Story sluit einde Goede Tijden Slechte Tijden niet uit

Weekblad Story sluit niet uit dat binnen afzienbare tijd het doek valt voor de RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden, nu de kijkcijfers zo enorm zijn ingezakt. Dat is te lezen in het gerenommeerde entertainmenttijdschrift. Vier jaar geleden wist GTST nog gemiddeld 1,8 miljoen kijkers per dag te boeien, maar de laatste weken kijken er vaak maar zo’n 800.000 mensen. Een krankzinnige kijkcijferdaling, waar producent Endemol en RTL zich veel zorgen om maken. Ze werken aan een reddingsplan.

Het zou Story niet verbazen als er straks geen GTST meer op de buis is om acht uur ’s avonds. “Alarmfase één bij Goede Tijden, Slechte Tijden! De kijkcijfers zijn de afgelopen periode sterk gedaald en de paniek bij de makers is groot.

De kijkcijfers van Nederlands eerste soap zijn ‘in een vrije val beland’, schrijft het blad. “En de bodem lijkt nog lang niet in zicht. Vooral de laatste maanden is het wat dat betreft droevig gesteld.”

GTST zakt nu af en toe al onder de 800.000-grens. “Er is inmiddels behoorlijke paniek ontstaan op de set, waar men weet dat het – zeker gezien het gigantische kostenplaatje van de serie – heel snel beter zal moeten.”

RTL 4 zal GTST lozen als de scores te laag worden, denkt Story. “Is er geen zicht op verbetering in de nabije toekomst, dan moeten de acteurs – die zich jarenlang onaantastbaar waanden – vrezen voor hun toekomst.”

Critici denken dat soap te ouderwets is in deze tijden van flitsende series op Netflix. Een andere mogelijkheid voor het achtuurslot van RTL 4 zou een quizshow Deal or no Deal zijn.

Het Story-artikel ‘Valt het doek voor Goede Tijden, Slechte Tijden?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Dramatische kijkcijferval GTST: einde soapserie nabij? (22 maart)
Endemol erkent zorgwekkende kijkcijferval GTST (5 april)
RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST (6 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen