RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST

Goede Tijden Slechte Tijden staat volop in de schijnwerpers. Niet alleen omdat de soapserie nu 6.000 afleveringen bestaat, maar ook omdat de kijkcijfers wel heel erg aan het dalen zijn. Waar de soapserie vroeger altijd steevast in de kijkcijfer top drie stond, haalt GTST nu bijna nooit meer de miljoengrens: dat lukte dit jaar tot nu toe 10 keer, waar dat in dezelfde periode vorig jaar 67 keer was. Gaat RTL 4 de soapserie van het achtuurslot af halen? De zender maakt binnenkort een toekomstplan bekend.

RTL laat weten altijd bezig te zijn met de vraag hoe meer kijkers bereikt kunnen worden. “We hebben een toekomstplan voor GTST, daar zijn we heel druk mee bezig, maar ik kan er nog niets officieels over zeggen“, zegt een woordvoerder bij de NOS.

Binnenkort onthult RTL 4 een GTST-plan. “Binnenkort wordt daar meer over bekend. GTST is een van de belangrijkste merken van RTL, dus dit programma heeft onze prioriteit.

AD-journalist Gudo Tienhooven denkt dat het een aflopende zaak is. “Een soap oogt toch wel oubollig als je het vergelijkt met Netflix-series. Dan zie je de wat knullige interieurtjes van GTST en dat is niet meer heel flitsend anno 2019.”

Misschien is de vorm van een soapserie langzaam achterhaald aan het worden, zeker bij jongeren. Die zijn veel flitsender, sneller en gelikter gewend.”

Het NOS-artikel ‘Maureen (36) heeft 6000 afleveringen van GTST gezien: ‘Voelt echt als vriendschap”, waarin ook een hysterische fan aan het woord komt die denkt dat ze vrienden is met de GTST-personages, kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen