Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’

Geplaatst op wo 11 apr 2018 om 11:20

Kemna Casting heeft veel mensen in zijn macht, maar Beau van Erven Dorens is daar niet één van. Hij is het goed zat dat medialand het castingbureau de hand boven het hoofd houdt. Dat laat hij vandaag weten in Nieuwe Revu, dat flinkt uitpakt over de praktijken van Kemna. Net als veel andere media heeft ook RTL banden met Kemna. Heeft RTL hem al verboden zijn pittige mening te uiten? “Nee. Ik roep wat ik wil, wanneer ik wil. En dat doe ik ook overal, wanneer ik de kans krijg.

Van Erven Dorens deed dat in Boulevard – al zweeg hij gisteren wel toen Kemna kort aan bod kwam – en nu dus in Nieuwe Revu. “Vraag Blue Circle (Boulevard-producent, red.) zelf maar wat ze ervan vinden. Het is een feit dat de gevestigde media hun handen er niet aan willen branden. Velen zijn bevriend met Job G. of Kemna. En iedereen heeft baat bij een status quo; producenten, zenders, Kemna… Ook uit financieel oogpunt.”

De vermeende zwarte lijst van Kemna is berucht. Ook Van Erven Dorens realiseert zich dat hij nooit meer op een filmrolletje hoeft te rekenen. “Ze zullen mij nooit meer vragen voor een rol, maar dat heb ik er graag voor over.”

Marc van Bree, die volgende maand trouwt en Job Gosschalk heeft uitgenodigd als zijn ceremoniemeester, verzorgde bij RTL Late Night het enige publieke optreden van Kemna na de Dirty Job-rel. Dat was ‘de grootste gotspe’, vindt Van Erven Dorens.

Volgens hem loog Van Bree alles bij elkaar. Zo beweerde hij dat er ‘niet nog iemand die fout is bij Kemna’. “‘Oh ja?’, had iemand moeten vragen. ‘Hoe weet je dat zo zeker, terwijl je het ook dertig jaar niet gezien hebt bij Job?’ Het werd niet gevraagd. Er lagen inmiddels al 23 klachten tegen een andere castingagent bij Kemna.

Het ‘totale gebrek aan loyaliteit binnen de acteurswereld’ is een probleem. Van Erven Dorens wijst bijvoorbeeld op Katja Schuurman, die meerdere malen in de bres sprong voor Gosschalk. “Wat zeggen vooraanstaande Nederlandse acteurs na meer dan honderd gedocumenteerde gevallen van misbruik door Job en nog twee Kemna-collega’s binnen twee maanden? ‘Job is heel aardig en dit is een zaak voor de rechtbank en niet de media.’ Het is een schande.

Deze zaak is groter dan Weinstein. De dagbladen doen niets. Ze staan vol over #Metoo en Weinstein, maar geen stuk over Job of Kemna. Vraag Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen maar waarom hij nog geen stuk geplaatst heeft over het grootste misbruikschandaal in de geschiedenis van de Nederlandse entertainmentwereld, in zijn stad nota bene.”

Kemna en Job Gosschalk staan vandaag op de voorpagina van De Telegraaf en Nieuwe Revu. Het grote Revu-artikel ‘De methode-Kemna: ‘Ze hebben iedereen in hun macht’’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Kemna Casting ontmaskerd: ‘Job is niet de enige’ (vandaag)

Foto: Pauw
15 Reacties op “Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’”


 1. Harre

  MC beschermt Kemna. Feit.

 2. Peter

  Er wordt flink gen eu kt daar

 3. Birdwatcher

  Media bepaalt sowieso alles wat de burger te zien krijgt (of niet te zien krijgt eigenlijk)

  Ook één van de redenen waarom veel mensen afscheid nemen van de huidige televisie en overgaan op online diensten.

 4. Peter

  Dat castingbureau is gewoon failliet, klaar

 5. Pipo

  Endemol heeft er toch een meerderheidsbelang in? Al die Videoland en RTL series worden gecast via Kemna.

 6. Ron

  Goed dat Beau hier zo’n punt van maakt. Aan de hoogste boom die klanten!

 7. Hooftstraat

  Overdreven, dit is typisch Nederlands, Beau hysterica nummer 1, schreeuwt in de media over alles en iedereen, vroeger was een leuk mannelijk, grappig kerel, inmiddels een ontevreden, ongelukkig, lelijk 50tiger die heel graag serieus genomen wil worden, wilde TE graag RTL late night presenteren en is keihard afgewezen door werkgever… Het si natuurlijk niet goed wat allemaal door JOB en Anderen is gebeurd, maar verhalen hebben altijd 2 kanten en Nederland is een rechtstaat, Als je behoeft hebt om mensen te stenigen of kapot te maken in de media, moet je naar Iran of Turkije verhuizen.

 8. Pipo

  @Hooftstraat
  Wat is de andere kant dan precies van het verhaal rond Job of Houdijn? Dat acteurs maar al te graag hun broek lieten zakken voor een rolletje?

  Praat dat het goed?

 9. scott_0

  @Birdwatcher
  Er is maar 1 iemand die bepaalt wat ik te zien krijg.

 10. Bart

  Dat wat je zegt van dat afwijzen voor RTL late night slaat natuurlijk nergens op.
  Beau wilde het graag doen en dat is logisch maar bekijk de reacties en je komt tot de conclusie dat heel veel kijkers dat ook wilde. Dat Beau het niet is geworden is puur een ego kwestie van Erland Galjaard en ook omdat hij het tegenover Humberto niet kom maken. Beau en Wilfred Genee hadden daar al gelijk bij de start van het programma moeten zitten. Dan had het nu nog steeds elke avond rond de miljoen kijkers gehad.

 11. Youp

  Eindelijk weer eens een man met ballen !!

 12. Youp

  Go for it Beau ! Je hebt een taak !!

 13. Stefan

  Uitstekend dat Beau van Erven Dorens zich op deze wijze uitspreekt. Mijn respect voor deze televisiemaker zit al een aantal jaar behoorlijk in de lift.

 14. Maggoos

  In Beau zit tenminste nog een mens. Iedereen die die Kemna gasten verdedigt, zijn geen haar beter. Er zijn slachtoffers gevallen, ik denk bij GTST zelfs de meeste, gezien ze daar in ieder geval niet gecast zijn om hun acteerprestaties. Best triest allemaal bij GTST. Bij elke nieuwe speler speelt de gedachte dat ze allemaal langs de Kemna-clan moeten zijn geweest. Hoop dat Beau nog meer durft te zeggen bij RTL Boulevard. Ik ben bang dat RTL daar een stokje voor steekt. We zien vanavond wel of dit onderwerp uitvoerig of kort wordt behandeld. Ik ga op mimiek van Beau letten, dat zegt meestal boekdelen. Go for it, Beau!

 15. SOLANGE

  Beau heeft helemaal gelijk hij durft zich tenminste uit te spreken in tegenstelling tot Paultje de Leeuw die alles maar onder de mat probeerde te vegen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.