Albert vindt Voice-artikel Revu ‘slechte journalistiek’

Albert Verlinde vindt het artikel van Nieuwe Revu over vermeend kijkersbedrog van The Voice of Holland slechte journalistiek. Dat heeft de SBS 6-presentator dinsdagavond gezegd in 6 Inside. Verlinde maakte gehakt van het artikel. Hij ontkende dat te doen in opdracht van zijn baas John de Mol, de producent van The Voice. “Het is niet omdat ik van Talpa ben en van John zou moeten zeggen dat het artikel niet klopt. Nee, ik ben objectief en heb gewoon zitten lezen.

De showkenner had hoge verwachtingen. “Het artikel kwam binnen op de redactie en dan ga je het natuurlijk meteen zitten lezen. Dan denk je: nou, het zou iets kunnen zijn. Nieuwe Revu is wel het blad dat de hele zaak over Job Gosschalk aan het rollen gebracht heeft. Dat was een goed journalistiek artikel, dus ik dacht: wat zit hier aan te komen? Toen begon ik het te lezen en toen dacht ik: dit is geen goed journalistiek artikel.

De belangrijkste bron is anoniem. “Dat maakt een artikel er niet geloofwaardiger op. Vervolgens zegt bijvoorbeeld Raffaëla van: ‘Ik heb wel gehoord dat.’ Dat zit heel veel in dit artikel. Aan ‘ik heb gehoord dat’ heb je niks. Dat zijn allemaal anonieme bronnen. Daar heb je niks aan.

Verlinde heeft wel een idee waar de geruchten vandaan komen. “Er is elk jaar een team bezig om het beste programma van de Nederlandse tv te maken. Er zijn mensen constant aan het scouten waar mensen zitten die iets kunnen, bijvoorbeeld in musicals of bands. Niet alleen de normale aanmeldingen zitten in het programma, maar je bent ook mensen pro-actief aan het benaderen.”

The Voice benadert vaak mensen die al actief zijn als artiest. “Dan ga je ze bellen. Dan zegt de ander: ‘Nee, ik heb een carrière en ik ga misschien nat als ik meedoe. En ik treed nooit gratis op.’ Dan zeggen ze: ‘Nou, dan geven we geld.’ Ik kan me dat voorstellen, snap je, maar dat wil niet zeggen dat die vier stoelen omkoopbaar zijn.”

Ik denk dat de geruchten komen uit dat actieve benaderen. Het is wel een grappig verhaal om te lezen, maar ik vind het eerlijk gezegd niet heel sterk.”

Verlinde hoopt dat de mensen alsnog de Nieuwe Revu gaan kopen. “Ze hebben niet zo veel lezers meer, dus koop hem wel even.”

Het Nieuwe Revu-artikel Wie denkt The Voice of Holland wel dat hij is? kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen