Groot onderzoek Revu: The Voice mogelijk deels nep

De Nieuwe Revu heeft groot onderzoek gedaan naar eventueel kijkersbedrog bij The Voice of Holland en stelt in de editie van morgen dat de show van producent John de Mol deels doorgestoken kaart is. Dat meldt het tijdschrift in een voorpublicatie. De geruchten over The Voice zingen al veel langer rond, meldt Revu. “Het is typisch zo’n verhaal dat al langer rondzingt in Hilversum, maar dat niemand durft te publiceren uit angst voor de gevolgen (lees: de macht van John de Mol).”

Journalisten van het blad hebben met zestien artiesten gesproken en zij laten onomwonden weten dat er wordt gesjoemeld achter de schermen. “Ik heb gehoord dat deelnemers werd beloofd dat ze een aantal rondes door zouden gaan als ze zouden meedoen”, zegt oud-kandidaat Raffaëla Paton.

En Remko Harms uit seizoen vijf: “Ik heb gehoord dat er vooraf beloftes worden gedaan aan artiesten dat ze sowieso een paar rondes verder zullen komen.”

Dominique Elzer-Rombouts uit seizoen vier: “Het is niet letterlijk gezegd, maar ik wist vooraf wel dat ik door zou gaan.

Een anonieme kandidaat uit het eerste seizoen zegt: “Tijdens mijn optreden liep John de Mol naar de stoelen van Nick en Simon, waarbij hij een snijgebaar voor zijn keel maakte, zo van: deze mag niet door.

En zo gaat het nog wel even door. De volledige voorpublicatie kunt u hier zien.

En wat is de reactie van John de Mol hierop? In het tijdschrift ontkent zijn pr-manager alles: “The Voice of Holland is een van A tot Z integere muzikale zoektocht naar de beste nieuwe zangstem van Nederland. Alle talenten die in het programma de strijd aangaan, hebben gelijke kansen om winnaar van The Voice te worden.

Jonathan Ursem, de hoofdredacteur van Nieuwe Revu, verwacht dat aan De Mol gelieerde media dit verhaal in de doofpot gaan stoppen: “Ik heb geen enkele illusie dat dit bericht door andere media wordt opgepikt – in elk geval niet door RTL, SBS, ANP, Linda, etc. Er zijn media die dit niet willen/durven/mogen brengen uit angst voor De Mol.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen