Stembussen Televizier-verkiezing vijf weken lang open

De stembussen voor de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2018 zijn om tien uur geopend. Mensen kunnen de komende vijf weken, tot 24 september om acht uur ’s ochtends, stemmen op hun favoriete programma. Dat heeft de Avrotros laten weten. De tv-kijker kan kiezen uit een lijst van 25 programma’s, waar Gordon Gaat Trouwen in elk geval níet op staat. Eén van die 25 titels treedt in oktober in de voetsporen van Arjen Lubachs Zondag Met Lubach, de winnaar van vorig jaar.

De Televizier-redactie is enthousiast. “Er zijn slechts drie dingen zeker in het leven: de dood, belastingen en de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring. Jawel, het is weer die tijd van het jaar: de stembussen voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2018 zijn geopend!

De kijkers kozen gedurende het afgelopen jaar via vier kwalificatierondes twintig programma’s, de redactie van Televizier deelde nog eens vijf wildcards uit. Uit deze lijst van 25 top tv-programma’s komt de winnaar van de belangrijkste tv-prijs van Nederland.

Behalve voor de Gouden Televizier-Ring kan er ook worden gestemd op de beste presentator en presentatrice (Zilveren Televizier Ster Presentator en Presentatrice), de beste acteur/actrice (deze prijs is sinds dit jaar samengevoegd) en de Televizier Talent Award.

Stemmen kan van 21 augustus 10.00 uur tot en met 24 september 8.00 uur via: Televizier.nl/ring.

De 25-delige shortlist:

 • André Hazes: Ik haal alles uit het leven (SBS 6)
 • Beau five days inside (RTL 4)
 • De 12 van Oldenheim (RTL 4)
 • De kwis (BNNVARA)
 • De luizenmoeder (Avrotros)
 • De reis van je leven (RTL 4)
 • De slimste mens (KRO-NCRV)
 • De wereld rond met 80-jarigen (SBS 6)
 • Dokter Deen (MAX)
 • Door het hart van China (VPRO)
 • Expeditie Robinson (RTL 5)
 • Flikken Rotterdam (Avrotros)
 • Heel Holland Bakt (MAX)
 • Het geheime dagboek van Hendrik Groen (MAX)
 • Hotel Romantiek (KRO-NCRV)
 • Hunted (Avrotros)
 • Ilse’s veranda (Avrotros)
 • Jinek (KRO-NCRV)
 • Maestro (Avrotros)
 • Oh wat een jaar (RTL)
 • Over mijn lijk (BNNVARA)
 • Paleis voor een prikkie (SBS)
 • Penoza (KRO-NCRV)
 • Smeris (BNNVARA)
 • Vamos met de familie Pos (RTL 4)

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen