BLVD en Show vinden BN’er-aso Dave Roelvink dom

De twee grote showrubrieken op televisie, RTL Boulevard en Shownieuws, zijn niet te spreken over BN’er-aso Dave Roelvink. Ze vinden het oerdom dat hij zich in de nacht van zaterdag op zondag zo heeft misdragen. Dat was zondagavond te zien op RTL 4 en SBS 6. Roelvink reed stomdronken met 180 over de A10, maar liet zich niet stoppen door de politie. Uiteindelijk moest hij worden klemgereden. “Hij zat met veel te veel alcohol op achter het stuur“, vindt Koos van Plateringen.

De zoon van Dries Roelvink had tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. “Het is heel dom, want het ging juist zo goed met Dave en zijn imago. Mede door Expeditie Robinson zijn heel veel mensen hem toch weer gaan omarmen.

Toen Roelvink op zondagmiddag was ontnuchterd, bagatelliseerde hij het incident en gaf hij aan dat hij het optreden van de politie overdreven vond. Bizar, vindt Renate Gerschtanowitz dat: “Het viel allemaal wel mee?! Hij zit gewoon met veel te veel alcohol op achter het stuur en dan ga je er ook nog eens vandoor én je bent bijdehand tegen een agent. Om het zo te bagatelliseren…

Van Plateringen: “Ik raad hem aan om even publiekelijk te zeggen: ‘Jongens, dit is dom, dit had ik echt nooit mogen doen.

Ook in RTL Boulevard reageerde men verbijsterd. Showkenner Aran Bade: “Het viel niet mee. Het is eigenlijk oliedom wat hier is gebeurd. Ook als je zijn reactie ziet – dat wil ik als eerst zeggen – dat is niet slim. Als zoiets is gebeurt en je wordt vrijgelaten en dat je dan zoiets zegt. Het lijkt wel of er geen besef is bij hem wat hij heeft gedaan op dat moment. We kennen allemaal z’n verleden, daarna ging het een tijdje goed, en dan gebeurt er dit. Met zo’n reactie vraagt hij bijna om vijf stappen terug.”

Bade is vooral blij dat er niemand gewond is geraakt door het wangedrag van Roelvink. “Het is een geluk dat er niemand bij gewond is geraakt of erbij betrokken is geraakt.

Mattie Valk: “Het lijkt wel of hij op oorlogspad was, want hij is tot twee keer toe staande gehouden en heeft toen ook iets gezegd tegen die agent. Alsof hij op zoek was naar heibel.

Twee jaar geleden werd Roelvink veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur voor heling van dure sieraden.

Lees ook: Dave Roelvink rijdt stomdronken met 180 over de A10 (gisteren)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen