Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk

Ondanks de tsunami aan beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag aan het adres van casting director Job Gosschalk, durft Katja Schuurman het toch aan om voor hem in de bres te springen. Ze vindt dat hij door de media standrechtelijk wordt geëxecuteerd. Dat zegt de actrice bij de NOS. Schuurman, die vanwege het bezit van vrouwelijke geslachtsorganen geen prooi was voor Gosschalk, is goed bevriend met de casting director. “Nederland is een rechtstaat“, briest ze.

Ze vindt dat de media te ver gaan. “Eventuele veroordelingen horen thuis in de rechtbank en niet in de media, waar openbare terechtstellingen lijken plaats te vinden. Of boven iemands hoofd hangen, waardoor Job zich nu genoodzaakt voelt tot deze buitenproportionele conclusie.

Gosschalks castingbureau Kemna Casting en tv-producent Endemo Shine distantiëren zich van Gosschalk. Toch vindt Schuurman het dus buitenproportioneel dat Gosschalk zich genoodzaakt ziet om al zijn werk neer te leggen.

Marina Wijn, voormalig collega-castingdirector bij Kemna, verdedigt Gosschalk ook. “Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Er zullen ongetwijfeld dingen waar zijn, maar ik weet ook dat er heel veel broodje-aap-verhalen zijn. Het werkt namelijk ook andersom: dat je de acteurs van je af moet slaan. Ik vind het van grote moed getuigen dat Job ervoor kiest om zelf zijn verhaal te doen.

En acteur Robbert van den Bergh, uit de door Gosschalk geregisseerde musical De Marathon, laat weten: “Ik heb Job nooit ervaren als grensoverschrijdend en herken hem niet in de verhalen die nu naar buiten komen. De cast is dol op Job en vindt het erg vervelend wat er nu gebeurt.

Actrice Babette van Veen ergert zich aan dit soort reacties van mensen die Gosschalk verdedigen: “Ik heb nooit iets ergs met Job meegemaakt. Even een verklaring opstellen dat ik me hier niet in herken. Oh nee…#fuckingirony.

Bekende vermeende slachtoffers van Gosschalk, die met naam en toenaam naar buiten zijn getreden, zijn tot nu toe Winston Post en Etienne Poeder.

Inmiddels hebben tientallen vermeende slachtoffers van Gosschalk geanonimiseerd hun verhaal gedaan, onder meer bij de NOS, Nieuwe Revu en RTL Boulevard.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (twee weken geleden)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (twee weken geleden)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (twee weken geleden)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (twee weken geleden)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (vorige week)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (vorige week)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk’ (vandaag)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (vandaag)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (vandaag)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (vandaag)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (vandaag)

Foto: SBS/Wessel de Groot

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen