Katja Schuurman: ‘Job Gosschalk is toffe pik!’

Geplaatst op zo 27 mei 2018 om 14:16

Katja Schuurman blijft zich afficheren als de levende propagandamachine van Job Gosschalk. Hoewel hij naar verluidt tientallen jonge jongens heeft misbruikt, blijft de RTL-ster knuffelen met de vieze casting director. Dat is te zien in de rijdende talkshow van NU.nl-hunk Chris Helt. Schuurman, die Helt even in zijn auto liet wachten omdat ze druk was met haar vriendin Wendy van Dijk, blijft op de barricades staan voor Gosschalk. Sterker nog: ze noemt hem dit keer zelfs een ‘toffe pik’.

Gosschalk is een super leuke man, legt Schuurman uit. “Ik vind het een ongelooflijk toffe pik, ja. Job Gosschalk is een hartstikke te gek iemand, maar hij heeft wel een aantal ontzettend stompzinnige dingen gedaan. Maar wie is er perfect?

We moeten Gosschalk niet zo hard aanpakken, vindt ze. “Hij heeft echt heel stomme dingen gedaan en honderd procent terecht dat hij er keihard voor aangepakt wordt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het meteen een soort persona non grata moet worden die alles in zijn leven verliest wat hij had. Dat vind ik buitenproportioneel.”

De media is volgens Schuurman te hard over Gosschalk heen gegaan. “Achter Jeroen Pauw stond er bijvoorbeeld een foto van Job met daaronder ‘De Nederlandse Harvey Weinstein?’ Zo’n vraagteken is dan niet meer zo relevant, want dan is het al zo. Harvey Weinstein heeft mensen verkracht en omgekocht om niet te praten. Bij Job is het anders geweest.”

Wat vindt ze van Gosschalks misbruik? “Vanzelfsprekend keur ik zijn gedrag, wat hij in een aantal gevallen écht heeft gedaan, heel erg af. Dat doet hij ook van zichzelf.”

Heeft ze zich wel eens in zijn slachtoffers verdiept? “Ik heb me er nauwelijks mee bezig gehouden. Ik heb me heel erg bezig gehouden met mijn vriend.”

Zelf is ze nog nooit #MeToo-slachtoffer geweest. “Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik heel assertief ben van mezelf. Ik ben duizend keer onheus bejegend. Ze hadden mij ook wel kunnen aanklagen over #MeToo met alle vunzige opmerkingen die ik maak. Maar als vrouw word je daar minder vaak van beticht.”

Mensen gaan nu al zeuren over dat iemand wat seksuele opmerkingen maakt. Ik maak heel vaak seksueel getinte opmerkingen, omdat ik dat geestig vind. Ik heb nog nooit iemand aangerand. Nou ja, wat is aangerand? Nee, ik moet eerlijk zeggen dat mensen er meestal heel enthousiast op reageren.

De rijdende talkshow van Chris Helt kunt u hier bekijken.

Lees ook:
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)
Katja Schuurman met lofzang op Job Gosschalk (15 november 2017)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (11 april 2018)
GeenStijl veroordeelt Arie en Katja om steun aan Job (12 april 2018)
Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’ (12 april 2018)
VI walgt van Arie Boomsma’s steun aan Job Gosschalk (14 april 2018)
Katja over steun aan Job: ‘Ik ben geen landverrader!’ (26 mei 2018)

Foto: NU.nl
40 Reacties op “Katja Schuurman: ‘Job Gosschalk is toffe pik!’”


 1. Watje

  Wat een achterlijk vies wijf, zo’n gozer zal haar dochter als ze 16 is maar eens misbruiken. Dan piept ze wel anders. Vast weer te veel gesnoven….

 2. Zalmneusje

  Zou Katja ook zo vergevingsgezind zijn als het haar eigen dochter onverhoopt overkomt? Wat een walgelijke immorele vrouw is het toch

 3. Piet

  Ze heeft principes……Alleen als het haar uitkomt. Net als gladde Arie Boomsma.

 4. Saskia

  Vanaf haar eerste verschijning op tv kun je toch al zien dat het een gestoord wijf is. Wat dat domme wicht zegt heeft nul waarde.

 5. ycheweiz

  opkomen voor het leed en misbruik van meisjes in andere delen van de wereld, maar het misbruik van een vriend hier in Nederland niet bestrijden. het is een kwestie van, hoeveel schade of nut zal er ik ervan ondervinden. Ego voor alles.

 6. Ookdatnog

  KATJA SCHUURMAN IS EEN ONTZETTENDE DOMME VROUW
  ZE DRINKT EN SNUIFT TE VEEL KAN MOEILIJK UIT HAAR WOORDEN
  KOMEN HEEFT WEINIG ZELFVERTROUWEN ,EEN TRIEST HOOPJE MENS !

 7. Ookdatnog

  PS,ALS JE NAAR DE FOTO KIJKT ZIE JE AL EEN VERWILDERDE PSYCHOTISCHE
  UITSTRALING….😵

 8. Gerard

  Wat een gestoord tiep zeg, die Schuurman. Komt nogal dom over ook nog. Of komt dat door het drugsgebruik ?

 9. N

  Katja is tenminste niet antisemitisch bevoordeeld dat siert haar.

 10. N

  **bevooroordeeld

 11. Mark

  Hier moet RTL niet blij zijn

 12. Pirouetje van Dongelen

  Ik vind Katja Schuurman een zeer domme vrouw; zij moet per direct uit de media geweerd worden, zij is een erg slecht voorbeeld voor kinderen en jongeren. Laat haar thuis wijn drinken en coke snuiven, laat haar alles doen met Job Godschalk wat God verboden heeft, maar laat haar in godsnaam nooit meer ergens de gelegenheid krijgen om haar stupide ” mening” te uiten. Sorry hoor, wie denkt zij wel niet dat ze is. Dit is slechts mijn mening, fijne zondag.

 13. Max

  Katja is vies en oud geworden maar denkt dat ze nog jong, fris en fruitig is. Ze staat voor paal deze dame.

 14. Martijn

  Wat een rare reactie. Ze kan er beter niets over zeggen in de pers en het voor zichzelf houden. Deze uitspraken achtervolgen haar nog maanden, misschien wel jaren.

 15. Katy

  Hopelijk komt die seks- en cokeverslaafde vrouw niet meer terug voor memories. Ze heeft dat mooie en leuke programma totaal verpest met haar vieze gedrag. Anita kom a.u.b. weer terug!

 16. Start/finish

  @N

  Kenkеrsmоus!

 17. Michiel

  @Watje en @zalmneusje Katja hoeft niet bang te zijn dat Job aan haar dochter zit, hij wil alleen maar aan jongetjes zitten…

 18. Thijs

  Katy…. helemaal mee eens.

 19. Lies

  Cool chickie die Katja. Laat zich door niemand gek maken.
  Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die niet helemaal deugt.
  Laat justitie zijn werk maar doen.
  Voor Katja geen enkele reden om haar kennis of vriend te laten vallen. Hij heeft haar nooit iets aan gedaan.

 20. Birgit

  Iemand die alleen met zijn toffe pik denkt is zelf nooit een toffe pik.

 21. Rita

  Het gedrag van een verkrachter en pedofiel goed praten. Dat kan alleen in Nederland. Walgelijke personen zijn Job, Katja en Arie.

 22. Rita

  In het huis van Katja is ook eens iemand omgekomen door een musdrijf. 1+1 is 2. Dit zegt genoeg over het gedrag van Katja en het goedpraten van het gedrag van Job.

 23. Rita

  Misdrijf natuurlijk.

 24. Dennis

  Job is nooit schuldig bevonden, ook geen bewijzen, en bnn’ers willen aandacht. Het is hun keuze om hun broek uit te doen, waren ze zelf bij, denk aan Arie Boomsma de aandachtstrekker.

 25. arjan

  Zolang zij een vinger van een andere tussen haar benen voelt vind zij het best.

 26. Mike

  Ik erger me steeds meer aan deze hersendode kip.

 27. Britt Scholte Lover

  Hoe kan ze zo’n vieze man beschermen?

 28. aammehoela

  Het is maar goed dat ze weggaat bij KRO/NCRV. Lekker terug naar RTL. Die zender kijken we toch al nauwelijks dus heb ik ook geen last meer van haar. Je mag het best opnemen voor iemand, maar in dit geval blijft ze er maar over doorzeuren tegen beter weten in. Een soort Sylvana Simons-effect roept ze er mee op en dat is “heel dom” van haar.

 29. drupsteen

  Aldus het nieuwe uithangbord van RTL…

 30. ox

  ze geniet er wel van,telkens lekker tegendraads voor haar vieze vriendje blijven staan,nog een keer de slachtoffers in de bek spuwen;negeren maar!

 31. Paul Goudsmit

  Is het ooit wel eens bewezen wat hij gedaan zou hebben?

 32. Don

  Hulde aan Katja! :-)

 33. Mark

  Waarom is hij dan weggegaan Paul als er niets aan de hand zou zijn?

 34. SOLANGE

  Je kan merken dat Katja niet spoort teveel gesnoven en gezopen….

 35. Coeus

  Nee Katja, Job Gosschalk is een enge, haatdragende, berekenende, machtsbeluste conflictzoeker, die altijd iets ‘tegen’ iemand achter de hand wil hebben, om in de toekomst te kunnen gebruiken. Maar hij kan jou goed gebruiken, dus zal hij inderdaad wel poeslief doen.

 36. Joop55

  Dat GZ-patient Katja graag aan haar laat voelen is inmiddels wel bekend, maar wat heeft Nederland hier aan? Job is gewon de Weinstein van de Lage Landen, gewoon voor het gerecht gooien.

 37. Ingrid

  Katja is heel dom met haar uitspraken. Je zet slachtoffers te snel aan de kant en je kwets hier mensen enorm mee.
  Impact op misbruik is enorm en daar zal Katje zich echt eens in moeten verdiepen. Ieder programma wat je nog gaat maken is ongeloofwaardig omdat je iedere empathie dan mist. Je bent voor mij afgedaan Katja…..

 38. Japie

  Katja is zo via Job ook omhoog geklommen en ze vond het nog lekker ook!

 39. Rob

  Zou toch een mooie PR stunt zijn als Katja vandaag of morgen “slachtoffer” word van een groepsverkrachting!

 40. Petra

  Goede woord keus ook

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.