Nieuwe Revu: ‘John de Mol, kom dan met je rechtszaak’

Jonathan Ursem, de hoofdredacteur van Nieuwe Revu, is niet bepaald bang voor de macht van mediamagnaat John de Mol. Hij daagt hem uit om hem voor de rechter te slepen. Dat is te lezen op Twitter. Nieuwe Revu publiceerde deze week een groot artikel over vermeend kijkersbedrog bij The Voice of Holland. Andere media hebben dit verhaal bewust laten liggen uit angst voor de enorme macht van De Mol, zei Ursem eerder. Het is een angst die volgens hem ook leeft in de tv-wereld.

Ursem is in elk geval níet bang. “In 2018 twee zaken aan mijn Revu-broek gekregen; een kort geding (Kemna) en een klacht bij de Raad voor de Journalistiek (verwarde man). Die laatste is ook gewonnen, hoor ik net. De winnende broek gaat zo in de was dus als iemand nog iets wil (John?): doe het nu.

Hij blijft volledig achter zijn verhaal staan. “Meer bronnen hebben zich bij ons gemeld die bevestigen dat The Voice (en ook andere talentenjachten) doorgestoken kaart zijn. Als je de reacties op social media bekijkt, dan wist de kijker dit overigens allang…

Eerder liet Privé-baas Evert Santegoeds weten dat hij verwacht dat Talpa zijn advocaten op Nieuwe Revu zet. “Want het is toch een smet op iets wat al tien jaar een groot succes is en je kan het niet zomaar beweren. Met anonieme bronnen kom je over het algemeen niet heel ver in een rechtszaal, is mijn ervaring.

Lees ook:
Groot onderzoek Revu: The Voice mogelijk deels nep (dinsdag)
Albert vindt Voice-artikel Revu ‘slechte journalistiek’ (woensdag)
Evert Santegoeds: ‘Talpa zet juristen op Nieuwe Revu’ (woensdag)
Van Velzen: ‘Revu-artikel gebaseerd op zure verliezers’ (woensdag)
Dewi ontkent interview Revu: ‘Doodsbang voor John’ (donderdag)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen