Katja over steun aan Job: ‘Ik ben geen landverrader!’

Geplaatst op za 26 mei 2018 om 9:15

Katja Schuurman heeft er geen spijt van dat zij in de bres is gesprongen voor de vieze casting director Job Gosschalk, een goede vriend van haar. Dat vertelt de actrice vandaag in Vrouw. Schuurman staat vooraan in de rij van mensen die Gosschalk de hand boven het hoofd houden. Daar heeft ze erg veel kritiek op gekregen, onder meer van Beau van Erven Dorens en Voetbal Inside. “Ik word door sommigen bijna als landverrader gezien omdat ik hem niet de rug heb toegekeerd“, reageert ze.

Gosschalk heeft naar verluidt tientallen jonge jongens misbruikt. Vindt zij dat dan wel kunnen? “Let wel: ik vind het verwerpelijk wat hij heeft gedaan. Dat heb ik hem ook gezegd en hij vindt dat zelf ook. Hij heeft hulp gezocht.”

Ze vervolgt: “Maar de norm lijkt tegenwoordig dat je in zo’n geval moet zeggen: ‘Fuck you, jij hebt zoiets stoms gedaan, jij bent mijn vriend niet meer!’ Wat is dát voor een moraal?

Schuurman is erg vergevingsgezind. “Wat mij betreft heeft iedereen recht op een tweede kans en daar heb je de hulp van vrienden bij nodig.

Lees ook:
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)
Katja Schuurman met lofzang op Job Gosschalk (15 november 2017)
Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’ (11 april 2018)
GeenStijl veroordeelt Arie en Katja om steun aan Job (12 april 2018)
Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’ (12 april 2018)
VI walgt van Arie Boomsma’s steun aan Job Gosschalk (14 april 2018)

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot
38 Reacties op “Katja over steun aan Job: ‘Ik ben geen landverrader!’”


 1. Ronald

  Go Katja!

  Ze heeft helemaal gelijk.

  Niet ontkennen wat er is gebeurd maar wel open blijven staan voor iemand.

  Dat is ware liefde (op een niet-romantische manier)

 2. julske

  Zo is het Katja, en jij hebt gelijk.

 3. Bart

  Ik vind die Gosschalk een gruwelijke man en hij en dat hele castingbureau mogen hier zeker niet mee wegkomen maar ik snap het vanuit Katja (en ook vanuit Paul de Leeuw) wel. Misschien had ze het eerder op deze manier moeten uitleggen. En Paul ook.

 4. Curryworst

  Een tweede kans…
  Die Job G. heeft wel meerdere kansen benut om jonge jongens in hun broekje te voelen.

 5. Ano

  Dat Job foute dingen heeft gedaan is evident. Dat hij daarvoor wordt gestraft evenmin. Maar je naaste omgeving hoeft niet mee te doen aan een heksenjacht. Sterker zelfs, dàt geeft je karakter. Immers is dat de gemakkelijke weg.

 6. animo

  Waar verdient Gosschalk het aan om een vriendin als Katje te hebben ,ze heeft wel gelijk echte vrienden zijn er ook als je in de goot ligt.

 7. ycheweiz

  Zegt ze dit ook over Robert M of over elke misbruiker. Het is allemaal zo hypocriet, narcistisch gedachtegoed, ikke ikke ikke is de norm voor deze mensen. Ze worden door iedereen in de watten gelegd omdat iedereen wil mee profiteren, eenmaal een afwijkende mening dan behoor je niet meer tot de sekte “gutmensch BNér”.

 8. ycheweiz

  Zegt ze dit ook over Robert M of over elke misbruiker. Het is allemaal zo hypocriet, narcistisch gedachtegoed, ikke ikke ikke is de norm voor deze mensen. Ze worden door iedereen in de watten gelegd omdat iedereen wil mee profiteren, eenmaal een afwijkende mening dan behoor je niet meer tot de sekte “BNér”.

 9. Claire

  Aldus Katja de vrouw die het altijd over seks wil hebben. Katje je bent een slons, ik vind je een hele vieze oude vrouw. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers die door je vriend zijn misbruikt. Je vriend is een smeerlap en jij bent ook een smeerlap. Viespeuken zoeken elkaar op en nemen elkaar in bescherming, ze proberen van een drol een pizza te bakken, zo gaat dat klaarblijkelijk met viespeuken.

 10. Johan van der Biezen

  Door tegendraads te zijn, blijven de media over deze Katja schrijven en blijft ze in het nieuws. Iets anders valt allang niet meer over haar te melden.
  Zij zal proberen boven te blijven drijven op haar naamsbekendheid en soms wat opmerkelijke standpunten ventileren of de verontwaardigde diva spelen. En zie hier! De nieuwe Paay is opgestaan.

 11. Katja

  Jaloers Johan? Loser

 12. rooie rinus

  En nog steeds blijft de Nederlandse beerput hermetisch gesloten. Doodsbang voor hun eigen acteer baantje.

 13. Meneer Kaktus

  Katja zou ook vrienden blijven met Robert M.

 14. Maoam

  Juist het gemak hoe iemand als Katja zo snel omschakelt van ernstig verwerpelijk gedrag naar vergeving en het blijkbaar ook normaal vind is om te kotsen. Het gaat hier om misbruik niet een simpele ruzie.

 15. lopi

  Het meest enge is dat dit soort vindt dat ze zelf de strafmaat mogen bepalen.”Hij heeft hulp gezocht.” Oftewel, hij weet wel wat goed voor hem is en de wereld en dat bepaal ik.

 16. Zalmneusje

  Nee Katja, Job vindt het zelf helemaal niet verwerpelijk wat hij heeft gedaan. Hij baalt ervan dat het naar buiten is gekomen. Welk normaal mens wil bevriend blijven met zo’n egoïstische smeerlap zonder enige moraal en die gewoon in-en inslecht in elkaar steekt? Dan deug je zelf dus ook niet.

 17. Nymphomaantje

  Oh als ik de foto zie van Job met zijn glanzende kale koppie en zijn gemene smoelwerk dan word ik zo nat en zo geil. Ja Job ik kom en dan duik er een gefliote kok boven op mij die scheurt mij uitelkaar. Ja ik kom ja ik kom Job.

 18. Rrrrrraaaaaar!

  Michael Panhuis kreeg ook een tweede kans. Aanranders en verkrachters ook al zijn ze je vriend die zullen consequenties moeten ondergaan en niet met fluwelen handschoentjes worden geaaid.
  Weinstein gaat de gevangenis in. Dat is een echte consequentie.

 19. lopi

  Overigens wist iedereen dit. Op verjaardagen werden er grapjes over gemaakt en gewoon onderling. Hij vindt alleen de maatschappelijke veroordeling en verlies aan status pijnlijk.

 20. RaymondVL

  Beetje offtopic maar toch een vraagje aan Katja….. doe je nog wel eens vol gas gaan in de bebouwde kom onder invloed van alcohol?

 21. Ikke

  Katja stelt zichzelf buiten de werkelijkheid. Een tweede kans? Vraag aan de vader van Anne Faber wat een tweede kans betekent. Bij voetbal krijg je een gele kaart voor een overtreding. En een rode kaart voor een smerige overtreding. Job Gosschalk heeft meerdere smerige overtredingen begaan. Verdient daarmee levenslange schorsing en therapie. Temeer omdat Job niet de ballen heeft om zichzelf bij de politie aan te geven. Dat zou van oprecht inzicht getuigen.

 22. minnesotakid

  Nee, iemand die de hele dag, maar dan ook de hele dag, met sex bezig is……….

 23. minnesotakid

  Ja, wat verwacht je anders van iemand die zelf constant met sex bezig is, voor wie sex het belangrijkste in het leven is, verrast me niet deze reactie van haar.

 24. Remi

  … Je zult maar papa en mama zijn van twee dochtertjes
  die allebei gescheiden zijn … wat een treurigheid.

 25. Henk

  Die praktijken horen niet thuis in een lieve stad.

 26. SOLANGE

  Geweldig gesproken Claire

 27. drupsteen

  Overmatig sex en alcoholgebruik schijnt je toch een ietwat getroebleerde kijk op het leven te geven.

 28. Thom

  Katja en een potje Calvé Pindakaas. Insiders weten nu genoeg.

 29. Mike

  Ben benieuwd een verkrachter van haar dochter ook een tweede kans zou geven… Domme doorgesnoven koe.

 30. Mike

  Of ze

 31. Uuuh

  “Zeg me wie je vrienden zijn, en ik zeg je wie je bent”….

 32. frans k.

  En had na ons Intro gesprek et-all
  Zoveel Met Haar voor!

  Nu gaat ze naar RTL

  Dat Noemen we NSB geen Landverrader

 33. Yop

  Wat heeft Katja te verbergen vraag je je af…haar prefrontale cortex is aan het degenereren, het is een schande om dit soort dingen te denken laat staan uit te spreken. Het is te hopen dat Sammie dit soort dingen niet mee zal maken in haar leven. Katja dit kan echt niet.

 34. Kater

  Grensoverschrijdend en doodeng die vrouw…de binnenkant is niet wat de buitenkant doet vermoeden.

 35. Henriette

  Goede vrienden blijf je steunen, verkeerde vrienden niet. Kennelijk heeft zij andere normen en waarden dan de meeste mensen en leeft zij in een bubbel. Een paar jaar geleden was zij ook al in het nieuws door een vreemde toestand met haar huis.

 36. T

  Hij is zelf in therapie gegaan… dus dan is alles weer goed, aldus Katja. Ik had haar hoog zitten…

  Had ze ook zo gereageerd als een mannelijke casting-director aan meisjes van 16 had gevraagd of ze wilden masturberen bij hem thuis?

  Nu ik erover nadenkt is de hele zaak doordrenkt met seksisme. Hadden dit jonge meisjes geweest die misbruikt waren, waren er allang kamervragen gesteld, ontslagen gevallen etc.

 37. Dotan

  Daar ben ik weer, Trol Dotan, ik haat alle bekende Nederlanders en houd van mij zelf op een ongelooflijke wijze. Ook Katja is verschrikkelijk. Ik ben de beste.

 38. BRAAK

  Wie zich verontschuldigt, beschuldigt zichzelf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.