie zijn van het Volk der Ashanti,
  >één van de stammen in Afrika , die Zwarte Slaven maakten én zelf hielden, en de Slaven doorverkochten aan de Arabieren en Europeanen die naar Ghana kwamen omdat de Ashanti er ook in handelden.
  Deze Ashanti werden er zeer >WELVAREND< van !! Ik heb ook wel eens begrepen van Ghanezen tegenwoordig dat ze eigenlijk nog steeds neerkijken op ,en ook geen Begrip hebben voor de Afrikanen die verhandeld waren/zijn naar de Amerika's Dus begrijp niet zo de "Betrokkenheid" van deze Akwasie & Jerry met deze Mensen
  niet Anders dan Financieel Gewin en er een Slaatje uit "Slaan" ,iets wat de Ashanti Eeuwen geleden óók al deden

 73. Lies

  @Dij Enkletser: hartstikke goed dat je je zo verdiept in zijn geschiedenis (waarom eigenlijk?) maar het is 2020 en deze Akwasi woont in NL.

 74. Roddelpraat

  Ik heb 9 minuten van de speech gezien, waarschijnlijk is het de hele speech.
  De hele speech is een verkapte oproep tot geweld. Over het algemeen koos hij de juiste woorden, waardoor hij voor het merendeel van de speech niet strafbaar kan worden gesteld. Echter kon hij zijn frustratie niet bedwingen en zijn de stukjes die er nu uit worden gehaald zeker twijfelgevallen voor verdere vervolging. Akwasi voelde zich oppermachtig op de dam, omdat hij wordt omringd door gelijkdenkenden. Het is een mooi voorbeeld van ‘Herd Mentality’. In deze bubbel verkeren Akwasi en zijn aanhang.

 75. Tycho Graagnat

  Akwasi moet niet zeiken, Irritant mannetje.
  Ik mag hopen dat Zwarte Piet een goede rechtse verkoopt!

 76. Khan

  @Heidi Als je niet weet wat ‘medelander’ betekent hou dan gewoon je bakkes, domme doos!

 77. CHOCO

  Wel kaatsen, dus ook ballen verwachten dan. Biedt gewoon je excuses aan ook al heb je geen spijt, dan val je gewoon onder 90% van alle andere spijtbetuigingen.

 78. Momo

  @Lies

  Ben je nou echt zo dom dat je het punt van Dij Enkletser niet snapt?

 79. Renee

  Geen podium meer geven deze idioot. Wat denkt hij wel niet: trappen op zijn gezicht? Mongool.

 80. A.M.

  Echt zo ontzettend stom van die vent om zo tekeer te gaan!

 81. Xavier

  Tsja, afstammelingen van Ashanti slavenverkopers en Barabarijse slavenhouders nemen ons eens even de maat over onze voorouders. Het merendeel van de huidige blanke Nederlanders stamt af van keuterboeren die niet verder dan 15 kilometer van hun boerderij leefden en stierven en even horig waren dan als de tot slaaf gemaakt slachtoffers van de voorouders van Akwasi en El Johari. Goed verdienmodel en ook erg verbindend.

 82. gtstfites

  Het is pas dom dat die mensen denken dat Demonstreren helpt.

 83. Leo knots

  Wat een looser.. Knetter gek en compleet gestoord

 84. john de nikkser

  moet zo anders word hij geweigerd

 85. john de nikkser

  en hij mag blij zijn dat er slaven handelaars waren anders zat hij daar in de middel of no ware in een hutje en moest hij werken voor zijn vreten hier krijgt hij elke week/maand een zak met geld voor niets doen als onrust zaaien

 86. Blonde vee

  Ik ben gek op zwarte mannen, Akwasi is toppie..

 87. @ WEST

  @John de nikkser Het moet ook niet gekker worden
  iIn Amsterdam loopt een gek die alle gevels op de grachten wil verbieden en wil ze laten afbreken, vanwege de slavernij tijdens de V.O.C.

 88. Bart

  @gtstfites Inderdaad, je bereikt op dit moment juist tegenovergestelde. Misschien is dat juist wel de bedoeling van Aksawi en consorten. Van verbinding is in elk geval geen sprake.

 89. Leo

  De wereld is gek aan het worden en het lijkt wel alsof ze dit willen.
  Ik heb alvast een geweer gekocht.

 90. @ WEST

  @Leo ben geen racist maar je ziet wat er gebeurt als iedereen maar naar ons mooie landje komt , onze hele cultuur gaat naar de knoppen ,je moet niet vreemd staan te kijken als er meer verboden gaat worden , straks moeten er nog bedrijven worden gesloten die een slaven achtergrond hebben ! ik noem maar wat !!

 91. Xxxx

  Misschien kan Akwasi mee in de zak naar Spanje. Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de roe.

 92. Rob

  @StefanV Klopt helemaal wat je schrijft

 93. Leo

  @West zeker dit gaat de verkeerde kant op. We hebben iemand nodig die een streep trekt, komop zeg!

 94. Joe Banana

  Je hoort nooit iets over racisme uit gekleurde hoek en het bestaat op grote schaal. Een voorbeeld: een criminele Marokkaan, en daar zijn er helaas erg veel van, zal nooit iemand uit eigen kring beroven. Bij voorkeur worden hiervoor “kazen” geselecteerd, onder het motto dat je een ongelovige moet bestelen en dat staat echt letterlijk in de koran.

 95. Richard de Bie

  Lands eer lands wijs das Cultuur gebonden als je dat niet aan staat wat doe je dan hier ??? Ik heb diverse vrienden kennissen van diversen leeftijden en kleur geloof en mag het wat meer zijn echter we beuken elkaar niet en trappen niet naar elkaar cultuur kan zo mooi zijn het mee brengen van een eigen cultuur hoort achter je eigen voor deur P.s ik Had Akwasi hoog zitten NU totaal niet meer zo Jammer en totaal de plank misgeslagen

 96. Renee

  Akwasi is een randfiguur en van verbinding is geen sprake. Roept op tor haat en geweld. Afvoeren dat domme rappertje. Het staat hem trouwens vrij om te emigreren naar Ghana.

 97. baas

  @zalwel

  niveautje hoor…ik geef in ieder geval meer om zwarte Nederlanders dan welke Amerikaan dan ook #DutchLivesMatters

 98. Solidarikots

  Zeepaardjes lives matter!

 99. Solidarikots

  Iedereen die dit jaar nog bij kerst een kerstboom thuis neerzet zijn natuurracisten. #dennenboomlivesmatter!

  Laat sparren en dennen niet tegen elkaar opspelen maar geef om elke boom!

 100. Solidarikots

  Ongelijkheid in maanden moet worden afgeschaft. Geef februari meer dagen.

  Daysoffebruarimatter!

 101. Waarom

  Waarom houden alle zwarte mensen die ik ken (gedeelte familie en vrienden van hen) wel gewoon van zwarte Piet. Vieren ze het met hun kinderen. Schminken zichzelf ook en verkleden zich. En iedereen heeft gewoon lol. En het leuke vorig jaar was was dat sommige witte mensen zich niet goed genoeg hadden geschminkt waardoor er super veel lol ontstond omdat donkere mensen dat probleem niet hadden. Gewoon zelfspot en een lolletje. Leuk kinderfeest en iedereen plezier.
  Niemand van hen heeft ooit maar het gevoel dat ze gediscrimineerd worden. Zouden ze het zo erg vinden had ik het geen probleem gevonden dat die kleur aangepast zou worden. Maar bij niemand maar dan ook bij niemand speelt dit.

  Wees alert, dit soort beroepsdemonstranten vertegenwoordigen niet de waarheid. Zij krijgen te veel aandacht waardoor dat de waarheid lijkt te zijn. Alle donkere mensen die ik ken distancieren zich van zulke bewegingen. Incidenten als met George Floyd zijn verschrikkelijk. Maar dat zijn alle zinloos geweld delicten. Tegen welke kleur dan ook.

  Wat zijn dit voor donkere en ook blanke idioten die iedereen tegen elkaar opzetten. Dit zijn juist de racisten die kleur benadrukken.

 102. toxilogic

  Dat is het grote probleem met zwarten geef ze status/geld en ze draaien door, dat linkse lievelingetje liet zijn ware gezicht zien op De Dam, een gevaarlijk mannetje. Tuurlijk racisme is pijnlijk maar als je ziet wat voor puinhoop het is op plaatsen waar ze helemaal zelf de baas zijn, de hemeltergende corruptie, de moord en doodslag, zwarten zijn veel beter af in Europa en zelfs de US en maar gillen hoe slecht ze het hebben…

 103. Annoniemus

  Schurk Akwasi blijft welkom in het clubhuis voor Surinamers bij M (moslim), het is een schandvlek voor zijn generatie deze Akwasi !!!!!!!!

 104. Rivka Jansen

  @waarom….. helemaal met je eens! Ik mijn, vrij uitgebreide surinaams/Antilliaanse vrienden- én klantenkring zijn er maar weinig die het eens zijn met Simons, Airfryer en Akwasi de quasi intellectueel. Het is maar een klein groepje ophitsers dat van rascisme een verdien- en aandachts model heeft gemaakt. Het effect op langere termijn zal alleen een verharding van standpunten zijn, verregaande polarisatie en versterkte haatgevoelens. Die Henk Bres zei het al op een simplistische manier máár er zullen veel méér mensen zijn die haatgevoelens krijgen tegen dit soort extremisten omdat ze maar selectief verontwaardigd blijven dreigen en eisen terwijl de goegemeente in pais en vree wil leven.

 105. Xxxx

  Figuren als Simons, Akwasi maken de heleboel aan het schijten. Ze moeten gewoon oprotten naar hun eigen land. We hebben het maar steeds over een klein groepje die dit doen. Maar dat kleine groepje krijgt het wel voor het zeggen. Nederland moet gewoon veel harder optreden. We zijn te soft en te tolerant om ons alles maar af te laten nemen. Het klopt dat er ook genoeg gekleurde mensen zijn die er de zelfspot mee drijven en er totaal geen enkel punt van maken dat Zwarte Piet zwart is. Die gasten zijn gewoon geestesziek en zien dingen die er niet zijn. Discriminatie en racisme bestaat al sinds jaar en dag. Ik word als blanke ook vaak genoeg gediscrimineerd. Ook daar moet je mee leren leven. Dat is de mens hoe rot het vaak ook is. Ik sta boven wat anderen denken en zeggen. Dat werkt voor mij prima. Ze kunnen beter over je fiets lullen dan andersom.

 106. Xxxx

  Leo. We hebben helemaal niemand die een streep trekt. Nederland gaat overal in mee. Geloof maar niet dat dit soort dingen elders in de wereld gebeurt. Ja door Social media zijn er figuren die als schapen of ganzen overal achteraan lopen. Die demonstraties op de Dam in Amsterdam heeft geen enkel nut. Morgen gebeurt het weer en overmorgen weer helaas. De mens laat zich teveel leiden door de emotie van de dag. Door Corona staat de wereld letterlijk in brand. Moeten we daar ook nog eens de discussie over racisme aan toevoegen? De mensheid is gek geworden!

 107. Maddy

  Akwasi de Schijnheiligman.

  @Waarom, @Rivka Jansen: chapeau!

 108. Gerda Stam

  Je ziet dat er dus echt bestaat, de woede tussen zwart en wit, kijk maar op deze mediacourant, normaal gedrag ontbreekt hier al jaren. Dit is een site geworden van boze witte en zwarte mannen, nichten uit de showbiz die er niets van bakken, 4e rangs artiesten en lawaaischoppers en haatzaaiers. Weg dus met deze site!

 109. Xxxx

  Akwasi is een griezel en enge gevaarlijke vent. Opzouten naar Ghana of waar je ook vandaan komt! Kun je daar je frustraties botvieren op je eigen corrupte regering. Maar dat doe je niet, omdat je weet dat je daar gelijk voor een vuurpeloton wordt gezet. Maar wel een grote bek hebben om een onschuldig kinderfeest naar de kloten te jagen. Hypocriet!

 110. Xxxx

  Gerda. Leef je onder een steen? Het is de wereld waarin je leeft. Zo zijn de mensen anno 2020. Alleen deze mensen reageren hun frustraties af op hun ipad of pc. Het kan maar zo je buurman of buurvrouw zijn. Nee Gerda dan kunnen we alles wat ons niet zint afschaffen. Maar je leeft in een wereld met Social media. Die is er de oorzaak van dat mensen tegen elkaar opgehitst worden. Vroeger voor dit tijdperk had je deze narigheid niet. Wist men minder en dat is in sommige gevallen vaak b eter ook.

 111. Xxxx

  Gerda. Ik heb deze site nog maar pas ontdekt dit jaar doordat ik wat meer thuis ben. Maar jij weet te vertellen dat het niveau al jaren niks is eigenlijk. Waarom kijk je dan toch telkens weer? Is het ook een verslaving? Doet me denken aan de overleden cabaretier Henk Elsink. Die had het wel eens over een boer die sex eigenlijk maar vies vond. Er lag ergens op strand een stelletje dat lag te vrijen. Maar hij ging elke dag kijken hoe “vies” hij het vond. Nou dat gevoel krijg ik bij jou ook.

 112. Donald Dumb

  Xxxx.

  Het begint al met het compleet mee laten slepen door dat, inmiddels derde wereldland, VS.
  We zijn er toch niet een staat van? Maar alles wat daar gebeurd wordt breed uitgemeten en gaan we volledig in mee. Eet men daar quinoa, dan eten we dat hier, vieren ze daar Halloween vieren we het hier. Wordt daar een zwarte man vermoord gaan we volledig mee met het verdriet daar. Zijn ze daar racistisch, zijn we dat hier ook. Laat Trump daar een scheet, ruiken we hem hier. De meeste social media waar hier alles op geuit wordt… juist ja, Amerikaans…
  Ken je inmiddels het Amerikaanse volkslied al uit je hoofd?

 113. Maartje

  Donald Dumbs reactie van 11.40 was een reactie op Xxxx’post van 8.53.

  Ik zeg het maar even, want MC vond het nоdig om deze verduidelijking te vеrwijdеren.

 114. Pegode

  Als hij in november een zwarte piet tegen komt?
  Nee Duurt te langt!
  Donder toch op naar je eigen h**ren moeder!

 115. Woeste Willem

  Wat een domme jongen ….

 116. Henk

  Ik vrees met grote vrees wat de reactie wordt als deze ZP terugslaat.

 117. Cobweb

  DEZE MAN MOET JE GEWOON NEGEREN.

 118. gg

  En dan moet je dat zelfingenomen, hooghartige gezicht erbij bekijken. Of hij overal boven staat. Psychiatrisch patient. En oja, dit kan dus helemaal niet, oproepen tot het in het gezicht trappen van iemand verkleedt als zwarte piet. Ik dacht dat zoiets keihard strafbaar was. Werkt het RECHT in Nederland eigenlijk wel ?????? Als hier niets gebeurd, dus niet !!

 119. Maddy

  Akwasi, rapper/voordrager. Ongeschikt als voordrager, helder. Zó tekeer gaan, idd die lichaamstaal, zijn ogen spuwen vuur, wat hij uitschreeuwt. En zp bestaat wel. Zp heeft een moeder, Akwasi zegt het. Zp is een mens.
  Als je andermans moeder uitvloekt dan heb je geen respect voor je eigen moeder. En de domme toeschouwers juichen hem toe. Heel triest!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.