Angela de Jong: ‘SBS 6 bood mij late talkshow aan’

Angela de Jong is niet alleen benaderd om presentator te worden van 6 Inside, ze is door Talpa Network ook gevraagd voor een eigen latenightshow op SBS 6. Dat vertelde de AD-diva afgelopen nacht in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. De Jong heeft serieuze gesprekken gevoerd met het bedrijf van John de Mol. “Eerst of ik iets op de late avond wilde maken en later is dat 6 Inside geworden“, zegt ze. “Wat ik op de late avond mocht doen? Dat wat ik wilde. Een programma over mediadingen.

SBS 6 wilde haar zó graag voor de late avond dat de zender haar een carte blanche bood, aldus De Jong. “Ja. Maar ik zou niet weten waarom mensen überhaupt naar mij zouden gaan kijken op SBS 6 als Pauw en Jinek op NPO 1 zijn. Ik denk niet dat er zo veel mensen op mij af zouden stemmen.

De Jong weigerde. Daarna kwam 6 Inside aan bod. “We hebben erover gepraat en uiteindelijk was al vrij snel duidelijk dat ik dat alleen wilde doen als ik mijn column kon blijven doen bij het AD, omdat ik wel vond dat ik onafhankelijk moest blijven. Ik wilde daar zitten als AD-columnist. Daarom was mijn hoofdredacteur ook betrokken bij de gesprekken die er gevoerd waren.”

Ze doelt op Hans Nijenhuis. “Hij heeft uiteindelijk met twee hoge piefen van Talpa afgesproken in een wegrestaurant. Het ging over een soort samenwerking tussen het AD en Talpa. Ik was daar niet bij, maar het bleek al snel duidelijk dat dat er niet in zat, omdat Talpa zelf bezig is met een nieuwsafdeling.”

SBS 6 heeft later ontkend dat ze De Jong wilde hebben als presentatrice. “Dan denk ik: wie weet wilden ze het niet naar buiten hebben. Zo werkt het af en toe.”

Ze hoeven haar niet meer te bellen. “Ik heb echt niet de ambitie om zelf een talkshow te gaan doen of 365 dagen per jaar een tv-programma te dragen. Echt niet, nee.”

Lees ook:
SBS 6 vroeg Angela helemaal niet als presentatrice (januari)
Hans Nijenhuis: ‘SBS 6 liegt over Angela de Jong’ (januari)
Angela de Jong: ‘SBS 6 probeert mij terug te pakken’ (januari)
John de Mol vindt Angela de Jong een aanwinst (januari)

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen