Wendy van Dijk ziet haar kijkcijfers inzakken op RTL 4

Op de dag dat de kranten kritisch schrijven over haar man Erland Galjaard die vertrekt als tv-baas bij RTL, ziet Wendy van Dijk de kijkcijfers van haar RTL 4-programma RTL Gezondheidstest inzakken. Het gaat om een kijkersafname van 21 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Dijk, die de show samen doet met Ruben Nicolai, maakt de voorzichtige start van vorige week niet goed. Toen keken er een ietwat magere 848.000 kijkers (13 procent) naar de première.

De tweede aflevering van RTL Gezondheidstest trok donderdagavond om half negen niet méér, maar mínder kijkers. Er zat een publiek klaar van slechts 666.000 kijkers (11 procent). Dat is ver onder RTL 4’s laatste weekgemiddelde van ruim 16 procent.

Waar RTL 4 gemiddeld genomen de tweede zender van het land is, was ze tijdens RTL Gezondheidstest de nummer drie.

Twee programma’s trokken meer bekijks: de olympische talkshow Studio Sportwinter op NPO 1 (1,3 miljoen kijkers en 21 procent) en Keuringsdienst van Waarde op de kleinere zender NPO 3 (736.000 kijkers en 12 procent).

SBS 6 zat RTL Gezondheidstest op de hielen: Moord of Zelfmoord trok slechts 32.000 kijkers minder.

Al met al lijkt RTL Gezondheidstest voor Wendy van Dijk, die nog anderhalve maand samen met Galjaard het koningspaar van RTL vormt, af te stevenen op een flop.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen