Angela de Jong: ‘RTL en SBS, denk na over Roelvink’

Angela de Jong vindt dat RTL en SBS hun samenwerking met Dave Roelvink moeten heroverwegen. Zijn misdragingen zijn namelijk structureel. Dat zegt ze in het AD. Nadat Roelvink twee jaar geleden werd veroordeeld voor heling van dure sieraden, werd hij afgelopen weekend in Amsterdam klemgereden door de politie: hij reed stomdronken met 180 kilometer per uur over de A10. Rapper Boef werd half gekielhaald toen hij ‘kech’ riep, maar met Roelvink blijven RTL en SBS trots paraderen.

De Jong vraagt zich ‘sowieso al even af wat RTL en SBS 6 bezielt om Roelvink continu een podium te geven’. “In het verleden heb ik nog niet gezien wat hem zo bijzonder maakt, behalve dat hij een leuke kop heeft. Ik was van zijn handelen of daden al niet echt onder de indruk.”

Ze moeten hem nu maar lozen, denkt De Jong. “Natuurlijk, mensen verdienen meer dan één kans, want iedereen kan de fout ingaan. Maar zodra het op een patroon begint te lijken, moeten zenders zich achter de oren gaan krabben.”

Als RTL en SBS toch met Roelvink doorgaan, dan moet de kijker dat maar afstraffen, zegt ze. “Als er niet naar gekeken wordt, dan bieden zenders ook geen podium aan dat soort gasten. Dus als de zender nog steeds vindt dat hij een podium verdient, dan is het aan de kijker om duidelijk te maken dat die er niet op zit te wachten.”

Lees ook:
Dave Roelvink rijdt stomdronken met 180 over de A10 (zondag)
BLVD en Show vinden BN’er-aso Dave Roelvink dom (gisteren)
RTL en SBS gaan gewoon door met Dave Roelvink (gisteren)
Telegraaf roept RTL en SBS op tot boycot Dave Roelvink (gisteren)
Johan Derksen vindt Dave Roelvink een kwalletje (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen