Wilfred Genee: ‘We hebben ook met Erland gesproken’

Wilfred Genee en zijn collega’s van Voetbal Inside hebben na hun RTL-kritische uitzending niet alleen met hun directe baas Marco Louwerens, maar ook met RTL’s tv-baas Erland Galjaard gesproken. Dat vertelde hij vrijdagavond in Pauw. RTL stond op zijn achterste benen toen er in Voetbal Inside kritiek werd geuit op Erland Galjaard, zijn beste vriend Ronald Molendijk, Humberto Tan en RTL 4. Inmiddels hebben Voetbal Inside en RTL constructieve gesprekken gevoerd.

Genee zat aan tafel bij Pauw, omdat hij de Zilveren Televizier-Ster heeft gewonnen. Tijdens de uitreiking richtte hij zich tot zijn ‘directeurtje’ Louwerens, die hem na die betreffende VI-uitzending midden in de nacht een woeste mail stuurde. Op het gala gaf Genee aan dat hij die nacht wéér een mail van hem verwachtte.

Genee: “Hij heeft vannacht om 2.45 uur een mailtje gestuurd, ja. Het was echt een hilarisch mailtje. Hij kon mijn grap bij het gala wel waarderen, omdat we nu weer on speaking terms zijn.”

Marco zei het gisteren wel heel mooi tegen mijn vrouw: ‘We waren even de weg kwijt met z’n allen.’ Het is een beetje uit de hand gelopen allemaal. Het kwam ongelukkig over. Hij had een mail gestuurd waar we allemaal een beetje van slag van waren, maar inmiddels – en dat meen ik echt oprecht – hebben we een paar heel goede gesprekken gehad, ook nog met Erland erbij enzovoorts. Erland Galjaard inderdaad. Dat waren echt goede gesprekken.”

Voetbal Inside zal het voorlopig wel uit zijn hoofd laten om RTL nóg eens te bekritiseren. “Het lastige is – en daar hebben we het ook over gehad – is dat de kracht van ons programma juist is dat álles besproken wordt. Dan loop je ook het risico dat je eigen zender een keer besproken wordt. Je raakt ook je geloofwaardigheid kwijt als je dat níet zou doen. Daarnaast moet je ons ook niet te serieus nemen: we zijn karikaturen van onszelf geworden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen