John de Mol vindt Angela de Jong een aanwinst

Geplaatst op Thu 17 Jan 2019 om 13:15

Angela de Jong mag het vakmanschap van John de Mol dan wel regelmatig in twijfel trekken – ze bekritiseerde zijn keuzes om Gordon en Wendy van Dijk aan te kopen – maar toch krijgt ze de mediatycoon niet kwaad. Dat liet hij woensdagavond blijken in De Wereld Draait Door. De Mol vindt De Jong een aanwinst voor Hilversum. “Ik lees haar niet elke dag, maar ik lees haar wel regelmatig, ja. Of ze me irriteert? Nee, integendeel zelfs“, zo vertelde de baas van Talpa TV.

De mediatycoon heeft niet zo’n moeite met De Jong. Het is dan ook niet voor niets dat hij haar wilde strikken voor 6 Inside. “Ik vind Angela de Jong in ons wereldje eigenlijk wel een aanwinst. Ik vind het een leuk mens en ze heeft een uitgesproken mening, waarmee je het eens of oneens kan zijn.”

Wel merkt De Mol dat De Jong steeds persoonlijker wordt in haar columns. “Wat me opvalt is dat het bereik waarover ze schrijft steeds breder wordt. Ze noemde zichzelf eerst een tv-recensent, maar de laatste maanden komt er een beetje een Privé- en Story-achtig element in. Het gaat nu meer over de privélevens van de sterren. Dan denk ik: oké, hoort dat er ook bij dan?

Als ze breder gaat schrijven, moet ze wel de feiten kennen, vindt hij. “Van de week had ze een artikel waarin ze meer mediajournalist werd omdat ze in de breedte ging schrijven. Dat vind ik prima hoor. Maar als je over media gaat schrijven en over feitelijkheden, dan moet je wel zorgen dat ze kloppen.”

Maar wat vindt De Mol nou van De Jongs kritiek dat Gordon en Wendy op hun retour zouden zijn? “Dat mag zij vinden. Nogmaals: iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar het wordt zo opgeblazen en grootgemaakt. Laat mij nou lekker gewoon een paar jaar bouwen aan een mooi mediabedrijf. Over twee, drie jaar moeten er wel grote stappen gemaakt zijn.”

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “John de Mol vindt Angela de Jong een aanwinst”


 1. q8

  ik denk in stilte dat john meer problemen heeft met de BRUINWERKERS die hij in dienst heeft,
  een goeie baas heeft niet graag mensen die m naar de mond praten,

 2. Johan

  John vindt haar in werkelijkheid een ongelooflijke lastpak, maar is slim genoeg om te weten hoe te reageren in de media op haar kritische artikelen. Zeggen dat je haar waardeert en laten zien dat je boven haar kritiek kunt staan is de enige juiste reactie.

 3. robb

  Zo moet je reageren en niet anders.

 4. Curryworst

  Van de reactie van John de Mol kan Gordon nog heel veel leren.

 5. kees

  “Het wordt zo opgeblazen en groot gemaakt”. Tsja…wie deed dat ook alweer? Gordon duidelijk dus teruggefloten door baas John mbt confrontatie in DWDD.

 6. De Eerlijke

  Ik wil heerlijk passievol de liefde bedrijven met Angela mag ik dat zeggen.

 7. Bep

  Topreactie van John.Zo moet je reageren.Roep je personeel eens bij elkaar en leer ze te lezen, luisteren en incasseren.

 8. Reageerder

  We mogen blij zijn dat er iemand als Angela is die durft te schrijven wat een heleboel kijkers denken.

 9. Pieter

  Mooi, John heeft op een slimme manier de wind uit de zeilen genomen bij Angela…

 10. Gaathemnietworden

  John de Mol vind dit dit helemaal fantastisch vol in de belangstelling en net als het met de die doorgesnoven koffietenthouder uit de hand lijkt te gaan lopen de volgende ster presenteren en het hele accent in een keer te verleggen naar iets positiefs.

 11. AstroTrol Joke

  Over twee drie jaar zie ik Jack Spijkerman weer huilen op TV.

 12. Graaffred de Man

  Overschatte De Jong, Overschatte De mol, en overschatte krant.

  Via het ad, meest gelezen / Kijk even naar het bereik, stelt niks voor.

  Chantal Janzen steekt draak met RTL: ‘Mama moet ineens Miljoenenjacht doen’ 65.003 keer gelezen
  ‘Deze Boef moet een lesje worden geleerd’:51.213 keer gelezen
  Amanda en Stavros trouwden op Mykonos.:38.539 keer gelezen
  Celebrity’s gaan los op Instagram met de ‘10yearchallenge’:31.119 keer gelezen
  Colum Angela de Jong:Als De Mol de oorlog met iemand kán winnen,19.830 keer gelezen

 13. joost

  Beste John,

  Met zo’n opmerking over mevr. de Jong, val je bij mij direct “door de mand”.
  Heeft nou zo’n grote zakenman dit nodig, om een onbelangrijk, qua intelligentie niet hoogstaand stukjes schrijfster in een krant, zó op te hemelen?

  Of is het : “if you can not beat them, yoin them “??
  Indekken heet dat en je “koopt”zo gratis populaire publiciteit.
  Heel doorzichtig hoor.

 14. johan de vries

  Deze man is zo ongelooflijk slim,natuurlijk háát ie haar,dit zijn allemaal psychologische spelletjes,en iedereen trapt er in.

 15. Dennis

  @Joost, gezien het keurige Nederlands van Angela de Jongh kan ik niet zeggen dat ze niet begaafd is. Met haar woordenschat is ook niets mis.

 16. anonymous

  Dat zegt ‘ie wel maar dat meent ‘ie niet.

 17. Joris Agema

  John is stuk slimmer met spelen in de media, vs zijn snel geirriteerde “sterren”.

 18. Fox Mulder

  Kijk Gordon en Gerstanooitiets zo kan het ook!

 19. Pauline254

  Misschien moeten die doorgesnoven SBS “sterren” eens op dezelfde media training die John de mol heeft gehad.

 20. Tvkijker

  @Joost

  Mensenkennis? Weet je wat dat is? Geloof het niet he..

 21. eXadrian

  Kan er niet gewoon één bericht komen met “dit vindt iedereen bij Talpa van Angela de Jong”. Elk nieuwsbericht heeft weer iemand anders van Talpa die iets van haar vindt, Gordon, Albert, John, Winston en ga zo maar door.

 22. Dennis

  Mooi gesproken, alleen denkt hij stiekem wel iets anders. Zijn neus kwam tot mijn beeldscherm. Ik dacht even dat ik 3D zat te kijken

 23. Bennus

  @ graaffred de Man;
  AD en alle regionale titels staat de column ook in, bovendien heb je ook nog de kranten digitaal en via topics.nl.
  De aantallen die jij noemt zijn enkel de pageviews op de ad website

 24. Guttegut

  @Joost

  Voor iemand die klaagt over intelligentie van Angela de Jong zitten er wel heel veel grammaticale fouten in je stukje SUFFERD!!!

 25. Lea

  John de Mol vind ik een goedkope slinkse slang. Hij moet Angela helemaal niet. Angela is uiteraard slim genoeg om dat te doorzien. Ik vind die De Mol clan heel griezelig en de programma’s uit die fabriek minder dan kermisbagger.

 26. Ron

  Dit is de enige juiste reactie en het heeft er ook mee te maken dat ze haar benaderd hebben voor 6 Inside, dus ja natuurlijk past dan deze reactie van John het beste hierbij…

 27. Stephan

  Ik zou Angela graag willen doen

 28. Remco Terhorst

  John de Mol zegt al sinds 2011 dat hij 2-3 jaar nodig heeft.

 29. K

  Zet Angela de Jong aan tafel bij 6inside…gegarandeerd dat de kijkcijfers omhoog vliegen…beetje porren hier en daar houdt de boel scherp.

 30. Pastoor van Puffelen

  Meneer de Mol, het is mooi geweest, u was zeer succesvol, maar de tijden zijn veranderd, het volk is nu lang genoeg dom gehouden met een zeer laag niveau van programma-inhoud. Het publiek richt zich nu individueel op internet, veel al uit het buitenland en kijkt series die men zelf wil en dat zijn doorgaans geen Nederlandse series. Die 40 zogenaamd bekende Nederlanders kunnen de tv niet meer redden, zij zijn tot zelfgenoegzame vervreemde narcistische verlopen veelal verslaafde wezens verworden, vind ik tenminste, ze worden inmiddels door een zeer groot deel van het publiek uitgekotst. We worden er zelfs misselijk van. Sticht een tehuis voor deze fossielen en maak er interactief museum van. Geen dank overigens voor dit businessplan. Ik wens u sterkte. Amen en goddelijke groet, de pastoor. (Van Puffelen)

 31. tv kijker

  hij praat diplomatiek maar hij vindt het niet leuk hij baalt ervan

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.