Endemol erkent zorgwekkende kijkcijferval GTST

Geplaatst op Fri 05 Apr 2019 om 12:30

Rohan Gottschalk, die bij Endemol de producent is van Goede Tijden Slechte Tijden, erkent dat de kijkcijfers van de RTL 4-soap enorm zijn gekelderd. Dat is vandaag te lezen in het AD. GTST heeft dit jaar tot nu toe slechts 10 keer meer dan een miljoen kijkers gescoord. In dezelfde periode vorig jaar was dat 66 keer: een dramatisch verschil. Het AD heeft navraag gedaan bij SKO en die meldt dat de soapserie in vier jaar tijd maar liefst 800.000 kijkers is verloren. Erg zorgwekkend.

RTL beroept zich op de algehele daling van de kijktijd, maar GTST is ook nog eens een hoop marktaandeel verloren, weet het AD.  In 2013 keek gemiddeld 27 procent van alle televisiekijkers om 20.00 uur naar GTST; nu is dat nog geen 17 procent.

Rohan Gottschalk kan er niet omheen. “Ja, we zijn ‘traditionele’ kijkers verloren en dat zien wij helaas ook. Maar dat geldt niet alleen voor GTST, het hele tv-landschap is aan het veranderen. Jongeren kijken GTST vaak ook online via platforms als NLZiet en Videoland, op momenten dat het hen uitkomt.

Met online video valt echter nog geen droog brood te verdienen. “Er wordt misschien meer online gekeken, maar tv-reclame is financieel gezien nog steeds de kurk waar een zender op drijft. De omzetten daar zijn veel hoger“, legt mediastrateeg Oege Boonstra van 3 Rivers uit.

Het AD heeft onderzocht hoe het toch kan dat de kijkcijfers zo gekelderd zijn en kwam bij Sander van der Weerden van de GTST Fanclub uit. Volgens hem is er veel onvrede over fans over te veel verjonging, te veel puberproblemen en te veel nieuwe personages. Ook die linkse verhaallijn over asielzoekers vonden fans niet te pruimen.

Gottschalk: “Ik lees het ook online, dat we een soort Spangas worden. Dat is dan meer de beleving dan dat het echt zo is. De vele wissels in de cast spelen natuurlijk wel een rol. Het duurt even voor je de nieuwe karakters in je hart sluit.

Hij denkt dat de kijkcijferval vooral komt door de veranderende media. “Naast de enorme hoeveelheid titels, wordt tegenwoordig ook veel gebingewatcht. In de beleving beweegt een soapserie dan ineens veel trager, dat snap ik. Sommige verhalen in GTST zullen we daarom sneller vertellen.

Het AD-artikel De tijd vanonbezorgdheid is voorbij kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Dramatische kijkcijferval GTST: einde soapserie nabij? (22 maart)

Foto: RTL
95 Reacties op “Endemol erkent zorgwekkende kijkcijferval GTST”


 1. Andreas

  Gelukkig ligt het vooral aan de kijker? Natuurlijk Rohan, vooral niet bij jezelf zoeken. Dat de scripts bagger zijn, het acteerwerk matig, etc leg je gewoon naast je neer. Iedereen die meer dan een minuut naar GTST kijkt, ziet dat het zo goedkoop mogelijk gemaakt is. Wie zaait zal oogsten. Ga eerst maar eens investeren in betere verhaallijnen en wat meer ervaren acteertalent.

 2. Ron

  Het heeft juist met name te maken met de castwissels je kunt nooit aan personages wennen want voor je het weet zijn ze er weer uit. Ik had b.v. gedacht dat Barry Stevens er veel langer in zou zitten, maar dat was ook maar 2/3 afleveringen blijkbaar. En de vader van Bing, (Kenneth Herdigein) idem. Nu hebben ze Victor (Jop de Vries) uit ONM er in gezet als de psychiater hopelijk blijft hij langer te zien zo niet een vast karakter in de soap. Maar met dat hoge Spangas gevoel ben ik het wel mee eens. Het is teveel op de jongere toer gegaan de laatste jaren. Je moet terug naar de basis.

 3. Trudy

  Tis slechte TV Ze kunnen beter Spangas uitzenden zonder reclames !

 4. Ron

  @Andreas: daarom hebben ze nu ook voor Jop de Vries gekozen, dat is in ieder geval al een stap in de goede richting. Een ervaren soap acteur. Hopelijk pakken ze hierin door.

 5. WEST

  the teletubbies zou nog meer kijkers trekken op ER TEE EL VIER
  daar zit nog een kern van geloofwaardigheid in

 6. Rambo

  Lone van Roosendaal is ook een sterke toevoeging. Het ziet er na uit dat zij wel voor langere tijd is. Goed nieuws. Ben het namelijk eens met de kritieken dat er continue teveel castwisselingen plaats vinden en dat daar te veel jongeren voor terugkomen met slappe kinderachtige verhaallijnen. en bijna de helft van de huidige cast speel er nog maar 1 / 2 jaar in. Dat is erg jammer. Een soap heeft vaste personages nodig vind ik

 7. Gerard de Groot

  Ik krijg zijdelings soms delen van GTST mee. Volg het zelf niet, maar het is me wel duidelijk dat ze van gekkigheid niet meer weten welke ( maatschappelijke) onderwerpen ze willen laten meespelen in deze serie. En altijd maar weer die nieuwe gezichten! Ook is het in GTST een wereldje waar alleen maar jongeren in voorkomen die allemaal uitblinken in oppervlakkige karakters en zo-de-wind-waait-waait-mijn-rokje. Maar ja, wie ben ik om dat te kunnen beoordelen, toch?

 8. MM

  Het einde der tijden ?

 9. Lize

  Tijd voor Rohan om op te stappen..

 10. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Verdulleme god straft meteen voor hun zonde

 11. Joke

  Wow. Dat totale gebrek aan inzicht van deze man.

 12. Grace321

  Job de Vries is een verademing. Verder stomme verhaallijnen

 13. Peanut

  Het is geen Peyton Place die hield het ook niet vol.

 14. Lieke van Lexmond Lover

  Robin Martens is gewoon ontslagen en mocht niet meer terug komen, maandenlang hadden ze een zoektocht wie de vader is van Zoe en hebben ze hem gevonden en zien we hem (Barry stevens) maar 3 afleveringen en de verhaallijn was afgelopen..

 15. Pindа

  Het is geen Peyton Place. Die hield het ook niet vol.

 16. Jantje

  Waarom? Die multiculturele bullshit die erin geslopen is. Doei GTST!

 17. Ben

  Peanut, daarom loopt GTST al bijna 3 decennia. Hoezo niet volhouden.

 18. Bart

  Rohan de kijker heeft altijd gelijk! En die wil andere meer spannende verhaallijnen, wat meer oude personages terug (waar zijn de families Alberts en van Houten?) niet zo (te) veel jonge personages met puberprobleempjes, niet dat verhaallijnen over een half jaar of een jaar worden uitgesmeerd en Geen flashback aan in de zin van verhaal met eerder die dag……. Geef je eigen ongelijk toe en hier nou eens mee aan de slag

 19. Floris

  Ik lees hier allemaal reacties die ik kan beamen.
  Continue andere personages, multiculturele onzin, vreemde verhaallijnen en vast nog wel meer, kortom het is gewoon niet meer de Goede tijden slechte tijden van toen ik het nog echt volgde. Dus ik heb ook geen behoefte meer om het terug op te pakken.

 20. Mousy

  Zo te lezen zitten hier op dit forum, zijn er nog al wat (miskende) talenten die alles beter denken te weten.

  Dus zou zeggen, beste dames en heren, grijp uw kans om GTST, Rohan, Endemol en RTL4 te redden.

 21. Job

  Nu keldert GTST dan eindelijk, maar ze hebben het echt bizar lang volgehouden. Kun je louter complimenten voor geven.

 22. mkkr

  jongeren willen niet alleen maar jongeren in gtst zien. Heeft een verjonging bij een tv serie ooit goed uitgepakt?

 23. q8

  de jongeren zitten toch niet op dit soort ontspanning te wachten
  beetje…h..ren en snoeren,
  komt bij,
  de jeugd kijkt geen tv, dus ??
  geen aanwas

 24. Bardo

  Er zijn al best wat mensen overleden die ooit mee hebben gesspeeld met gtst.
  Maar liefst 7 personen.

  https://www.welingelichtekringen.nl/beroemd-2/870973/de-7-doden-van-gtst.html

 25. Moreel

  Jammer dat het omgebogen wordt naar minder tv-kijkers sowieso. Als je van 27% marktaandeel naar 17% marktaandeel gat zegt dat wel heel veel! GTST doet er gewoon niet meer toe

 26. Brenda

  Bardo. Die serie loopt al jaren en de waslijst aan acteurs is eindeloos. Zeven valt echt reuze mee.

 27. Brenda

  Bardo. Die serie loopt al jaren en de waslijst aan acteurs is eindeloos. Zeven valt echt reuze mee.

 28. Brenda

  Hm, nogal logisch dat die lijst zo kort is, hij is zo incompleet als de pest, zie ik. Wik Jongsma (Meneer Harmssen) nam in GTST de rol van zeurende buurman over van Cor Witschge, omdat deze was overleden. De rol van Harmsen is in van 2003-2004 overgenomen door Niek Pancras, ook overleden. En dat zijn vast niet de enige twee die ontbreken.

 29. Erik

  Probleem zijn de rammelende scripts en de oninteressante karakters. Laatste interessante karakters die de serie kent zijn Amir en Q. Al is die laatste al weer vervangen door een veel slechtere acteur. Een Barry Stevens, Inge Ipenburg, Marjolein Keuning en Bartho Braat gaven de serie net wat extra jeu. Ik vind het lastig als trouwe fan om me te identificeren met al die hele jonge acteurs die nu de overhand hebben in de serie.

 30. Roger

  De linkse multiculti zooi zorgt voor een kijkcijferval.
  Soap is niet voor de groenlinksstemmer.
  De doorgeslagen politieke correctheid zorgt voor 10 duizende kijkers die gillend wegzappen.

 31. Pindа

  Brenda waar bemoei je mee…..

 32. Pindа

  Roger linkse multiculti jij bent links…..

 33. Mark

  Vanavond GTST 6000e dubbele aflevering ook dramatische kijkcijfers? Zit recht tegenover Oranje. Misschien dat ze profiteren van domme RTL kijkers die om half 9 op The Voice Kids zitten te wachten.

  GTST 20:00 750.000
  GTST 20:30 1.150.000
  (gemiddeld 900.000)

  Flikken hh 400.000

  2 Voor 12 1.100.000

  Wegmisbruikers hh 150.000
  Foute Boel hh 100.000

  Oranje 1.000.000
  VI 700.000
  (hoge kijkcijfers vanwege Johan nieuws & goede lead-in)

 34. Peanut

  Ik heb jeuk an me kleute.

 35. Minder of Mirjam

  Gooi Ferry Doedens er uit! Zou een hoop irritatie bij de kijker schelen.

 36. Afrieq.

  Rohan is een matige UP die moeite heeft met goed management. Cast loopt over hem heen maar vooral de schrijfster (Pia) is hij niet de baas. Dat achterlijke mens schrijft de ene na de andere shit-lijn maar Rohan durft maar niet in te grijpen. Bovendien maakt hij ‘zijn’ soap te hip, waardoor Nel uit Nieuwegein de serie links laat liggen. De tijd dat GTST kneuterig was en naar ‘spruitjes’ rook is niet meer en dat is de grootste fout tot nu toe! Rohan is simpelweg NIET geschikt voor de job en dient asap vervangen te worden!

 37. Mike

  In de wereld van Goede Tijden val je boven de 50 in een diepe kuil en wordt je nooit meer teruggezien. Of mag je zoals Laura nu, alleen commentaar leveren op de belevenissen van de jongeren. Zij is een bijrolspeler geworden in de levens van anderen. Verder hebben veel van de recente nieuwkomers weinig charisma.

 38. Lieke van Lexmond Lover

  @Mark denk je echt 1 miljoen kijkers voor een oefenwedstrijd van de oranje vrouwen?

 39. Peanut

  Als ze in geile bikinis ga voetballen wel, Lieke.

 40. Korf

  @Afrieq.

  Asap? Bedoel je z.s.m.?

 41. anonymous

  Ik hoor om me heen dat iedereen week vooruit kijkt op videoland.
  Ja, fan zijn de cijfers matuurlijk lager.

 42. Linda

  Wat je zegt over Laura klopt deels, (dit was overigens wel op eigen verzoek), ze heeft nu een verhaallijn met dat kind van Daan.

  Verder zitten er ongeveer 25 castleden in, 10 daarvan zijn personages tot 25 jaar, dat is altijd al zo geweest, dus de
  drogreden “er zitten teveel jongeren in” klopt niet

  – 20: Lana, Rover, Jojo, Kimberly
  – 30: Tiffy, Lucas, Flo, Daan, Aysen, Shanti
  – 40: Bing, Sjors, Amir, Nina, Zoe
  40plus: Laura, Linda, Anton, Janine, Ludo, Rik, Billy

 43. Linda

  Start in 1990

  -20 : Arnie, Peter, Rien, Linda, Suzanne, Mirjam, Annette
  -30: Simon, Martine
  -40: Robert, Laura, Helen

 44. Rik

  Die vreselijke Rohan en Pien maken gtst kapot! Gtst was leuk van 1990 tot 2005. Ga meer terug naar die tijd!! Weg met die Rover, Lucas (of minder overdreven), Aysen, Tiffy, Kimberly, Amir, Lana, Daan, Flo, Jojo en Shanti!! Lone en Jop mogen blijven!

 45. Kijkcijfers

  Barry Stevens was inderdaad opeens ook weg, terwijl je nu misschien verhaallijn met Laura zou verwachten.

  Riki terug, maar gister al weer weg.

  Dat shanti de zus of dochter is van Billy vind ik wel leuk.

  Amir mag van mij wel weg.

 46. Roen

  Rohan geeft vooral de kijkers de schuld. De serie is gewoon de afgelopen jaren enorm veranderd en niet meer te pruimen. De verhaallijnen zijn flinterdun en er wordt ook gewoon heel erg slecht geacteerd. Gelukkig merken andere dat ook. Vroeger bleef ik ervoor thuis en nu kijk ik het niet eens meer.

 47. NPO kijker-vrijdag

  Ik mis meneer Harmsen

 48. Later

  Toevallig heb ik het gevecht gezien van de foto bij dit artikel en we zaten gewoon te lachen op de bank. Zo tenenkrommend slecht.
  Als je in deze tijd nog steeds niet een goed gevecht kan brengen..

 49. Zo ist, en niet anders.

  Ik vind de verhaallijn van Anton met die Shanti heel irritant, duurt ook veel te lang..

  Een domme oude vent in de penopauze, bah…en straks weer op hangende pootjes terug naar Linda…

 50. dirk

  IK ben geen homo hater hoor, maar dat geflikfooi, gezoen van die 2 acteurs die een kind willen, met alle ranzigheid daaromheen, doet mij niet meer naar die serie kijken.
  Teveel van het goede.

  Ook is mijn indruk, dat de schrijvers het ook niet meer weten en heel gauw naar een maatschappelijk probleem wordt gekeken om een verhaaltje te schrijven. De originaliteit ontbreekt.

  We weten het nou wel hoor mensen van GTST: huwelijk, vreemd gaan, scheiding, moord en ongelukken en altijd dat zelfde kamertje in het ziekenhuis.

  Houdbaarheidsdatum is verstreken.

 51. Donald Dumb

  De wereld staat in brand maar hier maakt men zich druk over een serietje met slecht acteerwerk die zijn tijd heeft gehad…
  Misschien hebben de kijkers van toen een betere smaak ontwikkeld. Hebben ontdekt dat er meer is dan GTST en er veel betere acteurs/actrices zijn dan die in GTST. Dat kan ook de reden zijn van teruglopende kijkcijfers…

 52. Arie

  @Dirk: eens.

  Er zijn vele slechte C acteurs/actrices in die serie.
  Ik noem er 2.
  Van die Ferry Doedens krijg ik epileptische aanvallen, met dat zenuwachtig spel van die man en die overdreven attitude om de homo uit te hangen. Om misselijk van te worden. Ik ben zelf homo en zou tegen die Doedens zeggen, gedraag je normaal man, idioot die je bent.
  En de dame die Nina heet. Die kan écht niet acteren, wel hard schreeuwen en maar met die ogen rollen. Hopeloos.
  Ik geloof dat ik het nu wel gezien heb met gtst.
  Serie mag van mij weg.

 53. Elisabeth

  Het amateuristische in deze serie zijn niet alleen de acteurs en actrices met B niveau, maar ook dat eeuwige ziekenhuis kamertje met de al eeuwige luxaflex .

  Bijna iedere deelnemer heeft daarin al gelegen. Lachwekkend.

  Bij onze toneelvereniging in het dorp hebben ze betere deelnemers.

 54. Ron

  Ik vond die linksere verhaalijn met die asielzoekers juist wel een verademing. GTST moet een afspiegeling zijn van gebeurtenissen in de echte wereld dus is het logisch dat ze dit issue behandelde. Nu ook weer, de partner van Lucas is een wat linksige activist en wil bij een mogelijke moeder van zijn kind ook een wat linksige vrouw die het kind voor hem gaat baren. Dus daarom vroegen ze in de gespreken met mogelijke moeders ook naar wat hun politieke voorkeur was.

 55. Korf

  @Donald Dumb

  Laat de mensen toch. Ik vind dat ‘d wereld staat in brand’ altijd zo’n drogreden. Dan kun je helemaal niks meer doen.

 56. Korf

  de

 57. Donald Dumb

  Korf.
  Aan alles komt een eind. Ook aan n soap met slecht acteerwerk.
  Waarom daar zo verdrietig over doen?

 58. Korf

  Ik doe niet verdrietig. Het zal me echt een zorg zijn. Het ging me gewoon om die drogreden. Ik zal vast ook dingen doen en denken die verder weinig belangrijk zijn. Nou en? Als jij mij laat, laat ik jou en de rest van het land. Daar doen alle conflicten niks aan af. Daar hoef je niet bij elk pleziertje bij stil te staan.

 59. Frips

  Maak de serie wat heftiger maak er een echte thriller van!

 60. Lola

  Niet heel gek want die afname komt omdat mensen via internet of videoland kijken.

 61. L.

  Ik ben inderdaad gestopt met kijken omdat die jonge acteurs, waar er te veel van zijn, gewoon niet kunnen acteren. Verhaallijnen zijn te langdradig en niet interessant. Maak het gewoon wat spannender!

 62. Daan

  Het zijn de karakters die niet leuk zijn of aanspreken en de verhaal lijnen
  zijn ook niets meer aan en helemaal niet spannend meer.

  Jojo, Rover, Shanti, Lana, Amir, Flo, Sjors, Tiffi, Kimberly, slaat allemaal nergens op!
  Daarom haken de kijkers massaal af!
  Die nieuwe vervangers van Sjors en Rover hebben ook geen goed gedaan!
  waar blijft de oude Sjors???????

 63. Daan

  Ben wel wel heel blij dat die Q eruit is, sloeg ook nergens op, en dan dat Barrie Stevens verhaal, hadden ze daar nou echt niet iemand anders voor in kunnen zetten??

 64. Linda

  Daan

  Inge Schrama kampt nog steeds met een burn-out, en ik vrees dat zij niet meer terugkomt in de serie en dat de huidige actrice definitief de rol kan overnemen.

 65. Ron

  Misschien is die gigantische dip nog wel ergens goed voor ook. Reden te meer om er nog meer van te maken in de nabije toekomst. Duurt alleen wat langer natuurlijk, verhaallijnen moeten geschreven worden en karakters moeten daarbij gezocht worden die de boel weer uit het slop trekken. Dat is bij de vorige dip ook gelukt. Wel opmerkelijk dat Boulevard het nooit over de dalende cijfers heeft bij GTST maar alleen meld dat er weer een nieuw acteur/karakter aan de soap wordt toegevoegd. Dus ook slecht nieuws mogen ze wel eens vermelden vind ik.

 66. aammehoela

  Wat een hoop reacties voor een baggerprogramma. Want soap is bagger-tv. In al die jaren heb ik 2x verplicht moeten meekijken. Verschrikkelijk.

 67. gtstfites

  jij reageret toch zelf ook grappen maker !!

 68. Bart

  @dirk en Minder of Mirjam Helemaal mee eens! Ferry zet een overtreffende trap van een stereotype gay neer waar echt heel veel mensen zich aan storen. Ook homo’s zelf.
  @Linda Nu vergeet je er wel een paar uit 1989/1990. Op dit moment is GTST helemaal vanaf het begin op RTL Lounge leuker dan het huidige seizoen.

 69. Bart

  Ik bedoel ‘stereotiepe’. Gvd, ik ga mijn schoolgeld terugvragen.

 70. Veerle

  Rick die al jaren opa is heeft een relatie met Zoë die nog studeert, die ouwe Anton heeft zn zoveelste midlifecrisis en duikt natuurlijk de koffer in met een jong meiske, wat overigens een erg slechte actrice is ( die rooie ).
  En AUB die Nina eruit , te erg gewoon. Ik hoop op meer oudere acteurs , is veel leuker !!

 71. Bjorn

  En RTL 4 maar 25 miljoen per jaar betalen tot 2021.

 72. Ron

  Denk ook wel als de dalende trend in gezet blijft worden dat 2021 het laatste jaar GTST is en wellicht dan alleen op Videoland only te zien, als dat dan nog bestaat tenminste…

 73. Joke

  Ik ben 24 en ik kijk een gevangenisserie met bijna alleen maar 40+ acteurs en actrices. De jongere spelers die erin zitten mogen er van mij uitgeschreven worden op 1 na. Dus ja. Moraal van het verhaal: Jongen zitten helemaal niet per se te wachten op puberverhaallijnen. Alleen dat snappen ze niet daar.

 74. Joke

  jongeren

 75. Bart

  @Joke Helemaal waar
  @Ron Totale onzin wat en zegt.

 76. Ron

  @Bart: onderbouw dat eens want hier kan ik niets mee natuurlijk…

 77. David

  @Joke

  Welke gevangenisserie, als ik vragen mag?

  En uiteraard slaan die eeuwige verjongingen nergens op. Ik ben nu 45, maar als tiener keek ik ook series waarin vrijwel geen jeugd voorkwam. En zo kan ik nu ook genieten van series die om bijvoorbeeld twintigers draaien.

 78. Bart

  @Ron Ik maak zelf wel uit wat ik onderbouw. Zulke aperte nonsens hoef ik niet te weerleggen. Iedereen weet dat je kletst.

 79. Ron

  @Bart: goed, neem ik jouw bijdrage hier in het vervolg ook niet meer serieus.

 80. Rik

  Helen Helmink moet gewoon terug :p

 81. Tim H

  @Rik
  Leeft die nog?

 82. Prector

  @Tim H

  Die leven allebei nog.

 83. schijnbaar steeds meer nadenkende mensen

  Toch logisch dat kijkend Nederland er klaar mee is. Wat een droevige act uh amateurs. Een verhaallijn voor de bielen helpt ook niet mee.

  Kortom amateurs die niemand kunnen boeien die van enige kwaliteit houdt.

 84. Marthijn

  Ik kijk al vanaf aflevering 1, maar ben afgelopen tijd afgehaakt, de 6000e vorige week op videoland heb ik nog effe gekeken, maar ook deze aflevering was dramatisch slecht, verhaallijn zo herkauwd, trouwerij dat weer mis gaat, dat kennen we nu wel.

  Ludo en van de meest spraakmakende spelers van GTST zie nauwelijks nog, zijn rol is zeer minimaal geworden.

  Hier opsomming van de acteurs met de reactie van mij wat ik van ze vind.

  Ludo – super, maar rol stelt niks meer voor
  Janine – Leuk, maar rol word weer herkauwd , Ludo en Janine worden weer uit elkaar gedreven.
  Rik – Gaat wel
  Anton – Super, maar ook zijn rol word verpest, heeft in eens last van midlifecrisis , erg onrealistisch, en raakt voor de 1000e keer alles kwijt.
  Linda – mag van mij wel weg, voegt niks toe
  Laura – mag weg, voegt niks toe
  Jojo – zeer irritant
  Sjanti – leuke meid, alleen de relatie met Anton vind ik onzin
  Billy – leuk , maar verhaallijn zeer voorspelbaar
  Rover – irritant joch, mag wel weg
  Kimberly – leuke meid, rol verpest door de schrijvers
  Amir – mag van mij weg
  Lucas en Flo – mogen van mij wel weg, teveel nadruk op homo’s bah, en dat kind krijg gedoe vind ik dom.
  Aysen – geweldige stoere meid
  Daan – mafkees
  Bing – wel leuk
  Nina – super leuk

  Volgens mij heb ik wel iedereen gehad, de schrijvers zijn te eenzijdig, begreep dat team uit 10 schrijvers bestaan en daarvan zijn er 9 vrouw, vind ik niet goed, krijg je te eenzijdig beeld en mooie verhaallijnen kunnen ze niet schrijven, er spat niks meer vanaf, misschien moet je 80% vervangen en misschien een deel uit het buitenland halen. Als het zo doorgaat trekt RTL een keer de stekker eruit.

 85. Dex

  Vanaf het moment dat Marjolein Keuning (Maxime) uit beeld was verdwenen,
  ben ik langzaam afgehaakt. Natuurlijk was dat haar eigen beslissing om ermee te stoppen.

  Joke Bruijs was kort terug omdat haar schema te druk was met tournee,
  op het laatste moment hebben ze off-screen besloten om haar personage
  te laten overlijden terwijl er een grote verhaallijn voor haar was geschreven.

  Joke had kunnen groeien in haar rol, maar helaas.

  https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/artikel/4664871/joke-bruijs-over-afscheid-gtst-familie

 86. Bears’den

  Hét probleem bij GTST is gewoon dat het véél te veel lijkt op Spangas!
  De serie is niet meer wat het was..
  Veel te veel jongeren, en ook de ‘problemen’ zijn niet pakkend genoeg..
  De regisseur wilt ook te veel maatschappelijke problemen in de serie terug laten komen maar dat is fout!
  Het is een soap, amusement, vermaak!
  Geen half uurtje les maatschappij leer zoals je vroeger op school kreeg!

  Nee, gewoon weer terug naar hoe het vroeger was!
  Haal Martine, Jef, Robert, Jack en meer van die oude acteurs terug, en een beetje minder van die iets te vrolijke pubers!

  Anders zullen de kijkcijfers alleen maar meer zakken!

 87. Bart

  @Ron De gene die onder mijn naam reageerde hierboven was ik niet. Reactie van 13:20 is van mij

 88. Bart

  Ik zit al de hele avond aan mn plk te trekken. De witte butt spuit eruit

 89. Bart

  De gene die onder mijn naam reageerde hierboven was ik wel. Reactie van 23:03 is ook van mij

 90. Ettertje

  Het is gewoon een kut-serie met slecht acteerwerk. Altijd al gevonden en nu maar hopen dat het snel van de buis verdwijnt. Wat nou zorgwekkend, heugelijk nieuws zullen ze bedoelen!

 91. Huiskamer

  Eén keer raden: Gaat nu constant over klimaat. Multi-culti, lieve-moslims.

 92. Paolo

  Kijken vanaf dag 1??? Ik zou mezelf haten wanneer mijn ontwikkeling niet was doorgegaan in al die jaren en ik was blijven steken bij dit bedroevende (kijk)niveau.
  Ik prijs mezelf gelukkig dat ik mijn brein de kans heb gegeven en tussen het aanbod vaak de pareltjes koos die leidde tot verwondering, liefde voor, en maatschappelijk inzicht.

 93. Palu.llo

  @paolo

  En uiteindelijk beland je op MC hahaha lu.llo

 94. Paolo

  @ Palu.llo, shaking hands dan maar!. En dat heet, een mening vormen en ventileren.

 95. Realist

  Die Rohan is veel te veel bezig met het gebruiken van het GTST platform als tool voor emancipatie. Alles waar de gemiddelde provinciaal aan moet wennen, zoals t homohuwelijk, de rol van allochtonen e.d., wordt als volstrekt normaal en geaccepteerd aan de kijker voorgeschoteld. Heel goed hoor maar het stoot ook mensen af die nog niet zo geëmancipeerd denken af…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.