Angela de Jong: ‘SBS 6 bood mij late talkshow aan’

Geplaatst op zo 21 apr 2019 om 10:30

Angela de Jong is niet alleen benaderd om presentator te worden van 6 Inside, ze is door Talpa Network ook gevraagd voor een eigen latenightshow op SBS 6. Dat vertelde de AD-diva afgelopen nacht in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. De Jong heeft serieuze gesprekken gevoerd met het bedrijf van John de Mol. “Eerst of ik iets op de late avond wilde maken en later is dat 6 Inside geworden“, zegt ze. “Wat ik op de late avond mocht doen? Dat wat ik wilde. Een programma over mediadingen.

SBS 6 wilde haar zó graag voor de late avond dat de zender haar een carte blanche bood, aldus De Jong. “Ja. Maar ik zou niet weten waarom mensen überhaupt naar mij zouden gaan kijken op SBS 6 als Pauw en Jinek op NPO 1 zijn. Ik denk niet dat er zo veel mensen op mij af zouden stemmen.

De Jong weigerde. Daarna kwam 6 Inside aan bod. “We hebben erover gepraat en uiteindelijk was al vrij snel duidelijk dat ik dat alleen wilde doen als ik mijn column kon blijven doen bij het AD, omdat ik wel vond dat ik onafhankelijk moest blijven. Ik wilde daar zitten als AD-columnist. Daarom was mijn hoofdredacteur ook betrokken bij de gesprekken die er gevoerd waren.”

Ze doelt op Hans Nijenhuis. “Hij heeft uiteindelijk met twee hoge piefen van Talpa afgesproken in een wegrestaurant. Het ging over een soort samenwerking tussen het AD en Talpa. Ik was daar niet bij, maar het bleek al snel duidelijk dat dat er niet in zat, omdat Talpa zelf bezig is met een nieuwsafdeling.”

SBS 6 heeft later ontkend dat ze De Jong wilde hebben als presentatrice. “Dan denk ik: wie weet wilden ze het niet naar buiten hebben. Zo werkt het af en toe.”

Ze hoeven haar niet meer te bellen. “Ik heb echt niet de ambitie om zelf een talkshow te gaan doen of 365 dagen per jaar een tv-programma te dragen. Echt niet, nee.”

Lees ook:
SBS 6 vroeg Angela helemaal niet als presentatrice (januari)
Hans Nijenhuis: ‘SBS 6 liegt over Angela de Jong’ (januari)
Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’ (januari)
John de Mol vindt Angela de Jong een aanwinst (januari)

Foto: NPO
40 Reacties op “Angela de Jong: ‘SBS 6 bood mij late talkshow aan’”


 1. ZUIDWEST

  moet het niet zijn presentatrice ?

 2. Directeurtje

  Angela de Jong… een mbo’er met dikke tieten en meningen uit het stenen tijdperk

  In Nederland kan echt iedereen het maken, als je maar wil.

 3. René

  Dus ze wees het niet direct af, ging wel om de tafel.
  Een onzinverhaal.

 4. Ey

  @Directeurtje, mbo´er? Dacht dat ze veel hoger opgeleid was.

 5. ★★Onbekend💥💥

  Een talkshow met Angela de Jong over de kijkcijfers.

 6. ★★Onbekend💥💥

  Angela de Jong wiki.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Angela_de_Jong

 7. Curryworst

  Wat een fiasco dat hele Talpa. Nieuwe gezichten willen daar niet werken dus kopen ze maar de oudgedienden van RTL op. Zit je weer opgescheept met een Gordon en een Patty Brard.
  Zo zie je maar weer John de Mol, succes is niet te koop met veel geld.

 8. MIchael

  #curryworst wat een zielig figuur ben je…..zeiken en onzin verkopen mag je op twitter….

 9. Joost

  @Michael
  Dat kun je beter tegen de randdebielenkliek van Talpa zeggen.

 10. Kees de V.

  Talpa jaagt nu vooral op het kijkersegment met dikke tot extreem dikke mensen.

 11. MIchael

  # Joost de trollenkoning!

 12. Sandertje

  Alsof mensen nog zitten te wachten op Wendy, Gordon, Jandino en dan ook nog Angela.

 13. Trudy

  Angela is wel zo slim om niks met Talpa te beginnen voor je het weet heb je een wurgconract

 14. Leo

  Haha, en wat vindt ze zichzelf interessant. Er worden zoveel oriënterende gesprekken gevoerd, maar die breng je niet naar buiten. Niet zo chique mevrouw de Jong. En het ook nog eens te pas en onpas blijven noemen.

 15. K

  Denk dat zij het wel zou kunnen, of dat nou Talpa moet zijn of waar dan ook.

 16. Wim

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA… ZIJN ZE GEK GEWORDEN BIJ TALPA?

 17. Vincent

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA… ZIJN ZE GEK GEWORDEN BIJ TALPA?

 18. Talpa , de gunfactor is niet te koop.

  Talpa gaat ten onder aan geldgraaiende opgekochte bejaarde vallende sterren die programma’s uit de jaren 60 presenteren alsof het een noviteit is.

  Deze zender schijnt er te zijn voor het genot van de Mol family en voor niemand anders.

  Slecht format, zonder visie of enig gevoel van empathie. Gekochte geldgraaiers met de kwaliteit jaknikker en met het belangrijkste talent de ellebogen mentaliteit. Dit format lijkt niet op een succes uit te draaien lijkt mij.

 19. Bart

  Michael Curryworst heeft wel gelijk eigenlijk. Al zou een late night talkshow met Angela wel weer spraakmakend zijn. Ze neemt geen blad voor haar mond, is kritisch en durft alles te zeggen.

 20. Dirk

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA… ZIJN ZE GEK GEWORDEN BIJ TALPA?

 21. ★★Onbekend💥💥

  Dirk.

  Geweldig zo als je de reacties verziekt.

 22. Trudy

  “Wie Boert er het Hardst” met in de hoofdrol: Angela de Jong.

 23. Erwin

  Lay-out van deze website al om te janken en in 2019 niet voor mobiel. Reacties kunnen site verpesten. Wow.

 24. Kaaskijker

  Ok. John de Mol is radeloos.

 25. Broekhoest

  Ze heeft film en theaterwetenschappen gestudeerd en daarna nog een universitaire studie journalistiek.
  Ze heeft dus wel verstand van waar ze over praat.
  Een beetje de Louis van Gaal onder de recensenten, een beetje pedante dame met niet echt de gunfactor..
  Ik lees haar columns wel altijd met plezier.
  Zie zo’n Gordon bij Talpa, kansloze bedoening die De Jong al drie maanden geleden voorspelde door middel van cijfers die aantonen dat Gordon zonder Joling meer irritatie dan plezier oplevert voor de kijker.
  Ik hoop dat Wendy nog durft want voor haar werd eenzelfde debacle voorspeld

 26. Peter

  Ik denk eerder dat John de Mol bang is voor negatieve recensies en vandaar haar maar een programma heeft aangeboden. Als Angela eenmaal binnen is, is het moeilijker om op je eigen nest te gaan poepen.

 27. CreaBea

  Peter : Nee, was een oprechte keuze destijds.

 28. Joost

  Barbamama De Jong ziet ze vliegen.

 29. Wolter

  Angela hoort thuis bij Veronica. De enige zender die er toe doet en en de beste cijfers heeft. Veronica doet het beter!

 30. Kees H

  Wolter krijgt echt een harde p*n*s van “Veronica”… Waarschijnlijk heeft z’n opblaaspop dezelfde naam :-)

 31. kijker

  verstandige vrouw om niet bij Talpa te gaan werken

 32. Joost

  Het zou een slinkse manier kunnen zijn om Angela monddood te maken. Stel dat ze had toegehapt en het programma was keihard geflopt of John zorgt daar wel voor, dan had ze geen recht van spreken meer en heeft John daarmee een criticus minder. Een flop meer of minder maakt voor hem ook niet uit. Had het wel een succes geweest dan had hij haar met een nieuw contract kunnen temmen. Slimme jongen hoor, die John

 33. tim

  een nieuwe keek op de week met Barbie als co-host

 34. Annie

  @Joost
  Sun 21 Apr 2019 om 23:01
  Zo werkt het nou eenmaal: if you can’t beat them, join/buy them.
  Maar alleen al het feit dat Angela in gesprek is gegaan met Talpa, doet haar geloofwaardigheid als recensente geen goed.

 35. Wolter

  @ Kees H waar slaat dat nou weer op? Ik kan het ook niet helpen dat Veronica de beste zender is en ik cijfers heb die dat onderbouwen. Helaas worden die cijfers tegengehouden door de Hilversumse elite. Die haren Veronica. Is lastig voor ze om toe te geven dat Veronica het beter doet!

 36. Blaster

  Je hebt dus echt een opblaaspop genaamd Veronica.

 37. Johan

  Het getuigt van een gezonde portie zelfkennis van Angela, dat ze beseft dat ze nooit tegen Jinek en Pauw op zou kunnen en een late night programma gedoemd zou zijn te mislukken. Als Twan hetzelfde inzicht had gehad, was hem een afgang bespaard gebleven.

 38. Gerard Ek(streem)dom💩💨 

  Het is een beetje alsof ze een vliegtuigspotter vragen om een Boeing 737 MAX8, inclusief 220 passagiers, even naar Antalya te vliegen. Je hebt op YouTube wel eens een cockpit-filmpje gezien, dus waarom ook niet…

 39. Dominee Bonk

  Kan mevrouw Vetklep – de Jong nou eens uit de media gedwongen worden. Wat een nare varkensachtige verschijning is zij toch. Daarbij zo dom als het achtereind van een koe. Maar goed, ik geef slechts mijn mening. Vrolijk Pasen, ik ben uw herder. Amen

 40. anoniem

  Je verbaast je soms over het opleidingsniveau van sommige mensen, maar ik vermoed dat er voorlopig niet een beter aanbod inzit dan dit.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.