Ook Peter van der Vorst vindt kijkcijfers GTST te laag

Niet alleen RTL’s algemeen directeur Sven Sauvé, maar ook RTL’s nieuwe tv-baas Peter van der Vorst vindt dat er momenteel te weinig mensen kijken naar Goede Tijden Slechte Tijden. Dat heeft hij gezegd tijdens een mediacongres, meldt frank.news. GTST was tot begin vorig jaar nog een kijkcijferhit, maar tegenwoordig zorgt de soap vaak voor een dip in de programmering met op sommige avonden nog maar 700.000 kijkers. Dat is te weinig voor zo’n belangrijke plek in het schema van RTL 4.

De soapserie heeft in een paar jaar tijd een miljoen kijkers verloren en als het zo doorgaat is een verhuizing naar RTL 5 of uiteindelijk het staken van de soapserie onvermijdelijk.

De dalende kijkcijfers van GTST hebben de aandacht van Van der Vorst. “Ook daar kijken we kritisch naar. We zien allemaal dat die scores niet goed genoeg zijn.”

Hoe komt het dat de kijkcijfers tegenwoordig zo laag zijn? “Dat komt ook omdat de verhaallijnen te ver van de kijker af zijn gaan staan. Je wilt je herkennen in wat daar gebeurt in die serie.”

Het moet er allemaal niet te glamourous uitzien. Het moet gaan om normale mensen. Daar zijn we nu dus heel actief op aan het bijsturen.”

Het is niet bekend hoeveel tijd GTST van de RTL-directie gaat, maar met zo’n belangrijk merk zal de zender niet over één nacht ijs gaan.

Lees ook:
Dramatische kijkcijferval GTST: einde soapserie nabij? (22 maart)
Endemol erkent zorgwekkende kijkcijferval GTST (5 april)
RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST (6 april)
Story sluit einde Goede Tijden Slechte Tijden niet uit (10 april)
Sven Sauvé wil hogere kijkcijfers voor GTST (29 april)
GTST zakt steeds verder weg: nu onder 700.000-grens (15 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen