Katja Schuurman: ‘Job Gosschalk is toffe pik!’

Katja Schuurman blijft zich afficheren als de levende propagandamachine van Job Gosschalk. Hoewel hij naar verluidt tientallen jonge jongens heeft misbruikt, blijft de RTL-ster knuffelen met de vieze casting director. Dat is te zien in de rijdende talkshow van NU.nl-hunk Chris Helt. Schuurman, die Helt even in zijn auto liet wachten omdat ze druk was met haar vriendin Wendy van Dijk, blijft op de barricades staan voor Gosschalk. Sterker nog: ze noemt hem dit keer zelfs een ’toffe pik’.

Gosschalk is een super leuke man, legt Schuurman uit. “Ik vind het een ongelooflijk toffe pik, ja. Job Gosschalk is een hartstikke te gek iemand, maar hij heeft wel een aantal ontzettend stompzinnige dingen gedaan. Maar wie is er perfect?

We moeten Gosschalk niet zo hard aanpakken, vindt ze. “Hij heeft echt heel stomme dingen gedaan en honderd procent terecht dat hij er keihard voor aangepakt wordt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het meteen een soort persona non grata moet worden die alles in zijn leven verliest wat hij had. Dat vind ik buitenproportioneel.”

De media is volgens Schuurman te hard over Gosschalk heen gegaan. “Achter Jeroen Pauw stond er bijvoorbeeld een foto van Job met daaronder ‘De Nederlandse Harvey Weinstein?’ Zo’n vraagteken is dan niet meer zo relevant, want dan is het al zo. Harvey Weinstein heeft mensen verkracht en omgekocht om niet te praten. Bij Job is het anders geweest.”

Wat vindt ze van Gosschalks misbruik? “Vanzelfsprekend keur ik zijn gedrag, wat hij in een aantal gevallen écht heeft gedaan, heel erg af. Dat doet hij ook van zichzelf.”

Heeft ze zich wel eens in zijn slachtoffers verdiept? “Ik heb me er nauwelijks mee bezig gehouden. Ik heb me heel erg bezig gehouden met mijn vriend.”

Zelf is ze nog nooit #MeToo-slachtoffer geweest. “Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik heel assertief ben van mezelf. Ik ben duizend keer onheus bejegend. Ze hadden mij ook wel kunnen aanklagen over #MeToo met alle vunzige opmerkingen die ik maak. Maar als vrouw word je daar minder vaak van beticht.”

Mensen gaan nu al zeuren over dat iemand wat seksuele opmerkingen maakt. Ik maak heel vaak seksueel getinte opmerkingen, omdat ik dat geestig vind. Ik heb nog nooit iemand aangerand. Nou ja, wat is aangerand? Nee, ik moet eerlijk zeggen dat mensen er meestal heel enthousiast op reageren.

De rijdende talkshow van Chris Helt kunt u hier bekijken.

Lees ook:
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)
Katja Schuurman met lofzang op Job Gosschalk (15 november 2017)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (11 april 2018)
GeenStijl veroordeelt Arie en Katja om steun aan Job (12 april 2018)
Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’ (12 april 2018)
VI walgt van Arie Boomsma’s steun aan Job Gosschalk (14 april 2018)
Katja over steun aan Job: ‘Ik ben geen landverrader!’ (26 mei 2018)

Foto: NU.nl

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen