Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’

Geplaatst op do 12 apr 2018 om 8:05

Job Gosschalk had het waarschijnlijk heerlijk gevonden, maar de advocaat van Kemna Casting zal woensdagavond mínder blij geweest zijn met de manier waarop Beau van Erven Dorens zich tot hem richtte in RTL Boulevard. “Lik m’n reet!“, riep hij live op RTL 4. Waar de meeste mensen in medialand Kemna de hand boven het hoofd houden – types als Katja Schuurman verdedigden zelfs Job zélf – springt Beau actief in de bres voor alle slachtoffers die onder het Kemna-bewind zijn gevallen.

Van Erven Dorens steelt een hoofdrol in een nieuw lang artikel dat Nieuwe Revu gisteren publiceerde over de praktijken van Kemna Casting. Ondanks alle ellende die tientallen jaren plaatsvond onder de Kemna-vlag, houden tv-zenders, tv-producenten en andere opdrachtgevers het castingbureau nog altijd in het marktleiderzadel.

Daar is ergernis over bij de slachtoffers, maar ook bij Beau van Erven Dorens. Hij nodigde Revu-journalist Frank Waals gisteren uit aan de desk van Boulevard. Al direct werd duidelijk dat de advocaat van Kemna Casting getracht heeft om óók Van Erven Dorens bang te maken.

Van Erven Dorens: “Jij hebt dat hele stuk in elkaar gedraaid, maar die brief van die advocaat die we net binnenkrijgen om 17.55 uur gaat voornamelijk over allemaal dingen die ik daarin gezegd heb, dus ik word zometeen ingesloten. Het is mijn schuld!

Toen vijf maanden geleden de Kemna-storm losbarstte ontstonden er al snel geruchten over méér Dirty Jobs bij Kemna. Uiteindelijk werd er iemand de laan uitgestuurd, maar Kemna zette alles op alles om zijn naam geheim te houden: diverse media, waaronder Shownieuws, kregen dreigende brieven van de advocaat. Nieuwe Revu onthult zijn naam deze week alsnog.

Ook Van Erven Dorens heeft een dreigende brief gekregen. “De advocaat van Kemna stuurt iedereen om de haverklap allemaal dreigbrieven. Ik ken hem toevallig, Christiaan Alberdingk Thijm, en dat is een heel aardige gast, maar er staan wel echt allemaal dingen in… Ben jij daar ook bang voor, of niet?

Frank Waals: “Nee, nee, gisterenavond is er nog om 18.30 uur een mailtje bij ons binnengekomen of we alle tijdschriften kunnen terughalen. Het is vooral heel veel roepen in de woestijn, omdat ze ook zelf wel weten dat wat ze gedaan hebben bij hen vandaan komt.”

Nog twee namen

Dat Gosschalk jarenlang de vieze man van Hilversum was is nu wel duidelijk. Pas toen vorig jaar één iemand zijn verhaal durfde te doen, durfden vele anderen dat. Dat wil Kemna Casting nu voorkomen met de twee andere ‘Dirty Jobs’. Van Erven Dorens: “Nou worden er nog twee anderen genoemd in het artikel, castingagenten bij Kemna Casting die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan dubieuze praktijken. Die namen mogen ook nergens genoemd worden. Werken die er nog of zijn die weg?

Frank Waals: “Er is één iemand ontslagen. Het is wel opmerkelijk dat hij een afscheidsfeestje en etentje heeft gekregen. En tegen de ander is nog een onderzoek bezig. Dat is wel in een iets lagere categorie dan Job heeft gedaan, maar voor persoon één voldoende blijkbaar om daar niet meer te werken. En persoon twee is wat lastiger te ontslaan, omdat hij helemaal verweven zit in de familie.”

Beau: ‘Seksueel misbruik bij Kemna’

Waar komt Van Erven Dorens’ drive vandaan om de waarheid over Kemna te vertellen? “Ik heb precies hetzelfde wat Frank en vele anderen hebben. Wij hebben dit hele zaakje zien ontploffen in november. Ik durf echt te zeggen dat het gaat om meer dan honderd gevallen, door niet alleen Job maar ook andere mensen.”

We moeten niet onderschatten wat er is gebeurd, aldus Van Erven Dorens. “Dit zijn acteurs, van soms zestien en zeventien jaar, die hun hart en ziel bij ons en andere media hebben uitgestort. Die hebben gezegd: ‘Hier is mijn verhaal, ik vertel het aan Peter R. de Vries op beeld en zeg hier wat mij is overkomen.’ Het gaat niet alleen maar over ‘trek je broek eens uit’ maar het is gewoon seksueel misbruik en de hele flikkerse boel erbij.

Meerdere slachtoffers deden vorig jaar hun verhaal, zowel in Revu als Boulevard. “Deze mensen hebben hun vertrouwen aan ons gegeven en aan jou ook en hebben gezegd: ‘Doe hier wat mee!’ En er is níets mee gebeurd. En iedereen houdt die mensen bij Kemna en Job de handen boven het hoofd. Ik snap dat wel, want het is al dertig jaar een bastion dat overeind staat. Ik vind het gewoon erg waardoor er geen loyaliteit is en grote acteurs opstaan die zeggen dat het moet veranderen.”

Beau heeft zelf ook Job-ervaring

Ook Van Erven Dorens viel jaren geleden in de klauwen van Gosschalk. “In 1994 heb ik ook tegenover hem gestaan. Ik heb er al twee keer over geschreven met naam en toenaam. Ik heb het er alleen nooit meer over gehad, behalve nu dan. Ik heb ook tegenover hem gestaan en toen heeft hij gezegd: ‘Ja, Beau, misschien is het wel een goed idee als jij je broek uittrekt, want dan kan ik die foto’s in Duitsland verkopen.’ Dat heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten.”

Gosschalk kon zich al die jaren gedragen als een vieze man, omdat zijn jonge slachtoffers wísten dat hij de macht had om te maken of te breken. “Die man wil dat ik mijn broek uittrek en die foto’s kon hij dan voor 400 gulden verkopen aan het buitenland. ‘Hier is de camera en hier is een heel dikke map met acteurs die je allemaal voor zijn gegaan.’ Alleen maar naakte kerels met harde penissen, etcetera. Dat heb ik toen in 1996 een keer opgeschreven en drie jaar geleden ook. Met naam en toenaam. Toen dit in november naar buiten kwam, dacht ik: Jézus, al die tijd, die dertig jaar lang, heeft dit roofdier hieraan gewerkt.”

Ik wilde mezelf niet op de voorgrond brengen, want ik ben geen acteur, maar ik dacht wel: ik moet die mensen steunen. Ik vind dat nog steeds, maar ik vind ook dat die acteurs het zelf op moeten pakken.”

De Katja’s van de acteurswereld accepteerden dit

De praktijken van Job bij Kemna kwamen eind vorig jaar uit, maar binnen de acteurswereld wist iedereen al járen dat hij zo te werk ging. Frank Waals: “Vergeet niet dat er ook een heel grote groep is geweest die het ook geaccepteerd hebben dat het zo ging. Job was in oktober jarig en er zijn heel veel mensen geweest uit het wereldje en die hebben daar gelachen om een aantal speeches waarin al deze dingen voorbijkwamen.”

Ze wisten toen nog niet dat dit een maand later allemaal naar buiten zou komen. Ineens weten die mensen niet meer dat dat gezegd is, dus er is ook een groep mensen die het allemaal prima vond.”

Lik m’n reet

Dat Gosschalk op 21 mei gaat speechen op het huwelijk van Kemna-directeur Marc van Bree, vindt Van Erven Dorens schrijnend. “Dat geloof je toch gewoon niet? Dan interesseert het je toch helemaal geen reet wat er gebeurd is? En deze hele brief van jou, Christiaan Alberdingk Thijm: hier, lik m’n reet!“, zei de presentator, die in beeld de advocatenbrief verscheurde.

Het fragment van de boze Van Erven Dorens – hadden we maar meer van dit soort mensen in de mediawereld – ziet u op de website van RTL.

Lees ook:
Kemna Casting ontmaskerd: ‘Job is niet de enige’ (woensdag)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (woensdag)
Job Gosschalk blijkt nog steeds aandeelhouder Kemna (woensdag)
Evert Santegoeds: ‘Kemna Casting is een sekte’ (woensdag)
Kemna heeft geprobeerd Nieuwe Revu tegen te houden (woensdag)

Foto: RTL
47 Reacties op “Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’”


 1. Dennis

  Goed gedaan Beau!!

 2. Mike

  Ik denk dat veel acteurs stommetje spelen omdat ze als de dood zijn dat hun foto’s met een harde penis nog eens boven tafel komt. Er zijn er genoeg die wel gezwicht zijn voor deze enge kwal.

 3. Mike

  Komen.

 4. Anouk Smullens

  Wat een meester zet van Beau! Het is ook van de gekken dat iemand als Marc van Bree nog steeds op deze directie plek zit, terwijl hij zo heeft lopen liegen op tv, echt schandalig! Maar ook mensen als Will Koopman die in intervieuws zeggen “ ik vind het heel heftig wat Job is OVERKOMEN! Hoe durf je het uit je bek te krijgen.,

 5. Bep

  Beau heeft lef!Wie nog meer?

 6. Ingrid

  Groot respect voor Beau, Hij praat,waar velen nog zwijgen.
  Toch bang voor de macht van het geld. Dreigen met dure advocaten en toch praat Beau en dat is enorm te waarderen. Uit de showbizz wereld kunnen ze daar een voorbeeld aan nemen.
  Zou Arie Boomsma ook bevriend zijn gebleven als het zijn zoon was overkomen? Hypocriet 👿
  Echt,diep,diep respect voor Beau,want er zijn mensen beschadigd. Hij komt wel voor ze op.
  Laat wel weer zien hoe hypocriet die show wereld is. De meeste zwijgen nog steeds en spelen mooi weer. 😢😓😏

 7. Sander

  Ik ben zo klaar met het hele metoo gebeuren. Hier buiten de grote stad van Amsterdam laggen we hier alleen maar om en worden er grappen overgemaakt.

  Begrijp me goed echt misbruik mag nooit en moet tegen gehouden worden.

 8. T.E.D.

  @ Mike

  Who cares in 2018. Met dating apps, sexting en twee generaties die de pubertijd door gekomen zijn met webcamsex. Na Patries d’r urinoir tape… is een harde piemel of een playboyeske nudepic niet iets waar de wereld, of Nederland van geschokt zal zijn.

  Bang zijn voor een walgelijke predator als ‘ Dirty Job’ om die reden in 2018, is jezelf voor de gek houden!!!

 9. Youp

  Eerlijk is eerlijk, ik was altijd een beetje sceptisch over Beau maar wat een move! Ik ben trots op je, wij hebben jou duidelijk nodig want je bent tot op heden de enige die zijn nek uitsteekt met het risico op represailles. Ik vind dit meer dan top en wat een lef, de meeste mensen zijn nog altijd liever laf maar jij niet. Geef niet op en blijf autonoom!

 10. Wollter

  Onder het motto: “Alles voor mijn carrière” hebben ze er allemaal vrijwillig aan meegewerkt. Om dan later, als ze het gemaakt hebben, te gaan klagen… Hoe betrouwbaar is dat?

 11. Kelly

  “hadden we maar meer van dit soort mensen in de mediawereld”

  Aldus MC, dat alles doet wat deze advoсaat ze in genoemde dreigbrieven opdraagt. Wat een gotspe!

 12. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 13. Lucie

  Hulde Beau!!! Jij durft tenminste…

 14. jroen

  Beau toont ballen (alleen dan niet aan Job).. Kemna houdt de oogkleppen op en iedereen werkt er nog aan mee, want het heel theater en tv wereldje belt ze nog wekelijks op. Er zijn genoeg bedrijven die een deel van de opdrachten kan overnemen..

  Maar we moeten ons ook voorstellen dat er waarschijnlijk genoeg acteurs zijn bij wie hij verder is gegaan dan wat foto’s en voelen. Verbaast me niets als acteurs voor hun droomrol ook op de knieën hebben gemoeten. Die acteurs hoor je niet. Iedereen weet dat dat niet de normale gang van zaken is.

 15. Rubicon

  Sterk en oprecht verhaal van Beau. Schreeuwt om helder weerwoord van advocaat of bureau; Wat zijn de feiten? hoeveel aangiften zijn er gedaan? etc

 16. Job Gobshite

  Ik vond die Scarlet One-reclames mt Beau altijd zo héérlijk!

 17. Pers MC

  Worden Talpa Media en Endemol samengevoegd?

 18. L.

  Goede actie van Beau! Top gedaan!

 19. Robert

  Als er iets in Amerika gebeurt dan wordt er elke dag schande over gesproken.
  En is terecht uiteraard, hier in Nederland worden deze griezels nog beschermd ook.
  Die Katja en die vrome Arie en de rest van dat gepeupel moet zich schamen.
  Hele zooitje zal zijn broek wel hebben laten zakken daar bij Kemna.
  Grote klasse van die van Erven Dorens.

 20. Ralph

  Beau doet het gewoon! Ga zo door!

 21. joop

  Beau zegt ik heb in 1994 ook voor hem gestaan,en moest mijn broek laten zakken.In 1994 was Beau 24 jaar oud,en had een studie achter zich,als dan iemand vraagt om je broek te laten zakken weet je heus wel waar je mee bezig bent.

 22. Bart

  @Wollter Dit gaat in de meeste gevallen om hele jonge mensen van 16 t/m 18 jaar. Ik kan me voorstellen dat sommigen van hen op die leeftijd nog niet zelf kan bedenken of dat gene wat er gebeurd is allemaal wel helemaal normaal is. Op dat moment denk je niet “alles voor mijn carrière”

  @Sander Ik snap heel goed wat je bedoeld. Lachen kan ook gewoon. Je mag en kan altijd overal grappen over maken. Ook in de randstad wordt men moe van het MeToo gebeuren hoor. Het lijkt wel alsof het overal bij wordt gehaald. Evenals de racismekaart. Toch is het wel schandalig dat er in het geval van Kemna casting nig steeds niets mee gebeurd is. Dit alles speelde allemaal al voor dat Job Gosschalk er directeur werd. Hans Kemna zelf kon er ook wat van.

 23. Bart

  @Joop Beter lezen. Er werd gevraagd of hij zijn broek wilde laten zakken.

 24. Henk

  Alleen was Beau niet bij een uroloog maar bij een castingbureau.

 25. anonymous

  Katja is gewoon via de matras bekend geworden, heeft het met veel mannen
  gedaan om een carriere te krijgen.
  Zij is waarschijnlijk bang dat er allemaal uitkomt wat ze allemaal met wie gedaan heeft.
  Vies wijf.

 26. Tom Smit

  Gosschalk hoort thuis op een longstay afdeling, zwaar bestoorde man. En ik blijf het raar vinden dat hij niet gepakt is door de politie of anderen.

 27. Alex

  Mooie actie van Beau, spijker op zijn kop.

 28. Joop.nl

  Hypociete Katja S moeten we ook boycotten. Job G. was niet geïnteresseerd in Katja S. omdat hij homo is. Katja S. is een tabakslobbyist die in een heel interview kan uitweiden hoe ze haar levenstijl aanpast en pilletjes slikt om zo 150 jaar te worden, maar tegelijkertijd zich rokend laat fotograferen bij datzelfde interview.

 29. Geert

  heel goed Beau alleen dat likken willen ze zo graag!

 30. Peter Poot

  Beau rules ! Ijzersterk dus.

 31. Ransaap

  Als uitvinder van de belspelletjes komt John de Mol straks met een nieuwe format: castingspelletjes met Kemna

 32. Michiel

  Popie Jopie Beau is stoer bezig zeg.
  Overigens is het nogal vreemd dat, in verband met – vermeend – misbruik door Gossschalk, de politie niet is ingeschakeld.

 33. Sven L.

  Hoppaaa!! Pietje Bel van de televisie. Geweldig tv moment. Zien we hopelijk terug rond Oudjaar.

 34. Ron

  Waarin Beau maar weer eens duidelijk was en er geen doekjes om wond met politiek correcte one liners. Hulde, hulde! Mooie oprechte TV.

 35. Vrede

  Top actie van Beau! Maarre… gaat het nu weer stil worden rond Kemna?

 36. Japie

  Vroeger vond ik Beau maar een kale kakker.
  Tegenwoordig krijg ik steeds meer bewondering voor die man!

 37. Bart

  @Michiel Flauw om weer te laten blijken dat je Beau niks vind. Ik vraag me echt af wie jij dan leuk vindt op televisie. Daar horen we je nooit over.

  Wat betreft je opmerking over de politie eens! Beau moet niet een soort van woordvoerder gaan worden. Die acteurs moeten gewoon gezamenlijk aangifte doen. Ik denk dat ze dan een sterke zaak hebben.

 38. Laurens

  @Bart
  Wat Beau is voor Michiel, is Humberto voor jou.
  Jij laat ook heel duidelijk merken dat Humberto niet je favoriet is!

 39. Jan

  Beau en Nicolette zijn de beste presentatoren van rtl

 40. qi10

  beau…de 2de johan derksen,
  nou maar afwachten hoe de direkteurtjes van rtl hier op reageren.

  k weet wel…. BEAU trekt klanten.

  en weg met katja en arie ,de lady boy.

 41. Mark

  Lol, die eerste zin… Job G. likt alleen reetjes van onder de 20. Die heeft die behaarde reet van Beau niet nodig.

 42. Bart

  @Laurens Wat betreft Humberto en zijn imagoschade betref ik mij lauter op de reacties van velen uit de samenleving. Als ik op deze site mijn eigen mening geef over niet programma/zender onderwerpen dan zet ik dat er altijd bij.

 43. Bart

  @qi10 Dat zal geen ramp zijn. In het ergste geval ontslaan ze hem bij RTL maar dan kan jij zo aan de slag bij de NPO of het nieuwe Talpa tv. Waar het er nu een stuk beter voor hem zal uit zien.

 44. gertjan

  Beau: klasse !!

 45. Kl

  Dat de politiek, politie niet ingrijpt. De overheid geeft een zak geld aan de NPO en mag haar best eens hier op aanspreken. Het kan toch niet zijn dat belastinggeld in zakken komt van dit soort mensen. Of is de politiek bang dat de vermeende deksel van de put gaat aangaande Demminck.

 46. tsorry

  Beau wat een onbeschoft lelijk mens ben je toch..
  Je hebt niets met je mee, wil je opvallen om reet en kut en lul te roepen op de tv.

  Wat een opvoeding…..zijn je ouders bij elkaar!!!

 47. Renee

  Beau goed gedaan! Nu nog even wachten tot twannie weg is bij RTL late night wat niet al te lang zal duren. Want dat echec met Holleeder dat weeeet iedereen nog wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.