Evert Santegoeds: ‘Talpa zet juristen op Nieuwe Revu’

Evert Santegoeds verwacht dat producent Talpa het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt The Voice of Holland wel dat hij is?’ door een aantal juristen gaat laten lezen. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Nieuwe Revu treedt deze week groot naar buiten met de stelling dat de hitformule van John de Mol waarschijnlijk doorgestoken kaart is; artiesten zouden van tevoren garanties krijgen over het verloop van de wedstrijd. Keihard journalistiek bewijs is er echter niet.

Hoofdredacteur Jonathan Ursem bevestigt dat hij het niet hard kan maken. “De mensen die zeggen dat het hen is overkomen zijn zó bang voor de consequenties dat ze allemaal zijn afgehaakt. Ze willen alleen anoniem genoemd worden“, zei hij in Shownieuws.

Ursem voegt in zijn editorial in Nieuwe Revu toe dat hij een soort klokkenluider is; andere media zouden dit verhaal hebben laten liggen. “Ik weet dat andere media niet over dit onderwerp hebben gepubliceerd omdat ze bang zijn voor de gevolgen.

Santegoeds denkt inderdaad dat Ursem op bepaalde gevolgen kan rekenen. Hij kent het klappen van de zweep, want Talpa zette hem vorig jaar twee weken op non-actief toen hij het nieuws onthulde dat Frank Dane de opvolger zou worden van Edwin Evers op Radio 538. “Het is een enorm product, een A-naam in de televisiewereld en het is best een kwalijke aantijging. Ik vraag me af of het hierbij blijft.

Zelf is Santegoeds hoofdredacteur van weekblad Privé, dus kan zich goed in de kwestie verplaatsen. “Ik denk dat het verhaal morgen wel gelezen zal worden door de juristen van Talpa, want het is toch een smet op iets wat al tien jaar een groot succes is en je kan het niet zomaar beweren. Met anonieme bronnen kom je over het algemeen niet heel ver in een rechtszaal, is mijn ervaring.

Ursem zelf: “Áls De Mol ooit Nieuwe Revu had willen kopen, dan is dat vanaf vandaag van de baan.

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt The Voice of Holland wel dat hij is?’ is overigens geschreven door Andries de Jong van Big Brother. Het artikel kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Groot onderzoek Revu: The Voice mogelijk deels nep (gisteren)
Albert vindt Voice-artikel Revu ‘slechte journalistiek’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen