RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST

Geplaatst op Sat 06 Apr 2019 om 14:00

Goede Tijden Slechte Tijden staat volop in de schijnwerpers. Niet alleen omdat de soapserie nu 6.000 afleveringen bestaat, maar ook omdat de kijkcijfers wel heel erg aan het dalen zijn. Waar de soapserie vroeger altijd steevast in de kijkcijfer top drie stond, haalt GTST nu bijna nooit meer de miljoengrens: dat lukte dit jaar tot nu toe 10 keer, waar dat in dezelfde periode vorig jaar 67 keer was. Gaat RTL 4 de soapserie van het achtuurslot af halen? De zender maakt binnenkort een toekomstplan bekend.

RTL laat weten altijd bezig te zijn met de vraag hoe meer kijkers bereikt kunnen worden. “We hebben een toekomstplan voor GTST, daar zijn we heel druk mee bezig, maar ik kan er nog niets officieels over zeggen“, zegt een woordvoerder bij de NOS.

Binnenkort onthult RTL 4 een GTST-plan. “Binnenkort wordt daar meer over bekend. GTST is een van de belangrijkste merken van RTL, dus dit programma heeft onze prioriteit.

AD-journalist Gudo Tienhooven denkt dat het een aflopende zaak is. “Een soap oogt toch wel oubollig als je het vergelijkt met Netflix-series. Dan zie je de wat knullige interieurtjes van GTST en dat is niet meer heel flitsend anno 2019.”

Misschien is de vorm van een soapserie langzaam achterhaald aan het worden, zeker bij jongeren. Die zijn veel flitsender, sneller en gelikter gewend.”

Het NOS-artikel ‘Maureen (36) heeft 6000 afleveringen van GTST gezien: ‘Voelt echt als vriendschap”, waarin ook een hysterische fan aan het woord komt die denkt dat ze vrienden is met de GTST-personages, kunt u hier lezen.

Foto: RTL
62 Reacties op “RTL 4 maakt binnenkort nieuws bekend over GTST”


 1. Ronald

  Oei oei …. dat wordt spannend voor de soap.

  Soap is soap, breng sappige verhaallijnen In hoog tempo door interessante karakters.

  Al die meuk eromheen leidt alleen maar af

 2. Grace321

  Soap hoort zo

 3. gerit

  het gaat onm achterna

 4. Fixit

  2/3 van de jonkies eruit schoppen.

 5. Suomynona

  Dat nieuws is gisteren al enigszins bekend gemaakt door producent Rohan Gottschalk in een interview met RTL Nieuws. Ze gaan vanaf eind deze maand de verhalen op een andere manier vertellen, zoals dat “nog niet eerder is gedaan in een serie in Nederland”. Betwijfel alleen of dát het nodige effect zal geven.

 6. joost

  De RTL directie kan maar een ding heel verstandig doen en dat is concluderen,
  dat gtst aan het einde van haar latijn is.

  Verhaallijn is bagger, het interieur is uit de tijd van mijn oma en we prikken nu ook door de vele slechte acteurs/actrices heen.
  Soms meelijwekkend slecht.

  Dus RTL: einde gtrst. Hé,hé, eindelijk afgelopen met dat eindeloze sombere ziekenhuis kamertje, met de ouderwetse lachwekkende luxaflex !

 7. Lieke van Lexmond Lover

  Ze vertellen nu toch al verhaallijnen sneller? wat zou dit dan betekenen?
  misschien wat meer spanning en bloot of moorden? je hebt toch te maken met een soap bedoeld voor ook kinderen dus zo heel veel kan je niet veranderen

 8. Gerit

  Als ik dit lees gaat GTST nieuwe koers varen dat is wat RTL binnenkort gaat bekend maken https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/gadgets/artikel/4665921/6000-x-gtst-zo-wordt-de-leukste-soap-van-nederland-gemaakt

 9. L.

  Al die jonkies eruit en meer spannende verhaallijnen waardoor de kijker echt weer “even uit de eigen realiteit” kan ontsnappen. Dan kan het misschien nog goedkomen. Nu is het Spangas 2.0 en daar zit niemand op te wachten

 10. ano@niem.nl

  GTST heeft zijn billen gebrand met:
  * te veel jonge en wisselende acteurs. De kijkers van nu zijn 45 (die begonnen 30 jaar terug te kijken)
  * Te veel linkse items, terwijl de kijker niet geindoctrineerd wil worden met linkse standpunten waar de kijker niet achter staat. De doorsnee kijker van RTL is rechts, dat wil RTL echter niet snappen en zijn blijven overal linkse praatjes oreren.

  * Bekende acteurs werden verbannen of uit de serie geschreven

  * De decors gaan niet met het HD tijdperk mee en ogen nog steeds bordkarton.

 11. ano@niem.nl

  Tot slot: te veel spangas, te weinig volwassen verhaallijnen die er toe doen.

 12. Gerit

  Personages als jojo shanti Lana eruit en personages als Nick Sanders terug halen

 13. 6OUTSIDE

  Begin eens met nieuwe schrijvers en een nieuwe uitvoerend producent, die er al ruim 6 jaar zit!

 14. Jeffrey

  1 ding staat vast, van de buis zal het niet verdwijnen!

 15. Jeffrey

  Gerit

  Nick Sanders kan niet, of het moet een re-cast worden, aangezien de acteur achter Nick al een paar jaar een rol heeft in de Vlaamse GTST, Thuis, wat overigens qua verhaallijnen stukken beter is dan GTST, noem ouder-mishandeling.

 16. Bart

  @Gudo van Tienhooven Niet alles hoeft juist zo gelikt en flitsend te zijn. Misschien is dat nu juist wel het probleem.

  Wat moet worden aangepakt zijn:

  1) Minder jonge acteurs met hun puberprobleempjes
  2) Minder maatschappelijke thema’s. Bij een soap hoef je de kijker niet iets te leren. Die wil gewoon een half uur ontspannen kijken
  3) Een aantal (oudere) oude personages terug. Een paar van de De Fam. Alberts en Fam. Van Houten (Jack, Hans en Wiet), Jessica, Julian etc. En dus wat meer volwassen thema’s. Dan zullen er een paar uit moeten bijvoorbeeld Jo Jo, Kimberley, Daan, Flo en bovenal Lucas alias Ferry Doedens. De laatste is een grote ergernis bij veel kijkers.
  4) De verhaallijnen mogen spannender en niet te lang uitgesmeerd met ook nog eens een winter chlifhanger. Soms wel een een half jaar tot een jaar en dat is echt te lang. Andere worden gek genoeg ineens heel snel afgeraffeld. Opgebouwd naar iets en dan valt het tegen zoals nu met Joke Bruis.
  5) Stoppen met die flashbacks – Eerder die dag/week/maand etc. Een grote ergernis bij veel kijkers. Is vaak aan gegeven door heel veel mensen maar word niets meer gedaan.
  6) Te veel de zelfde decors – Eeg ongeloofwaardig dat iedereen altijd maar in die Rozenboom komt. Altijd die zelfde ziekenhuiskamer, politiecel en bungalowhuisje wat voor meerdere dingen word gebruikt.
  7) Maak een rip off in de vorm van een spannende dramaserie voor op primetime. Had er allang moeten zijn. Helaas hebben ze geld gestoken in Nieuwe Tijden. Echt zonde.

  Zat dingen om mee aan de slag te gaan voor de makers. Een daarna is beter luisteren naar de kijkers. Veranderingen zijn altijd goed na verloop van tijd maar je moet niet te veel gaan veranderen of verjongen. Daar houden ook jonge kijkers niet van.

 17. Kijkcijfers

  Niet om 20.09 beginnen op Maandag en Vrijdag of het melden in de gids.

  Dennis, Robert terug. Stefano terug. Ludo relatie met iemand anders en dat dan ook zo laten voor paar jaar. Stanley terug.

  En waar is Rob in de leader ?

 18. Suomynona

  @ Bart

  Het probleem is juist dat het niet gelikt of flitsend is. Als ik naar GTST kijk zie ik qua stijl niet veel verschil met 20 jaar geleden. Statische cameravoering, bordkartonnen decors nog altijd volgens het kijkdoos-principe… Visueel loopt GTST al lichtjaren achter op soaps uit omringende landen, waar grote 360 graden-sets (soms met meerdere verdiepingen), dynamische cameravoering en een realistisch lichtplan intussen tot de basis behoren. Bij de 6000ste gisteren was er eindelijk écht aandacht gegeven aan het visuele aspect, met andere camera’s. Dat zou de standaard moeten worden, maar helaas bleek in de preview voor maandag al dat het dan weer terug is naar hoe het normaal wordt gedraaid. Zo zonde.

  Daarnaast moeten er heel wat mensen van achter de schermen eens vertrekken. De meeste schrijvers zitten er al ruim 15 jaar, nieuw bloed wordt er nog amper aangetrokken of verlaat de groep al snel omdat er amper doorgroeimogelijkheden zijn. Bij veel soaps in Europa worden na een aantal jaar nieuwe schrijvers aangetrokken om zo een nieuwe inhoudelijke impuls te creëren.

  En daarnaast de cast. Dat er jongeren in de serie zitten is niet erg, dat is al 29 jaar de basis van GTST. Echter, in verhouding tot vroeger maken ze tegenwoordig amper nog wat mee behalve de bekende puberproblematiek. Meer volwassen verhaallijnen inderdaad. Schrijf er een nieuwe vaste slechterik in, aangezien Ludo tegenwoordig een slappe opa is. Haal het zakenleven terug, laat de mensen echt werken in plaats van hele dagen op de bank of in het café te zitten. Meer spanning en sensatie en echt onverwachte wendingen. Stop met de maatschappelijke thema’s, en graag ook direct met alle verlammingen, dat neemt niemand serieus meer. Durf breder te schrijven dan liefdes, vriendschappen en familierelaties. Zolang de karakters en hun emoties herkenbaar blijven voor de kijker, wil die gerust accepteren dat iemand bezeten is door een heks of dat aliens de boel overnemen, even overdreven gesteld.

 19. Later

  Gisteren stukje gezien want het stond op en het is gewoon echt slecht.
  Zowel in de sneeuw als op dat huwelijk zie je zogenaamd spannende scenes die lachwekkend zijn. Zien ze zit zelf echt als kwaliteit? Kijken ze geen andere series?
  Ik snap dat het een soap is en sneller gaat en er minder geld is maar het komt niet eens in de buurt.

 20. Ron

  @Bart: dus dat inderdaad, helemaal eens met je betoog.

 21. Ron

  Gisteren in Boulevard kwam de teloorgang van GTST maar even te spraken maar werd er niet echt op door gegaan omdat het over de 6000ste aflevering moest gaan. En de antwoorden die acteurs gaven op vragen over de slechtere kijkcijfers waren van het kaliber: open deur.

 22. Trudy Rose

  Ik ben een echte fan,maar de dubbelen aflevering van gisteren viel zwaar tegen.
  Had verwacht dat er heel wat zou gebeuren,vreemdgaan bv. maar stelde helemaal
  niks voor. Een hele vage verhaallijn.

 23. Ze gaan stoppen!!!

  Als Ze stoppen is dat een feestje waard.

 24. Ron

  Stoppen? Nee hoor. GTST is een way of life dat stopt niet zo maar.

 25. Jaren lang slechte acteurs wreekt zich

  Slechte acteurs en schrijvers maken GTST een verschrikkelijk dom en slecht programma.

 26. Lieke van Lexmond Lover

  Videoland gaat stoppen met GTST waardoor iedereen naar de tv moet kijken en dus de kijcijfers omhoog gaan, of Videoland nog maar 1 aflevering vooruit kijken ipv 1 week

 27. Ron

  Dat Videoland zou gaan stoppen met GTST is natuurlijk niet slim. Dat is toch de tijd waar we naar toe gaan, on demand TV. Ik verwacht juist meer andersom, misschien gaat GTST uiteindelijk wel helemaal over naar RTL als de kijkcijfer lineair tegen blijven vallen….

 28. Ron

  naar Videland bedoel ik.

 29. Jaja

  Ron: RTL gaat GTST heus niet naar Videoland verbannen dat kunnen ze niet maken, want dan verplichten ze je min of meer een abonnement op videoland moet nemen.

 30. Ron

  Daar ontkom je toch niet aan, Netflix is er groot mee geworden en Videoland staat eigenlijk nog in de kinderschoenen.

 31. Jenny

  Ook de NPO zou deze stap moeten volgen. Alles exclusief naar NLZiet. Als je voor de programma’s van de NPO wil betalen dan neem je een abonnement. Dat is veel eerlijker dan dat iedereen verplicht moet betalen, ook al kijk je geen NPO.

 32. COSA NOSTRA

  Sinds die Twee Turken er in zijn gekomen ben ik afgehaakt het was echt duidelijk de allochtoon omdat het moet en ze konden voor geen meter acteren

 33. pip

  Stoppen ze ermee???????????????????????????????///

 34. Ron

  @Pip: neen.

 35. B-noniem

  GTST is al jaren sterk achteruit aan het gaan. De oudere acteurs (Jef, Laura) waren meer stukken van het decor geworden dan dat ze echt dingen meemaakten. En het schrijfteam moeten nodig vervangen worden, de meeste verhaallijnen zijn slecht en totaal niet spannend. Dat is sinds ik meerdere jaren geleden gestopt ben met kijken ongetwijfeld alleen nog maar erger geworden.

 36. pip

  Kassa een misselijk makend programma.

 37. Ron

  Iedereen roept ‘het schrijversteam moet vervangen worden’ en zulks, maar zou het met nieuwe schrijvers dan wel ineens lukken? Dat lijkt me een behoorlijke aanname. Er moet gewoon een mindset plaats vinden en kijken waar het fout is gegaan. De teloorgang is jaren geleden al ingezet namelijk en er werd niets mee gedaan, dus wellicht wordt er nu te laat ingegrepen, tja dat is dan typisch een geval van jammer. Kijkers krijg je niet zomaar weer terug, dus verzin een list zou ik zeggen. Het is ooit ook gelukt maar toen waren ze er sneller bij en werden er Amerikanen bij gehaald om het tij te laten keren en dat is toen wel gelukt.

 38. Norvo

  In het ergste gevallen kondigen ze aan dat GTST voortaan “exclusief” bij Videoland te zien is. Maar ja, wat moet RTL 4 dan? Je kunt GTST wel willen vervangen, maar wat zet je als zender dan om 20.00 uur dat ook maar half het aantal kijkers trekt van de soap? Tijdens de zomerstop is altijd al te zien hoeveel kijkers de zender inlevert.

 39. Suomynona

  @ Ron 19:35

  Met nieuwe schrijvers krijg je nieuwe visies en inzichten op de personages en verhaallijnen. De schrijvers die er nu werken zitten er vastgeroest, sommige werken er al 15 jaar. Dan komt er een bepaalde sleur in die doorwerkt in de verhalen, scènes en dialogen. Zoiets kan doorbroken worden met een nieuw schrijversteam dat er met een frisse blik naar kan kijken.

 40. Bjorn

  GTST VOORTAAN VANAF SEPTEMBER 2 AFLVERINGEN VAN 2000 tot 2100 uur.

 41. Bears’den

  K kijk nu voor het eerst Kees en Co, maar my god!
  Wat-is-dit-slecht!!! Het lijkt wel nep, nee maar het lijkt wel een serie uit de jaren 80!! Wat erg, hoe kan RTL dit uitzenden?? Dit kan écht niet..

 42. Ernie

  Kees en Co nog slechter dan vorige week.

 43. Michel

  Ernie, dat je überhaupt naar zoiets kijkt.
  Ga wat nuttigs doen man.

 44. Twan

  Zal het ook niet mee te maken hebben dat het een week voor loopt op Videoland ? Neem als mensen daar kijken dan kijken ze niet meer op RTL zelf

 45. Vrede

  Ach ze nemen niemand van de kijkers serieus als ze die Rik erin laten. Hele slechte acteur. Zien ze dat nou echt zelf niet?

 46. Lies

  Briljant! De tv kantine!

 47. Meneer Kaktus

  Goede of Slechte Tijden, het is de hoogste tijd mijn vrouw te berijden.

  Slaap lekker!

 48. Martijn

  Ik was voorheen een traditionele GTST-kijker, ik ben echter in de afgelopen jaren ook afgehaakt.
  Onder meer veel nieuwe acteurs van matige kwaliteit, veel van je nieuwe jonge acteurs vind ik aansprekende en sympathieke persoonlijkheden die je wilt volgen. Ook te veel wisselingen en vaste gezichten onder de jongere generatie.
  Verder geen sterke verhaallijnen, ik vind het vaak niet geloofwaardig en soms zelfs tenenkrommend.
  Zeker, het zal lastiger zijn om bijv. te concurreren met Netflix, maar ik denk dat een groot deel van de oorzaken on bovenstaande redenen zit.

 49. Joris

  Stoppen met al die misselijke linkse zogenaamd opvoedkundige droeftoeter verhaallijnen. Het lijkt wel of alles groen linkser moet.
  Voor mij i.i.g. een reden waarom ik afgehaakt ben.

 50. Pakalu Papito

  Arnie komt terug!!!!!

 51. Sven L.

  Naar 19:30 schuiven is link.. waar parkeer je het RTL Nieuws dan? Rechtsstreeks tegenover de NOS. Dat verliezen ze big time.

  Naar 19:00 uur wellicht? Boulevard van 18:15 uur tot 19:00? Editie NL van de buis? Zou kunnen als RTL4 om 22:30 uur een soort Editie NL cq. Hart v NL achtige talkshow zou programmeren.

  En de hamvraag: wat moet je in hemelsnaam om 20:00 uur programmeren als GTST idd een andere tijdslot zou krijgen. Een quiz?

 52. T

  GTST is behoorlijk de weg kwijt… Vorig jaar mei ging Amir trouwen met Farah, en verongelukte zijn vrouw tijdens de ceremonie. Afgelopen vrijdag ging Amir trouwen met Sjors, en kreeg zij na het ja-woord een kroonluchter op haar hoofd.

  Dat gaat natuurlijk helemaal nergens meer over.

 53. Ronald

  Zou jammer zijn, als het stopt.

 54. Kijkcijfers

  Soms is het niveau wel hoog, maar dan is het vaak saai.

  Eerder aan de zomerstop gaan, zou ook helpen. Begin Juni stoppen.

  Ben blij dat Billy terug is. Hopelijk nu meteen door pakken dat ludo/anton vs ludo/anton word. Shanti er tussen in zit.

 55. Kijkcijfers

  Zou ook de langevelds bij de bruiloft hebben betrokken. Misschien kunnen ze nu nog familie van Romy introduceren. Bijvoorbeeld een zus van sebastiaan labrie personage blijkt te zijn. Of een oma heeft.

 56. Papies Paay

  Lekker stoppen. Het is goed zo.

 57. Zo ist, en niet anders.

  Die Shanti mag weg van mij…blehhh, dom mens .
  En Anton moet zich weer normaal gaan gedragen als een dokter.

 58. Laurens

  Na bijna 30 jaar is het boek wel uit….

 59. Max

  Tjonge jonge wat een deskundigen hier. Als ze bij goede tijden nu niet naar jullie luisteren komt het helemaal niet goed…Want hij weten ze dus precies hoe het moet

 60. Marthijn

  ik ben nu ook stopt met kijken, ik heb bijna alles gekeken, zeg maar dat ik de afgelopen 29 seizoenen misschien 10 a 20 afleveringen heb gemist, meestal door vakantie of verjaardag, maar sinds een tijdje begon ik te ergeren aan GTST en dat werd zo erg dat ik zelfs opgefokt gedrag begon te vertonen door een aantal verhaallijnen en ik had altijd 2 favorieten en dat was Peter en Ludo, Peter is helaas overleden en Ludo komt nauwelijks nog in de verhaallijnen voor, vroeger was hij een van de hoofdrolspelers en tegenwoordig heeft hij een bijrol. Mij krijgen ze ook niet snel meer terug, of ze moeten vele zaken terugdraaien naar eerdere seizoen toen nog wel ruim 2 miljoen kijkers waren, mooiste was toch altijd dat er een situatie werd gecreëerd zodat Ludo weer wraak kon nemen, de combi Ludo/Leon/Nick was gewoon super, op dit moment zijn er vele irritante spelers Rover, Sjanti, Linda, Jojo (kan niet spelen en is erg eng om naar te kijken), Nieuwe Sjors enz. De vaste kijker van vroeger komt nooit meer terug, GTST is verpest voorgoed.

 61. Ronald

  aaaah Marthijn … heb je de afgelopen 29 jaar maar 10 a 20 doordeweekse vakantie- of verjaardagen gehad?

 62. Aantje

  Pittige tijden in een nieuw jasje van gtst, lijkt me wel wat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.