John de Mol vindt Angela de Jong een aanwinst

Angela de Jong mag het vakmanschap van John de Mol dan wel regelmatig in twijfel trekken – ze bekritiseerde zijn keuzes om Gordon en Wendy van Dijk aan te kopen – maar toch krijgt ze de mediatycoon niet kwaad. Dat liet hij woensdagavond blijken in De Wereld Draait Door. De Mol vindt De Jong een aanwinst voor Hilversum. “Ik lees haar niet elke dag, maar ik lees haar wel regelmatig, ja. Of ze me irriteert? Nee, integendeel zelfs“, zo vertelde de baas van Talpa TV.

De mediatycoon heeft niet zo’n moeite met De Jong. Het is dan ook niet voor niets dat hij haar wilde strikken voor 6 Inside. “Ik vind Angela de Jong in ons wereldje eigenlijk wel een aanwinst. Ik vind het een leuk mens en ze heeft een uitgesproken mening, waarmee je het eens of oneens kan zijn.”

Wel merkt De Mol dat De Jong steeds persoonlijker wordt in haar columns. “Wat me opvalt is dat het bereik waarover ze schrijft steeds breder wordt. Ze noemde zichzelf eerst een tv-recensent, maar de laatste maanden komt er een beetje een Privé- en Story-achtig element in. Het gaat nu meer over de privélevens van de sterren. Dan denk ik: oké, hoort dat er ook bij dan?

Als ze breder gaat schrijven, moet ze wel de feiten kennen, vindt hij. “Van de week had ze een artikel waarin ze meer mediajournalist werd omdat ze in de breedte ging schrijven. Dat vind ik prima hoor. Maar als je over media gaat schrijven en over feitelijkheden, dan moet je wel zorgen dat ze kloppen.”

Maar wat vindt De Mol nou van De Jongs kritiek dat Gordon en Wendy op hun retour zouden zijn? “Dat mag zij vinden. Nogmaals: iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar het wordt zo opgeblazen en grootgemaakt. Laat mij nou lekker gewoon een paar jaar bouwen aan een mooi mediabedrijf. Over twee, drie jaar moeten er wel grote stappen gemaakt zijn.”

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen