Dewi ontkent interview Revu: ‘Doodsbang voor John’

Dewi Pechler wil niet op de zwarte lijst van mediamagnaat John de Mol komen te staan en heeft daarom woensdag zijn programma Shownieuws opgezocht om haar rol in de The Voice-controverse te ontkennen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Pechler is een van de artiesten die zich deze week in Nieuwe Revu uitlaat over vermeend kijkersbedrog bij The Voice of Holland. Ze suggereert in het artikel dat producent Talpa het inderdaad niet zo nauw neemt met de waarheid.

Pechler in het tijdschrift: “Dat ze een bepaalde garantie geven dat je een stukje verder zal komen in het programma, is wel een vrij normale manier van hoe het gaat met talentenshows op tv. Het wordt gebracht als: ‘Het komt wel goed,’ dus je hebt niks concreets. Het is natuurlijk altijd de vraag of ze zich ook echt houden aan hun toezeggingen. Maar als ik zie wie er allemaal meedoen, dan kan ik me wel voorstellen dat zij er deals uithalen. Ik heb zelfs wel verhalen gehoord dat er geld wordt betaald om mee te doen.

Nu ontkent Pechler dat ze een interview gehad heeft met Revu-journalist Andries de Jong, beter bekend als oud-kandidaat van Big Brother. “Ik zag op Shownieuws dat er allemaal foto’s van mensen bij het artikel stonden, maar mijn foto ook heel groot en in het begin. Ik was wel over de zeik, zeg maar. Ik heb de verslaggever ook gesproken gisteren nog en heb gezegd: ‘Ik vind het niet zo netjes.’

Heeft De Jong haar dan niet geïnterviewd? “Ik ben wel gebeld voor het artikel en er werd me gevraagd of ik ooit gevraagd was of ooit een ervaring had met het meedoen aan The Voice. Toen zei ik eigenlijk meteen: ‘Nee, ik ben nooit gevraagd.’ Ik heb die man wel gesproken en we hebben het daar ook wel in het algemeen over gehad, maar het was niet echt een interview. Heel gek.”

Volgens Pechler blijft De Jong bij zijn standpunt. “Hij had zoiets van: ‘Ik heb jou gewoon geïnterviewd en jij hebt dit letterlijk zo gezegd.’ Het is gewoon niet waar. Dan wordt het een welles-nietes verhaal. Ik zei: ‘Heb je het gesprek dan opgenomen?’ ‘Ja, ik heb het opgenomen, dat zeg ik ook altijd van tevoren.’ Ik zei: ‘Nou, tegen mij heb je niks gezegd.’ Er staat ook echt een toeter bij mijn hoofd alsof ik het van de daken schreeuw. Dat is gewoon echt belachelijk. Ik vind het niet netjes.”

Story-baas en Shownieuws-deskundige Guido den Aantrekker denkt dat Pechler gewoon spijt heeft. “Ik ken hem persoonlijk als een betrouwbare journalist en ik denk wel dat dit interview heeft plaatsgevonden. Als je acht minuten lang met een journalist praat die zich ook zo kenbaar maakt, dan ben je niet over je vakantie aan het praten. Ik vind dat een beetje een flauw verhaal. Ze blijft erbij dat het interview niet heeft plaatsgevonden.”

‘Dewi is doodsbang voor John de Mol’

Nieuwe Revu-baas Jonathan van Ursem laat op Twitter weten: “Dewi heeft een telefonisch interview van 8 minuten met journalist Andries de Jong gedaan. Andries heeft zich vooraf kenbaar gemaakt als journalist van Nieuwe Revu en heeft duidelijk gemaakt waar het artikel over gaat, daarmee is zij akkoord gegaan. We hebben het interview nog eens teruggeluisterd, en het zijn exact haar woorden die in het artikel staan.

Ik denk dat ze spijt heeft dat ze het interview heeft gedaan, omdat ze heeft onderschat wat de impact van het artikel zou zijn. Dat zegt ze ook letterlijk via WhatsApp: ‘Ik denk niet dat je begrijpt dat dit gewoon invloed kan hebben op mijn carrière’.

Dat is, naast de vraag of The Voice wel/geen doorgestoken kaart is, waar het artikel over gaat: men is doodsbang voor John de Mol. Het is jammer dat ze spijt heeft maar we gaan niet rectificeren wat iemand letterlijk heeft gezegd & waarvan 100 procent duidelijk was wat de context was.

Na de uitzending van Shownieuws van gisteravond hebben meer bronnen zich bij ons gemeld die bevestigen dat The Voice (en ook andere talentenjachten) doorgestoken kaart zijn. Als je de reacties op social media bekijkt, dan wist de kijker dit overigens allang…”

Lees ook:
Groot onderzoek Revu: The Voice mogelijk deels nep (dinsdag)
Albert vindt Voice-artikel Revu ‘slechte journalistiek’ (woensdag)
Evert Santegoeds: ‘Talpa zet juristen op Nieuwe Revu’ (woensdag)
Van Velzen: ‘Revu-artikel gebaseerd op zure verliezers’ (woensdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen