Akwasi baalt van mediasnippers na geweldsoproep Dam

Akwasi baalt dat zijn geweldsoproep tegen Zwarte Piet nu de media domineert, terwijl hij nog veel meer heeft gezegd tijdens het racismeprotest op de Dam. Dat zegt de zanger, vriend aan huis in de talkshow M, in het AD. Onomwonden liet Akwasi weten dat hij geweld wil gaan gebruiken tegen Zwarte Piet. “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik ‘m hoogstpersoonlijk op z’n gezicht“, zei hij. En volgens AT5 ook: “Zwarte Piet gaat naar z’n hoerenmoeder straks.

Akwasi vindt het jammer dat die uitspraken steeds worden herhaald in de media. “Het is een beetje gekke situatie. Mijn speech mag zich niet beperken tot wat er nu in de media komt, want ik heb veel meer gezegd dan waar mensen nu over vallen. Ik wil mensen vragen de hele speech te bekijken.

Inmiddels is er aangifte gedaan tegen Akwasi. Er is angst dat de geweldsoproep van Akwasi aan het eind van het jaar mogelijk echt gaat leiden tot geweldsincidenten rondom het Sinterklaas-feest. “Wij laten ons niet afleiden“, zegt zijn manager echter.

Zijn manager: “We weten dat die aangiftes gebeuren. Daar zijn we van op de hoogte. Volgens onze juridisch adviseur hebben we niks strafbaars gedaan. Maar we wachten rustig af wat het Nederlands recht hierover te zeggen heeft. Wij blijven onze boodschap verkondigen.

Akwasi kreeg vorige week nog wel steun van Margriet van der Linden. Zij vindt zijn uitleg voor zijn geweldsoproep helder.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen