Sven Sauvé wil hogere kijkcijfers voor GTST

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL Nederland, is niet tevreden met de huidige kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden. Hij wil dat die weer teruggaan naar het ‘oude niveau’. Dat zegt hij in gesprek met Adformatie. Vier jaar geleden wist GTST nog gemiddeld 1,8 miljoen kijkers per dag te boeien, maar nu kijken er vaak maar zo’n 700.000 à 800.000 mensen. “Het klopt dat de kijkcijfers van GTST minder zijn en dat brengen we graag weer terug naar het oude niveau.”

Sauvé denkt dat ‘een heel groot deel van de kijkers’ verhuisd zijn naar Videoland, maar daarvan zijn geen cijfers openbaar. Het zullen er in elk geval niet 1 miljoen zijn (zo veel kijkers heeft GTST in vier jaar tijd verloren).

Hoe moet GTST er weer bovenop komen? “We zijn voor GTST druk bezig met verhaallijnen die aansluiten bij deze tijd en voor de mensen die er al jaren naar kijken. Eens in de zoveel tijd is het altijd wel even goed om dat tegen het licht te houden.”

Hij besluit: “Maar de overall performance van GTST is op alle platforms goed. Je mag ook wel verder kijken dan naar alleen lineair.”

De laatste tijd wordt her en der gesuggereerd dat het in 2020 misschien wel over en uit is voor GTST op RTL 4. Onzin, zegt Sauvé. “Op RTL 4 blijft het bekende blok met RTL Boulevard, het Half Acht Nieuws en GTST.

Een groot interview met Sven Sauvé kunt u lezen op Adformatie.nl.

Lees ook:
Dramatische kijkcijferval GTST: einde soapserie nabij? (22 maart)
Endemol erkent zorgwekkende kijkcijferval GTST (5 april)
RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST (6 april)
Story sluit einde Goede Tijden Slechte Tijden niet uit (10 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen